Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά εγώ θα το εμπιστευόμουν.
Ανάλογα και το λάστιχο φυσικά.
Αλλά ναι, το σωστό ειναι να βαλεις ενα ιδιο καινούριο μπροστά και να ξεμπερδεύεις.
Με πρόλαβες... πως τρύπησε στο πλάι ρε συ;
.
Το να βάλω ένα καινούριο μπροστινό ξέρω ότι είναι η πιο "εύκολη" λύση, όμως τα λάστιχα μου είναι καινούρια ρε γαμώτο και δεύτερον αν είχα έτσι αβίαστα ένα "αχρείαστο" 150άρι επιπλέον πιθανότατα δε θ' άνοιγα αυτό το thread.
Καλα μην φανταστείς στον σκελετό. Στο τέλος του πέλματος, προκα!
Και αναρωτιέμαι ξανά, κανείς δεν έχει κάνει εσωτερικό μπάλωμα σε εμπρός ελαστικό? Μόνο εγώ!
Το μπάλωμα είναι περίπου 2 επί 2 εκατοστά και ελαστικό, δεν βρίσκω λόγο να μην χωράει σε ένα ελαστικό πλάτους 120.
Ρε παιδιά με το μΠαρΔον, γιατί δεν βάζετε ζουμί; σας έχει πει κανείς κάτι κακό για το ζουμί;
Η όποια ανησυχία είναι για το ατσάλινο φύλο που δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση είναι.
Αν σας ανησυχεί τόσο η πίεση του αέρα, που είναι εξαιρετικά μικρή στις μοτό, το ζουμί κλείνει μεγάλες τρύπες
σε λεπτά ελαστικά με 140psi (συνήθως συγκρατεί άνετα 95psi) και είναι εμφανές ότι χρειάστηκε γιατί λερώνει.
Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις που κατατέθηκαν!
Λοιπόν προσπάθησα να διασταυρώσω τα λεγόμενα του Περιστερά και με άλλον λαστιχά... όντως έχει δίκιο ο άνθρωπος. Στο εμπρός ελαστικό λόγω της έντονης καμπυλότητας εσωτερικά, δεν μπαίνει -κι αν μπει ξεκολλάει- μπάλωμα ή μανιτάρι. Το κορδόνι είναι προσωρινή λύση, άσχετα αν δεν το κάνουμε συνήθως, πρέπει να γίνει αποκατάσταση-επισκευή μετά.
Οπότε κορδόνι και πίστα ΝΟΤ.. το ρίσκο μιας πτώσης ειναι μεγάλο και δεν αξίζει! Πάμε για νέο εμπρός ελαστικό...
Τα "καλά" νέα (λέμε τώρα) είναι οτι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε trackday δεν πρόκειται να γίνει άμεσα (ούτε το επόμενο προγραμματισμένο στις 4/12 προφανώς), οπότε μένω με το λάστιχο όπως είναι και όταν θα υπάρξει προοπτική trackday (άνοιξη; ) θα κάνω την αλλαγή.
4 μήνες μετά...
Συμμετείχα στο προχθεσινό (28/4) trackday του Ζαφειρόπουλου στα Μέγαρα με το... ίδιο λάστιχο!
Όλο αυτό το διάστημα έλεγχα τακτικά τις πιέσεις του μπροστινού ελαστικού, χωρίς να βλέπω άξιες λόγου διαφοροποιήσεις και έτσι για οικονομικούς λόγους αποφάσισα να μείνω με το "κορδόνι", αφού δεν μπορεί να γίνει μόνιμη επισκευή, και να μην αλλάξω ελαστικό (3000χλμ από αλλαγή). Έτσι πήγα και στο trackday, γυρνούσα με πιέσεις 30/30 χωρίς να έχω απώλειες πίεσης και χωρίς να αισθανθώ το παραμικρό που να με προβληματίσει έστω. Θέλω να πω ότι δεν μου δημιουργήθηκε η παραμικρή αμφιβολία που να με κάνει να πιέσω λιγότερο ή να μην το διασκεδάσω τόσο! Όλα καλά λοιπόν!
Αυτά δεν τα γράφω για να ανατρέψω το συμπέρασμα που βγήκε από το thread παραπάνω και σαφώς η ασφαλής λύση θα ήταν η αλλαγή του ελαστικού (ίσως και να ήμουνα τυχερός, ξέρω γω), απλά σαν κατάθεση της προχθεσινής εμπειρίας μου και τίποτα παραπάνω.
Συμμετείχα στο προχθεσινό (28/4) trackday