• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

αγορα smr 950

• Συντάκτης Συντάκτης johny7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γενικά θα ακούσεις πολλές βλακείες για τα ΚΤΜ. Και ειδικά από άτομα που ποτέ δεν είχαν. Τι πάει να πει αν δεν τα κανιβαλιάζεις? Δηλαδή η σωστή χρήση είναι να κάνεις σούζες μέσα σε στενά και burnout στο Σχιστό και στο Ribas ? Όποιο τέτοιο μηχανάκι βλέπω με λιωμένο ελαστικό στο κέντρο και 5 πόντους απάτητους σε κάθε πλάι το λυπάμαι. 2016 έχουμε γαμώ τον Μπίλια και τον Στάθη. (δεν κάνω επίθεση σε σένα αλλά σε αυτούς που μιλάνε για ψευτοκανιβαλισμούς και λοιπές ανούσιες φιγούρες).
Η σωστή χρήση αυτής της μηχανής είναι κάθε Κυριακή να κάνει μια βολτούλα 150χλμ σε ένα στριφτερό δρόμο.
Απλά στην αρχή της συζήτησης σου έγραψα ότι δεν είναι απαγορευτική να πηγαίνεις και στη δουλειά σου. Δεν είναι όμως αυτό για το οποίο προορίζεται.

απλα καποιοι εχουν μπερδεψει το δεν προοριζεται με το αν το κανεις θα χαλασει...αυτο με ειχε σκαλωσει λιγο..οτι το μηχανακι πρεπει να βγαινει μονο για να ανοιγει αλλιως με χαλαρη δευτερα-τριτη παθαινει ζημια..αλλα δε νομιζω οτι υφισταται τετοιο πραγμα απο μια τετοια εταιρια..με σωστη συντηρηση καντο και ποδηλατο που λεει ο λογος

Παρότι δεν είχα αυτό το μηχανάκι θα σου πω την εμπειρία μου με ένα χειρότερο σε ευχρηστία/εργονομία για την καθημερινότητα.

Το προηγούμενο που είχα ήταν SD 990 και το είχα για παπί. Αρχικά εργοστασιακό ήταν οκ παρότι είχε πολύ παραπάνω γκάζι από ότι χρειαζόταν στην πόλη. Το πρόβλημα ήταν το μεγάλο γρανάζι που είχε μπροστά και δεν βόλευε και πολύ στα χαμηλά. Το ωραίο βέβαια ήταν ότι η δύναμη του ήταν πιο αξιοποιήσιμη γιατί δεν σπίναρε τόσο πολύ. Του άλλαξα γρανάζι (16 αν θυμάμαι καλά) και έγινε κάπως πιο κομπλέ για βόλτες και καθημερινότητα αλλά με ακόμη πιο εύκολα μπαντιλίκια. Μέχρι στιγμής η κατανάλωση ήταν κοντά στα 8/100 αν ήσουν οκ με το δεξί χέρι και δεν είχες αγκύλωση.

Έπειτα του έβαλα PCIII και ολόσωμη. Ντάξει η δύναμη πήγε αλλού όπως και η κατανάλωση (10/100 στην καλύτερη). Παρόλα αυτά πήγαινα καθημερινά, άλλοτε πρωινά άλλοτε απογεύματα κέντρο Αθήνα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Έβγαλε 50κάτι απροβληματίστα χλμ με εξαίρεση ένα σωληνάκι βενζίνης που χε σκάσει από την ζέστη. Κατά τα άλλα τέζα ήτανε :)

Οπότε θα σου έλεγα να μην σε απασχολεί το καθημερινό αν όντως σου αρέσει. Σε σύγκριση με XT ή με οποιοδήποτε 600 θα σου βγάλει το λάδι αλλά θα μάθεις :p Tώρα για το θέμα του μάστορα για τους λόγους που σου εξήγησαν πιο πάνω θα σου πρότεινα να πηγαίνεις μάστορα τουλάχιστον για τα μεγάλα σέρβις. Οκ τα λάδια εύκολα αλλά στα μεγάλα η εμπειρία βοηθάει.

Επίσης ο σωστός επαγγελματίας τι έχει 10 ή 100 μηχανάκια σε μία μέρα θα δείξει τον ίδιο ζήλο. Εγώ είχα έναν τέτοιο και 3 ΚΤΜ σε 8 χρόνια δεν κάνανε κιχ.

καταναλωση 8/100 δεν ειναι και κατι τραγικο ...αλλα φανταζομαι χωρις πολλα πολλα!!

ειδικες καταστασεις?

στις εγραψαν οι κατοχοι τις περισσοτερες ειδικες καταστασεις...
εγω ψαχνομουν καποια περιοδο να παρω και ρωταγα και εγω κατοχους και τι μπορεις να κανεις με το μηχανακι...αυτα που μου ειπαν με απετρεψαν + το οτι για να βρεις καθαρο πρεπει να κανεις 2-3 ταματα + οτι κλεβεται ευκολα...

εγω στεκομαι στα εξης:
-ζεστη πολυ το καλοκαιρι...
-δεν γουσταρει πολη και σταματα ξεκινα με πρωτη συμπλεκταρισμενη...
-σφιχτο σε αναρτησεις...νταξει αυτο μπορει να συνηθιζεται...
-δεν ειναι πολυ ανετο για δικαβαλο..
-δεν κανει ευκολα ταξιδια με σταθερη ταχυτητα γιατι το μοτερ ειναι λιγο "τραχυ" και "σκληρο"...

δλδ οι ειδικες καταστασεις που κανει ειναι μια ωραια πιστα, ουτε πολυ μικρη (καρτοπιστα), ουτε πολυ μεγαλη (Σερρες), σαν τα Μεγαρα δλδ να το ευχαριστιεσαι σε track days...
...ενα σφιχτο στροφιλικι που θα το βγαλεις να το στριψεις μονος σου ή με τους φιλους σου ενα σ/κ...
...για να κανεις μια πολεμικη μια καθημερινη βραδυ σε ολη την Ποσειδωνος και μεχρι ribas...

για 1000αρι δικυλινδρο δεν το λες οτι κανει και πολλα...απο την αλλη σε αποζημιωνει με το στησιμο του (φρενα, αναρτησεις) και το γκαζι του...

το οτι καιει δεν το μετραω σαν κακο, αφου ως γνωστον: "οτι παει, καιει"...αλλα ειναι αλλος ενας αποτρεπτικος παραγοντας για καθημερινη μετακινηση...αν τα εχεις τα εξτρα φραγκα για την βενζινη, ομως, δεν σε νοιαζει...

Και καθε μερα πολη παει απλα μετα απο καποιες βδομαδες θα ξενερωσεις και θα λες οτι του κανεις κακο... θα καιγεται θα κοπαναει κτλ κτλ... δεν σου κεω οτι δεν θα σε παει στην δουλεια σου καθε μερα αλλα δεν ειναι και για ντιλιβερι... θα σε αποζημιωσει ομως το σκ που θα το βγαλεις εκτος!:smokin:

εκει στεκομαι και γω..!!οταν λες θα κοπαναει?σκορτσαρισμα?

στις εγραψαν οι κατοχοι τις περισσοτερες ειδικες καταστασεις...
εγω ψαχνομουν καποια περιοδο να παρω και ρωταγα και εγω κατοχους και τι μπορεις να κανεις με το μηχανακι...αυτα που μου ειπαν με απετρεψαν + το οτι για να βρεις καθαρο πρεπει να κανεις 2-3 ταματα + οτι κλεβεται ευκολα...

εγω στεκομαι στα εξης:
-ζεστη πολυ το καλοκαιρι...
-δεν γουσταρει πολη και σταματα ξεκινα με πρωτη συμπλεκταρισμενη...
-σφιχτο σε αναρτησεις...νταξει αυτο μπορει να συνηθιζεται...
-δεν ειναι πολυ ανετο για δικαβαλο..
-δεν κανει ευκολα ταξιδια με σταθερη ταχυτητα γιατι το μοτερ ειναι λιγο "τραχυ" και "σκληρο"...

δλδ οι ειδικες καταστασεις που κανει ειναι μια ωραια πιστα, ουτε πολυ μικρη (καρτοπιστα), ουτε πολυ μεγαλη (Σερρες), σαν τα Μεγαρα δλδ να το ευχαριστιεσαι σε track days...
...ενα σφιχτο στροφιλικι που θα το βγαλεις να το στριψεις μονος σου ή με τους φιλους σου ενα σ/κ...
...για να κανεις μια πολεμικη μια καθημερινη βραδυ σε ολη την Ποσειδωνος και μεχρι ribas...

για 1000αρι δικυλινδρο δεν το λες οτι κανει και πολλα...απο την αλλη σε αποζημιωνει με το στησιμο του (φρενα, αναρτησεις) και το γκαζι του...

το οτι καιει δεν το μετραω σαν κακο, αφου ως γνωστον: "οτι παει, καιει"...αλλα ειναι αλλος ενας αποτρεπτικος παραγοντας για καθημερινη μετακινηση...αν τα εχεις τα εξτρα φραγκα για την βενζινη, ομως, δεν σε νοιαζει...

κοιτα για ταξιδια ουτως η αλλως δε το θελω γιατι δε κανω..εγω θελω κατι να πηγαινω μεχρι ριμπας οπως το πες να γουσταρω και να γυρναω...αλλα επισης να μπορω να κανω μια μικρη βολτα στο πειραια το βραδυ και να γουσταρω...ε τωρα να παω αθηνα μες τη ζεστη και στη κινηση σιγουρα θα με ξενερωσει οπως και με παπι να πηγαινα...

εκει στεκομαι και γω..!!οταν λες θα κοπαναει?σκορτσαρισμα?

Το r εχει πιο σκληρό set up στις αναρτήσεις απο το απλό .. Αλλα και το απλό δεν ειναι xt .. Για να μην σκορτσαρει θελει στροφές το μοτερ , ας πουμε δλδ οτι αν πας χαλαρά με το κορίτσι μες την πόλη θα σου τα σπάσει λιγο τα @ ..
Εγω έχω κανει ταξίδια , ακόμα και Ιταλία δικαβαλο για 6 μέρες , γτ για ολα αυτα τα " αρνητικά" το θέμα ειναι ποσο το γουστάρεις αυτο το μηχανάκι . Κατα τα αλλα λεφτά να εχεις να το ταΐζεις βενζίνες και να εχεις ενα καλο μάστορα ( οχι γτ ειναι ζημιαρικο αλλα οκ .. Δεν ειναι και xt που ξεχνάς να αλλάξεις λάδια ) . Απο το ποσο σου αρεσει θα διαρκέσει και η συμβίωση σου μαζι του .
Υπάρχει αλλο μηχανάκι στα χρήματα που μπορείς να δώσεις, που θα εισαι με το ktm στο φανάρι , θα ερθει διπλα σου και θα ήθελες να το τραμπαρεις ; Αν ναι παρε το αλλο , αν οχι βρες ενα καλοσυντηρημένο ( οχι απο έμπορο κατα την γνωμη μου ) και παρ το !

Τελευταία επεξεργασία:
φιλε τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα...αμα δε σκοπευεις να ΚΟΛΛΑΣ σε κινηση, δε θα εχεις προβλημα με το μηχανακι...προβλημα θα εχεις με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, με τα fcr επανω...με τα μαμα καρμπς θα εισαι πολυ καλυτερα, και θα εχεις και πιο φυσιολογικη καταναλωση...

το βασικοτερο ειναι να βρεις ενα καθαρο και καλο μηχανακι, γιατι τα περισσοτερα, αν και φτηνα στο καρ, εχουν φαει πολυ καγκουρια, και θα θελουν πολλα μαζεματα μετα...καλυτερα να δωσεις ενα χιλιαρικο παραπανω για ενα καθαρο, παρα να παρεις φτηνα ενα ρημαδι και να του τα σκασεις μετα μαζεμενα στο διπλο...

να σου πω την αληθεια ειναι αυτο που γουσταρω...ενα δυνατο γρηγορο supermotard...δε θελω street...αλλη σκεψη ηταν tdm αλλα για το μηχανακι που περνεις ειναι ακριβο για μενα..και με το smr δεν υπαρχει συγκριση...τωρα τα προαναφερθεντα αρνητικα δε ξερω αν τα χει το tdm

καταναλωση 8/100 δεν ειναι και κατι τραγικο ...αλλα φανταζομαι χωρις πολλα πολλα!!

Μη μένεις σε αυτό. Βλέποντας και τα άλλα σχόλια σου σου ξαναλέω ότι το είχα σαν παπί με ολόσωμη και το PC. Δεν έκανε κιχ, μόνο εγώ είχα πρόβλημα. Η κατανάλωση ήταν 8/100 όταν ήταν μαμά με σβέλτη οδήγηση. Αυτό που τους γ@#@$! την κατανάλωση είναι τα ξεσπάσματα. Πάντως ίσως το 950 να καίει περισσότερο από τη μάνα του.

Αν το τσεκάρεις σε σωστό μάστορα (αν θες στείλε μου πμ να σου πω έναν) και είναι οκ και όταν το βλέπεις σου σηκώνεται ελαφρά :bawl: πάρτο και άσε τα πολλά πολλά.

φιλε τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα...αμα δε σκοπευεις να ΚΟΛΛΑΣ σε κινηση, δε θα εχεις προβλημα με το μηχανακι...προβλημα θα εχεις με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, με τα fcr επανω...με τα μαμα καρμπς θα εισαι πολυ καλυτερα, και θα εχεις και πιο φυσιολογικη καταναλωση...

το βασικοτερο ειναι να βρεις ενα καθαρο και καλο μηχανακι, γιατι τα περισσοτερα, αν και φτηνα στο καρ, εχουν φαει πολυ καγκουρια, και θα θελουν πολλα μαζεματα μετα...καλυτερα να δωσεις ενα χιλιαρικο παραπανω για ενα καθαρο, παρα να παρεις φτηνα ενα ρημαδι και να του τα σκασεις μετα μαζεμενα στο διπλο...

λες δλδ οτι με το fcr θα εχω θεμα ε?δλδ πριν το παρω να κοιταξω να βρω ενα μαμα?αμα βαλω το fcr στο car θα φυγει?οταν λες προβλημα απο ποια αλλη αποψη εκτος καταναλωσης?

Μη μένεις σε αυτό. Βλέποντας και τα άλλα σχόλια σου σου ξαναλέω ότι το είχα σαν παπί με ολόσωμη και το PC. Δεν έκανε κιχ, μόνο εγώ είχα πρόβλημα. Η κατανάλωση ήταν 8/100 όταν ήταν μαμά με σβέλτη οδήγηση. Αυτό που τους γ@#@$! την κατανάλωση είναι τα ξεσπάσματα. Πάντως ίσως το 950 να καίει περισσότερο από τη μάνα του.

Αν το τσεκάρεις σε σωστό μάστορα (αν θες στείλε μου πμ να σου πω έναν) και είναι οκ και όταν το βλέπεις σου σηκώνεται ελαφρά :bawl: πάρτο και άσε τα πολλά πολλά.

οχι ελαφρα..180 μοιρες χαχαχα:bawl:...η γνωμη σου για το fcr Ποια ειναι?

Τελευταία επεξεργασία:
λες δλδ οτι με το fcr θα εχω θεμα ε?δλδ πριν το παρω να κοιταξω να βρω ενα μαμα?αμα βαλω το fcr στο car θα φυγει?οταν λες προβλημα απο ποια αλλη αποψη εκτος καταναλωσης?

περα απο την πολυ μεγαλυτερη καταναλωση, αν δεν εχει τσοκ δε θα παιρνει κρυο...αν δεν εχει hotstart δε θα παιρνει ζεστο...το fcr ειναι αγωνιστικο καρμπ με παρα πολλα πραγματα που θελουν σωστο σεταρισμα, που λιγοι ξερουν να κανουν, οποτε συνηθως αυτα τα καρμπ δε δουλευουν σωστα...αν ρυθμιστουν σωστα δουλευουν σωστα μονο στις συνθηκες που σεταριστικαν, και οχι σε αλλες θερμοκρασιες, υψομετρα κλπ

αποφασισε τι θες να κανεις μ το μηχανακι που θες να παρεις, γιατι διλλημα αναμεσα σε tdm/smr δεν παιζει...και για να εχεις τετοιο διλλημα μαλλον σε τδμ πας η κατι πιο πολυχρηστικο...

αμα το βλεπεις κ γουσταρεις...παρτο κ θα τρελλαθεις..

οχι ελαφρα..180 μοιρες χαχαχα:bawl:...η γνωμη σου για το fcr Ποια ειναι?

Νομίζω ότι θα θέλει πολύ ρύθμισμα και μανούρα για να έχει και γκάζια και για να οδηγείται σε καθημερινότητα.

περα απο την πολυ μεγαλυτερη καταναλωση, αν δεν εχει τσοκ δε θα παιρνει κρυο...αν δεν εχει hotstart δε θα παιρνει ζεστο...το fcr ειναι αγωνιστικο καρμπ με παρα πολλα πραγματα που θελουν σωστο σεταρισμα, που λιγοι ξερουν να κανουν, οποτε συνηθως αυτα τα καρμπ δε δουλευουν σωστα...αν ρυθμιστουν σωστα δουλευουν σωστα μονο στις συνθηκες που σεταριστικαν, και οχι σε αλλες θερμοκρασιες, υψομετρα κλπ

αποφασισε τι θες να κανεις μ το μηχανακι που θες να παρεις, γιατι διλλημα αναμεσα σε tdm/smr δεν παιζει...και για να εχεις τετοιο διλλημα μαλλον σε τδμ πας η κατι πιο πολυχρηστικο...

κοιτα προτιμω χιιιλιες φορες το smr σαφως το tdm δε με ενθουσιαζει...απλα ειναι ενα δυνατο μηχανακι σε σχεση με το δικο μου και εμπιστο..το μηχανακι το θελω βασιικα για να γουσταρω οσο πιο πολυ γινεται απο μια βολτα στο πειραια μεχρι μια βολτα ριμπας..ας πουμε αν επαιρνα μπουσα φυσικα θα ηθελα εθνικη για τη χαρω..το smr παρα τα 950 κυβικα του ειναι φανταζομαι ποιο παιχνιδιαρικο και φυσικα γουσταρω το τρομερο στησιμο του..φρενα αναρτησεις κτλ

3 παιζουν σε ολη την ελλαδα smr δυστηχως!!και δυστηχως μου εχει κολλησει αυτο σε σχεση με το sm

παρε το 690 smc/duke. Πολύ πιο οικονομικό και ευελικτο μηχανάκι, πολυ πιο "παπι" σε σχεση με το smr και θα βρεις και καλό στα λεφτα που θελεις.

και μην πεις 660 έχω, τι να μου κανει το 690, δεν είναι και λίγα τα 70 άλογα που έχει σε σχεση με τα 48 του XT

Πίσω
Μπλουζα