• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Commuting Μηχανή 700cc

Εντάχθηκαν
30 Νοεμβρίου 2016
Πόντοι αντιδράσεων
9
Πόντοι
0
Χαίρετε είμαι στην αναζήτηση μιας μοτοσυκλέτας στα ~700cc για καθημερινή μετακίνηση εντός Αθήνας κατά κύριο λόγο κ κάποιες κοντινές εκδρομές μια στο τόσο. Έχω καταλήξει στα Tracer 7, NC 750x και στο naked cb 650r. e-clutch Το cb είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά και οι τέσσερις κύλινδροι έχουν άλλη γοητεία κ ήχο. Το μόνο που με προβληματίζει κ είμαι σε δίλλημα ακόμα είναι οι ελάχιστοι χώροι στο cb ενώ σε τέτοιο μηχανάκι θα είναι ιεροσυλία να βάλω μπαγκαζιέρα. Οπότε τι κάνεις εδώ, κράνος στο χέρι κάθε φορά;

Δεύτερη επιλογή έχω το NC, θεωρώ την πιο ιδανική επιλογή για καθημερινή μετακίνηση λόγω dct αλλά κ χώρων, ενώ μου κάνει και πιο μάτσο μηχανή από τα άλλα δυο. Εδώ με προβληματίζει μόνο η χαμηλή ιπποδύναμη.

Τελευταίο έχω το tracer που είναι η μέση λύση θεωρώ, μου αρέσει αρκετά αλλά δεν με τρελαίνει. Είναι κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω;

Υ.Γ. Δε θέλω ΚΙΝΕΖΟ!

Λίγο τη βοηθειά σας παρακαλώ....

Το Χόντα (cb)είναι πολύ όμορφο ..
Παρότι έχεις βάλεις την τριάδα, επειδή σου αρέσει το γυμνό απ τα γραπτά σου,θα έριχνα και μια ματιά στο trident 660..

Το κράνος το βολεύεις με μια κλειδαριά με συρματόσκοινο, που χωράει να κρυφτεί εύκολα. Το κλειδώνεις στο πλαίσιο της μοτό (ή άλλο, χρονοβόρο να λυθεί κομμάτι) και δεν χρειάζεται να το κουβαλάς σε ένα καφέ ή σε ένα κατάστημα, μια υπηρεσία κ.ο.κ.

Κι εγώ το CB θα διάλεγα. Για την ακρίβεια, τα άλλα δύο δεν θα με ενδιέφεραν ποτέ.

Τι εμπειρία έχεις από προηγούμενα δίκυκλα? Και τι διαδρομές θα κάνεις καθημερινά εντός Αθήνας ή εννοείς Αττικής (τρομάρα μου έμαθα να ξεχωρίζω τις διαφορές τρία χρόνια τωρα)..

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θεωρώ ότι πο αυτά που σκέφτεσαι νομίζω το NC είναι μονόδρομος.

Καλησπέρα.
Για καθημερινή μετακίνηση το NC είναι λογικά αυτό που ψάχνεις αφού σε απασχολεί το θέμα χώρος-μπαγκαζιέρα.
Τα σχετικά λίγα άλογα του δεν θα τα καταλάβεις ειδικά εντός αστικού ιστού από την στιγμή που αποδίδει σε πολύ χαμηλές -για μοτοσυκλέτα στροφές.
Έχει και χώρο δικό του,αισθητικά δέχεσαι και βαλίτσα πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα άλλα.
Είναι φυσικά το πιο ''ξενέρωτο'' αλλά το πιο εργαλείο.

Προσωπικά δεν θα άφηνα ποτέ δεμένο κράνος στην μοτοσυκλέτα,το έκανα κάποτε στο στην πλαινή κλειδαριά μέχρι που μια μέρα βρήκα μέσα σκουπίδια από τυρόπιτες και γάλα .

Commuting στην Αθήνα = scooter.
Ένας κάτοχος NC.

Scooter εχω τώρα απλά θέλω να μπω στο κόσμο της μοτοσυκλέτας, σίγουρα το scooter είναι πολύ άνετο και εργάτης αλλά τέρμα βαρετό. Είχα πιο παλιά ένα παλιό hornet 600 όταν ήμουν επαρχία.
Η καθημερινή μετακίνηση εντός Αθήνας είναι 20km. Πιστεύω το πιο fun από όλα είναι το cb απλά σκέφτομαι μήπως το μετανιώσω λόγω χώρων.

Commuting στην Αθήνα = scooter.
Ένας κάτοχος NC.

To DCT ; Δε βολεύει δηλαδή; Λόγω μεγέθους - βάρους; Ποια η δυσκολία που αντιμετωπίζεις

Το κράνος το βολεύεις με μια κλειδαριά με συρματόσκοινο, που χωράει να κρυφτεί εύκολα. Το κλειδώνεις στο πλαίσιο της μοτό (ή άλλο, χρονοβόρο να λυθεί κομμάτι) και δεν χρειάζεται να το κουβαλάς σε ένα καφέ ή σε ένα κατάστημα, μια υπηρεσία κ.ο.κ.

Κι εγώ το CB θα διάλεγα. Για την ακρίβεια, τα άλλα δύο δεν θα με ενδιέφεραν ποτέ.

Νομίζω με έπεισες χαχα

Commuting στην Αθήνα = γυμνό μεσαίου κυβισμού.

Πείτε ότι θέτε... ο Θωμάς έχει δίκιο. Commuting στην Αθήνα μόνο σκούτερ η ότι έχει κάδο (περιλαμβάνονται και οι πράσινοι, μπλε η καφέ)..Αντε βαριά ελαφρυ μοτοσυκλετακι με σεβαστη διαδρομη αναρτησεων..

Χαίρετε είμαι στην αναζήτηση μιας μοτοσυκλέτας στα ~700cc για καθημερινή μετακίνηση εντός Αθήνας κατά κύριο λόγο κ κάποιες κοντινές εκδρομές μια στο τόσο. Έχω καταλήξει στα Tracer 7, NC 750x και στο naked cb 650r. e-clutch Το cb είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά και οι τέσσερις κύλινδροι έχουν άλλη γοητεία κ ήχο. Το μόνο που με προβληματίζει κ είμαι σε δίλλημα ακόμα είναι οι ελάχιστοι χώροι στο cb ενώ σε τέτοιο μηχανάκι θα είναι ιεροσυλία να βάλω μπαγκαζιέρα. Οπότε τι κάνεις εδώ, κράνος στο χέρι κάθε φορά;

Δεύτερη επιλογή έχω το NC, θεωρώ την πιο ιδανική επιλογή για καθημερινή μετακίνηση λόγω dct αλλά κ χώρων, ενώ μου κάνει και πιο μάτσο μηχανή από τα άλλα δυο. Εδώ με προβληματίζει μόνο η χαμηλή ιπποδύναμη.

Τελευταίο έχω το tracer που είναι η μέση λύση θεωρώ, μου αρέσει αρκετά αλλά δεν με τρελαίνει. Είναι κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω;

Υ.Γ. Δε θέλω ΚΙΝΕΖΟ!

Λίγο τη βοηθειά σας παρακαλώ....

Υπάρχουν ωραιότατα backpacks που εχουν πρόβλεψη για κράνος.
Πάνω στο μηχανάκι με λουκέτο δε θα το άφηνα :nono:

Αθήνα-Αθήνα ή Αττική γενικά; Άλλο να κάνεις κάθε μέρα Ομόνοια-Κολωνός και άλλο Πειραιάς-Γλυφάδα.

Πείτε ότι θέτε... ο Θωμάς έχει δίκιο. Commuting στην Αθήνα μόνο σκούτερ η ότι έχει κάδο (περιλαμβάνονται και οι πράσινοι, μπλε η καφέ)..Αντε βαριά ελαφρυ μοτοσυκλετακι με σεβαστη διαδρομη αναρτησεων..

Θα μείνω στην τελευταία σου πρόταση και θα πω: "πάει... γέρασες κι εσυ" :lol:

Για τον Θωμά δε το λέω, γεννήθηκε γέρος :bawl:

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: nidok
Το 20χλμ δεν λέει πολλά. Για την ακριβεια δεν λέει τπτ. Κέντρο ή ανοιχτός δρόμος;

Αν προτίθεσαι να τα κάνεις με τη μηχανη, η λογική λέει nc. Μακράν το πιο οικονομικό από τα 3 και τρομερά σβέλτο, θεωρω θα είναι πιο γρήγορο απο τα άλλα 3 σε συνθήκες κινησης.

Αν σου αρέσει το cb παρε αυτό, είχες και χορνετ, ειναι πιο οικείο. Θα έχει όμως λίγο παραπάνω έξοδα, τα οποία από την άλλη μπορείς να αντισταθμίσεις με το σκούτερ, αν υποθέσω ότι κανεις ηδη αυτή τη διαδρομή με αυτό και δεν θα το δώσεις.

Απομυθοποιησε τη βαλίτσα. Δεν είναι και ότι καλύτερο αισθητικά, η πρακτικότητα όμως είναι ασυγκριτα μεγαλύτερη. Αν έχεις πολλά συμπράκαλα και δεν μπορείς να τα κουβαλάς πάνω σου, δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν μπορουμε να τα έχουμε όλα.
Έχω δει αρκετά cb με βαλίτσα, δεν είναι τοσο άσχημα. Πάιζει ρόλο και το μέγεθος που θα διαλέξεις. Στη βόλτα την αφήνεις σπίτι.

+1 για το trident. Για την ακριβεια θα πέταγα το tracer και θα έβαζα το trident στη θεση του.

Μεγάλος φαν των γυμνών κι εγώ και μ αρέσει και πάρα πολύ το CB650. Βέβαια δεν θα κοιτούσα με τίποτα το e-clutch. Πολύ βάρος χωρίς λόγο και από αυτά που έχω δει σε reviews του εξωτερικού, δεν με πείθει.

Αν και φαν των γυμνών, εγώ πήγα με τη λογική και αγόρασα το NC λόγω κατανάλωσης και ψευτοντεπόζιτου, γιατί τα χιλιόμετρα που κάνω καθημερινά είναι αρκετά και κινούμαι ως επί τω πλείστον σε αυτοκινητόδρομο, οπότε ήθελα ανεμοκάλυψη.

Για μέσα στην Αθήνα, δεν σε απασχολεί η ανεμοκάλυψη. Απ την άλλη, για καμία εκδρομούλα που περιλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου το γυμνό θα κουράσει. Πρώην κάτοχος Hornet, έκανα αρκετές εκδρομούλες με αυτό αλλά μετά τα 130 km/h κουραζόμουν αρκετά σε πολύωρη οδήγηση.

Τώρα με το NC πάω πιο άνετα και πιο μακρινά ταξιδάκια που με το χορνετ τ απέφευγα. Δεν έχει το γκάζι, βέβαια του χορνετ (ούτε και του CB) αλλά οκ σ αυτά τα λεφτά κάνεις συμβιβασμούς. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Κοίτα και τον Τίγρη της Triumph. Όρθιο, ανεμοκάλυψη, γκαζάκι... Βέβαια δεν ξέρω από αξιοπιστία, αλλά ψαξ΄ το κι αυτό

Το NC είναι πολύ καλό για αυτό που το θες.
Από 2022 και μετά έχουν μεγαλώσει τον 'κάδο' που έχει και χωράει φουλφέις κράνος. Δεν θα χρειαστείς καν μπαγκαζιέρα.
Τα άλογα του είναι αρκετά μέσα στη πόλη και πολύ δυνατή ροπή στα χαμηλά.
Είναι από τα πιο γρήγορα 50 άλογα που έχω οδηγήσει.

Υ.Γ. το NC βγαίνει και σε γυμνό

κομιούτινγκ στην Αθήνα = https://www.youtube.com/shorts/sE2u3-tdH68?t=10&feature=share

Το CB είναι σε άλλη φάση, ενθουσιάζει - ''σαγηνεύει'', αλλά μακροπρόθεσμα σε οικονομία, πρακτικότητα και ηρεμία γενικότερα, νομίζω θα βγει καλύτερο το nc.

To DCT ; Δε βολεύει δηλαδή; Λόγω μεγέθους - βάρους; Ποια η δυσκολία που αντιμετωπίζεις

Manual του 2018 έχω.
Είναι μια χαρά μηχανή για commuting, αλλά αν μιλάμε για κίνηση μέσα στην Αθήνα είναι όπως οποιοδήποτε on-off 23ο κιλών.
Ψηλό, βαρύ και δυσκίνητο.

Άμα θες να πηγαινοέρχεσαι από μεγάλους κεντρικούς δρόμους fine, αν πάρεις DCT για μέσα στη γαμημένη κίνηση της Αθήνας απλά θα ταλαιπωριέσαι κι εσύ και το κιβώτιο.

Το NC είναι πολύ καλό για αυτό που το θες.
Από 2022 και μετά έχουν μεγαλώσει τον 'κάδο' που έχει και χωράει φουλφέις κράνος. Δεν θα χρειαστείς καν μπαγκαζιέρα.

Δε χωράνε όλα τα κράνη, αν έχει κανένα spoiler π.χ. μπορεί να μην μπαίνει.

Υ.Γ. το NC βγαίνει και σε γυμνό

Όχι πια, σταμάτησε το ΝC750S.

Πίσω
Μπλουζα