Μάλλον συμβαίνει, δεν το έχω ξαναδεί σε mt09 αλλά δεν έχω κοντά μου κάποιο.
Στο GS μου την έκοβε περίπου ανα 2 χρόνια και μου χάρισε μερικές ξεκαρδιστικές φάσεις (καβάλησα πορτμπαγκαζ VW κ.α.)
Ο ρεγουλατόρος τρίβεται με την ντίζα και γίνεται κοφτερός, στην κατάλληλη γωνία κόβει.
Το μέγεθος της ντίζας και η σκληρότητα του εξωτερικού χρειάζονται το κατάλληλο μήκος όταν δημιουργούν κούρμπες σαν ημικύκλιο.
Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται περίπου 25cm μήκους το ημικύκλιο για να μην δημιουργεί τριβές.
Μην σταθείς σε αυτό μόνο, έλεγξε μόνος σου αν με αυτό το μήκος η αντίσταση είναι όπως όταν είναι ευθεία
και αύξανε ανα 2cm μέχρι να το πετύχεις.
Υπάρχει περίπτωση μια κούρμπα που σχηματίζεται στην εγκατάσταση της ντίζας, να παρασύρεται με την κίνηση του τιμονιού και να "σφίγγει"
λίγο. Θα πρέπει να το δεις και αυτό, αν δεν έχει κάποιο οδηγό που ξεχάστηκε για να την συγκρατεί να τον προσθέσεις.
Τέλος στην εγκατάσταση και 2-3 φορές τον χρόνο ανάλογα τις συνθήκες και το πως το πλένεις, είναι καλό να τραβάς την ντιζα και να γρασάρεις
με κάτι που έχει τεφλόν.
υγ: έτσι όπως φαίνεται στην φωτό είναι "σφάλμα" απο την εγκατάσταση. Εγώ θα στράβωνα ελάχιστα την βάση του ρεγουλατόρου έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί.
Αν το δεις θετικά, έλεγξε πρώτα ότι η βάση είναι ατσάλινη και όχι αλουμινίου.
Επίσης τσέκαρε πως η φωλιά με το πριτσίνι πάνω στο μοχλό κινείται ελεύθερα.
υγ: Ωπ! η φωτό είναι του Αριστείδη