• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

Καλημέρα και χρόνια πολλά, αν χρησιμοποιήσεις πιεστικό μακριά από την αλυσίδα και με χαμηλή πίεση από μέση απόσταση για να είσαι σίγουρος στην υπόλοιπη μοτοσικλέτα.

Αν έχεις σταντ, σκούπισε καλά την αλυσίδα με ένα πανί σκέτο ή με μια ιδέα καθαριστικό αλυσίδας πριν τη λαδώσεις :)

Καλησπέρα.. Ναι με πιεστικό θα την κάνω, όπως κ όλο το μηχανάκι. Θα κάνω πρώτα την αλυσίδα με την βούρτσα κ το σπρέι αλυσίδας, μετά όλη την μηχανή με σφουγγάρι, ξέβγαλμα κ σκούπισμα. Κ μετά στο σπίτι θα την λαδώσω! Έτσι σκέφτομαι να το κάνω! :)

Καλησπέρα.. Ναι με πιεστικό θα την κάνω, όπως κ όλο το μηχανάκι. Θα κάνω πρώτα την αλυσίδα με την βούρτσα κ το σπρέι αλυσίδας, μετά όλη την μηχανή με σφουγγάρι, ξέβγαλμα κ σκούπισμα. Κ μετά στο σπίτι θα την λαδώσω! Έτσι σκέφτομαι να το κάνω! :)

Οκ, με το μαλακό μόνο την πίεση, να το ευχαριστηθείς :beer:

Οκ, με το μαλακό μόνο την πίεση, να το ευχαριστηθείς :beer:

Ναι δεν το κάνω από κοντά. Κ το σκούτερ κ το αμάξι έτσι από απόσταση τα κάνω..
Ευχαριστώ!! :beer:

Επανέρχομαι μετά το πλύσιμο! Αστραψε κ έλαμψε το μηχανάκι κ η αλυσίδα. Λαδωθηκε κι όλα κομπλέ!!
Feedback για το εργαλείο πιο πίσω, για το λάδωμα της αλυσίδας, ήθελα τόσο πολύ να το δοκιμάσω... Στο λάδι της ipone που έχω, δεν χωράει το καλαμάκι. Είναι πολύ χοντρό. Σε WD 40 κ σε motul μπαίνει κουτί το καλαμάκι στην τρύπα. Οπότε περιμένω να τελειώσουν τα 750ml από το ioone για δοκιμή!

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Tsber
Καλημέρα παίδες, πήρα κι εγώ δύο πλαστικοπατέντες για το λάδωμα γιατί τα βρήκα σχεδόν τζάμπα στο Temu, 4 ευρώ και τα δύο, και τα πρόσθεσα σε μία παραγγελία:

sXlPbO6.jpg

Το ένα είναι ακροφύσιο και το σουρεαλιστικό θήκη για όλη τη μπουκάλα - θα γράψω εντυπώσεις και για τα δύο, αν δουλέψουν :lol:

Τελευταία επεξεργασία:
μακάρι να σε βολέψουν, τα είχα πάρει και εγώ πέρυσι. Δεν με βόλεψαν και τα πέταξα.....
γύρισα πάλι στα παλιά κόλπα....:)
Προβολή συνημμένου 466494
με το σπρέι μπορεί να γίνει και το παρακάτω:
https://www.tiktok.com/@steffmailey/video/7256114108372618501?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Για να δούμε, για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ θα ήθελα να δουλέψει κάποιο για λιγότερο πιτσίλισμα όταν κάποιες φορές χρειάζεται να λαδώσω βιαστικά στο ταξίδι.

Όταν έχω χρόνο δεν έχω θέμα, εντός και εκτός γκαράζ :)

Λεπόν, δοκίμασα τα γκατζετάκια και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος :)

Το ακροφύσιο συνεργάζεται μόνο με μπουκάλια σπρέι με απλή κεφαλή και κουμπώνει τέλεια σε όλες τις κεφαλές με διάμετρο τεσσάρων εκατοστών:

1eT94RD - Imgur.jpg

Νομίζω ότι αυτή είναι η στάνταρ διάμετρος γιατί το δοκίμασα σε δύο παλιά λιπαντικά σπρέι, ένα Wurth και ένα Bardhal καθώς και σε ένα degreaser και ένα καθαριστικό φρένων.

Επίσης καλύπτει άνετα την αλυσίδα 525 όπου μπορούμε να γυρίζουμε τη ρόδα με το ένα χέρι και με το ζόρι την 530 όπου θα πρέπει να κινούμε με τα δύο χέρια το ακροφύσιο κατά μήκος της αλυσίδας και μετά να γυρνάμε τη ρόδα.

Τα θέματά του είναι ότι για να βγαίνει ίση ποσότητα πάνω στις δύο πλευρές τις αλυσίδας πρέπει να πατάει εντελώς επίπεδα η τετράγωνη απόληξη πάνω στην αλυσίδα και επίσης πρέπει να πατάμε τέρμα το σπρέι για να υπάρχει υψηλή πίεση στις τρυπούλες εξαγωγής.

Αυτό σημαίνει δύο πράματα, ξόδεμα παραπάνω λιπαντικού γιατί πρέπει να το δούμε να στάζει πρώτα και μετά να προχωρήσουμε και λέρωμα του δαπέδου από κάτω. Η αλυσίδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε σκούπισμα μετά!

Στο τύπου καλαθάκι τσιμπλικοκόνι μπαίνουν όλα τα σπρέι ΚΑΙ αυτά με την premium κεφαλή όπως το Ipone που έχω εγώ αρκεί να βρεις την κατάλληλη γωνία :lol:

HDe6zge - Imgur.jpg

Με τα σπρέι με απλό τσουνί τα πράματα είναι πολύ άνετα και εύκολα καθώς μπορούμε να παίξουμε και με τη γωνία ψεκασμού πιο εύκολα:

pFGIR1D - Imgur.jpg

Στην τελική αν λαδώνετε συνήθως με την ησυχία σας όπως εγώ δεν χρειάζεστε κανένα από τα δύο, σε περίπτωση βιαστικού λαδώματος στο ταξίδι πάντως θα προτιμούσα μάλλον το δεύτερο που, αν και πιο ογκώδες στη μεταφορά μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα για λάδωμα και σε κλειστό χώρο καθώς δεν λερώνουμε καθόλου με τον ψεκασμό γκαράζ – πεζοδρόμια κλπ!

Τελευταία επεξεργασία:
Addendum μετά από λίγο καιρό - τελικά ο καλύτερος τρόπος χρήσης για το δεύτερο γκατζετάκι είναι να μην βάζεις το μπουκάλι στην υποδοχή αλλά να το κρατάς με το ένα χέρι και την ώρα που ψεκάζεις να το κινείς ταυτόχρονα.

Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε είδος σπρέι ανεξαρτήτως κεφαλής αλλάζοντας και τη γωνία ψεκασμού κατά το δοκούν και επειδή είναι πολύ λεπτό μπαίνει άνετα μεταξύ γραναζιού και ζάντας οπότε τελειώνει η δουλειά με δυόμιση περιστροφές :a013:

Κάνει εξαιρετική δουλειά και δεν ξεφεύγει σταγόνα, έστρωσα επίτηδες χαρτιά κάτω και πίσω και έμειναν πεντακάθαρα:

uRttnPl - Imgur.jpg

Από την άλλη βέβαια, βλέποντας το overspray, σε ταξίδι που θα χρειαστεί λάδωμα 4 - 5 φορές μάλλον δεν θα είναι και πολύ πρακτικό να το κουβαλάς στα μπαγκάζια σε αυτή την κατάσταση όπως έγραψα πιο πάνω, οπότε θα το χρησιμοποιώ στο γκαράζ αντί για το χαρτόνι που βάζω συνήθως!

Eπιφανειακή σκουριά μοιάζει,πλύσιμο καθάρισμα λίπανση και θα δείς,το γρανάζι δεν δείχνει φθορά,αν τραβήξεις την αλυσίδα στο πίσω μέρος,πόσα δόντια φένονται;

Ψιλή βούρτσα ή scotch bright και καθάρισε.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: gimli
Με σωστά τεντωμένη αλυσίδα ,την ανασηκώνουμε στο πίσω μέρος του γραναζιού για να δούμε πόσα δόντια αποκαλύπτονται.
Είναι ενας εμπειρικός τρόπος ελένχου της φθοράς της.

Λίγα για αλλαγή.Εξαρταται βέβαια απ' την χρήση.Καλο καθάρισμα και λίπανση αν δεν έχει ξεχειλωσει.Στον σωλήνα υπάρχουν άπειρα βίντεο.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: gimli
Αν δεν εχει κομπους θα ξεκινουσα με ενα καλό καθάρισμα και λάδωμα.
Ίαως και λίγο συχνότερο λαδωμα στην αρχή.

Μπορεις να της βαλεις λιγη βαλβολίνη...Πιστευω θα δουλεψει σωστα...

Πίσω
Μπλουζα