• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Κατανάλωση FZ6 S2 Fazer 2008

Αρχικά δημιουργήθηκε από IPL
Σύμφωνα με εδώ:

http://www.motorcyclenews.com/MCN/b...ha/YAMAHA-FZ6-FAZER-2004--current/?&R=EPI-256

Average fuel consumption 42mpg
Fuel capacity 19.4 litres

Δηλαδή 15χλμ το λίτρο αν κάνω σωστούς υπολογισμούς. Αν πούμε ότι το fuel capacity είναι με την ρεζέρβα και η ρεζέρβα σου δίνει 50χλμ, τότε θα πρέπει να κάνω περίπου 250 χλμ

Κατανοητό ότι εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησής μου (που δεν είναι επιθετικός), την μηχανή που δεν έχει στρώσει ακόμα κλπ αλλα δεν το πάω πάνω από 6000χαλ τώρα που την στρώνω ακόμα έτσι κι αλλιώς. Και πάλι λέω δεν έχω εμπειρία αλλα η διαφορά των 40χλμ (250 που θα έπρεπε να κάνω μείων 210 που έκανα) μου φαίνεται κάπως μεγάλη.

Η διαφορά των 40 χλμ που βλέπεις αντιστοιχεί σε περίπου 2λτ βενζίνη. Το πότε θα αρχίσει να αναβοσβήνει η μπάρα δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση γιατί ο δείκτης δεν έχει τόσο μεγάλη ακρίβεια ειδικά για τόσο μικρές διαφορές όγκου. Για να έχεις σωστή εικόνα της κατανάλωσης μέτρα από γέμισμα σε γέμισμα πολλές φορές και φυσικά αφού το μοτέρ στρώσει

Πρόσεξε τι μυρωδιά βγάζει η μηχανή σου σε σχέση με άλλες ίδιες. Η μυρωδιά απο την εξάτμιση πρέπει να είναι ΄΄γλυκιά'' και όχι να μυρίζει σαν καμένο λαστιχο. Μην λυπάσαι το γκάζι, δίνε μπόλικες στροφές σε κάθε ταχύτητα για να δουλεύει άνετα η μηχανή. Αν έχεις λίγες στροφές σε μεγάλη σχέση και δώσεις ένα χιλιοστό γκάζι ή η κλίση του δρόμου ανεβεί έστω και 2 μοιρες τότε είναι σαν να πετάς ευρώπουλα απο την εξάτμιση σου. Η fazer όπως και όλες οι μηχανές θέλει στροφες για να μην καίει

Αφου το ξεθαψες που το ξεθαψες, ας πω κι εγω οτι πριν λιγο την μετρησα στα 6,3lt/100km μονο μεσα στην πολη. Σε ταξιδι δεν εχω μετρησει ακομα.

(Γεμισα ρεζερβουαρ μεχρι να ξεχειλισει, εφτασα ρεζερβα και ξαναφουλαρα- 227km/14,35lt βενζινη).

Μετα απο ταξιδακι το σαβ/κο στην Χαλκιδικη, με ταχυτητες απο 80-140 η καταναλωση επεσε στα 4,9lt/100km! Σχεδον 2 λιτρα παραπανω στην πολη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από EliasKir
Μετα απο ταξιδακι το σαβ/κο στην Χαλκιδικη, με ταχυτητες απο 80-140 η καταναλωση επεσε στα 4,9lt/100km! Σχεδον 2 λιτρα παραπανω στην πολη.

δηλαδη 5λιτρα τα 100 χιλιομετρα?
1λιτρο παραπανω απο το ιννοβα που ουτος η αλλως εχει 4λιτρο ρεζερβουαρ.

μου φαινετε περιεργη τοσο μικρη καταναλωση φιλε μου, αλλα οπως κ να χει ,εισαι τυχερος με τετοια ανοδο στη βενζινη.

θα παρω κ γω s2 μαλλον!

Σε ανοικτό δρόμο και το δικό μου το fazer εύκολα φτάνει τα <5λτ/100χλμ με ταχύτητες κάτω από 150χλμ/ω.

Εμένα βέβαια δεν είναι το S2 αλλά το προηγούμενο 98άρι, αλλά λογικά δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές.

Στο fz6-s που είχα μέτρησα την κατανάλωση έτσι απο περιέργεια σε ταξίδι. Απο τα 3καλα με ένα ντεπόζιτο απλή αμόλυβδη, έφτασα μέχρι το Σύριους έξω απο την Αθήνα και μόλις μου είχε ανάψει η ρεζέρβα στα 290 κάτι χιλιόμετρα με οδήγηση 120-130 μέσο όρο.

Και επειδή το ξεθάψατε το θέμα απλά να αναφέρω οτι στο manual ο Japan λέει μόνο απλή αμόλυβδη ο κινητήρας και στρώσιμο ευλαβικό, μέχρι τα πρώτα 1000χιλιόμετρα μέχρι 7000 στροφές, απο τα 1000 μέχρι τα 1500 έως 9000 στροφές. Αυτά λέει ο Ιάπωνας και κάτι θα ξέρει παραπάνω για το μοτέρ, γι αυτό απο το να ψάχνετε γνώμες στα forum απο τον κάθε λογής ειδήμονα καλύτερα στρώστε τον κ@λο σας και διαβάστε κανένα εγχειρίδιο χρήσης. :nono:

cheers...:beer:

Οταν ξαναφουλαρα για να μετρησω την καταναλωση, πηρε 12,93 λιτρα, δηλαδη ειχε αλλα 6 λιτρα μεσα μεχρι να αδειασει και η ρεζερβα. Ητοι αλλα 100 χλμ αυτονομια τουλαχιστον. Οποτε περιπου 350χλμ αυτονομια (ειχα διανυσει περιπου 260 χλμ μεχρι την ωρα που φουλαρα).

προχτες σε γυρισμο απο διακοπες φουλαρισμα μεχρι την σιτα και εβγαλα διαδρομη απο τα olympus plaza μετα τα μαλγαρα μεχρι που μπηκα κομοτηνη 300 χμ με ρεζερβα (με απλη 95) ;) ταχυτητα 135 μεσο ορο και αρκετά φορτωμενος
1020192t.jpg

Εχθές στην διαδρομή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα απο Αττική οδό σύνολο χιλιομέτρων 230 με ταχύτητες maximum 150 χλμ κατανάλωσε 10,5 λίτρα ( μετρημένα με μπετόνι).

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Εχθές στην διαδρομή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα απο Αττική οδό σύνολο χιλιομέτρων 230 με ταχύτητες maximum 150 χλμ κατανάλωσε 10,5 λίτρα ( μετρημένα με μπετόνι).

Ειμαι περιεργος να ακουσω τον τροπο με το μπετονι... :a018:

Η καταναλωση ειναι καλη παντως, οσο κ του φιλου απ το πρωτο post

230 χμ με 10 λιτρα νομιζω οτι εκανες καποιο λαθος φίλε.. αν υποθεσουμε οτι εκαψες 5 / 100 που ειναι πλασματικο φυσικα αντε βγαζεις 200 χμ , εσυ λες 230 πόσο εκαψες 4 λιτρα στα 100 ?

μουμπλε μουμπλε μουμπλε αλλα και παλι δεν νομιζω οτι κανω λαθος το ρεζερβουαρ ειναι 22 αρι και αν υποθεσουμε οτι πας full οικονομια δεν θα δεις πανω απο 300 με τις ταχυτητες που λες αρα με το μισο ντεποζιτο εκανες 230 δηλ βγαζεις με ενα ντεποζιτο 460 χιλιομετρα ?

με την καμια εκτός και εβαλες υγραέριο :D

Δηλαδη μιλαμε για 4.56 λιτρα στα 100 ? Μου φαινεται κομματι δυσκολο αλλα αν εισαι σιγουρος..

Τα βλεπω και κλαιω εν τω μεταξυ.. που μου βγαζει το ντεποζιτο στο r απο ρεζερβα σε ρεζερβα 150-180 αναλογα τη χρηση...

ακομα και 19.5 παλι το βλεπω απιθανο φίλε κατι κανεις λαθος , MavrosPan γιατι ετσι φιλε τι μοντελο εχεις μηπως προβλημα tps ?

Εχει και 17αρι ντεποζιτο το ρ1 και τα 4 απο αυτα αν θυμαμαι καλα ειναι ρεσερβα..

edit: 2003 μοντελο

Αρχικά δημιουργήθηκε από MavrosPan
Δηλαδη μιλαμε για 4.56 λιτρα στα 100 ? Μου φαινεται κομματι δυσκολο αλλα αν εισαι σιγουρος..

Το FΖ6 σε χαλαρό ταξίδι είναι ικανό για τέτοιες καταναλώσεις. Και όταν λέω χαλαρό δεν εννοώ να σε προσπερνάνε τα λεωφορεία. Εννοώ μια ταχύτητα κίνησης 120-140 στην Εθνική και ξεχασμένες 4ες-5ες-6ες, στο επαρχιακό με μικρά ανοιγματα του γκαζιού κατα τις επιταχύνσεις - σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει 1-2 κλικ πιο πάνω από την ταχύτητα κίνησης των περισσότερων τουτου

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Το FΖ6 σε χαλαρό ταξίδι είναι ικανό για τέτοιες καταναλώσεις. Και όταν λέω χαλαρό δεν εννοώ να σε προσπερνάνε τα λεωφορεία. Εννοώ μια ταχύτητα κίνησης 120-140 στην Εθνική και ξεχασμένες 4ες-5ες-6ες, στο επαρχιακό με μικρά ανοιγματα του γκαζιού κατα τις επιταχύνσεις - σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει 1-2 κλικ πιο πάνω από την ταχύτητα κίνησης των περισσότερων τουτου

δηλαδη με γεματο ντεποζιτο και φουλ ρεζερβα θα βγαλεις 450 χμ ?
εγω με αυτες τις συνθηκες δεν βλεπω πανω απο 300 χμ και λιγο απο ρεζερβα παντως

Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
δηλαδη με γεματο ντεποζιτο και φουλ ρεζερβα θα βγαλεις 450 χμ ?
εγω με αυτες τις συνθηκες δεν βλεπω πανω απο 300 χμ και λιγο απο ρεζερβα παντως

Αν αντέξεις τέτοιον ρυθμό επί τόσα χιλιόμετρα και διακυνδυνεψεις να σπρώχνεις τότε θα βγάλες έως 400... Εχουν δημοσιευτεί φωτό στο fazer club με το f-trip στα 72 χιλιόμετρα χωρίς να μείνει το μηχανάκι...
Αν θυμάμαι καλά το ντεπόζιτο του fz6 σε καμμία περίπτωση δεν παίρνει πάνω από 19 λίτρα - ασχέτως των θεωρητικών. Δεν λέω ότι είναι εύκολο ή συνηθισμένο - λέω απλώς ότι γίνεται...Θυμάμαι ότι αρκετές φορές είχα μετρήσει κάτω από τα 5λ/100χλμ σε χαλαρές βόλτες, χωρίς φυσικά να είναι ο κανόνας... :winka:

Πίσω
Μπλουζα