Καλημέρα σε όλους!
Εδώ και ένα μήνα είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Χορνετακίου (sic) 600 κυβικών του 2002 και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εντυπώσεις, αλλά και να εκφράσω κάποιες απορίες.
Το μηχανάκι είναι πολύυυ καλύτερο απ' οτι περίμενα, πολύ φιλικό και ροπάτο χαμηλά, ενώ τρελαίνεται ψηλά, αν και δυστυχώς μου φαίνεται λίγο... φαγανό όταν το ανοίγεις. Επιπλέον μου φαίνεται αρκετά άνετο, τηρουμένων των αναλογιών, σφιχτό αλλά όχι σκληρό, όμως μου δίνει την εντύπωση οτι χαζεύει λίγο όταν βρεις ανωμαλίες πάνω στη στροφή. Όχι τίποτα τραγικό βέβαια, δε σου προκαλει ανασφάλεια, απλά αυτη την εντύπωση μου έδωσε. Υπόψην έχει 11500 χλμ, οπότε μου φαίνεται λίγο αδύνατο να προέρχεται αυτό το "χάζεμα" από κουρασμένη ανάρτηση, υποθέτω οτι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της.
Στο ταξίδι με ταχύτητες της τάξεως των 140-150 είναι μια χαρά, αρκεί να μην έχεις κόντρα αέρα, οπότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν και να γίνεται λίγο κουραστικό. Με παραπάνω χλμ δεν μπορείς να πας για πολλή ώρα. Με μια μικρή ζελατινούλα πόσο βελτιώνεται η κατάσταση και με τι ταχύτητες ταξιδεύει κανείς άνετα? Επιπλέον, επειδή πρόκειται να μπει μπαγκαζιέρα μια από αυτές τις μέρες, κατά πόσο επηρρεάζει στα 140-150? Ελαφρώνει πολύ το τιμόνι ή σε ανεκτά πλαίσια?
Είναι πολύ πιο ευέλικτο απ' οτι περίμενα μέσα στην πόλη, ο συμπλέκτης του δεν κουράζει και οι ταχύτητες μπαίνουν λουκούμι. Στην αρχή βέβαια δυσκολεύτηκα λίγο, καθώς τα γκαπ-γκουπ σε 1η-2α και αντίστροφα πήγαιναν βροχή, αλλά το βρηκα το κουμπί της και όλα καλά.
Ένα από τα προβλήματα που έχω παρατηρήσει, σε σχέση με την πρακτικότητα της μοτοσυκλέτας είναι το οτι πετάει αρκετά νερά, ιδιαίτερα προς τον συνεπιβάτη, ακόμα και αν είναι λίγο βρεγμένος ο δρόμος. Μπορεί να μου πει κανείς αν ένα φτεράκι στον πίσω τροχό θα βελτιώσει την κατάσταση, ή μια από τα ίδια θα είναι?
Άλλο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι οτι η σέλα είναι αρκετά γλιστερή πράγμα που προβληματίζει ιδιαίτερα αν έχεις συνεπιβάτη και που λύνεται εύκολα με μια αντιολισθητική επένδυση. Έχω ακούσει διαφορες γνώμες και τιμές για αυτό, έχω βρει από 35 Ε, μέχρι και 70 Ε. Αν και μου έχουν πει οτι οι φθηνές κατά κανόνα δεν είναι και αδιάβροχες. Επιπλεον, στην τιμή των 100 Ε μου έχουν πει για επένδυση και επιπλέον συμπλήρωμα του μαξιλαριού με υλικό, έτσι που να κάνει "βουναλάκι" μπροστά από τον συνεπιβάτη και να τον αποτρέπει από το να πηγαίνει μπροστά. Αξίζει τον κόπο?
Δεν έχω κάποια παρατήρηση/απορία αυτή τη στιγμή, θα προκύψουν σίγουρα στο μέλλον (ελπίζω για καλό) και θα σας πρήξω λιγουλάκι...
Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ, ελπίζω να τα πούμε.
Κώστας.