• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Επισκευή αμορτισέρ ohlins.

ο τασουλης πιο φθηνος??!?!? λολ μαλλον δεν καταλαβε...

Ναι blitzer,του εξηγησα οτι το bumper ειναι ξεραμενο.Και μου ειπε οτι τοτε πρεπει να λυθει ολο το αμορτισερ και οτι το κοστος του bumper ειναι 8-12 ευρω πανω κατω.Τι να πω,λες να μην καταλαβε?Οπως και να εχει παντως αυριο το πακεταρω και το στελνω.Ειδωμεν!

Δεν θα είπες αποπολυμεριστεί και δεν κατάλαβε...

Δεν θα είπες αποπολυμεριστεί και δεν κατάλαβε...

Έχεις δίκιο...οι επαγγελματίες θέλουν σωστές πληροφορίες για να κοστολογήσουν σωστά...
Αλλά όπως μας έμαθε ο τελεγονος αυτό που έγινε στο ελαστικό της ανάρτησης δεν ονομάζεται αποπολυμερισμος αλλά καταστροφή δεσμών θείου.

Καλησπέρα σε όλους και πάλι.Μετά από επικοινωνία με 3 καταστήματα,τα δύο μου είπανε τιμή 170-180€ και το ένα κατάστημα 120€.. Δεν είναι μεγάλη διαφορά στην τιμή για την ίδια εργασία?

Μοιαζει οτι και τα τρια καταστηματα στο τελος θα χουν την ιδια τιμη.:lol:

Όπως και να έχει, ψάξε και δες ένα βίντεο με service της συγκεκριμένης να ξέρεις τα στάδια και γιατί πράγμα μιλάς.
Έτσι θα μπορείς να κρατήσεις ιστορικό της ανάρτησης και να κατανοήσεις αν όντως κόστισε αντίστοιχα με την φθορά της.

Ζητάμε λεπτομερή περιγραφή πριν αποφασίσουμε να την αφήσουμε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα βλέπουμε πως θα το ξεπεράσουμε.

Στον τασουλη είχα πάει αναρτήσεις μπρος-πισω για γενικό γλυστρες κλπ πριν 2 χρόνια και αν θυμάμαι είχα πληρώσει περίπου 3 κατοσταρικα.
Πολύ καλή δουλειά πάντως.
Τους άλλους δεν τους ξέρω.

Ενα μηνα μετα την αποστολη του αμορτισερ..Ακομα περιμενω...Τοσο πολυ δουλεια εχουν ρε γμτ?Το μονο που με παρηγορει ειναι οτι ακομα ο καιρος εχει σκαμπανεβασματα και δεν θα πηγαινα βολτα ετσι κι αλλιως

Δεν έχετε μιλήσει στο τηλέφωνο;
Αν όχι κάνε ένα σύντομο, καλό Πάσχα, περίπου ποτέ την περιμένω και τέτοια.

Πήρα πριν κάνα δυο βδομάδες για να δω εάν το παλαβανε."Ναι το παραλάβαμε,μόλις είναι έτοιμο θα σας ενημερώσει ο τεχνικός.":cry: Τα ίδια και το μηχανουργείο που έδωσα τον άξονα ψαλιδιου και τα "δαχτυλίδια/αποστάτες" που βιδώνουν στο πλαίσιο και περνάει ο άξονας..Τι γίνεται ρε γμτ

Με πήρανε σήμερα τηλέφωνο.Θα χρειαστεί και αντικατάσταση ο άξονας..:(

+90 ευρω.210 συνολο.Παλι καλα βγαινει,180 θα με επερναν οι αλλοι χωρις τον αξονα

Επανερχομαι στο θεμα.
Θα αλλαξω το μοχλικο στο μηχανακι με ενα ποιο γραμμικο/λιγοτερο προοδευτικο.
Το ερωτημα μου ειναι,θα χρειαστει το αμορτισερ revalving?

Επανερχομαι στο θεμα.
Θα αλλαξω το μοχλικο στο μηχανακι με ενα ποιο γραμμικο/λιγοτερο προοδευτικο.
Το ερωτημα μου ειναι,θα χρειαστει το αμορτισερ revalving?

Οχι απαραίτητα, εγώ θα το δοκίμαζα χωρίς να πειράξω το αμορτισέρ πως δουλεύει, και αν έβλεπα οτι κάνει κάτι στραβό, που δεν έρχεται σωστά με τις ρυθμίσεις προφόρτισης και αποσβέσεων, ΤΟΤΕ θα σκεφτόμουν για επέμβαση στο αμορτισέρ.

ΟΜΩΣ

Το ενδιαφέρον ερώτημα εδώ -για εμένα-, είναι πως ακριβώς θα αλλάξεις μοχλικό; Δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω, τι σχέδιο έχει το μοχλικό σου (βάλε φωτό), τι σχέδιο έχει το νέο μοχλικό που θα βάλεις, από τι είναι το νέο (αλλο μοντέλο, πιο παλιό, πιο καινούριο, ή aftermarket), μηκη στελεχών, τέτοια εύκολα πράγματα... :P

Το μαμά μοχλικό είναι αυτό στο σχεδιάγραμμα.
Screenshot_20250528-213033.jpg
Το νέο μοχλικό είναι aftermarket, αντίγραφο του μοχλικου που έβγαζε η Yoshimura για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Δεν έχω το σχέδιο του εύκαιρο,ούτε το έχω ακόμα στα χέρια μου.
Αλλάζουν οι αποστάσεις μεταξύ των σημείων έδρασης του αμορτισέρ,των στελεχών και του σημείου έδρασης στο πλαίσιο.
Το μήκος των στελεχών είναι ίδιο με τα μαμά από όσο είδα.

Ααααα μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρον.

Δεν έχω ξαναδιαβάσει για τέτοια αλλαγή, συνήθως όλοι ασχολούνται με το αμορτισέρ.

Καλόβαλτο.

Έχει πόσες μέρες που διαβάζω ή βλέπω στο YouTube σχετικά με το θέμα.Ειναι πολύ ενδιαφέρον όντως

Πίσω
Μπλουζα