• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Αγορά Enduro

Παιδια καλησπερα μετα απο ερευνα κατεληξα σε 2 μοντελα. Το ενα ειναι το crf 300l που φαινεται και η πιο safe επιλογη αφου τα κανει ολα και ειναι αξιοπιστο. Ειδα ομως κατι που μου τραβηξε ιδιαιτερα την προσοχη. Ο λογος για το Beta xtrainer 300. Ελαφρυ,ευκολο και πιο δυνατο. Και να το μεγαλο διλημα. Το μυαλο λεει Crf αλλα το Beta φαινεται να βγαζει γουστα. Εαν παρω το Beta και το χρησιμοποιω και για αστικες διαδρομες θα τα φτυσει? Θα πρεπει να το παω συνεχεια για επισκευη κινητηρα? Μιλαμε για μετακινηση 30 λεπτα την μερα. Περιμενω τα φωτα σας ευχαριστω.

Έχουν και άλλα ζόρια αυτά τα δίχρονα όπως το ελάχιστο φρένο του μοτέρ που λένε όταν κλείνεις το γκάζι ,μεγαλύτερες φθορές λόγο ελλιπούς λίπανσης καθώς κατεβαίνεις μία κατηφόρα
ας πούμε .

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λόγο μικρής εμπειρίας καλύτερα να αποφύγεις ένα 2χρονο και να περιμένεις το suzuki dr400z που είναι πολύ καλό για αυτό που θέλεις.
Κανονικό ονοφ δηλαδή παλαιάς κοπής βάση ύψους και διαδρομών στις ανατήσεις.

Προβολή συνημμένου 459869

+1 :a20:

Παιδια καλησπερα μετα απο ερευνα κατεληξα σε 2 μοντελα. Το ενα ειναι το crf 300l που φαινεται και η πιο safe επιλογη αφου τα κανει ολα και ειναι αξιοπιστο. Ειδα ομως κατι που μου τραβηξε ιδιαιτερα την προσοχη. Ο λογος για το Beta xtrainer 300. Ελαφρυ,ευκολο και πιο δυνατο. Και να το μεγαλο διλημα. Το μυαλο λεει Crf αλλα το Beta φαινεται να βγαζει γουστα. Εαν παρω το Beta και το χρησιμοποιω και για αστικες διαδρομες θα τα φτυσει? Θα πρεπει να το παω συνεχεια για επισκευη κινητηρα? Μιλαμε για μετακινηση 30 λεπτα την μερα. Περιμενω τα φωτα σας ευχαριστω.

Δεν θα πάθει τίποτα αν τηρείς κατά γράμμα (όπως σε οποιοδήποτε όχημα) την προτεινόμενους περιοδικούς ελέγχους / συντηρήσεις του κατασκευαστή

Όμως δεν είναι λογικό, να έχεις μηχάνημα εξειδικευμένο σε χώμα και το χρησιμοποιείς ως καθημερινό, αντί να υπολογίζεις 1,5 με 2k πλέον για ένα σκούτερακι που θα κάνει αυτή την δουλειά

Επίσης συζητάμε για το όχημα και όχι για τον αναβάτη

Ποιος θα το πάει βόλτα στο βουνό…πρέπει να υπολογίσεις έξοδα σε εξοπλισμό οφφ ροουντ παράλληλα με σχολείο οδήγησης για να μπορέσεις να δεις αυτή την πτυχή. Αλλιώς άσκοπα συζητάμε
Ενώ επίσης θα πρέπει να έχεις εντοπίσει κάποιον γνωστό που θα ανεβαίνετε παρέα γιατί στο βουνό δεν πας μόνος.

Φοβερό play bike το x-trainer αλλά δεν είναι κρίμα να φορτώνεται ώρες λειτουργίας σε καθημερινές μετακινήσεις??
Το πρόγραμμα συντήρησης του
IMG_20250214_115733.jpg

Πάνε με το CRF300L, είναι αυτό που θες!
Είναι μηχανάκι που θα σε πάει και στη δουλειά, στον καφέ και θα σε εισάγει στο χώμα!
Έτσι κι αλλιώς απαιτήσεις και προτιμήσεις δεν έχεις στο χώμα.
Θα φύγει και εύκολα όταν θελήσεις να το δώσεις.

Το Beta (300 ΜΥ24) το έχω κάνει μια γύρα, (σε καμία περίπτωση δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη).
Είναι ωραίο (budget) μηχανάκι, για να ξεκινήσει κάποιος εντούρο, ωραίο σε αργά και σφιχτά και όχι τόσο κατά τα λεγόμενα και του φίλου και άλλων για γρήγορα και ανοιχτά.
Δεν πάμε σε τέτοια οπότε κλάιν.
Αυτό που κατάλαβα στο λίγο που το πήρα, ροπάκλα παντού, λειτουργία βούτυρο, αναρτήσεις (στα αργά τουλάχιστον) τα ίσιωναν όλα.
Αλλά και συντήρηση με ώρες, θα το φορτώνεις τζάμπα χιλιόμετρα, θα τρως το καλό το χωμάτινο το λάστιχο στα τσιμέντα, θα πρέπει να προσέχεις στα βρεγμένα με τα τακούνια. κ.ο.κ

Για εμένα μην πάρεις 2χρονο. Ταλαιπα λίγο

Πίσω
Μπλουζα