• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

    Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

ΗΛεκτρολογος για Honda

Εντάχθηκαν
31 Μαρτίου 2005
Μηνύματα
18
Πόντοι αντιδράσεων
4
Πόντοι
0
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα,

Ζητείται αξιόπιστος ηλεκτρολόγος γνώστης των Honda για μαρτυρικό ψάξιμο καλωδίωσης σε ενα ταπεινό Hornet 600 ABS, μοντέλο '08 .

Το μηχανάκι εδώ και 4 μήνες άρχισε να μην μετράει τα χιλιόμετρα της ταχύτητα και κατα συνέπεια του οδομέτρου. Μέχρι τα 23-25 χλμ απεικονίζει κανονικά και μετά αρχίζει να μετράει αντίστροφα μέχρι που πέφτει στο 0.

Παρά την αλλαγή μονάδας ABS και πίσω αισθητήρα, το πρόβλημα παραμένει και και ο μηχανικός μου με παρέπεμψε πλέον σε ηλεκτρολόγο μιας και είναι σχεδόν 100% σίγουρο οτι πρόκειται για θέμα ηλεκτρικών και καλωδίωσης απ΄ότι μου ανέφερε.
Γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρολογείο μηχανών το οποίο με την υπομονή του Ιωβ θα ασχοληθεί ποντο πόντο για να βρει τη βλάβη;

Μου προτάθηκε το Moto Therapy στην Καλλιθέα αλλά διατηρώ για την ώρα μερικές επιφυλάξεις και δεν θα ήθελα να πέσω στη λούπα του να επισκεφθώ όλα τα πιθανά συνεργεία και να μοιράζω χρήματα άσκοπα.


Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Η μονάδα ABS είναι άσχετη με το θέμα όπως και αισθητήρας της. Ο αισθητήρας που πρέπει να κοιτάξεις είναι του ταχυμέτρου ο οποίος βρίσκεται στον κινητήρα.
Ηλεκτρολόγο όχι δεν ξέρω...
 
Αυτό το έχει το επόμενο μοντέλο απ το δικό μου απ ότι πληροφορήθηκα. Θα πρέπει να το δω εκτενέστερα όμως σε περίπτωση που κάνω κάποιο λάθος
 
Δες το καλύτερα... δεν έχω δει μηχανάκι να μετράει από το ABS
 
Οχι παραξήγησες γιατί δεν το εξήγησα σωστά εγώ. Το ABS το ανέφερα σαν μονάδα γιατί ελέγθηκε ο αισθητήρας του πίσω τροχού ο οποίος έχει σχέση με την ταχύτητα. Γνωρίζω οτι δεν μετράει απο το ABS. Επίσης για τον αισθητήρα που ανέφερες, αν είχε θέμα θα μου άναβε το F1. Το παράξενο είναι οτι όλα τα διαγνωστικά στο όργανο δεν δείχνουν κάτι. Είναι κάποιο θέμα με την τάση και πολύ φοβάμαι οτι εαν εν τελει καταφέρω και βγάλω άκρη θα είναι κάποιο καλώδιο που δε θα φαίνεται με γυμνό μάτι.

Όπως και να έχει χρειάζομαι κάποιον ηλεκτρολόγο. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
 
Όχι δεν θα άναβε το F1 ή κάποιο άλλο λαμπάκι... είναι η μοναδική βλάβη που μου έχει βγάλει το βαραντέρο, έπαιζε μόνο βελόνα και δεν μέτραγε το οδόμετρο.

Αυτά από μένα ας απαντήσει κάποιος άλλος για ηλεκτρολόγο.
 
Καλησπερα σε όλους,

@Ntinsky: Πιστευω οτι το πρόβλημα σου βρισκεται εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157238
Στο service manual της μότο σου, σου δειχνει βημα βημα πως να ελεγξεις αν το πρόβλημα ειναι στο σενσορα με την χρηση μονο ενός πολύμετρου.
Αν δεν το εχεις θα σου στειλω τις φωτο από το μανιουαλ ωστε να μπορεσεις να το ελεγξεις μόνος σου.
 
Έχω καταλήξει οτι το πρόβλημα ειναι στον αισθητήρα ταχύτητας που βρίσκεται στο καρτερ. Με την πρωτη ευκαιρια θα τον αλλαξω με ενα μεταχειρισμένο που βρήκα. Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες
 
Πίσω
Μπλουζα