• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Honda CRF1100L Africa Twin

• Συντάκτης Συντάκτης sniper
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Από τον ιουλιο τρέχει, που ξεκίνησε το τιμ για νορντκαπ.

Δύο αλλαγές για την Africa του 2017 : Euro 4 πλέον και νέο χρώμα, το candy prominence red με το οποίο θα παραδίδονται και άλλα μοντέλα της εταιρείας όπως το crosstourer και το crossrunner.

2017-honda-africa-twin-review-specs-crf1000l-motorcycle-adventure-bike-2.jpg

Λεωνίδα γράφεται ότι αλλάζουν και οι ζάντες με νέες που θα έχουν ανοξείδωτες ακτίνες, πως θα μπει ride by wire (άγνωστο το αν θα συνοδεύεται και από Cruise Control). Euro4 είναι ήδη.
Περιμένω να δω αν θα γίνουν αλλαγές στις αναρτήσεις και σε άλλες λεπτομέρειες που έχουν δεχτεί κριτική από τον ειδικό τύπο και τους πρώτους αγοραστές.

Λεωνίδα γράφεται ότι αλλάζουν και οι ζάντες με νέες που θα έχουν ανοξείδωτες ακτίνες, πως θα μπει ride by wire (άγνωστο το αν θα συνοδεύεται και από Cruise Control). Euro4 είναι ήδη.
Περιμένω να δω αν θα γίνουν αλλαγές στις αναρτήσεις και σε άλλες λεπτομέρειες που έχουν δεχτεί κριτική από τον ειδικό τύπο και τους πρώτους αγοραστές.

δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά το υπάρχον μοντέλο ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ euro4, είναι ο λόγος που δεν το αγόρασα πέρσι που βγήκε.
Το έκλεισα πήγα να το πάρω, από την Αντιπροσωπεία στο τηλέφωνο μου είπαν euro4, το μαγαζί πριν το δω στην άδεια μου έλεγε euro4 αλλά όταν επέμεινα είδα euro3 και δεν προχώρησα.

Χωρίς να το δένω και κόμπο, εχτές μου είπανε αρχές Μάρτη το μαύρο euro4 αρχές Απριλίου το κόκκινο της φωτογραφίας.

Σχεδόν για όλες τις εταιρίες στην Ελλάδα ότι παρουσιάζεται φθινόπωρο στις εκθέσεις έρχεται εδώ από Φεβρουάριο έως Μάρτιο.
Τον Δεκέμβριο οι αντιπροσωπίες έβγαλαν πινακίδες για τα euro3 μοντέλα που τους είχαν παραμείνει στις αποθήκες.
Έτσι παρουσιάστηκε το φαινόμενο να είναι και αυξημένες οι πωλήσεις ενώ τον Ιανουάριο φέτος πεσμένες 50%.
Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το ίδιο έγινε και στην Γερμανία βλέποντας στο motorrad (με αυτόματη μετάφραση απο google). Στις 20 πρώτες θέσεις πωλήσεων τον περασμένο Δεκέμβρη φιγουράριζαν κάτι XJ6 και FZ8 για παράδειγμα.

Για όποιον δεν τον ενδιαφέρει το euro3 μπορεί να παζαρέψει σε κάποια καλή τιμή κάποιο περυσινό μοντέλο.

Και φυσικά όσα τους μείνουν σε 1-2 χρόνια θα δίνονται σε προσφορά ακόμα χαμηλότερα.

Τώρα εάν κάποια κυβέρνηση του χρόνου αλλάξει τα τέλη ανάλογα με τους ρύπους (που δεν ισχύει τώρα στις μηχανές) θα ήθελα και εγώ να το μαντέψω.

Το ζητήσατε. Ήρθε.

Άφρικα ράλι. 20φευγα χιλιάδες ευρώ. Σύντομα κοντά σας.

http://www.motomag.gr/news/nea-montela/honda-africa-twin-rally

Ήθελα να γράψω και άλλα, δεν βολεύει το τηλέφωνο... Πιο μετά.

edit

Λοιπόν, για όσους δεν θέλουν να ανοίξουν το λινκ...

Η εταιρία Red Moto, με έδρα την Ιταλία, μετατρέπει τα CRF σε εντούρο για λογαριασμό της big H. Νομίζω πως έρχονται/έρχονταν στην χώρα μας με ονομασία "honda moto".
Το πρωτότυπο που είδαμε (λιγουρευτήκαμε δηλαδή) στο Μιλάνο το 2016 ήταν δημιούργημα των ίδιων μηχανικών... Οι οποίοι πήραν έγκριση να το πουλήσουν!

Η κίνηση είναι εξαιρετική κατά την ταπεινότατη (μισό να ξεκαβαλήσω το μπαμπού καλάμι) γνώμη μου γιατί πουλώντας το φέτος κιόλας έχουν ένα ισχυρό "όπλο" απέναντι στα 1090R/1290R (το χαμηλό βάρος, τα λιγότερα πλαστικά και το καθαρό αγωνιστικό λουκ, για μιά μούρη ζούμε), προλαβαίνουν να κλέψουν από την Yamaha που άργησε το Τ7, προλαβαίνουν να κλέψουν πελάτες από το Ducati Scrambler Desert Sled, από το Touratech Rambler (που παραδοσιακά και προβλέψιμα θα φτάσει στις εκθέσεις το φθινόπωρο), αλλά στοχεύει και στο νέο R1200GS Rally edition.

Πολλά μέτωπα... Η αρκετά τσιμπημένη τιμή του σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής μάλλον δεν είναι τόσο αποτρεπτικός παράγοντας (το GS είναι πιο ακριβό και έχει σπάσει ταμεία) για τους Ευρωπαίους τουλάχιστον.

H μοτοσικλέτα έσπασε χρονόμετρα στο Africa ECO Race και το μοντέλο που πωλείται είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας:
Ο κινητήρας βγάζει 5 ίππους περισσότερους και το σύνολο είναι περίπου 8 κιλά πιο ελαφρύ από το στάνταρ μοντέλο.
Οι αναρτήσεις είναι βελτιωμένες και έχουν billet ρυθμιστικά, οι ζάντες είναι υψηλής αντοχής (εδώ πάσχει τόσο το στανταρ Africa όσο και τα ΚΤΜ), υπάρχουν σωληνάκια υψηλής πίεσης στα φρένα, ενισχυμένα γρανάζια στην μετάδοση, προγραμματιζόμενος εγκέφαλος μέσω smartphone, το φέρινγκ είναι κάρμπον, τοποθετήθηκε ψηλό φτερό και φυσικά μιά ολόσωμη Termignoni εξάτμιση τιτανίου. Στο σύστημα ψύξης οι σωλήνες είναι σιλικόνης, τα μαρσπιέ είναι πιο φαρδιά, οι τιμονόπλακες είναι billet, τα τρία εμπρός φώτα είναι LED και ο πύργος οργάνων μπορεί να φιλοξενήσει road book.

Μας κατέστρεψαν οι αλήτες... Δεν ξέρω τι να ονειρεύομαι πρώτο!!!

africa-twin-antsx.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Το ζητήσατε. Ήρθε.

Άφρικα ράλι. 20φευγα χιλιάδες ευρώ. Σύντομα κοντά σας.

http://www.motomag.gr/news/nea-montela/honda-africa-twin-rally

Ήθελα να γράψω και άλλα, δεν βολεύει το τηλέφωνο... Πιο μετά.

μαλλον , θα ειναι περιορισμενης παραγωγης , συλλεκτικο , "μονο για γνωστες" κλπ κλπ

MONO TO ΦΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ...........

Που δεν υπάρχει στο Αμέρικα............ΦΤΑΝΕΙ...!!!
Δυστυχώς όπως φαίνεται αυτό που είχα δει στο νέο Άφρικα
όταν έψαχνα για να αγοράσω ,επαληθεύεται.
Η ποιότητα κατασκευής ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με την τεχνολογία που κουβαλάει.
Και αυτό φυσικά γίνεται για να κρατηθεί η τιμή ΧΑΜΗΛΑ.
Για το φίλο που έφερε παράδειγμα το τρανσάλπ...........
μήπως δεν έχουμε δει επάνω του για μια εικοσαετία τα ίδια πλαστικά
τους ίδιους διακόπτες κ.λ.π....???
Και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι πλέον Ιαπωνικές.
Όταν βλέπω Ντουκάτι για παράδειγμα στα ίδια λεφτά..?? Το 950..??
Το ΚΤΜ το καινούργιο το χιλιάρι..??
Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει πολύ και πως με τον μύθο της αξιοπιστίας
να φθίνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει,πως ένα άθραυστο μοτέρ
δεν αρκεί στις μέρες μας για να πάρεις το αγοραστικό κοινό με το μέρος σου.
Μια και αναφέρεστε στις ακτίνες και τις ζάντες,αυτές τις μέρες ένας φίλος μου είπε
ότι ψάχνει ζάντες για το παμπάλαιο τρανσάλπ του του 90 φεύγα που μετά από 25 χρόνια
διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν θέμα...!!!

MONO TO ΦΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ...........

Που δεν υπάρχει στο Αμέρικα............ΦΤΑΝΕΙ...!!!
Δυστυχώς όπως φαίνεται αυτό που είχα δει στο νέο Άφρικα
όταν έψαχνα για να αγοράσω ,επαληθεύεται.
Η ποιότητα κατασκευής ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με την τεχνολογία που κουβαλάει.
Και αυτό φυσικά γίνεται για να κρατηθεί η τιμή ΧΑΜΗΛΑ.
Για το φίλο που έφερε παράδειγμα το τρανσάλπ...........
μήπως δεν έχουμε δει επάνω του για μια εικοσαετία τα ίδια πλαστικά
τους ίδιους διακόπτες κ.λ.π....???
Και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι πλέον Ιαπωνικές.
Όταν βλέπω Ντουκάτι για παράδειγμα στα ίδια λεφτά..?? Το 950..??
Το ΚΤΜ το καινούργιο το χιλιάρι..??
Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει πολύ και πως με τον μύθο της αξιοπιστίας
να φθίνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει,πως ένα άθραυστο μοτέρ
δεν αρκεί στις μέρες μας για να πάρεις το αγοραστικό κοινό με το μέρος σου.
Μια και αναφέρεστε στις ακτίνες και τις ζάντες,αυτές τις μέρες ένας φίλος μου είπε
ότι ψάχνει ζάντες για το παμπάλαιο τρανσάλπ του του 90 φεύγα που μετά από 25 χρόνια
διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν θέμα...!!!

Αν ξέρεις κάτι σχετικά με το Άφρικα,γραφτο εδώ.

Αλλιώς,τραβά στο καφενείο για κουτσομπολιό και πρέφα..

Αν ξέρεις κάτι σχετικά με το Άφρικα,γραφτο εδώ.

Αλλιώς,τραβά στο καφενείο για κουτσομπολιό και πρέφα..

MHN ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ..........

https://xladv.com/topic/624-honda-crf1000l-problems/

https://www.youtube.com/watch?v=ecdu9_0JFUg

https://www.youtube.com/watch?v=lfczuc4fBCk

https://www.crosstourer.com/index.php?topic=4775.0

Πάρε αυτά για πρόγευμα:wave2:
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες........
Φεύγω για καφενείο, κουτσομπολιό και πρέφα μη μου
πάρουν και τη θέση κάτω από τον πλάτανο..!!

υγ.Μην αρπάζεσαι λεβέντη τόσο ΑΠΟΤΟΜΑ,παλιοσίδερα είναι,
ούτε γκόμενα να την είχες..!! Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,
και δείχνω κατανόηση πλήρη...

MHN ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ..........

https://xladv.com/topic/624-honda-crf1000l-problems/

https://www.youtube.com/watch?v=ecdu9_0JFUg

https://www.youtube.com/watch?v=lfczuc4fBCk

https://www.crosstourer.com/index.php?topic=4775.0

Πάρε αυτά για πρόγευμα:wave2:
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες........
Φεύγω για καφενείο, κουτσομπολιό και πρέφα μη μου
πάρουν και τη θέση κάτω από τον πλάτανο..!!

υγ.Μην αρπάζεσαι λεβέντη τόσο ΑΠΟΤΟΜΑ,παλιοσίδερα είναι,
ούτε γκόμενα να την είχες..!! Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,

Τέρενς, δεν καταλαβαίνεις...

Το θρεντ αυτό έχει ανοιχτεί για να γραφτούν εμπειρίες από κατόχους ή χρήστες του Άφρικα .

ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΈΣ.

τουλάχιστον ,εμένα αυτός ήταν ο σκοπός μου.

Ο λόγος που γράφω τα καλά και τα κακά του Άφρικα,δεν είναι για να τα μάθω εγώ. Εγώ τα ζω.ουτε έχω χρόνο για σκότωμα.

Είναι για να βοηθήσω κι άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται όπως είχα βοηθηθεί κι εγώ δύο παρελθόν .

Μακάρι για κάθε μοντέλο να υπήρχε ένα θρεντ με αντικειμενικές αναφορές ιδιοκτητών .

Είναι απείρως πιο χρήσιμες από όλα τα βίντεο στο γιουτουμπ η τις πληρωμενες παρουσιάσεις του τύπου.

Γενικά ,υπάρχει μεγάλη ανοχή με τους γραφικούς στο φόρουμ όπως εσύ και καλά κάνουν.
Όμως ,ας μαζευτούν στα οφ τοπικ
Οσο αφορά το παρόν ,αν οι μοντ συμφωνούν με την θέση μου ,ας σβήσουν τα τρολ ,αλλιώς ας σβήσουν το θρεντ.

Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,

Καλά.

Κοίτα.

Έχεις μπερδέψει την λούτσα και την βούρτσα.

ΦΙΛΙΚΟ πείραγμα κάνουν όλοι σε όλους. Μερικοί το ανέχονται απλά, μερικοί γελάνε και αντ-αστειεύονται, μερικοί το παίζουν ιστορίες και αντιδρούν άσχημα. Άσχημα έχεις αντιδράσει ΚΑΙ εσύ και η κατανόηση ήρθε ( ; ) αρκετά μετά.

Εν προκειμένω έκανες πάλι κάτι που ΣΥΝΕΧΩΣ κάνεις και που έκαναν και άλλοι, αποχωρήσαντες και μη. Γουστάρετε να χαλάτε την χαρά των άλλων. Δεν ξέρω τι ανωμαλία είναι τούτη, αλλά ξεφεύγει από το ΦΙΛΙΚΟ πείραγμα πάντως. Στην δική σου περίπτωση και "σκληρά" αντιμετωπίστηκες και "χαλαρά" αντιμετωπίστηκες αλλά έντεκα χρόνια είσαι ο ίδιος και απλά έχει γίνει κατανοητό πως δεν θα αλλάξεις ποτέ. Το να αρχίσω πάλι να ανοίξω συζήτηση δεν έχει νόημα. Οπότε αν θες μάζεψε λίγο τα χεράκια από το πλΕκτρολόγιο σε παρακαλώ εκεί που ξέρουμε και οι δύο ότι καλό είναι να κρατιέσαι, αν δεν θες δεν μου κάνει διαφορά. Θα σε βοηθήσω να βολτάρεις λίγο παραπάνω με το παπί, το τζιπΣ, το σκάφος και το ΝτενεΚέ.

Και δεν θα ανοίξει η συζήτηση ΠΑΛΙ για το αν και πόσο "αντιδημοκράτης" είμαι, σας ξέρω αγαπημένο μου fan club, περιττό.

Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για την αγορά της, τρέχει προσφορά με την οποία δίνεται ως δώρο το travel pack(Τριπλέτα βαλιτσών: κεντρική βαλίτσα 35lt, πλαϊνές βαλίτσες 30 και 40 lt, ψηλός ανεμοθώρακας, κεντρικό σταντ, σχάρα κεντρικής βαλίτσας, κιτ κλειδαριάς κεντρικής βαλίτσας,
Μαξιλάρι πλάτης συνεπιβάτη) αξίας 950€.

Σύμφωνα με το γιαπωνέζικο Young Machine , η αφρικανούλα αποκτά μια enduro έκδοση για το 2018 με ντεπόζιτο 22 λίτρων.Διαφορές στην εξάτμιση, τη σέλα και τους προβολείς και με αισθητικές παραπομπές στην πρώτη africa του 1988.Θα παρουσιαστεί επισήμως στην EICMA.
Πηγή
honda_africa_twin_adventure h.jpg

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: vardis
Φήμες για τον ερχομό νέας μικρότερης αφρικανούλας για να μπει στην κατηγορία με τα 700-800ρια on/off των Yamaha,KTM,BMW,Triumph.
Αν τελικά επιβεβαιωθούν, αυτό πιθανότατα θα γίνει με ορίζοντα τριετίας+.

Νέα χρώματα ή παραλλαγές των υπαρχόντων για το 2019.
Το πρώτο είναι εντυπωσιακό...και το δεύτερο αρκετά καλο.!
B_20bdb3bd27630d163524608ef7fa28a3.jpg
B_691d972f001818ffcfc3856449344bf0.jpg
B_18ee59173826af0b8299c482e161629f.jpg
B_2716aff8c8a3c8fe8d1c21a7b5a67e33.jpg

Πιθανή αύξηση στα κυβικά για το μοντέλο του 2020 λόγω προδιαγραφών Euro 5.

Περισσότερα εδώ .

africa-twin-2020.jpg

''Με την πιθανότητα ειδικής, χωμάτινης, έκδοσης''
Βρε λες;;

Πίσω
Μπλουζα