• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

CBF-600 & βελτίωση κινητήρα

• Συντάκτης Συντάκτης ortho
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ε λοιπον πριν το κανεις και αυτο, (λολ) η bagster εχει βγαλει μια φανταστικη σελλα τρελα ανετη για το cbf, χαλαει λιγο την σπορ αισθηση της μηχανης(οση εχει ρε παιδι μου) αλλα πιστευω τα αξιζει τα λεφτα της για το ποπο μας!

Βασικα αν εχεις ορεξη για tuning κανε, αλλα με οσο το δυνατον λιγοτερο πειραγμα στο κινιτρα,
δηλαδη, με ενα καρμπυρατερ η ζιγκλερ, εξατμιση φιλτρο και ενα γραναζωμα 15-45 το μηχανακι ειναι αρκετα πιο .. μαχημο..

Αρχικά δημιουργήθηκε από ortho
Η ροικη καυση τι ειναι?

μιλάμε για ροϊκή εξέλιξη...
ούτε κι εγώ είμαι μηχανικός, αλλά αυτό είναι εκομάλυνση των ακμών στους αυλούς ώστε το καύσιμο να διαχέεται σε ποιό μικρά σταγονίδια με αποτέλεσμα καλύτερη καύση.

ευχαριστώ για την απάντηση φίλε! δεν έχω σκοπό να κάνω καλλωπισμούς, μόνο τη σέλα θα γεμίσω γιατί ταλαιπωρήθηκε από τα 95 κιλά μου! :D

[,
δηλαδη, με ενα καρμπυρατερ η ζιγκλερ, εξατμιση φιλτρο και ενα γραναζωμα 15-45 το μηχανακι ειναι αρκετα πιο .. μαχημο.. [/B][/QUOTE]

έχώ ήδη 14'αρι γρανάζι μπροστά. πολύ καιρό τώρα κι η αλήθεια είναι αυτή που γράφει ένας φίλος πιό πάνω. το συνηθήζεις με τον καιρό και πάλι δε φτάνει. αλλά ναι, τη ζωντανεύει!

Πανο δεν εχω υποψιν μου τι γραναζωμα εχει το cbf απο εργοστασιο, αλλα καλο θα ηταν να μην βαλεις 15-45 και εξηγω.
Εχω ακουσει οτι η διαιρεση του μεγαλου γραναζιου με το μικρο δλδ 45:15=3, δεν πρεπει να βγαζει ακεραιο αριθμο. Πρεπει να ειναι π.χ. 46:15=3,06 ή 45:14=3,21.
Αυτο γιατι αν ειναι ακεραιος αριθμος, παντα συγκεκριμενα rings της αλυσιδας θα πατανε σε συγκεκριμενα ιδια δοντια του καθε γραναζιου εχοντας ως αποτελεσμα πιο γρηγορη φθορα σε ολα.

Δεν μπορω να εγγυηθω για την ισχυ αυτων που γραφω βεβαια αλλα καλο θα ηταν να το ρωτησεις πριν την αλλαγη γιατι δεν μου ακουγεται απιθανο.

ortho με το 14' που ακριβως ειδες διαφορα στην μηχανη;
σηκωνει πιο γρηγορα στροφες;
Τι αλλο αλλαξε;
Κλεβει το κοντερ σε στροφες και χλμ;
αυξηθηκε η καταναλωση;

γειά σου javanese!

ναι, μου φαίνεται ότι ανεβάζει πιό γρήγορα τις στροφές, αλλά όπως είπα, το έχω τώρα 3 χρόνια και δεν έχω άμεση τη σύγκριση με πριν.

για το κοντέρ, δεν ξέρω, οι γνώμες διίστανται, εξαρτάται που έχει η μηχανή τον αισθητήρα.

κι η κατανάλωση δεν έχει αυξηθεί. στην αθήνα μέχρι να πρωτοανάψει το λαμπάκι γράφει 220-230 χλμ. αν κινηθώ σε ανοιχτό δρόμο, 260-270.

ο κολλητός μου ο μηχανικός λέει πως κάθε είδους επέμβαση στην τροφοδοσία και κατ'επέκταση στην καύση δεν αυξάνει per se την κατανάλωση. το χέρι που βαραίνει και δουλεύει πιό ψηλά τον κινητήρα την αυξάνει.

Αντε να δώ πόσο θα με συγχίσετε ακόμα :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bigcry:

πλάκα κάνω ρε συνεχίστε...:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
είδα μέχρι και 290 στο δεύτερο γέμισμα με το μαμά φίλτρο που τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, μέχρι τότε δεν είχα δει πάνω από 270κάτι με το Κ&N

[σπαμ]

:eyepop: :eyepop: :eyepop: 290;;; Αυτονομια ειναι αυτο;;; :look:
Εμενα εχει 180 χλμ μεχρι τη ρεζερβα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιπτωση! (για τη χειροτερη αστε καλυτερα... :bigcry: )
Εχω δει και 3 χλμ/λιτρο στιγμιαια καταναλωση:hypnotize :bigcry: (αλλα βεβαια πηγαινε και με τερμα γκαζι και καπου 305 κοντερισια)....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
[σπαμ]

:eyepop: :eyepop: :eyepop: 290;;; Αυτονομια ειναι αυτο;;; :look:
Εμενα εχει 180 χλμ μεχρι τη ρεζερβα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιπτωση! (για τη χειροτερη αστε καλυτερα... :bigcry: )

Δεν είναι σπαμ Νικολή ...Αυτες είναι μέσο όρο οι αυτονομίες του CBF 600.Εγώ έχω δει και 310 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι αλλά πήγαινα με 90 για πολύ ώρα... :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

CBF VS 999 σημειώσατε 1

:lol: :beer: :lol:

Βγενει ακριβώς ο ιδιος αριθμος... :P
15-43 φοραει
και πας ειτε 14-43 ειτε 15-45

Με αυτο το τροπο ανεβαζει πιο γρηγροα στροφες και χανεις τελικη (τη μουφα τελικη που περιμενεις κατι ωρες να τη φτασει)

Αρχικά δημιουργήθηκε από javaneze
Πανο δεν εχω υποψιν μου τι γραναζωμα εχει το cbf απο εργοστασιο, αλλα καλο θα ηταν να μην βαλεις 15-45 και εξηγω.
Εχω ακουσει οτι η διαιρεση του μεγαλου γραναζιου με το μικρο δλδ 45:15=3, δεν πρεπει να βγαζει ακεραιο αριθμο. Πρεπει να ειναι π.χ. 46:15=3,06 ή 45:14=3,21.
Αυτο γιατι αν ειναι ακεραιος αριθμος, παντα συγκεκριμενα rings της αλυσιδας θα πατανε σε συγκεκριμενα ιδια δοντια του καθε γραναζιου εχοντας ως αποτελεσμα πιο γρηγορη φθορα σε ολα.

Δεν μπορω να εγγυηθω για την ισχυ αυτων που γραφω βεβαια αλλα καλο θα ηταν να το ρωτησεις πριν την αλλαγη γιατι δεν μου ακουγεται απιθανο.

ortho με το 14' που ακριβως ειδες διαφορα στην μηχανη;
σηκωνει πιο γρηγορα στροφες;
Τι αλλο αλλαξε;
Κλεβει το κοντερ σε στροφες και χλμ;
αυξηθηκε η καταναλωση;

ρε φιλε

μιας και το εχεις βαλει στο μυαλο σου και σε εχει ψησει ο μηχανικος -φιλος σου ,δεν το κανεις...
εγω μια χαρη θελω αν γινετε να μας πεις ποσα αλογα εβγαζε πριν και ποσα μετα,ποσο σου κοστισαν τα αλογα-καταναλωση και τελος αφου δεν θελεις σσ -πιο γρηγορο μοτο τι θέλεις?

οσο για το φιλο που ειπε οτι το πλαισιο και τα φρενα μπορουν να διαχειριστουν 100 αλογα...:beer:

τη γνωμη μου την ειπα εεε(ρωτα και catmaster pm)...

Re: ρε φιλε

μιας και το εχεις βαλει στο μυαλο σου και σε εχει ψησει ο μηχανικος -φιλος σου ,δεν το κανεις...
εγω μια χαρη θελω αν γινετε να μας πεις ποσα αλογα εβγαζε πριν και ποσα μετα,ποσο σου κοστισαν τα αλογα-καταναλωση και τελος αφου δεν θελεις σσ -πιο γρηγορο μοτο τι θέλεις?

όταν θα το κάνω θα τις δώσω τις πληροφορίες!

όσο για την τελευταία ερώτηση, πιο γρήγορο μοτο τι θέλεις,
είπα πως δε γουστάρω τη θέση όδήγησης ss, πρώτον και δεύτερον έχω και τη γυναίκα μου που είναι μόνιμος επιβάτης. και πες μου εσύ αν αντέχει η δικιά σου 1500 χλμ σε μία εβδομάδα διακοπών στο σελάκι των ss. και 2 σακβουαγιάζ πίσω και το tankbag.
για να σου λύσω την απορία,αν και δε θα έπρεπε, αν είχα τα λεφτά θα έπαιρνα 1000άρι, το ίδιο ή το Tiger, δεν τα έχω όμως και θέλω να δυναμώσω λίγο τη μηχανή που έχω!
για όποιον το θεωρεί μαλακία, ας εκφράσει μία φορά τη γνώμη του και μετά να σωπάσει.

προσωπικά, όπου έχω γράψει αυτό κάνω.

μα την εξεφρασα

και εγω και αλλοι αλλα φαινεσαι ετοιμος να το κανεις
οτι και αν σου ειπαμε εβρισκες κατι(σημαινει οτι το θελεις),δεν σου επιτεθηκα ,αλλα ειλικρινα θα ηθελα αν το εκανες να ελεγες τα αποτελεσματα για αλλους ,εγω το εκανα και ειπα οτι απλα εχασα τα λεφτα μου ,για αυτο σου το λεω
πιστευεις δηλαδη οτι 10 αλογα θα σου προσφερουν κατι ...ποιο ανετο ταξιδι για σενα και τη γυναικα σου(ισα ισα που θα επρεπε να σκεφτεσαι πιο ωριμα ...)
δεν εχεις λεφτα για το 1000 και σκεφτεσαι μετατροπες+ε???

δεν γραφω τιποτα αλλο κανε οτι θες ,αν ομως κανεις την αλλαγη (που εγω το θελω)
δωσε μας στοιχεια πριν και μετα:beer:

οκ bsari, ήμουν λίγο απότομος και ζητάω συγγνώμη, αλλά το θεώρησα επίθεση.

το πιθανότερο είναι πως σε πρώτη φάση θα αλλάξω τα ζιγκλέρ, έχεις κάποια πρόταση;
και θα κάνω την ροϊκή εξέλιξη, για εκκεντροφόρους θα δω, βασικά αν το κάνω αυτό θα φροντίσω ώστε να μην αλλάξει πολύ ο τρόπος απόδοσης. όπως είπα ο μηχανικός είναι πολύ έμπειρος σε μετατροπές και θα το σκεφτούμε. υποθέτω ότι είναι μηχανολογικό πρόβλημα η αύξηση της ροπής στη διατήρηση των κυβικών. θα δούμε.
ότι και να κάνω πάντως θα μετρήσω πριν και μετά και θα το παραθέσω!

ψωμί κι αλάτι!
όλοι μας τις μηχανές αγαπάμε!
:beer:

οκ

δες στο σαιτ της dynojet εχει διαφορα για το μοτο σου
ροπη δυστυχως λογω κυβικων ελαχιστη θα ειναι η αυξηση,σου ειπα τι χρειαζετε για να εχεις τα μεγιστα ,ειχα δει παλια προτζεκτ γερμανια για αυτο τα ειπα,
εξατμιση,καρμπ(του cbr),filtro,εκκεντροφοροι,ηλεκτρονικη
για ροικη εξελιξη σε καρμπυρατερατο μοτερ δε ξερω αν θα κερδισεις τιποτα ουτως η αλλως οταν ανοιγεις το γκαζι πινει το ατιμο ...
με τις παραπανω αλλαγες ειχαν δει 102 αλογα!!
τωρα ποσο οδηγησιμο ηταν...καποιοι κυκλοφορουν με παπια με τελικη 180+
εγω ΔΕΝ θα το εκανα...:beer:

Re: οκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από bsari
δες στο σαιτ της dynojet εχει διαφορα για το μοτο σου
ροπη δυστυχως λογω κυβικων ελαχιστη θα ειναι η αυξηση,σου ειπα τι χρειαζετε για να εχεις τα μεγιστα ,ειχα δει παλια προτζεκτ γερμανια για αυτο τα ειπα,
εξατμιση,καρμπ(του cbr),filtro,εκκεντροφοροι,ηλεκτρονικη
για ροικη εξελιξη σε καρμπυρατερατο μοτερ δε ξερω αν θα κερδισεις τιποτα ουτως η αλλως οταν ανοιγεις το γκαζι πινει το ατιμο ...
με τις παραπανω αλλαγες ειχαν δει 102 αλογα!!
τωρα ποσο οδηγησιμο ηταν...καποιοι κυκλοφορουν με παπια με τελικη 180+
εγω ΔΕΝ θα το εκανα...:beer:

Για να βαλουν καρμπυρατερ απο cbr πρεπει να αλαξαν και τη κεφαλη, και να αυξησαν και τη συμπιεση, μαλον εβγαλαν και τα διαφραγματα απο τους λαιμους η αλαξαν λαιμους, το μηχανακι παντως με τοσες αλλαγες θα ειναι ασταθες λιγο οποτε θα εβαλαν και ενα steering dumper (μα τι tunistas ειμαι ρε παιδι μου) υποψιν τα καρμπυρατερ του cbr ειναι 36αρια αν θυμαμε καλα ενω του cbf και του hornet 34αρια. Το project Που λεει το το bsari ειναι για το Hornet μαλον και οχι για το cbf. Βασικα οτι και να κανεις στο 600 θα το ευχαριστιεσε μονοκαβαλος γιατι ειναι 600. Αλλη η ροπη του 1000 και αλλη του 600 (γενικα μιλαω). Οποτε για δικαβαλος μαλον θα χρειαστεις κατι με πιο πολλα κυβικα για να τραβαει πιο ευκολα.

Εχει ψαξει κανεις αν μπενει το αβανς +4 μοιρες που βγενει για hornet και cbr?

Re: Re: οκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
Για να βαλουν καρμπυρατερ απο cbr πρεπει να αλαξαν και τη κεφαλη, και να αυξησαν και τη συμπιεση, μαλον εβγαλαν και τα διαφραγματα απο τους λαιμους η αλαξαν λαιμους, το μηχανακι παντως με τοσες αλλαγες θα ειναι ασταθες λιγο οποτε θα εβαλαν και ενα steering dumper (μα τι tunistas ειμαι ρε παιδι μου) υποψιν τα καρμπυρατερ του cbr ειναι 36αρια αν θυμαμε καλα ενω του cbf και του hornet 34αρια. Το project Που λεει το το bsari ειναι για το Hornet μαλον και οχι για το cbf. Βασικα οτι και να κανεις στο 600 θα το ευχαριστιεσε μονοκαβαλος γιατι ειναι 600. Αλλη η ροπη του 1000 και αλλη του 600 (γενικα μιλαω). Οποτε για δικαβαλος μαλον θα χρειαστεις κατι με πιο πολλα κυβικα για να τραβαει πιο ευκολα.

Εχει ψαξει κανεις αν μπενει το αβανς +4 μοιρες που βγενει για hornet και cbr?

ηταν για το cbf600,τα καρμπ ηταν οπως ειπες αλλα δεν χρειαστηκε αλλους λαιμους...:D
ολα γινονται

συμφωνω...

Εσυ τι αλλαγες εχεις κανει bsari?
Τα χεις κλαψει τα λεφτα σου? :P

στο cbf

ειχα εξατμιση καρμπον οπεν της μιβ,φιλτρο dna,dynojet stage 1,me καταλληλη ρυθμιση (τα αισθητικα αστα)
κοστος700+
αποτελεσμα ωραια αποκριση-ηχος
δεν τη μετρησα ποτε

εμενα μου αρεσε εστω και ο ηχος-αισθηση(οπως ενα παπι με σεμπρινγκ)
τωρα αν καθε αλογο κοστιζει 100ε αν αξιζει...

στο χορνετ εκλαψα πολλα περισσοτερα 1500ε και κερδισα συνολικα 9 αλογα!!!
εξατμιση,φιλτρο,κομαντερ,μπουζι ιριδιου
περι ορεξεως...

παντως αν τα 2000 τα εδινα εξαρχης θα ειχα παρει ενα 600 σσ+++
ομως τα ηξερα αυτα εξαρχης και τα γουσταρα

ομως απο θεμα πρακτικοτητας-ανεσης(βλεπε γυναικα) αστα cbf1000*****:beer:

Πίσω
Μπλουζα