Απο τις περιγραφες σου, καταλαβαινω οτι το επιπεδο πατωμα (και οτιδηποτε κοντα στις 90 μοιρες θεσης ποδιων) σου φερνει μεγαλη δυσφορια στα γονατα οπότε ισως θα πρεπει να κοιτας σε σκουτερ που θα εχει θεση για τα ποδια σου και μπροστα. pcx, nmax, kymco dink, jet x 125 κτλ ισως ειναι τα ιδανικα απο αποψη θεσης για σενα.
Αρχικά έψαχνα με επίπεδο πάτωμα διότι είναι πολύ πιο πρακτικό στην καθημερινότητα. εν τέλει είμαι στο "όπου χωράω". Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στις 90, αν και >90 είναι προτιμότερο, <90 δεν κάνει.
Τώρα, πόδια μπροστά/ απλωτά ή φυσικό κάθισμα, εφόσον χωράω (πχ. SH) δεν έχει τόση διαφορά, όσο η συνολική γεωμετρία.
πχ. PCX και NMAX που μοιάζουν σαν σουλούπια και θέση οδήγησης, ήταν μέρα με νύχτα η διαφορά.
Νομίζω, περισσότερο με ενοχλούν τα κεκλιμένα καθίσματα, που πρακτικά στέλνουν συνεχώς τάσεις στα πόδια, καθώς και τα 2-επίπεδα καθίσματα, όπου το ανύψωμα του πίσω με σπρώχνει μπροστά.
Εάν με δεις τώρα με το Vespaκι, πρακτικά κάθομαι ανάμεσα στην θέση οδηγού και συνοδηγού, οπότε πόδια στις 90-110 μοίρες. Απλά η θέση δεν εξυπηρετεί και το σταθερότερο κράτημα στο τιμόνι, οπότε σε κίνηση έρχομαι μπροστά και δεν πάει καλά αυτό.
Γι' αυτό και κινούμε στις επιλογές που μπόρεσα/ μπορώ και κάνω test drive, διότι είναι λίγο τυχαίο εν τέλει εάν κάνει κάτι ή όχι.
----------------------------
Ασχετο/ σχετικό: Το κόλλημά μου με το παρκάρισμα στον δρόμο και ότι τα καλοπουλημένα μηχανάκια, και δει, αυτά με τα ακριβά ανταλλακτικά (HONDA) είναι πιθανότερο να εξαφανιστούν μερικώς ή και ολικώς, είναι κάτι στην φαντασία μου ή έχει βάση;
Για εμένα είναι παιδικό τραύμα, από τότε που ήμουν 17 και είχα για 2.5 μέρες GLX.