Καλημέρα σε όλους φίλοι μου, άλλη μια χρονιά με άλλο ένα ταξίδι να διαλύει τον λήθαργο του χειμώνα λοιπόν, γεμίζοντας τα μάτια και την ψυχή με νέες εμπειρίες, υπέροχες εικόνες και συγκινήσεις που μόνο η μοτοσικλέτα μπορεί να δημιουργήσει και να προσφέρει σε έναν μαγικό ταξιδιωτικό συνδυασμό.
Ο στόχος είχε επιλεγεί από νωρίς, πολύ ψηλά στα βουνά της Αυστρίας, σε συνδυασμό με το κλασικό πέρασμα από την Ιταλία και τους τόσους διάσημους και μη προορισμούς που έχει πάντα να προσφέρει. Και μπορεί ο καιρός στους... παγετώνες να είναι πάντα απρόβλεπτος, όμως φέτος τον Μάιο η Θεσσαλονίκη είχε βαλθεί να τους ανταγωνιστεί με εκνευριστική αστάθεια και μπόρες. Εντοπίζοντας λοιπόν ένα άνοιγμα στην περιοχή του ενδιαφέροντός μου απέναντι, έκλεισα άμεσα τα εισιτήρια του πλοίου και ξεκίνησα προς Ηγουμενίτσα με τα αδιάβροχα που τελικά δεν χρειάστηκα σε ετοιμότητα, και μεγάλες προσδοκίες για έναν αλπικό δρόμο όνειρο, και μία εβδομάδα παρέα μόνο με τη μοτοσικλέτα μου και τον δρόμο.
Με την άφιξή μου στο λιμάνι η απορία που μου είχε γεννηθεί στη διαδρομή γιγαντώθηκε: γιατί τόσες Χάρλει ρε παιδιά;
Έξω από τον τερματικό σταθμό γινόταν το σώσε από Milwakee steel σε όλα τα σχέδια και χρώματα και παντού έβλεπες γιλέκα, μπαντάνες, μούσια και αλυσίδες, ενώ το χαρακτηριστικό πατατί - ποτατό ακουγόταν συχνά πυκνά και μόνο εκκωφαντικά.
Μετά δε από καμιά ώρα και ενώ πλησίαζε η ώρα της αναχώρησης το πράγμα ξέφυγε εντελώς με τις Χάρλει να καταφτάνουν πλέον κατά εκατοντάδες και την ατμόσφαιρα να δονείται στην κυριολεξία από τις κανονιές των εξατμίσεων! Τελικά μαθαίνω ότι στην Ηγουμενίτσα έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις με 8300 Χάρλει!
Με τον πλου να καθυστερεί κατά δύο ώρες ο τοπικός πληθυσμός είχε απελπιστεί με το ατελείωτο ντούκου ντούκου και η απέναντι καφετέρια έπαιζε στη διαπασών Ρίτα Σακελλαρίου και Αντύπα, όταν έβαλε δε και το όλους και όλα τα βαρέθηκα σε φουλ παραμόρφωση, κόντεψαν να σηκωθούν για ζεμπεκιά μέχρι και οι Σουηδοί
Τελικά με το Erάκι παρκαρισμένο στο αμπάρι καμαρωτά ανάμεσα στις σιδηρές κυρίες, βλέπω για μια φορά πώς είναι να είναι οι μοτοσικλετιστές η πλειοψηφία! Το ζήσαμε και αυτό...