- Εντάχθηκαν
- 28 Μαΐου 2017
- Μηνύματα
- 4.292
- Πόντοι αντιδράσεων
- 5.430
- Πόντοι
- 0
Κάπου εκεί το βρίσκω το ninja 650, με τα λεφτά ντούκου στο χέρι κ την ανάλογη έκπτωση. (το απλό, όχι το KRT edition.)
Χαζεύω το tracer σε reviews και φαίνεται περισσότερο touring με όρθια θέση. Ο ανεμοθώρακας φαίνεται λίγο μικρός για να παρέχει ουσιαστική προστασία σε μια όρθιας οδήγησης μοτοσυκλέτα.
Επίσης η τιμή του είναι πάνω κάτω στα επίπεδα του cbr 650 F, που φαινομενικά είναι πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα.
Τα nc750x και trk502 είναι πλέον καθαρά touring προτάσεις που δεν τις προτιμώ για την χρήση που θα κάνω.
Στο cbr 650 F στα θετικά βάζω το LED φώς πορείας, χωρίς όμως να τοχω δει ποτέ στην πράξη, μου φαίνεται νεα κ μοντέρνα τεχνολογία που υπόσχεται καλύτερο κ δυνατότερο φώς. (παθητική ασφάλεια)
Στα αρνητικά βάζω το οτι εν έτη 2018 η honda ακόμα επιμένει να μην βάζει ένδειξη ταχυτήτων. (έλεος, όλα τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν του ανταγωνισμού έχουν.)
To cbr 650 F αλλα και το Ninja 650 είναι σκυφτα μηχανακια οπότε σχετικά άβολα για πόλη,αλλα με πιο σπορ καταβολες.Το Χοντα εχει και πιο βαρια αίσθηση οντας τετρακύλινδρο αλλα και μεγαλυτερες θερμοκρασίες.Για τη χρηση που λες μεταξυ των το kawasaki ειναι πιο ενδεδειγμένο αλλα και λιγότερο αξιόπιστο(το μοτερακι βγαζει διαφορα προβληματα με αποκορυφωμα το να καρφωσει βαλβιδες http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewforum.php?f=18&sid=b96bea1c91deb91391f795003685b86d )
Aπο εκει και πέρα το Tracer700,το versys και το NC750 που ειπαν κάποια παιδιά ειναι μακραν πιο ανετα για πόλη,κυρίως για πόλη βγηκαν.Ουδεμία σχέση έχουν με touring μηχανάκια,ίσως σε μπερδευει το σουλούπι τους όμως έχουν πλατυ τιμόνι,πολύ ελαφρια αίσθηση(ελαφρυτερη απο το cbr600f) λόγω καλύτερου μοχλού κυριως.Ταιριάζουν καλύτερα στη χρήση που θες να κάνεις.Σαφως όμως ειναι λιγότερο όμορφα συγκριτικα με τα 2 που κοιτας οπότε τα ζυγιζεις και βλέπεις.

