• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

CB500 για νέο οδηγό

Με καλύψατε αμφότεροι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η επικείμενη αγορά τοποθετείται έτσι και αλλιώς αργά (06-07/2019) αλλά η επιθυμία είναι μεγάλη οπότε έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό την αναζήτηση.

Στην αρχή σκεφτόμουν κάτι σε μεταχειρισμένο (5 ετίας) αλλά τελικά το έχω πάρει απόφαση να κινηθώ σε καινούριο (εκτός αν βρεθεί η εξαίρεση).

Έχω κατασταλάξει σε 3 επιλογές: CRF250L, CB500X και Versys 300X και φυσικά το τελικό πόρισμα θα βγει εφόσον οδηγηθούν και τα 3.

Τα δεδομένα είναι: 1.100km / μήνα σε ΑΟ + 200-300km / μήνα πόλη. (μονός)
2-3 ταξιδάκια τον χρόνο των 500km aller retour. (είτε μονός είτε διπλός)
1 νησάκι τον χρόνο (διπλός + χώμα κατά περίσταση)
1-2 εβδομάδες το χρόνο χωριό (μονός - χώμα)

Το ζητούμενο είναι: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ικανότητες στο χώμα για περατζάδες - βόλτες, ελαφρύ, ευκολοδούλευτο, νορμάλ κόστος χρήσης,
οικονομικό και με το γκάζι στα 120-130-140 σερί, να μην αγκομαχάει το μηχανάκι. Να μη πετάει λάδια από φλάντζες, να μην καίγονται οι ανορθωτές, οι λάμπες, να μην κουδουνίζουν οι εξατμίσεις, να μην έχει περιφερειακά της πλάκας, να μη σκορπάει, να μη ζητάει. :D

Mε έχουν προβληματίσει 2 πράγματα: Ό,τι και να διάβασα για το 390 (τον δούκα) όλοι γράφουν σαν να μην υπάρχει άλλο μηχανάκι στον πλανήτη (στην κατηγορία), σαν το mt ένα πράγμα :lol: .

H άποψη φίλου (ο οποίος έχει οδηγήσει σαν ιδιοκτήτης αλλά και σε test drive ότι κινείται σε 2Τ, από σέροου μέχρι buell) πως το CBx είναι ότι πιο ξενέρωτο και άνοστο έχει οδηγήσει στη ζωή του :eek: :cry: και μου προτείνει το kawa. (σε χειρότερη μοίρα έβαλε μόνο το στρώμα το 250)

Οπότε ασφαλώς και πρέπει πρωτίστως να το δοκιμάσω.

Οπότε τι να κοιτάξω; Μονοκύλινδρο μικρό, 2κύλινδρο μεσαίο, ή 2κύλινδρο μικρό;

Ευχαριστώ :)

Με καλύψατε αμφότεροι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η επικείμενη αγορά τοποθετείται έτσι και αλλιώς αργά (06-07/2019) αλλά η επιθυμία είναι μεγάλη οπότε έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό την αναζήτηση.

Στην αρχή σκεφτόμουν κάτι σε μεταχειρισμένο (5 ετίας) αλλά τελικά το έχω πάρει απόφαση να κινηθώ σε καινούριο (εκτός αν βρεθεί η εξαίρεση).

Έχω κατασταλάξει σε 3 επιλογές: CRF250L, CB500X και Versys 300X και φυσικά το τελικό πόρισμα θα βγει εφόσον οδηγηθούν και τα 3.

Τα δεδομένα είναι: 1.100km / μήνα σε ΑΟ + 200-300km / μήνα πόλη. (μονός)
2-3 ταξιδάκια τον χρόνο των 500km aller retour. (είτε μονός είτε διπλός)
1 νησάκι τον χρόνο (διπλός + χώμα κατά περίσταση)
1-2 εβδομάδες το χρόνο χωριό (μονός - χώμα)

Το ζητούμενο είναι: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ικανότητες στο χώμα για περατζάδες - βόλτες, ελαφρύ, ευκολοδούλευτο, νορμάλ κόστος χρήσης,
οικονομικό και με το γκάζι στα 120-130-140 σερί, να μην αγκομαχάει το μηχανάκι. Να μη πετάει λάδια από φλάντζες, να μην καίγονται οι ανορθωτές, οι λάμπες, να μην κουδουνίζουν οι εξατμίσεις, να μην έχει περιφερειακά της πλάκας, να μη σκορπάει, να μη ζητάει. :D

Mε έχουν προβληματίσει 2 πράγματα: Ό,τι και να διάβασα για το 390 (τον δούκα) όλοι γράφουν σαν να μην υπάρχει άλλο μηχανάκι στον πλανήτη (στην κατηγορία), σαν το mt ένα πράγμα :lol: .

H άποψη φίλου (ο οποίος έχει οδηγήσει σαν ιδιοκτήτης αλλά και σε test drive ότι κινείται σε 2Τ, από σέροου μέχρι buell) πως το CBx είναι ότι πιο ξενέρωτο και άνοστο έχει οδηγήσει στη ζωή του :eek: :cry: και μου προτείνει το kawa. (σε χειρότερη μοίρα έβαλε μόνο το στρώμα το 250)

Οπότε ασφαλώς και πρέπει πρωτίστως να το δοκιμάσω.

Οπότε τι να κοιτάξω; Μονοκύλινδρο μικρό, 2κύλινδρο μεσαίο, ή 2κύλινδρο μικρό;

Ευχαριστώ :)

πανο είναι ηλικιακό το θέμα που αναφέρεις μη τα λογίζεις όλα τις μετρητής, αυτό μας λέγανε οι παλιοί εκεί που ήσουν, ήμουν, εκεί που είμαι θα έρθεις

και τα τρία είναι αξιόλογα δεν χαλάνε και τα χόντα έχουν καλύτερο technical & customer support στην ελλάδα συγκριτικά με kawa

το crf rally γαμάτο πιο έυκολο από όλα ανετότερο πάτημα απο όλα πιο ελαφρύ να το χώσεις σε οποιο νησί θέλεις και όποια παραλία, ακόμη και το μοτερ του εάν είσαι συνειδητοποιημένος οτι έχεις να κάνεις με 23hp δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μιας που θα μπορεί να κρατάει 100km/h παντού μονός είτε με φορτίο
το μονο θέμα που έχει είναι εάν η συντρόφισα είναι πάνω απο 65kg θα έχεις πρόβλημα μιας και ο χώρος της σέλας είναι μικρός σε μήκος και στριμόχνεστε και το ταξίδι θα είναι λίγο πιο ζόρικο, αφετέρου αναρτήσεις με μήκος πάνω απο 200mm μπρος πίσω θα είναι πιο καθησμένες σε περίπτωση συνεπιβάτη

kawa x300 εάν προσεχαν 2-3 λεπτομέρειες δεν θα το συζητούσαμε σε αυτά τα λεφτά, παραυτα 2 θέματα προσθήκη υλικού σε σελά για να γίνει πιο ανατομικό το τουβλάκι και κυρίως 3 δόντια γρανάζι πισω μικρότερο να απλώσουν λίγο οι σχέσεις του κιβωτίου

cb500x το φαβορί από όλα με μονο σημείο εν καιρό το πισω αμορτισερ

εγώ θα έβαζα και το vstrom 250 μεσα μιας που κοστίζει 5300, κατασκευαστικά κινείτε σε παρόμοια πρότυπα με την honda, το μοτερ του λένε οτι έχει πολύ ποιοτική λειτουργία (περισσότερη απο του kawa) και ενώ δεν στροφάρει ψηλά (μέχρι 10500rpm επιλογή με κλίση προς την αξιοπιστία) έχει ψυχή να κρατά χωρίς κραδασμους ταχύτητα ταξιδιού 110-120km/h.

αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις σε όλα όσα είναι διαθέσιμα test ride μονος σου χωρίς παρεμβολές και επηρεασμούς να δεις πιο σου παει περισσότερο απο όλα για τα κριτήρια που έθεσες. Και αφού βγάλεις συμπεράσματα φέρε και την συντρόφισσα βόλτα στις αντιπροσωπείες να καθίσετε στατικά έστω μαζί να εκτιμήσεις τον διαθέσιμο χώρο του καθενός

το crf rally γαμάτο πιο έυκολο από όλα ανετότερο πάτημα απο όλα πιο ελαφρύ να το χώσεις σε οποιο νησί θέλεις και όποια παραλία, ακόμη και το μοτερ του εάν είσαι συνειδητοποιημένος οτι έχεις να κάνεις με 23hp δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μιας που θα μπορεί να κρατάει 100km/h παντού μονός είτε με φορτίο
το μονο θέμα που έχει είναι εάν η συντρόφισα είναι πάνω απο 65kg θα έχεις πρόβλημα μιας και ο χώρος της σέλας είναι μικρός σε μήκος και στριμόχνεστε και το ταξίδι θα είναι λίγο πιο ζόρικο, αφετέρου αναρτήσεις με μήκος πάνω απο 200mm μπρος πίσω θα είναι πιο καθησμένες σε περίπτωση συνεπιβάτη

To rally όσο και να μου αρέσει, αρνούμαι να το πληρώσω χρυσό τη στιγμή που με 1.500 λιγότερα παίρνεις το L και αν θες του βάζεις ένα μασκάκι να κάνεις τη δουλειά σου (για τον αέρα).

αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις σε όλα όσα είναι διαθέσιμα test ride μονος σου χωρίς παρεμβολές και επηρεασμούς να δεις πιο σου παει περισσότερο απο όλα για τα κριτήρια που έθεσες. Και αφού βγάλεις συμπεράσματα φέρε και την συντρόφισσα βόλτα στις αντιπροσωπείες να καθίσετε στατικά έστω μαζί να εκτιμήσεις τον διαθέσιμο χώρο του καθενός

Έτσι ακριβώς σκέφτομαι να πράξω, αφού πρώτα - σύμφωνα με προτροπή του φίλου μου - επιβάλλεται μια επίσκεψη από το test ride του Μοτό στα Mέγαρα - τον Μάϊο.

Εγώ μαζί με τη σύζυγο ζυγίζουμε όσο και ο father μου :D = 110kg (68+42)

Θα πω κι εγω τη βλακεια μου....
Δεν θα επενδυα λεφτα καινουριας μηχανης σε κατι που δεν ειναι made in japan.
Ξερω οτι η αγορα παει προς τα εκει αλλα προσωπικα θα προτιμουσα κατι αυθεντικο εστω και παλιοτερο
Και οχι 250-300cc για δικαβαλα ταξιδακια
...προσωπικη αποψη

Στο cb το βλέπω να καταλήγω το οποίο αν βρεθεί (το τωρινό μοντέλο) μεταχειρισμένο 1.5 - 2 ετών και σε καλή τιμή/κατάσταση, φυσικά θα το προτιμήσω!

Θέλω όμως γενικά φρέσκο μηχανάκι- να μην τρέχω για μαζεματα κάθε 3 κ λίγο!

Αν θέλω ορίτζιναλ Japan άλλωστε έχω τον πάπιο και.. το κατανα του Buckley :D

Είμαι και γω νέος στη σελίδα αλλά παιρνω το θαρρος, όντας και ο ίδιος πριν λιγο καιρό στο δίλλημα που έχεις και συ, να συμφωνήσω με την επιλογή της cb500x που πρότεινε και ο κυριος παρακάτω, την οποία έκανα και εγώ για τον απλούστατο λόγο, ότι απ τα μηχανάκια που αξίζει να ασχοληθείς και καλύπτονται απ το Α2 δίπλωμα (cb500f, z300, cb300r, benelli 302bn, duke 250 κτλ) ξεχωρίζουν τα cb500x αλλά και το vstrom 250 για τις δυνατότητες που σου δίνουν ως προς την άνεση σε μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω της όρθιες θέσης οδήγησης, διαδρομές σε ήπιο χωματόδρομο, άνεση και χώρος για το συνεπιβάτη αλλά και για αποσκευές καθώς και οικονομία καυσίμου, εύκολη διαχείριση της ιπποδύναμης και της ροπής, μικρό συνολικό βάρος οποτε και ευκολο χειρισμό μέσα στην κίνηση της πόλης..! Τώρα όσον αφορά το οικονομικό, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι παίρνοντας ένα καινούριο μηχανάκι, μπορείς να στηριχτείς στην εγγύηση για μικροβλαβες που μπορεί να παρουσιάσει και το σημαντικότερο, δε θα έχεις αμφιβολίες για το τι χρήση του έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όπως και τα σέρβις και τις βλάβες που του έχει βγαλει και το ποσο έχει ασχοληθεί με αυτές.
εύχομαι να υπήρξα κατατοπιστικός και να σα βοήθησα να αποφασίσεις συνετά στην αγορά της μοτοσικλέτας σου!!
καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος!!

Καλησπέρα και από εμένα,

Το συγκεκριμένο μηχανάκι το έχω βάλει πολύ καιρό στο μάτι (από το 2015), έχω διαβάσει ότι review κυκλοφορεί εκεί έξω και έχω πειστεί ότι είναι μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα για ένα νέο αναβάτη όπως εγώ.

Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα 200αρι σκούτερ (περί το 6μηνο) και έχω ξεκινήσει την αναζήτηση για την αγορά του πρώτου μου δικύκλου.

Οι ανάγκες μου μέχρι στιγμής είναι κυρίως η καθημερινή μετακίνηση μέσα στην Αθήνα. Δεν έχω βγει εκτός της πόλης με το μέσα στο 6μηνο που το οδηγώ, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνω κάποιες μικρές εξορμήσεις (με συνεπιβάτη ή χωρίς) όταν αγοράσω το καινούργιο.

Οι στόχοι που έχω θέσει είναι είτε το CB είτε ένα σκουτερ 300-400 κυβικών, καινούργια.

Το σκουτερ σίγουρα θα είναι πιο πρακτικό μέσα στην πόλη (λόγω των αποθηκευτικών του χώρων αλλά και της λογικής γκάζι-φρένο), όπως επίσης θα είναι και σχετικά άνετο σε μια μεσαίας απόστασης εξόρμιση εκτός Αθήνας (μέχρι Χαλκίδα ας πούμε).

Το CB σίγουρα θα χρειαστεί βαλίτσα ή/και τσαντάκι στο ντεπόζιτο για μέσα στην πόλη, ίσως να μην είναι τόσο πρακτικό για κίνηση μέσα στην πόλη, όμως θα είναι ασύγκριτα πιο άνετο για μια εκδρομή και πιο απολαυστικό στην οδήγηση από το σκούτερ.

Η καρδιά λέει CB, αλλά η λογική λέει σκούτερ.

Η γνώμη σας;

Καλησπέρα και από εμένα,

Το συγκεκριμένο μηχανάκι το έχω βάλει πολύ καιρό στο μάτι (από το 2015), έχω διαβάσει ότι review κυκλοφορεί εκεί έξω και έχω πειστεί ότι είναι μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα για ένα νέο αναβάτη όπως εγώ.

Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα 200αρι σκούτερ (περί το 6μηνο) και έχω ξεκινήσει την αναζήτηση για την αγορά του πρώτου μου δικύκλου.

Οι ανάγκες μου μέχρι στιγμής είναι κυρίως η καθημερινή μετακίνηση μέσα στην Αθήνα. Δεν έχω βγει εκτός της πόλης με το μέσα στο 6μηνο που το οδηγώ, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνω κάποιες μικρές εξορμήσεις (με συνεπιβάτη ή χωρίς) όταν αγοράσω το καινούργιο.

Οι στόχοι που έχω θέσει είναι είτε το CB είτε ένα σκουτερ 300-400 κυβικών, καινούργια.

Το σκουτερ σίγουρα θα είναι πιο πρακτικό μέσα στην πόλη (λόγω των αποθηκευτικών του χώρων αλλά και της λογικής γκάζι-φρένο), όπως επίσης θα είναι και σχετικά άνετο σε μια μεσαίας απόστασης εξόρμιση εκτός Αθήνας (μέχρι Χαλκίδα ας πούμε).

Το CB σίγουρα θα χρειαστεί βαλίτσα ή/και τσαντάκι στο ντεπόζιτο για μέσα στην πόλη, ίσως να μην είναι τόσο πρακτικό για κίνηση μέσα στην πόλη, όμως θα είναι ασύγκριτα πιο άνετο για μια εκδρομή και πιο απολαυστικό στην οδήγηση από το σκούτερ.

Η γνώμη σας;

Γνώμη μου είναι να στραφεις στο NC700Χ σε μεταχειρισμένο που συνδυάζει και τους δυο κόσμους(χώροι σκούτερ σε κανονική μοτο).Ειναι φουλ αξιόπιστο και το βρίσκεις φθηνότερα απο το CB καινούργιο,οπότε θα σου μείνουν και ρέστα για βενζίνες.

Καλησπέρα και από εμένα,

Η γνώμη σας;

Καλωσόρισες στο forum!
Υποθέτω πως αναφέρεσαι στο cb500x και όχι στο f.
Είναι κατάλληλο για πρώτη μοτοσυκλέτα και για τη χρήση που θέλεις, είναι βολικό και πρακτικό και δε χρειάζεται να σε προβληματίζει.Μπορείς επίσης να βάλεις μια βαλίτσα ώστε να έχεις αποθηκευτικό χώρο.
Καινούριο θα το βρεις στα 6.700€ και μεταχειρισμένο κοντά στα 5.
Και τα σκουτεράκια όμως είναι μια βολική λύση.Ποια σου αρέσουν;
Δίπλωμα έχεις απεριόριστο ή Α2;

Γνώμη μου είναι να στραφεις στο NC700Χ σε μεταχειρισμένο που συνδυάζει και τους δυο κόσμους(χώροι σκούτερ σε κανονική μοτο).Ειναι φουλ αξιόπιστο και το βρίσκεις φθηνότερα απο το CB καινούργιο,οπότε θα σου μείνουν και ρέστα για βενζίνες.
Το είχα αποκλείσει το συγκεκριμένο γιατί δεν ήθελα να ανέβω τόσο πολύ σε κυβικά. Ήδη θεωρώ και με το CB κάνω μια υπέρβαση.

Καλωσόρισες στο forum!
Υποθέτω πως αναφέρεσαι στο cb500x και όχι στο f.
Είναι κατάλληλο για πρώτη μοτοσυκλέτα και για τη χρήση που θέλεις, είναι βολικό και πρακτικό και δε χρειάζεται να σε προβληματίζει.Μπορείς επίσης να βάλεις μια βαλίτσα ώστε να έχεις αποθηκευτικό χώρο.
Καινούριο θα το βρεις στα 6.700€ και μεταχειρισμένο κοντά στα 5.
Και τα σκουτεράκια όμως είναι μια βολική λύση.Ποια σου αρέσουν;
Δίπλωμα έχεις απεριόριστο ή Α2;
Καλώς σας βρήκα!

Απεριόριστο έχω άλλα για την ώρα έχω θέσει το ταβάνι μου σε κάτι στα κυβικά του CB.
Φυσικά έχω υπόψιν τα μικρά on/off ( G310 GS, vstrom 250 & versys 300) αλλά για τις τιμές που παίζουν αυτά, πιστεύω καλύτερα να δώσω άλλα 1.000 για να πάρω 3 σκαλιά ανώτερη μοτοσυκλέτα, το CBX.
Από σκούτερ κοιτάω το cruisym 300, downtown 350 και το xciting 400s.
Το τελευταίο που ανέφερα είναι το επικρατέστερο από τα 3.

Τελευταία επεξεργασία:
Δες και το TRK 502 μήπως σ'ενδιαφέρει.
Μια χαρά πάντως θα σε βολέψει ένα δίτροχο 500cc...το cb είναι αρκετά εμπορικό οπότε ακόμα και αν το βαρεθείς σύντομα, δε θα δυσκολευτείς να το δώσεις.
Έχεις κάνει test ride;

Δες και το TRK 502 μήπως σ'ενδιαφέρει.
Μια χαρά πάντως θα σε βολέψει ένα δίτροχο 500cc...το cb είναι αρκετά εμπορικό οπότε ακόμα και αν το βαρεθείς σύντομα, δε θα δυσκολευτείς να το δώσεις.
Έχεις κάνει test ride;
Θα το κοιτάξω, αλλά ομολογώ ότι η συγκεκριμένη φίρμα μου είναι σχετικά άγνωστη.
Σίγουρα θα με βολεψει στα 500, ίσως και λιγότερα κυβικά.
Να το βαρεθω σύντομα δε νομίζω. Το μόνο που μπορεί να παίξει είναι να αντιληφθώ ότι ήταν overkill να πάρω τέτοιο δίτροχο για τις ανάγκες που περιεγραψα παραπάνω.
Επίσης δε θέλω να τρέμω μήπως δε το βρω εκεί που το άφησα (κοινώς τους ελαφροχερηδες):cry: Δυστυχώς το βράδυ θα μένει κλειδωμένο στο δρόμο καθώς δεν παίζει πιλοτή/πάρκινγκ.

Καλησπέρα παιδιά, δεν ανοίγω καινούργιο θέμα γιατί και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι.
Ψάχνω να αγοράσω ένα καινούργιο (για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) και να το κρατήσω πολλά χρόνια.
Το πρώτο που είδα και εγώ ήταν το cb500f λόγο χαμηλού ύψους 1,65 οπότε βλέπω κάτι μόνο σε naked.
Σαν οδηγός είμαι συνετός και πάω πολύ χαλαρά. Οπότε δεν με φοβάμαι στο να με παρασύρουν τα πολλά κυβικά. Όποιον και να έχω ρωτήσει μου έχει πει για τα cb500(f,x) ότι είναι πολύ ανιαρά και λίγο ψόφια αλλά με ποιότητα και αντιπροσωπεία Honda. Οπότε έκανα λίγο στην άκρη το cb500f και άρχισα να ψάχνω την επόμενη κατηγορία. Το δίπλωμα για απεριόριστα κυβικά θα το έχω σε ένα μήνα από τώρα περίπου.
Οι επιλογές μου τώρα είναι το kawa z650 2018 και το Mt-07.. Και τα δύο Made in Japan (σε αντίθεση με τα 500άρια της Honda Made in Thailand) Η αλήθεια είναι εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το Kawasaki. Απλά δεν ξέρω αν σε αξιοπιστία το kawasaki αν υστερεί κάπου. ή και σε ποιότητα κύλισης τριγμούς κτλ.

Μην κολλάς στον χαρακτηρισμό ''βαρετό'','εχω ζήσει-οδηγήσει αρκετές βαρετές μοτοσυκλέτες (χτ600,cbr600,kle,africa) και πέρασα υπέροχα με όλες.Αν σου αρέσει το χόντα προσπάθησε να το οδηγήσεις πρώτα.To MT ναι είναι πιο παιχνιδιάρικο με τα θετικά και τα αρνητικά του και αυτό.Άποψη μου πάντα.

Καλωσόρισες Νίκο!
Είναι δημοφιλής η κατηγορία και το cb είναι εμπορικό μοτοσυκλετάκι αλλά αν για κάποιο λόγο το απορρίπτεις, μπορείς να κοιτάξεις και λίγο παραπάνω, αρκεί φυσικά να έχεις Α δίπλωμα.
Το ύψος δε θα σε προβληματίσει στα γυμνά που σου αρέσουν.
Το ΜΤ 07 έχει πουλήσει πολυ γι'αυτό υπάρχουν και αρκετά μεταχειρισμένα.Ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία, διαβάζω θετικά σχόλια.
Το Z650 δεν έχει την ίδια εμπορική επιτυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι υστερεί κάπου.Απλα για το ΜΤ έχουμε κατόχους που δίνουν reviews ενώ για το Z όχι!
Τιμές κοντά στα 7 και για τα δύο ως καινούργια, πιθανό να πέσουν και στα 6,5 από τους εμπόρους.
Αν όμως θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να το κρατήσεις για χρόνια, όπως γράφεις, πήγαινε και κάνε test ride για να βεβαιωθεις ότι σου ταιριάζει και του ταιριάζεις!

Καλησπέρα παιδιά, δεν ανοίγω καινούργιο θέμα γιατί και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι.
Ψάχνω να αγοράσω ένα καινούργιο (για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) και να το κρατήσω πολλά χρόνια.
Το πρώτο που είδα και εγώ ήταν το cb500f λόγο χαμηλού ύψους 1,65 οπότε βλέπω κάτι μόνο σε naked.
Σαν οδηγός είμαι συνετός και πάω πολύ χαλαρά. Οπότε δεν με φοβάμαι στο να με παρασύρουν τα πολλά κυβικά. Όποιον και να έχω ρωτήσει μου έχει πει για τα cb500(f,x) ότι είναι πολύ ανιαρά και λίγο ψόφια αλλά με ποιότητα και αντιπροσωπεία Honda. Οπότε έκανα λίγο στην άκρη το cb500f και άρχισα να ψάχνω την επόμενη κατηγορία. Το δίπλωμα για απεριόριστα κυβικά θα το έχω σε ένα μήνα από τώρα περίπου.
Οι επιλογές μου τώρα είναι το kawa z650 2018 και το Mt-07.. Και τα δύο Made in Japan (σε αντίθεση με τα 500άρια της Honda Made in Thailand) Η αλήθεια είναι εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το Kawasaki. Απλά δεν ξέρω αν σε αξιοπιστία το kawasaki αν υστερεί κάπου. ή και σε ποιότητα κύλισης τριγμούς κτλ.

Ο χαρακτηρισμός "βαρετό" είναι υποκειμενικός. Επειδή πρόσφατα οδήγησα το 500X, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είχε αρκετή δύναμη χωρίς να σε προβληματίσει η ασφάλεια σου, αλλά και ούτε να το πεις ψοφιο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα test ride σε αυτά που σε ενδιαφερουν, όπως σου πρότειναν και τα παιδιά.

Ε,έχω ακούσει να το λένε αρκετοί και στο ιντερνετ και προσωπικά ,για τα πιο παλιά F μιλάω,βαρετά,άχρωμα και χωρίς προσωπικότητα :confused:

Καλωσόρισες Νίκο!
Είναι δημοφιλής η κατηγορία και το cb είναι εμπορικό μοτοσυκλετάκι αλλά αν για κάποιο λόγο το απορρίπτεις, μπορείς να κοιτάξεις και λίγο παραπάνω, αρκεί φυσικά να έχεις Α δίπλωμα.
Το ύψος δε θα σε προβληματίσει στα γυμνά που σου αρέσουν.
Το ΜΤ 07 έχει πουλήσει πολυ γι'αυτό υπάρχουν και αρκετά μεταχειρισμένα.Ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία, διαβάζω θετικά σχόλια.
Το Z650 δεν έχει την ίδια εμπορική επιτυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι υστερεί κάπου.Απλα για το ΜΤ έχουμε κατόχους που δίνουν reviews ενώ για το Z όχι!
Τιμές κοντά στα 7 και για τα δύο ως καινούργια, πιθανό να πέσουν και στα 6,5 από τους εμπόρους.
Αν όμως θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να το κρατήσεις για χρόνια, όπως γράφεις, πήγαινε και κάνε test ride για να βεβαιωθεις ότι σου ταιριάζει και του ταιριάζεις!

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ανέβω Αθήνα και να κάνω ένα tour σε όλες τις αντιπροσωπείες. Είμαι από Ρόδο και σε όσους εμπόρους και αν έχω πάει δεν έχουν ούτε ένα μοντέλο καινούργιο για δείγμα.. Μόνο μεταχειρισμένα του 2006-2010
Συμφωνώ μαζί σου για την εμπορική επιτυχία.. Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Δεν έχω πάρει άποψη από κανέναν κάτοχο z650 και διαβάζω σε μερικά review ότι ο κινητήρας του έχει περισσότερους τριγμούς από όλα τα υπόλοιπα μεταξύ 4000-6000 rpm και αυτό με κολλάει λίγο. Επίσης κάτι που παρατήρησα και με ξενέρωσε στο ΜΤ... Το ντεπόζιτο είναι ντυμένο με πλαστικό. Είπα να ξεφύγω από την πλαστικίλα του σκούτερ μου και μόλις είδα αυτό με έκανε έξω φρενών :cry:

Πίσω
Μπλουζα