• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Ηθελα το Gladius...

Αρχικά δημιουργήθηκε από eagleye101
την επιλογη μου την ειχα κανει και ηταν το Gladius αλλα καποιος που ηξερε πολλα περισσοτερα απο μενα, μου εδειξε 2-3 πραγματα τα οποια ηταν απολυτως σωστα οποτε η επιλογη μου ηταν ακυρη!

τι ακριβώς σου έδειξε;

Εκει που το εκλεισα μου πηγαινε συνολικο κοστος 6600 (apo 5995), το δικο μου σκουτερακι μου το επαιρναν σχεδον τσαμπα, δωρο μονο συναγερμος ενω ισχυριζονται πολλα παραπανω ενω υπαρχουν μηχανακια που αν τα παρεις μεταχειρισμενα (οπως π.χ ενα FZ6 S2 που βρηκα με 2800χμ με 6 χιλιαρικα) πολυ αρωτερα απο το Gladius.

Μετα, αν βγαλουμε το οικονομικο κομματι, να σου πω την αληθεια αν ειχε ΑΒΣ εγω θα το επαιρνα αλλα λογο του οτι ειμαι αρχαριος (ασχετος δηλαδη) χωρις ΑΒΣ δεν το συζηταω

Και κατι αλλο ειναι οτι το μηχανακι αυτο δεν εχει πουλησει καθολου, αν ειναι 70 αλογα, χωρις ΑΒΣ δικυλινδρο το σιγουρο ειναι οτι σε 1-2 χρονια θα το βαρεθω και θα θελω να το πουλησω... και ποιος να το παρει; Αρα η αξια του παει αυτοματος αρκετα κατω

Καταληξη, αν ειμαι διαθεσιμος να δωσω 6 χιλιαρικα, θα μπορουσα να παρω κατι ανωτερο (hornet, xj6, μεταχειρισμενο Fazer, gsr v-strom)

Εχει αδικο;

κοιτα... για τον αντιπροσωπο δεν μπορω να σου πω διοτι δεν γνωριζω τι κανει ο καθενας. τωρα το fz6 που λες ειναι ενα τελειως διαφορετικο μηχανακι. τελειως διαφορετικο στησιμο και χρηση.

για το ABS δεν μου πεφτει λογος, αλλα σιγουρα οσοι διαλεγουν μηχανη τετοιου τυπου χωρις ABS το κανουν για καθαρα οικονομικους λογους και τιποτα αλλο.

για τη μεταπωληση εχεις ενα δικιο. απο εκει και περα σε 1-2 χρονια κανεις δεν ξερει που μπορει να ειμαστε και σε τι κατασταση με τα οσα γινονται.

οσο για το ανωτερο. αν ψαχνεις κατι οικονομικο παρε v-strom αν δεν σε πειραζει το οτι σε λιγο βγαίνει η νεα εκδοση. για fazer σου ειπα πως πας τελειως αλλου. για hornet δεν ξερω δεν απαντω!

για το yamaha κοιτα το σκεφτομουν σοβαρα, λογω του ABS. ειχα την ευκαιρια και το ειχα στην κατοχη μου για 3ημερο. ειναι μια απλη, φτηνιαρικη copia του fz6, η οποια δεν εχει πετυχει κιολας. δειχνει ψευτικο, αλλα δεν παυει να ειναι yamaha :)

Τι να σου πω, ότι εχω μπερδευτεί όσο δε πάει φαίνεται,
Από τη μία είναι η κ@**λα μου για τις μηχανές που με σπρώχνει να πάρω gsr,hornet, fz6 κλπ, από την άλλη ο διάολος ο φόβος μη παω να σκοτωθώ που μου λέει να κάτσω στ'αυγά μου με το σκούτερ, ή έστω να πάρω κάτι "ασφαλές" όπως το v-storm ή το cbf και τέλος η καταραμένη φτώχεια που με αναγκάζει να πάρω φθηνό μηχανάκι ή μεταχειρισμένο που που δε καίει...

Και κάθομαι και ζαλιζω κ εσάς μπας και δω κάτι που δε βλέπω...

Να'στε καλά ρε παιδιά!

Δεν κοιτάς ένα vstrom που βρωμάει ο τόπος από δαύτα και πιθανόν να σε καλύψουν σε ότι χρειαστείς?:wave2:

Τελικά τι πήρες φίλε μου; Εγω ήμουν κατοχος GSR και εχω να επιβαιβεωσω οτι οτι μηχανακι ειναι αψογο, εκτος του οτι εχει λιγο μεγάλη κατανάλωση. 6.5 - 7 lt/100. Εχει αρκετο γκάζι, αλλα και αρκετα καλά φρένα. Στα + του GSR θα προσθέσω επισης την ανετη και μεγαλη σέλα που έχει και για τους δυο αναβάτες. Εχει την μεγαλύτερη απο ολα τα γυμνά. Βεβαια εαν εισαι απειρος, και τα 70-80 αλογα που έχουν τα αλλα 600 αρια (ER6n,XJ6,Gladius) δεν ειναι καθόλου λίγα...

Εγώ αρχισα με Honda CBF 250 για 3 χρονια, μετα GSR 600, και τώρα παλι στα μικρά SUZUKI GN 250.

Λοιπον, επειδη δεν μου αρεσουν τα ποστ που ανοιγουν και μενουν ανολοκληρωτα, σας εχω νεα!

Απο αυριο ομως, με το καλο να ολοκληρωθει και η μεταβιβαση και θα σας εχω και φωτο!!
Μαντεψτε ποιο υπερισυχισε τελικα (λογικη, κ@υλα ή οικονομικο προβλημα)
;) :D :D :D

μάλλον το gladius πήρες...

καλοτάξιδο :beer:

...γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πιό γκέυ μηχανάκι από το γλάδιους...?! :rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από eagleye101
Οσοι μαθατε χωρις ABS θα ρωτησω κατι απλο

Τα μηχανακια που οδηγειτε σημερα, εχουν ABS;

Av δεν εχουν τοτε οκ, να σκεφτω το ενδεχομενο να παρω κατι χωρις ABS.

ABS ?? :confused:
Τι ειναι αυτο ρε παιδια??? :confused:
Χανω κατι??:ZZZ: :a024:

Φιλε οτι και να διαλεξες καλοταξιδο και παντα ορθιος...:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
χμμμ..... ίσως το scraver της bmw;

δεν ξέρω...μπορεί...:D

ό,τι και να πήρε καλά χλμ να έχει το παλλικάρι...

:wave2: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
μάλλον το gladius πήρες...

καλοτάξιδο :beer:

:nono:

Αν και δεν το εχω πάρει ακόμα, βρήκα μεταχειρισμένη τζι ες αρ
Το απόγευμα θα κάνουμε τη μεταβίβαση

Αν έχετε καμία τελευταία συμβουλή τι να προσεξω πείτε τη τώρα

Gsr
Του 10
Με 7300χμ

Δε σας κρύβω ότι εχω ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ μου

Έχει τρελο γκάζι κ η μετάβασή από το σκούτερ δύσκολη!
Το άγχος μου βαραει κόκκινο...
Δε παταω πότε ποδοφρενο...
Μου σβήνει
Μου τινάζεται...
Ακούω κρακ κρουκ με δευτέρα...
Αύριο με βλέπω με το λεωφορείο στη δουλειά αλλά από την άλλη...
Ποιος θα την άφηνε κάτω από το σπίτι...και να πάρει βυς...

Φωτό σε μερικές μέρες ...

Πειτε μια καλη κουβεντα ρε παιδια...
νοιωθω τοσο μονος μου...:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

Τελικα σημερα πηρα το Βυς...
Μαλλον ειμαι πολυ κοτα και το πληρωσα με μιαμιση ωρα (δρομολογιο ενος τεταρτου...)

Αλλα μαλλον εχω επηρεαστει απο το φορουμ οτι ασφαλεια παν'απ'ολα οποτε κατσε να κανω και καμια αλλη βολτα να μαθω τουλαχιστον να μη μου σβηνει... (ηταν τοσο ευκολο το αυτοκινητο!:( )

Φίλε μου, σιγά-σιγά!

Βγες ένα απογευματάκι ή μεσημέρι που δεν θα έχει πολύ κίνηση και πήγαινε σε καμία αλάνα!

Μετά από 1-2 ώρες στην αλάνα, θα είσαι μια χαρά!

Μην ξεχνάς, τώρα που είναι αρχή και μέχρι να μάθεις το βάρος της, να φοράς παπούτσια με σόλες που δεν γλιστράνε (όχι φθαρμένους, όχι σκαρπίνι :lol: )

Καλύτερα που πήρες το λεωφορείο, μόνο σε καλό σου βγήκε, ο φόβος είναι ο χειρότερος συνοδηγός!

:wave2: :wave2:

Φιλε μου εχουμε κατι κοινο εμεις οι 2!!!

Gsr ε??? η πρωτη μου μεγαλη μοτοσυκλετα..

Ενα θα σου πω μονο... Θα το καταευχαριστηθεις οταν του παρεις τον αερα!!!!
Εγω την πουλησα κι ακομα κλαιωωωωω

Οκ.. σιγα σιγα στην αρχη!!! Οπως σου λεει κι ο John Steed..
Αλλα μη το φοβασαι.. ειναι γενικα πολυ φιλικο ακομα και σε νεους αναβατες!!!

Ο.τι θες... ρωτα!!!

:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Φιλε μου εχουμε κατι κοινο εμεις οι 2!!!

Gsr ε??? η πρωτη μου μεγαλη μοτοσυκλετα..

Ενα θα σου πω μονο... Θα το καταευχαριστηθεις οταν του παρεις τον αερα!!!!
Εγω την πουλησα κι ακομα κλαιωωωωω

Οκ.. σιγα σιγα στην αρχη!!! Οπως σου λεει κι ο John Steed..
Αλλα μη το φοβασαι.. ειναι γενικα πολυ φιλικο ακομα και σε νεους αναβατες!!!

Ο.τι θες... ρωτα!!!

:beer:

Να ρωτησω ο,τι θελω ε;
Τη πατισες...
Δε θα σταματησω να ρωταω...

Σουζα πως κανουμε;:look: :look: (πλακιτσα)

Λοιπον, μου κανει το τσεκ οταν αναβω με το κλειδι και δεν παιρνει μπρος μερικες φορες... δεν εχω καταλαβει τι κανω λαθος...

Επισης, οταν εχω δευτερα ακουω κατι κρακα κρουκα απο τη μηχανη, μαλλον εγω κανω πατατα και μου πεφτουν οι στροφες ετσι;

Στη κινηση, πως το κουμανταρεις;
Εννοω, το γκαζι του ειναι πολυ δυνατο! Πως το κανεις να πας σιγα σταμτα-ξεκινα;
Παιζουμε με το συμπλεκτη; (μαλλον παω για αλλαγη δισκου...)

Και κατι αλλο που αν θες μου απαντας,
ποσο το πουλησες το δικο σου και τι χρονολογιας ηταν;

Λοιπον, μου κανει το τσεκ οταν αναβω με το κλειδι και δεν παιρνει μπρος μερικες φορες... δεν εχω καταλαβει τι κανω λαθος...

Tο μονα λαθη που ισως κανεις θα είναι: να μην πατας συμπλεκτη, να μην εχεις βαλει στο on το kill-switch, ή να μην εχεις ανεβασεις το νυχι.. ΑΝ δεν είναι κατι απ’αυτά… τοτε θα σε στεναχωρησω.. (συνεργειο και check τα ηλεκτρικα σου…. )

Επισης, οταν εχω δευτερα ακουω κατι κρακα κρουκα απο τη μηχανη, μαλλον εγω κανω πατατα και μου πεφτουν οι στροφες ετσι;

Όταν έχεις κουμπωμενη η δευτερα και πηγαινει η μοτο.. ξαφνικα ακους τον ηχο αυτό? Ή την ωρα που αλλαζεις από/σε δευτερα?? Και τι εννοεις πεφτουν οι στροφες? Για δωσε κανα φως εδώ..

Στη κινηση, πως το κουμανταρεις;
Εννοω, το γκαζι του ειναι πολυ δυνατο! Πως το κανεις να πας σιγα σταμτα-ξεκινα;
Παιζουμε με το συμπλεκτη; (μαλλον παω για αλλαγη δισκου...)

Το γκαζακι θα το μαθεις.. μην ανησυχεις γι’αυτό.. Προερχεσαι από κατηγορια φτερου γι’αυτό σου φαινεται παραξενο.. :D
Δεν θα παθει τιποτα με το συμπλεκτη… παιζε με συμπλεκτη μεχρι να το μαθεις καλα.. Αλλα τωρα που το σκεφτομαι.. εγω παιζω με το συμπλεκτη ακομα στην κινηση..
:D

Και κατι αλλο που αν θες μου απαντας,
ποσο το πουλησες το δικο σου και τι χρονολογιας ηταν;

Το δικο μου το πηρα όπως κι εσυ με 7000 χλμ.. (6700 για την ακριβεια) και 5.000€ το 2008. Το εδωσα στα 9800χλμ μετα από 1,5 χρονο για 4.500€. Ηταν χρονολογιας 2006.

Κατ'αρχην να σ'ευχαριστησω για τη προθεση να βοηθησεις.

Το μηχανακι ποτε περνει μπρος και ποτε οχι, αλλα μαλλον εχει κατι να κανει με τον συναγερμο γιατι ακουω και κατι beeeeep κατα καιρους χωρις καποιο λογο...:sick:

Αυτο αμα το εχω σβηστο, αλλα θα μιλησω με τον προηγουμενο ιδιοκτητη, ελπιζω να μου το φορτωσε και θα πληρωσω αλλα τοσα σε συνεργεια...:(

Οσα ανεφερες τα δοκιμασα ολα, (συμπλεκτης, kill-switch ή νυχη...)

Οι στροφες εννοουσα οτι πεφτουν επειδη εκοβα ταχυτητα και να'το το κορακα κρουκα

βεβαια το εχω μονο λιγες ωρες και δεν εχω προλαβει να το ψαχουλεψω γιατι το πηρα εχτεσ νυχτα και σημερα πρωη ηρθα στο γραφειο για δουλεια...

Το απογευμα θα δειξει

Πίσω
Μπλουζα