• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Αλοιφαδόρος μπαταρίας - ρεύματος

vaska

Καλλίγραμμον Μέλος
Εντάχθηκαν
29 Οκτωβρίου 2007
Πόντοι αντιδράσεων
2.545
Πόντοι
0
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα πάλι. Καιρό έχουμε να τα πούμε αλλά δεν σας χρειάστηκα πουθενά όλο αυτόν τον καιρό, σήμερα όμως είχα έμπνευση κι έσπευσα εκεί που η γνώσει ξεχειλίζει. :p
Το λοιπό, το smart της Milfάρας καθώς κι ένα citroen που παίζει στην οικογένεια έχουν θαμπά φανάρια. Σκέφτηκα λοιπόν να κάτσω να τα γυαλίσω γιατί το βράδυ δεν βλέπω την τύφλα μου όταν τα χρησιμοποιώ. Νομίζω χρειάζομαι αλοιφαδόρο και συμβουλές για τα υλικά τριβής. Αλοιφαδόρος στον εξοπλισμό μου δεν υπάρχει οπότε να η ευκαιρία να προστεθεί ακόμα ένα εργαλείο στην συλλογή. Ψάχνω για κάτι ευκολόχρηστο και μανιτζέβελο μιας και δεν είμαι φαναράς να έχω ανάγκες σοβαρές. Από την άλλη θα προτιμηθεί εργαλείο επώνυμο. Έψαξα για bosch 12V μιας και υπάρχουν στην συλλογή μου πολλά μποσάκια 12βολτα που σημαίνει υπάρχουν μπαταρίες και φορτιστες, αλλά παίζει πολύ bangood και δεν ψήνομαι.
Οπότε περιμένω τα φώτα σας

ΥΓ
αν έχει ήδη ανοιχτεί τέτοιο θέμα και δεν το είδα "εκλιπαρώ την συγνώμη σας" όπως λένε και στη γηραιά Αλβιώνα. Απλά βάλτε ένα link

γιατί όχι ένα από τα δράπανά σου με το ανάλογο προσάρτημα?

Βασίλη αν δεν έχεις σκοπό να αρχίσεις να γυαλίζεις αυτοκίνητα και μείνεις μόνο στα φανάρια το εξάρτημα για δράπανο μια χαρά θα κάνει δουλειά.btw με ενδιαφέρει και μένα αγορά αλοιφαδορου οπότε θα περιμένω μαζί σου τα φώτα των ειδικών.

Ότι είπαν ο Στέφανος και ο καπετάνιος... Για τα φανάρια και μόνο, λόγω μικρής επιφάνειας, δεν χρειάζονται κάτι εξειδικευμένο εκτός πια και ψάχνεις αφορμή για ακόμα μια αγορά :D
Επίσης, είναι "φαναρτζής" και όχι....φαναράς ρε συ....:p

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: JNP
Ότι είπαν ο Στέφανος και ο καπετάνιος... Για τα φανάρια και μόνο, λόγω μικρής επιφάνειας, δεν χρειάζονται κάτι εξειδικευμένο εκτός πια και ψάχνεις αφορμή για ακόμα μια αγορά :D
Επίσης, είναι "φαναρτζής" και όχι....φαναράς ρε συ....:p

Εμείς κάτω από το αυλάκι τους λέμε φαναραδες ρε μάστορα. Τι θες τώρα να μαλώσουμε;
Όντως ψάχνομαι για αγορά χαχχαχαχαχα και ζητάω αφορμή. Δεν έχω ρε αλοιφαδορο στην συλλογή μου κι αισθάνομαι μίσος μάστορας χαχαχα.
Χωρίς πλάκα δεν θέλω να χαλάσω μια περιουσία θα περιμένω γνώμες από τα τζιμάνια του φόρουμ να δω τι παίζει και θα πράξω ανάλογα.

Βασιλη μετα θελει να τα ξαναπεράσεις βερνικι, το ξερεις φανταζομαι αλλα το εγραψα να υπαρχει.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα έλεγα αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθεις με γυαλίσματα να πας σε έναν detailer στη γειτονια να στα φτιάξει. Συνολικό κόστος ίσως λιγότερο από το κόστος αγοράς του εργαλείου.
Πλέον έχουν γίνει ρουτίνα τέτοιες εργασίες.

Εγώ θα έλεγα αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθεις με γυαλίσματα να πας σε έναν detailer στη γειτονια να στα φτιάξει. Συνολικό κόστος ίσως λιγότερο από το κόστος αγοράς του εργαλείου.
Πλέον έχουν γίνει ρουτίνα τέτοιες εργασίες.

Το κακό είναι ότι μετά από σχετικά μικρό διάστημα (2-4 χρόνια αναλόγως ποιότητας εργασίας και πόσο εκτίθεται στον ανελέητο ήλιο) θέλει ξανά μανά....

Βασλιλη μετα θελει να τα ξαναπεράσεις βερνικι, το ξερεις φανταζομαι αλλα το εγραψα να υπαρχει.

Άρη καλημέρα. Τώρα διαβάζω σχετικά. ο Camen μου είπε ότι εχει αλλάξει λίγο ο τρόπος που τα γυαλίζουν. Κάτι για ατμούς έλεγε κι ένα ειδικό υγρό έλεγε που τα κάνει κρύσταλλο. Προφανώς και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ μόνο με 4 φανάρια αλλά έλεγα να μου μείνει και ο αλοιφαδόρος. Κάπως έτσι έχτισα ότι έχω σε εργαλεία

Δες ποιος σου αρέσει, για την δουλειά που θες βρίσκεις από 50€.
Το πιο συμβατό με τις μπαταρίες που έχεις είναι κοντά στην καλύτερη επιλογή.

Τα φανάρια σου θέλουν χαλαρό τρίψιμο - ξεκιτρινισμα με `1500gritt.
Θες με αλοιφή, θες με βρεγμένο γυαλοχαρτο... Το ίδιο είναι.
Μετά χρειάζεσαι το δύσκολο κομμάτι που είναι να βερνίκι ακρυλικό με πραγματική uv προστασία και όχι απλά βραβευμένο και έχοντας tuv cert κλπ .

Αυτό θα πρέπει να το βρεις μέσω επαγγελματία γιατί το μόνο που ξέρω έχει 280€ τα 5λτ..
Η τέλοσπάντων να βρεις ένα βερνίκι που σου κάνει.

Το καθάρισμα γίνεται με 1500 και μπορείς να γυαλίσεις για μερικούς μήνες λιώνοντας το φανάρι στην ουσία.
Για να βερνικωθεί, θέλει να φτιάξεις την επιφάνεια με 600 το πολύ, όχι κυκλικές κινήσεις. Καλύτερα μόνο κάθετες.

Εννοώ μετά τον καθαρισμό του με 1000-1500

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: vaska
Λύσσαξες όμως. Στο σπαμ πρώτος καμία πληροφορία ρε κερατά δεν δίνεις

Επειδή σε αγαπάω ρε :moutza:

Πάνε 35+ χρόνια που είχα από τον πατέρα μου έναν ίσαμε 30 κιλά βάρος και αργόστροφο όσο χελώνα με γύψο στα πόδια, τον είχα μόνο για καπάκια τραπεζιών, το βάρος του και μόνο, αρκουσε για να κάνει τις επιφάνειες καθρέφτη λέμε! Όταν σταμάτησα το επάγγελμα, πουλήθηκε σε τιμή ουκ ευκαταφρόνητη.
Σου είπα πιο πάνω, ΔΕΝ αξίζει να αγοράσεις εργαλείο θα σου μείνει να το κοιτάς, πάρε ένα προσάρτημα και τέλος.

Τι budget έχεις? Δεν γνωρίζω από αλοιφαδορους αλλά βλέπω στο ίντερνετ παίζουν από 30 έως και κοντά στο χιλιάρικο!! Μπαταρίας πάντα. Αν θες να πας σε επώνυμο όλες οι παραδοσιακές μάρκες ηλεκτρικών εργαλείων βλέπω βγάζουν και αλοιφαδορους αλλά η τιμή ξεκινάει απ' τα 250 περίπου.

Εγώ ένα φεγγάρι που με έτρωγε και ήθελα για μικροδουλειές κυρίως σε μηχανάκια τελικά κατέληξα σε ένα proxxon cordless mini του κατοσταρικου και έκανε την δουλειά κομπλέ...

Ειναι ακριβοι οι αλειφαδόροι. Ειχα παρει προ αμνημονεύτων εναν Porter Cable random orbital απο Αμερικη 110V μαζι με συμπρακαλα, κρέμες, απειρα σφουγγαρια και το χαμό αυτό και τον βούτηξαν γύφτοι απο την αποθήκη ενός φίλου μου. Το random orbital συγχωρεί λάθη γιατί "κόβει" πολύ απαλά.

Εχω δούλεψει και εναν επαγγελματικό Rupes που κόβει γρήγορα αλλά αν κάνεις λάθος το εκαψες το χρώμα.

Ο φαναρτζης που μου έφτιαξε τα φαναρια παντως τα γυαλοχαρτάρισε με το χέρι. Για φαναρια μονο δεν αξίζει.

Το βασίκό που θα κρατήσετε απο αυτό το μήνυμα είναι ότι μετα το τρίψιμο περνάς τα φαναρία ΜΟΝΟ με αυτό, 2 χέρια και νομίζω ότι φτάνει για 4 φαναρια (2 αμαξια).
sikkens autoclear lights 35-21-562595_1.jpg

Προσοχη, το προιον ειναι για επαγγελματικη χρήση, κυανιούχο και κανονικά θέλει στολή με αναπνευστήρα για να το περασεις...

Ωραίο. Να το τσεκαρουμε. Έχεις μήπως και εμπειρία σε χρόνο από αυτο

Θγ: τώρα που το θυμήθηκα: βάζουμε μπλε ταινία στα βαμμένα γύρω από το φανάρι και όταν αφαιρούμε ταινίες από οπουδήποτε τις πιάνουμε κοντά στο αντικείμενο που κολλάνε. Όσο απομακρύνεται το χέρι μας από το αντικείμενο πολλαπλασιάζεται η δύναμη που ασκείται.

Που σαι ρε Βάσκα !!

Να μπω και γω να παρακαλουθησω , μιας και την 1η και μοναδικη φορα που ασχοληθηκα για αλειφαδορο χρησιμοποιησα το δεξι μου χερι .
Αποτελεσμα ειχα , αλλα κρατησε λιγο και ξανα μανα .
Με μπαμπακακια ντεμακιγιαζ και αλοιφη ετριψα τοπικα μιας και η θαμπαδα ηταν μικρη και σε μικρά σημεια .
Βερνυκια κτλ δεν εφαρμοσα .

Πίσω
Μπλουζα