• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Βάσανο Θερμοκρασίας CB400 SF

Εντάχθηκαν
5 Ιανουαρίου 2020
Πόντοι αντιδράσεων
11
Πόντοι
0
CB 400 SF με δείκτη βενζίνης του 92-93
Πρώτη μηχανή άρα μην βαράτε, την πήρα 1Κ (που να ξερα ο δόλιος)

Άρχισε το καλοκαίρι να βαράει θερμοκρασίες, ο προηγούμενος αντί να αλλαξει την βαλβίδα είχε βάλει ένα μπάτον να βαράει συνέχεια το βεντιλατέρ από οτι μου ειπε ο μηχανικός.

Πάω μηχανικό το λύνει βάζουμε βαλβίδα θερμοκρασίας (αυτό που κουμπώνει στο βεντιλατέρ), αλλάζουμε θερμοστάτη και στα καπάκια αφου ανοίγει (αχ πως το λένε)
αλλάζει και αντλια νερου όλα τα δοντάκια απο τη φτερωτή είχανε φαγωθεί. μου λέει κομπλέ. Αλλάζει νερά, μου λέει τιγκα στη σκουρια ολη η κατάσταση.

την κουνάω πέρα δώθε, αποφασίζω ο δόλιος να ανέβω θεσσαλονίκη.
στη μέση μετά τα 7-8Κ ΡΠΜ η όταν πάταγα το γκάζι άναβε θερμοκρασία πάλι.

έπεφτε ξανά η θερμοκρασία συνέχιζα, την πήγα σε τέτοιο χάλι μέχρι θεσσαλονίκη.
αν ανέβαζε όντως τόση θερμοκρασία ρε παιδιά δεν θα είχε καεί το μοτέρ;

Τώρα είμαστε ξανά εδώ, μέσα στη πόλη δεν ανεβάζει τίποτα, μέχρι που ένα μηνα πριν ξανά τα ίδια.
Το βεντιλατέρ δουλευει κανονικά.

ο μάστορας ο τέρυς λέει φλάτζα 350€

επίσης έχει αρχίσει και μπουκώνει μετά τα 6Κ-7Κ.

Δεν ξέρω τι να κάνω η τι να πρωτοπιστέψω.

Κανά συνεργείο εμπιστοσύνης αμπελόκηπους;

Το μηχανάκι το γουσταρω φουλ ρε γαμώτο.

δεν πολυκαταλαβα την περιγραφη σου αλλα στο χιλιαρικο που εδωσες πρεπει να προσθεσεις κανα 500αρικο ακομα να το κανεις σωστο

δεν μπορεις να τσεκαρεις με καποιο τροπο να δεις αν εχει καψει οντως φλαντζα? π.χ. να δεις αν φουσκωνει τα νερα του ψυγειου η αν εχει σκουρινει το χρωμα?

δεν μπορεις να τσεκαρεις με καποιο τροπο να δεις αν εχει καψει οντως φλαντζα? π.χ. να δεις αν φουσκωνει τα νερα του ψυγειου η αν εχει σκουρινει το χρωμα?
θα το ανοίξω αύριο να δω το δοχείο να σου πω για τα νερά τι χρώμα έχουν πάντως είναι αρκετά σκούρα καμία σχέση με το παραφλου που βαζω

Αν έχεις κάψει φλάντζα ή έστω είσαι στην αρχή θα πρέπει το παραφλού όταν ανοίγεις την τάπα του ψυγείου να μυρίζει καυσαέριο. Μην το κάνεις όμως όταν θα είναι πολυ ζεστό το μοτέρ γιατί θα πεταχτούν τα νερά και ο ατμός και είναι επικίνδυνο. Κάνε το όταν έχει κρυώσει λίγο.

Αν έχεις κάψει φλάντζα ή έστω είσαι στην αρχή θα πρέπει το παραφλού όταν ανοίγεις την τάπα του ψυγείου να μυρίζει καυσαέριο. Μην το κάνεις όμως όταν θα είναι πολυ ζεστό το μοτέρ γιατί θα πεταχτούν τα νερά και ο ατμός και είναι επικίνδυνο. Κάνε το όταν έχει κρυώσει λίγο.

το εχω ανοίξει ενώ ειχε ανάψει λαμπάκι αλλά δεν εβγαλε κανένα ατμό η τίποτα.

Άνοιξε την τάπα του λαδιού και δες αν έχει λευκό πηχτό υγρό. Σαν σαπούνι
Την τάπα που βάζεις λάδια

Άνοιξε την τάπα του λαδιού και δες αν έχει λευκό πηχτό υγρό. Σαν σαπούνι
Την τάπα που βάζεις λάδια

Σωστό και αυτο πού λες αλλά ευκολότερο είναι να ανοίξει την τάπα του ψυγείου καθότι έχει μεγαλύτερη διάμετρο και θα καταλάβει καλύτερα.

Δες αν το νερο στο ψυγείο (την ώρα που δουλεύει) αναμιγνύεται με λάδι. Θα το καταλάβεις. Άν ναι πάς για φλαντζα κεφαλής.

Υπερχείλιση ίσως;

Όταν σου ανεβάζει θερμοκρασία βλέπεις τίποτα νερά να φεύγουν από κάπου;

Δεν ξέρω κιόλας έχει δοχείο εκτόνωσης αυτό ή κάνα σωληνάκι από κάτω που τα πετάει;

Το λέω γιατί όπως πολύ σωστά σου πρότειναν οι φίλοι από πάνω αν δεν βλέπεις αυτά που σου λένε (λάδια τύπου φραπέ ή λάδια μέσα στο παραφλου του ψυγείου) μπορεί να περνάνε καυσαέρια στο κύκλωμα του ψυγείου και να προκαλούν έξτρα πίεση με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση.

Επίσης κάτι άλλο.. Η τάπα του ψυγείου σε τι κατάσταση είναι;

Καμία φορά για μια τέτοια μαλακιουλα μπορεί να ψάχνουμε μέρες και να φανταζόμαστε τα χειρότερα και τελικά να φταίει αυτή και να καθαρίζουμε με ένα δεκάρικο.

Υπερχείλιση ίσως;

Επίσης κάτι άλλο.. Η τάπα του ψυγείου σε τι κατάσταση είναι;

Καμία φορά για μια τέτοια μαλακιουλα μπορεί να ψάχνουμε μέρες και να φανταζόμαστε τα χειρότερα και τελικά να φταίει αυτή και να καθαρίζουμε με ένα δεκάρικο.

Σωστά!!!

θα το ανοίξω αύριο να δω το δοχείο να σου πω για τα νερά τι χρώμα έχουν πάντως είναι αρκετά σκούρα καμία σχέση με το παραφλου που βαζω

-Ερώτηση: Η τίγκα σκουριά καθαρίστηκε απ΄το σύστημα? Υποθέτω πως όχι αν είναι όλο στο χρώμα του φραπέ.

Πέρα απ΄το καφετί χρώμα και την λάσπη που θα έχει μαζέψει κοίτα και την στάθμη στο δοχέιο υπερπλήρωσης. + ότι άλλο ειπώθηκε.

Ξέρεις αν τα όργανα είναι γνήσια ? https://www.singaporebikes.com/foru...d-2009-(PLS-ASK-YOUR-QUESTIONS-HERE!)/page149

-Ερώτηση: Η τίγκα σκουριά καθαρίστηκε απ΄το σύστημα? Υποθέτω πως όχι αν είναι όλο στο χρώμα του φραπέ.

Πέρα απ΄το καφετί χρώμα και την λάσπη που θα έχει μαζέψει κοίτα και την στάθμη στο δοχέιο υπερπλήρωσης. + ότι άλλο ειπώθηκε.

Ξέρεις αν τα όργανα είναι γνήσια ? https://www.singaporebikes.com/foru...d-2009-(PLS-ASK-YOUR-QUESTIONS-HERE!)/page149

Μακάρι να μην χρειαστεί και αντλία νερού, αλλιώς :cry:

Πάω μηχανικό το λύνει βάζουμε βαλβίδα θερμοκρασίας (αυτό που κουμπώνει στο βεντιλατέρ), αλλάζουμε θερμοστάτη και στα καπάκια αφου ανοίγει (αχ πως το λένε)
αλλάζει και αντλια νερου όλα τα δοντάκια απο τη φτερωτή είχανε φαγωθεί. μου λέει κομπλέ. Αλλάζει νερά, μου λέει τιγκα στη σκουρια ολη η κατάσταση.

Από ότι είπε ο φίλος στο αρχικό του πόστ, έχει αλλάξει και αντλία νερού.

CB 400 SF με δείκτη βενζίνης του 92-93
Πρώτη μηχανή άρα μην βαράτε, την πήρα 1Κ (που να ξερα ο δόλιος)

Άρχισε το καλοκαίρι να βαράει θερμοκρασίες, ο προηγούμενος αντί να αλλαξει την βαλβίδα είχε βάλει ένα μπάτον να βαράει συνέχεια το βεντιλατέρ από οτι μου ειπε ο μηχανικός.

την κουνάω πέρα δώθε, αποφασίζω ο δόλιος να ανέβω θεσσαλονίκη.
στη μέση μετά τα 7-8Κ ΡΠΜ η όταν πάταγα το γκάζι άναβε θερμοκρασία πάλι.

έπεφτε ξανά η θερμοκρασία συνέχιζα, την πήγα σε τέτοιο χάλι μέχρι θεσσαλονίκη.
αν ανέβαζε όντως τόση θερμοκρασία ρε παιδιά δεν θα είχε καεί το μοτέρ;

Τώρα είμαστε ξανά εδώ, μέσα στη πόλη δεν ανεβάζει τίποτα, μέχρι που ένα μηνα πριν ξανά τα ίδια.
Το βεντιλατέρ δουλευει κανονικά.

ο μάστορας ο τέρυς λέει φλάτζα 350€

επίσης έχει αρχίσει και μπουκώνει μετά τα 6Κ-7Κ.

Δεν ξέρω τι να κάνω η τι να πρωτοπιστέψω.

Κανά συνεργείο εμπιστοσύνης αμπελόκηπους;

Το μηχανάκι το γουσταρω φουλ ρε γαμώτο.

Για αρχή, το γκάζι στις μοτοσυκλέτες το ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ. Το ΠΑΤΑΜΕ στα αυτοκίνητα. Είσαι στο moto.gr, αναλύουμε ένα θέμα για την μοτοσυκλέτα σου, βάλε όρους μοτοσυκλέτας.

Πάμε παρακάτω.

Λες είχες πρόβλημα θερμοκρασίας στο ταξίδι σου στην Θεσσαλονίκη. Τι προβλημα είχες δλδ ακριβώς; Τι φαινόμενο σου παρουσίασε; Δεν είμαστε εκεί, δεν βλέπουμε τι έχεις στο μυαλό σου, δώσε λοιπόν κι εσύ εδώ μια περιγραφή που να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς παρουσίασε, και να μην χρειάζεται να υποθέσουμε τι εννοείς. Με υποθέσεις, δεν γίνεται κατανόηση του προβλήματος.

Έχει όργανο θερμοκρασίας ή μόνο λαμπάκι; Αν όργανο, πάει στα κόκκινα η βελόνα; Αν λαμπάκι, ανάβει; Συμβαίνει κάτι άλλο;

Ασχέτως οργάνων, νοιώθεις εσύ με την αίσθησή σου, ότι όντως καίει το μοτέρ και το ψυγείο; Μπας και άλλο δείχνουν τα όργανα (για πολλούς λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό) και άλλο συμβαίνει;

Από ηλεκτρική τάση στους πόλους της μπαταρίας, πως είσαι; Τι τάση έχεις στο ρελαντί με φώτα αναμμένα, και τι τάση έχεις στις 6000 στροφές ανά λεπτό; Είναι σταθερές αυτές οι τιμές ή μετά από κάποια ώρα αλλάζουνε ή μήπως είναι μόνιμα ασταθείς;

Τον αισθητήρα θερμοκρασίας (βλέπε φωτό), στο καπάκι της φούσκας που περιέχει τον θερμοστάτη ροής που αλλάξατε είπες, τον αλλάξατε κι αυτόν; Αν όχι, είναι έστω καθαρή η επαφή και η καλωδιώσή του; Μέσα, το τμήμα του αισθητήρα που βρήσκεται στο νερό, είναι καθαρό ή ποτισμένο-καλυμμένο με άλατα-σκουρά-σαπίλα-καφετίμούργα;

000000276501-1.jpg

Καρμπυρατέρ, είναι σωστά και όπως πρέπει; Πότε καθαρίστηκαν-σερβιρίστηκαν σωστά τελευταία φορά; Ζιγκλέρ, βελόνες, διαφράγματα υποπίεσης, είναι όλα καθαρά και σωστά;

Την άλλαξε είπε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αλλάχτηκε μόνο η φτερωτή αλλά όλη η αντλία, μαζί με μηχανική τσιμούχα και άξονα.:D

με κάψατε παιδιά εγώ ειμαι άσχετος και θέλω να το φτιάξω το μηχανάκι το γουστάρω πολύ.
που να το παω;
τι να πω δεν εχω ιδέα.

πως τα τσεκάρω ολα αυτά δικε μου;

Είναι απλό. Λάδια και υγρά ψυγείου δεν αναμειγνύονται.
Οταν πάνε τα υγρά ψυγείου στα λάδια , θα δεις στα λάδια κρέμα γάλακτος . Κάθεται πάνω απ΄τα λάδια ,στην τάπα ψυγείου και στο τζαμάκι τάπα λαδιών. Αν θες , ανοίγεις και προσθέτεις κανελίτσα στο ρόφημα :D

Οταν πάνε λάδια στο υγρά ψυγείου, γίνονται καφέ σαν λάσπη και κάθονται παντού. Πχ θα βρεις λάσπη στον πάτο του εξωτερικού δοχείου που συμπληρώνεις υγρά.

Η λάσπη όμως μπορεί να σημάινει και απλή σκουριά .

Τελευταία επεξεργασία:
Αν τα φτερά της αντλίας είχαν εξαϋλωθεί, αυτά τα κομμάτια αλουμινίου έχουν πιθανώς φράξει αυλούς κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού. Αυτό ίσως έχει οδηγήσει σε καμμένη φλάντζα, ίσως και να την έχεις γλυτώσει. Θα το μάθεις μόνο αν καθαρίσεις καλά το ψυκτικό κύκλωμα. Έχει συμβεί το ίδιο σε transalp 600 του πεθερού μου και περιμένω να βρω το χρόνο και κυρίως την όρεξη να ασχοληθώ. Παρουσίαζε τα ίδια συμπτώματα. Και επιδίωξε να το λύσει με το διακόπτη του βεντιλατερ. Εν ολίγοις, αν δεν καθαρίσεις επιμελώς τις διόδους του ψυκτικού υγρού (δεν γνωρίζω τη διαδρομή του στο μηχανάκι σου) μην πας κατευθείαν για φλάντζα.

έχετε κανα αλάνι να εμπιστεύεστε να μου το λυσει να το δει το θεμα, ειμαι αμπελόκηπους

Πίσω
Μπλουζα