• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!

• Συντάκτης Συντάκτης omega
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ένα ακόμη ρολόι που έχω είναι αυτό της φωτογραφίας.
Κ αυτό μου το έκαναν δώρο, πριν 30 ακριβώς χρόνια, λίγο πριν πάω στρατό, για να βλέπω την ώρα στις σκοπιές.
Είναι ένα απλό καταδυτικό Casio, από Ιαπωνία φυσικά, το οποίο είχε το γνωστό λουράκι από καουτσούκ.
Το είχα για χρόνια στο συρτάρι κ πρόσφατα θέλησα να το ενεργοποιήσω.
Έβαλα μπαταρία κ ένα λουράκι από ύφασμα.
Η στεγανότητα είναι εντάξει κ το διαπίστωσα στις φετινές διακοπές.

IMG_20260124_092700.jpg
IMG_20260124_092639.jpg

MaxCom FW110 Titan Chronos

Ήρθε τελικά στα χέρια μου στις 7/1 από 15-18/12 που το περίμενα...Τέλος πάντων...Τίμιο φαίνεται...

Το ρολόι είναι ακριβώς όπως στις φωτό που διαφημίζεται (μεγάλο μέγεθος δηλαδή) που σημαίνει πως αν έχεις μικρό χέρι δείχνει κάπως παράταιρο.
Στο χέρι μου έκατσε μια χαρά.
Τι με έφτιαξε:
- Τιτάνιο (λέει...) σο χρώμα και στο βάρος ναι.Να είναι άραγε; Θα δείξει...
- Στα 96€ που το πήρα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!
- Έχει ακρίβεια στις μετρήσεις βημάτων παλμών κλπ,
- Δείχνει και είναι στιβαρό και καλοφτιαγμένο που σε επώνυμα ρολόγια θα κόστιζε και 3 φορές πάνω...
- Είναι σχεδιασμένο για σκληρή χρήση και το δείχνει 5-6 φορές που ακούμπησα σε τοίχο και μεταλλική επιφάνεια (πάγκος εργασίας)ούτε καν σημαδεύτηκε...
- Στη συσκευασία περιέχεται και λαστιχένιο λουράκι αν δε σας αρέσει το μεταλλικό μπρασελέ. Εγώ προσωπικά λάτρεψα το μπρασελέ!
- Συνοδεύεται με έξτρα κρίκους μπρασελέ και εργαλείο αφαίρεσης.
- Η μπαταρία του κρατάει όσο ακριβώς λέει: 15 μέρες. Το φόρτισα όταν το πήρα και έφτασε τη 15η μέρα στο 11% Μια χαρά! Εννοείται με την οθόνη κλειστή, αλλιώς κρατάει 3 μέρες...
-Παρόλο που δείχνει "μπαμπάτσικο" δεν το αισθάνεσαι καν στο χέρι σου, και δε το βγάζω εννοείται ποτέ.
- Το μπρασελέ αν και αρκετά τραχύ περιέργως δεν ενοχλεί ούτε "τσιμπάει" δέρμα ή τρίχες.
Τι με χάλασε: (ΟΚ θα ζήσω και με αυτά...)
- Θα ήθελα περισσότερες επιλογές πρόσοψης ρολογιών. Η εταιρεία διαθέτει έξτρα αλλά με χρέωση....έλεος...
- Εξοικειωμένος χρόνια και χρόνια με ρολόγια μπρασελέ, αυτό έχει μόνο ένα μείον: Είναι αρκετά κοφτερό στις ακμές του και πιστεύω πως με τη συνεχή χρήση το αριστερό μανίκι θα έχει φθορές. Θα ήθελα να το "ρετουσάρω" με κανένα ψιλό γυαλόχαρτο 2000-5000 αλλά φοβάμαι μην χαλάσει ο χρωματισμός του.
-Επίσης στα έξτρα κομμάτια του μπρασελέ έπρεπε να υπήρχε κομμάτι με ενδιάμεσο μέγεθος διότι στο χέρι μου ή πέφτει στενό ή αρκετά "λάσκα" ευτυχώς όχι ενοχλητικά λάσκα.
Αν βγάλει χρόνο θα επανέλθω με πιο ολοκληρωμένη άποψη.

IMG20260129192035.jpg

Πρέπει να βρεις το τελικό φινίρισμα (νομίζω 800) για να μην εχεις διαφορετικά "χρώματα" στο ανοξείδωτο.
Τα εισαγωγικά μπρασελέ είναι συνήθως έτσι.

Δες curved end μπρασελέ για το εξωτερικό μέγεθος της κάσας σου ή αν υπήρξε από κάποια εταιρεία το συγκεκριμένο το ψάχνεις με το μοντελο.

Μέχρι τότε, δες εσωτερικά ποια υφή του ταιριαζει (600, 800, 1000) και σπάσε μονος τα αιχμηρά με ότι βολεψει.

Κάτι ρολόγια Norton τα γνωρίζετε? Έχετε άποψη? Υπόψιν δεν έχω την παραμικρή ιδέα από ρολόγια!

Κάτι ρολόγια Norton τα γνωρίζετε? Έχετε άποψη? Υπόψιν δεν έχω την παραμικρή ιδέα από ρολόγια!

Αν εννοείς τα Norton Peak, ναι, τα έχω δεί σε μια διαφήμιση, νομίζω όλα έχουν κάσα από τιτάνιο κ ελβετικό μηχανισμό.
Ωραία εμφάνιση, αλλά κοστίζουν λίγο ακριβά
Δεν ξέρω ποιος τα φέρνει στην Ελλάδα.
Μπορώ να το ψάξω όμως γιατί φαίνονται ενδιαφέροντα.

Screenshot_2026-02-02-20-48-54-063_com.catawiki2.jpg

Αυτά εννοώ. Δεν είμαι Ελλάδα και βρίσκω αρκετά σε site δημοπρασιών σε καλές τιμές και λέω να χτυπήσω κανένα απλά δεν γνωρίζω αν αξίζει!

Απλή εταιρεία με αναπαραγωγές που πουλάνε*. Μια χαρά κατασκευές σε ψηλή τιμή κατα τη γνώμη μου.

* ή έτσι νομίζουν..

Ρίξε μια ματιά στα Amphibia Scuba της Vostok.
Πολύ προσεγμένη εξέλιξη 3ης ή 4ης γενιάς.

Amfibia_Scuba_076800-01-480x480.jpg

Πίσω
Μπλουζα