• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΕ CΒ400 ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ

Ναι όντως αυτό το είχα ξεχάσει.

Εγώ λόγω του οτι νόμιζα οτι το ψυγείο ήταν βουλωμένο είχα βάλει ένα χημικό μέσα στο ψυγείο, το δούλεψα λίγο για να σπάσει τα άλατα και μετά το ξανα άνοιξα το ξέπλυνα με νερό και έβαλα παραφλού

Η μέθοδος αυτή για ψυγεία τα οποία είνια πολυκαιρισμένα μπορεί και να τους δώσει λίγο παραπάνω ζωή καλής λειτουργίας.Προσοχή μην βάζετε νερό βρύσης αντί για παραφλού.Θα σκουριάσει το ψυγείο στα σίγουρα

Εγώ λόγω του οτι νόμιζα οτι το ψυγείο ήταν βουλωμένο είχα βάλει ένα χημικό μέσα στο ψυγείο, το δούλεψα λίγο για να σπάσει τα άλατα και μετά το ξανα άνοιξα το ξέπλυνα με νερό και έβαλα παραφλού

Η μέθοδος αυτή για ψυγεία τα οποία είνια πολυκαιρισμένα μπορεί και να τους δώσει λίγο παραπάνω ζωή καλής λειτουργίας.Προσοχή μην βάζετε νερό βρύσης αντί για παραφλού.Θα σκουριάσει το ψυγείο στα σίγουρα

Τι υγρό χρησιμοποίησες ώστε να καθαριστεί εσωτερικά το ψυγείο ;

πρόκειται να αλλάξουμε παραφλού και θέλουμε να το ,κάνουμε σωστά.

Στο βήμα 3. λέει για κάποιους σφηχτίρες που βρίσκονται ακριβώς αυτοί οι σφιχτήρες;

Παιδια βλεποντας πως εκανε την αλλαγη στο 400,εχω μια απορια.Στο δικο μου προσπαθησα να κανω (και εκανα)ακριβως την ιδια διαδικασια,αλλα απο το κατω μερος που επρεπε να τρεξει το ψυκτικο.....τιποτα. Γιατι;

Το ψυκτικό θα τρέξει απο κάτω όταν ξεβιδώσεις την τάπα του ψυγείου πάνω. Αν οχι κάπου έχει βουλώσει,δεν μας λές αν είχε ψυκτικό.

ΚΑΙ το βιδακι το κατω ειχα ξεβιδωσει και την ταπα του ψυγειου την ειχα στα χερια μου και το υγρο ειναι full.Τι γινετε ρε πουσ.... μου;ολα σε μενα;

Τώρα με κούφανες
Τελευταία ευκαιρία και μετά εξορκισμός
Βγάλε το κολάρο τού ψυγείου

Τώρα με κούφανες
Τελευταία ευκαιρία και μετά εξορκισμός
Βγάλε το κολάρο τού ψυγείου

SHOOER αμα αρχισω να βγαζω κολαρα οκ ,θα φυγει το ριμαδι,αλλα -νομιζω-οτι για να φυγει απο παντου και να αδειασει και απο το ψυγειο και απο ολους τους σωληνες ΚΑΙ απο την αντλια πρεπει να φυγει απο την τρυπουλα που αφηνει το βιδακι(κατω κατω στην αντλια,οπως του παιδιου με το 400).Σημειωστε:το μηχανακι το εχω 12+χρονια,ποτε δεν εχω αλλαξει το ψυκτικο(ξερω ξερω, κακως),ποτε δεν ειχα προβλημα με θερμοκρασιες.Το μονο που εκανα πριν 3χρονια συμπληρωσα λιιιιγο παραφλου στο τεποζιτακι διαστολης.Αυτα.

να σου πω
παιζει καποιο σκουπιδακι-μακα-σκουρια-κατι αλλο
να εφραξε εκεινη την τρυπουλα στο βιδακι
γι αυτο καντο απ το κολαρο
αλλα θελει καθαρισμα νομιζω

να σου πω
παιζει καποιο σκουπιδακι-μακα-σκουρια-κατι αλλο
να εφραξε εκεινη την τρυπουλα στο βιδακι
γι αυτο καντο απ το κολαρο
αλλα θελει καθαρισμα νομιζω
Το πιθανοτερο ειναι οτι ''κατι'' εφραξε την τρυπουλα.Για αυτο και γω σαν καλο διαολακι που ειμαι,οταν φτιαξει ο καιρος,θα παρω τα εργαλειακια μου,θα λυσω την αντλια-σωληνωσεις- και θα πεσει γενικο καθαρισμα.Το μονο που θελω ,να μου προτεινει καποιος,καποιο υγρο που να το ριχνουν μεσα στο ψυγειο(αφου θα ειναι αδειο)να καθαριζει απο τυχων βρωμες σκουριες κλπ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΗΣ WYNN'S
πως το χρησιμοποιεις;

αφαιρεις την κατω ταπα του ψυγειου ή το κατω κολλαρο
αδειαζεις το κυκλωμα και ξεπλενεις αν ειναι δυνατον με το λαστιχο να φυγουν τα χοντρα
κλεινεις το κυκλωμα και βαζεις το καθαριστικο μαζι με νερο στην ποσοτητα που γραφει το μπουκαλι
βαζεις μπρος και το αφηνεις στο ρελαντι 10-15 λεπτα
αφου σβησεις θα δεις εχει δημιουργηθει αφρος
ανοιγεις κατω ταπα ξανααδειαζεις και ξαναξεπλενεις καλα να φυγει ολος ο αφρος
κλεινεις και γεμιζεις με φρεσκο παραφλου
αυτο εκανα εγω χωρις να ανοιξω τιποτα σε κορμο-κεφαλη και σημερα μετα απο ενα χρονο το παραφλου παραμενει καθαρο και διαυγες
συνολικο κοστος καθαριστικου και παραφλου 8 ευρω σκαρτα:)

Ευχαριστω.Θα το κανω, οταν μπορεσω και θα σας πω τα αποτελεσματα.

Αν μπορείς απέφυγε νερό βρύσης , και αν βάλεις χημικά καθαριστικά να ανοίξεις και τις μπροστινές τάπες στο μπλοκ του κινητήρα

Σ αυτές τις περιπτώσεις τι βάζουμε Άκη?
Απιονισμενο νερό?
Η παραφλου?
Έτσι και αλλιώς θα πεταχτεί με το καθαριστικό

Σ αυτές τις περιπτώσεις τι βάζουμε Άκη?
Απιονισμενο νερό?
Η παραφλου?
Έτσι και αλλιώς θα πεταχτεί με το καθαριστικό

απεσταγμένο νερό ...και για οικονομία το φτηνότερο και καθαρότερο είναι αυτό που βγάζουν οι μονάδες των κλιμαστιστικών το καλοκαιρι , με ξύδι αναλογία 10-3 και μετά ξεβγαλμα πάλι με απεσταγμένο και τέλος αναλογία καθαρής αιθυλενογλυκόλη με απεσταγμένο σε ποσοστό που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής

είναι το καλύτερο που μπορείς να βάλεις στο μοτέρ

Πίσω
Μπλουζα