Αγαπητε Panos76, επειδη και γω εδωσα προχθες το xmax250 μου και σε αυτο η συζυγος ηταν αρχοντισα, στο cb500x, για χρηση μονον εντος πολης και συντομων διαδρομων του 20' θα την παλευει ο συνεπιβάτης η' ειναι τοσο άβολο ποια ? Πήγα να δω στην αντιπροσωπεια το νεο αλλα ο ανθρωπος δεν έχει για test ride και μου προτεινε να πάω να βρω καποιο απο rent a bike (κερκυρα) δεν εχω αποφασίσει ακόμη αν θα παω για το μοντελο του 2019-2020 που βρηκα μετςχειρισμενο σε καλή κατάσταση η' να κανω την υπέρβαση με καποια χρηματοδοτηση για νεο.
Καλημέρες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση στο ερώτημά σου.
Αντικειμενικά είναι στενό το μηχανάκι - όσο στενό βέβαια μπορεί να είναι για την κατηγορία του, διότι προφανώς πρέπει να συγκρίνουμε μεγέθη της ίδιας κατηγορίας.
Δηλ. δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το τρανσάλπ ούτε με το άφρικα, αλλά με άλλα 500άρια.
Για εμένα και τη σύζυγο που είμαστε ~73 και 44kg αντίστοιχα, είναι πολύ οκ.
Για άλλο σωματότυπο ενδεχομένως είναι ανεπαρκές.
Επίσης η σύζυγος είναι κακό παράδειγμα, καθώς γκρινιάζει με τα πάντα, το κράνος, τα μαλλιά, τις λακκούβες, τον αέρα, ενώ η μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ως συνεπιβάτης είναι καμιά 60ριά km πήγαινε - έλα. Δεν περνάει ούτε για αστείο απ' το μυαλό της μία βόλτα πχ. 200km. Συνεπώς δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε σε αυτό.
Σε ό,τι αφορά used VS new, αν αυτό που έχεις βρει έχει προίκα και είναι σε σωστή κατάσταση, αξίζει από το να δώσεις 2,5 - 3 χιλιάρικα παραπάνω για το καινούριο.
Δύσκολα θα χρειαστεί η εγγύηση ενώ οδηγικά/συμπεριφορικά, από όσο έχουμε ακούσει, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.
Συνοψίζοντας είναι ένα απόλυτα αξιόπιστο μηχανάκι, πολύ μαλακό σε όλα του (συμπλέκτες, αναρτήσεις, λειτουργία μοτέρ) με καλές ρεπρίζ, μέτρια ανεμοκάλυψη, σταθερότατο, πολύ φιλικό, υποφερτό σε κόστη συντήρησης και αρκετά οικονομικό (στα 3,4 με 3,6lt/100km σε μεικτή οδήγηση).
Προσπάθησε οπωσδήποτε να βρεις ένα να το οδηγήσεις μονός & διπλός.
Με το καλό ό,τι κάνεις.