• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

fazer 8: να πάρω ένα;

• Συντάκτης Συντάκτης kkobits
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλησπέρα σε όλους.
Όπως καταλαβαίνετε είμαι κι εγώ υπό σκέψη να πάρω ένα Fazer 8,αλλά έχω κάποιες απορίες κι ο καθένας μου λέει τα δικά του.

Τελικά πόσα λίτρα είναι το τεπόζιτο; 17 + 3 ή 20+3;
Κατανάλωση;Με ένα τεπόζιτο εντός πόλης,πόσα χλμ βγάζει;
Τι γίνεται με το βολάν και γενικά τι κουσούρια/προβλήματα έχει;
Μου έχουν πεί οτι το καλοκαίρι στην κίνηση καίγονται τα πόδια σου απο τη ζέστη του κινητήρα.Ισχύει;
Τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα;Βλέπε Honda.
Με ένα τελικό εξάτμισης και φίλτρο,θα χρειαστώ και πρόγραμμα για τα πολλά ''σκασίματα'';

Ευχαριστώ!

Το πρόβλημα του FZ8 έχει όνομα και λέγεται FZ1...
Κατ΄εμέ την στιγμή που είναι τόσο κοντά εμφανισικά, και τιμολογιακά, συν το γεγονός ότι υπάρχουν θαυμάσια μεταχείρω FZ1 που πουλιούνται (όπως όλα τα μεταχείρω άλλωστε) σχετικά φθηνά, δεν έχει νόημα η ύπαρξή του...
Τώρα αν αρχίσουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά για το αν καίει 1 λίτρο λιγότερο ή αν τα λάστιχα κρατάνε 1000χλμ περισσότερο από το 100άρι, τότε μάλλον λάθος κοιτάμε εξ΄αρχής σε 4κ....

Ευχαριστώ αλλά κάτι πιο συγκεκριμένο στις ερωτήσεις; :rolleyes:

Καλησπέρα σε όλους.
Όπως καταλαβαίνετε είμαι κι εγώ υπό σκέψη να πάρω ένα Fazer 8,αλλά έχω κάποιες απορίες κι ο καθένας μου λέει τα δικά του.

Τελικά πόσα λίτρα είναι το τεπόζιτο; 17 + 3 ή 20+3;
Κατανάλωση;Με ένα τεπόζιτο εντός πόλης,πόσα χλμ βγάζει;
Τι γίνεται με το βολάν και γενικά τι κουσούρια/προβλήματα έχει;
Μου έχουν πεί οτι το καλοκαίρι στην κίνηση καίγονται τα πόδια σου απο τη ζέστη του κινητήρα.Ισχύει;
Τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα;Βλέπε Honda.
Με ένα τελικό εξάτμισης και φίλτρο,θα χρειαστώ και πρόγραμμα για τα πολλά ''σκασίματα'';

Ευχαριστώ!

Το ρεζερβουάρ είναι 17 λίτρα συνολικά και από αυτά τα 3 είναι ρεζέρβα (14 + 3 δηλαδή)
Η κατανάλωση εξαρτάται από τον καρπό σου , αλλά με ταχύτητες πόλης σε αυτά τα τετρακύλινδρα είσαι μεταξύ 5.2 και 6 λτ/100Κμ. Ρίξε μια ματιά και στο fuelly.com για να δεις μέσους όρους.
Το βολάν είναι το βελτιωμένο οπότε δεν έχουν ακουστεί και προβλήματα και γενικότερα είναι από τα αξιόπιστα μηχανάκια.
Όλα αυτά τα τετρακύλινδρα μέσα στην πόλη ανεβάζουν 100 βαθμούς και νιώθεις τον ζεστό αέρα από το βεντιλατέρ να περνάει από τα πόδια σου. Εάν κυκλοφορείς με βερμούδα θα καψαλιστείς.
Τα γνήσια ανταλλακτικά όλα πανάκριβα είναι.
Εάν αλλάξεις τελικό - εξάτμιση για να βρεις άλογα πήγαινε καλύτερα να πάρεις το FZ1 να ξεμπερδεύεις όπως σου είπαν. Άλλαξε μόνο το τελικό εάν βρεις μοντέλο πριν το 12 και έχει ακόμα επάνω εκείνο το τελικό που ταίριαζε περισσότερο οπτικά σε σκούτερ.

Το βολάν είναι το βελτιωμένο οπότε δεν έχουν ακουστεί και προβλήματα και γενικότερα είναι από τα αξιόπιστα μηχανάκια.

2011-12-13-14 φοράνε το παλιό βολάν με κωδικό 5VY814500000.
Μόνο το μοντέλο 2015 φοράει το βελτιωμένο με κωδικό 2SH814500000.
Το ότι δεν έχει ακουστεί ότι χαλάει το βολάν σε FZ8 είναι επειδή κυκλοφορούν ελάχιστα.
Το νέο βολάν βγήκε κάπου το 2014 αν δεν κάνω λάθος.

Nik και Arhagele σας ευχαριστώ για τις εύστοχες απαντήσεις σας. :a10:
Σκέφτομαι να αλλάξω, ή να βρώ κάποια με αλλαγμένο τελικό λόγο εμφάνισης.Όμως αληθεύει ότι μετά θα έχω πολλά ''σκασίματα'' και θα χρειαστώ,καυσαναλύσεις,προγράμματα,κτλ;
Το βολάν είναι και αυτό ένα θέμα.Θα βρώ πουθενά το βελτιωμένο μεταχειρισμένο;
Επίσης για να ''αρπάζει'' καλύτερα απο χαμηλά,λέω να βάλω και ένα γρανάζι πίσω με 1-2 δόντια παραπάνω.Το έχετε δοκιμάσει;Βλέπεις έχω καλομάθει στο Shiver.

Οδήγησα χθές ένα 800άρι. Τόσο μαλακή είναι η πίσω ανάρτηση;Βέβαια είχε κάνει 50.000χλμ χωρίς να τις πειράξει καθόλου.

Ευχαριστώ!

Σκέφτομαι να αλλάξω, ή να βρώ κάποια με αλλαγμένο τελικό λόγο εμφάνισης.Όμως αληθεύει ότι μετά θα έχω πολλά ''σκασίματα'' και θα χρειαστώ,καυσαναλύσεις,προγράμματα,κτλ;
Επίσης για να ''αρπάζει'' καλύτερα απο χαμηλά,λέω να βάλω και ένα γρανάζι πίσω με 1-2 δόντια παραπάνω.Το έχετε δοκιμάσει;Βλέπεις έχω καλομάθει στο Shiver.

Οδήγησα χθές ένα 800άρι. Τόσο μαλακή είναι η πίσω ανάρτηση;Βέβαια είχε κάνει 50.000χλμ χωρίς να τις πειράξει καθόλου.

Ευχαριστώ!

Με ένα τελικό θα δεις μεγάλη διαφορά κυρίως στα χαμηλομεσσαια και χωρίς να χρειαστεί τίποτα άλλο.
Όσον αφορά την πίσω ανάρτηση,είχα γράψει κάποια στιγμή ότι είναι για αλλαγή-βελτιωση ειδικά αν το φορτώνεις κλπ.ειναι το σημείο που ποναει το μηχανάκι δυστυχώς.

Τελευταία επεξεργασία:

Ευχαριστώ!

Μεταχειρισμένο νέο βολάν δύσκολα, 355€ το έχεις στην πόρτα σου όμως από Γερμανία με DHL.
Όσο για τα σκασίματα καταργείς το AIS (Air Induction System) και ταπώνεις τις εισαγωγές με αυτό, το μόνο που κάνει το AIS και χρησιμεύει είναι για να περνάει το μηχανάκι τους EURO κανονισμούς. Στην ουσία στέλνει επιπλέον αέρα στην εξάτμιση από το φιλτροκούτι για να καεί το άκαυστο μείγμα και τσουπ έχει καθαρότερα καυσαέρια, αλλά και σκασίματα.

Σ'ευχαριστώ trevor για την απάντηση,αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο με ένα και μόνο τελικό να δω μεγάλη διαφορά.Έχω ένα Termignioni αλουμινίου απο το Ζ.
Όσο για την πίσω ανάρτηση,τι κάνετε εκτός απ'το revalving,βάζετε απο κάποια άλλη μοτο;

Σ'ευχαριστώ trevor για την απάντηση,αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο με ένα και μόνο τελικό να δω μεγάλη διαφορά.Έχω ένα Termignioni αλουμινίου απο το Ζ.
Όσο για την πίσω ανάρτηση,τι κάνετε εκτός απ'το revalving,βάζετε απο κάποια άλλη μοτο;

Οκ.βαλτο αφού το εχεις και αν δεν σου αρκεί,προχωρα και παρακάτω.αν δεν σου αρκεί το γκάζι του πήγαινε κατευθείαν σε 1000αρι.δεν βλέπω τον λόγο να το βελτιώσεις σε δύναμη παραπάνω.
Η η πίσω ανάρτηση Ταιριάζει απτό 1000 2007 και νεότερο.

Δηλαδή αυτό Arhagele είναι ένα απλό μεταλλικό καπάκι για το AIS;Και μετά τι γίνεται στο ΚΤΕΟ;
Επίσης σήμερα οδήγησα ένα 8άρι,και παρατήρησα οτι το πλαίσιο ζεσταίνεται απο τον κινητήρα,με αποτέλεσμα να το νιώθω καλά στα μπούτια.Και δεν είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο!
Σωστά;

Οκ.βαλτο αφού το εχεις και αν δεν σου αρκεί,προχωρα και παρακάτω.αν δεν σου αρκεί το γκάζι του πήγαινε κατευθείαν σε 1000αρι.δεν βλέπω τον λόγο να το βελτιώσεις σε δύναμη παραπάνω.
Η η πίσω ανάρτηση Ταιριάζει απτό 1000 2007 και νεότερο.

Οκ,σ'ευχαριστώ.

Δηλαδή αυτό Arhagele είναι ένα απλό μεταλλικό καπάκι για το AIS;Και μετά τι γίνεται στο ΚΤΕΟ;
Επίσης σήμερα οδήγησα ένα 8άρι,και παρατήρησα οτι το πλαίσιο ζεσταίνεται απο τον κινητήρα,με αποτέλεσμα να το νιώθω καλά στα μπούτια.Και δεν είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο!
Σωστά;

Όλα τα 4κ που έχω οδηγήσει μέσα στην πόλη βγάζουν ζέστη.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αν αλλάξεις τελικό και θέλεις να μειωθούν τα σκασίματα, απλά ταπώνεις το ais (με όποιο τρόπο κρίνεις εύκολο - εγώ είχα βιδωσει μια βίδα στεγανοποιώντας το σωληνάκι). Δεν θα επηρεαστεί τπτ ούτε στην λειτουργία ούτε στο ΚΤΕΟ

για την ζεστη απο το σασι σου εχω λυση ευκολη
και μαλιστα ειναι καλο και για την ασφαλεια σου
Δεν οδηγεις με βερμουδα

Trevor σε πιστεύω,αλλά εγώ με το Ζ δεν είχα πότε πρόβλημα.
Σ'ευχαριστώ Theod! :a013:
Foti σίγουρα αυτό που λές είναι το κανονικό,αλλά όταν πιάνει το καλοκαίρι για τα καλά,προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να βάλω παντελόνι.

Δηλαδή βγάζει τόση ζέστη που δύσκολα αντέχεται;;

αν κρινω απο το δικο μου ναι
πρεπει να οδηγας με τα ποδια ανοιχτα
μακρια απο το τεποζιτο
πραγμα και δυσκολο και οχι ασφαλες

Οχι ρε γαμώτο!
Δεν ξέρετε τι τραβάω κάθε καλοκαίρι με το Shiver,τέτοιο πράμα δεν το έχω συναντήσει τόσα χρόνια που καβαλάω μηχανές!Φουρνέλο,λίβας!!
Κάπου είχα διαβάσει οτι σου'ρχεται λέει λίγο ζέστη κάτω απο τη σέλα,και στα πόδια όταν δουλεύει το βεντιλατέρ.

Πίσω
Μπλουζα