• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Τοποθέτηση συναγερμού σε CBF600SA8

Εντάχθηκαν
16 Οκτωβρίου 2016
Πόντοι αντιδράσεων
66
Πόντοι
0
Οταν αγόρασα το μηχανάκιον ακουγόταν ενας θόρυβος πίσω δεξιά στις λακκούβες .
Αφαίρεσα το πίσω δεξί πλαστικό της ουράς κ βρήκα πεσμένο εκεί μέσα τον συναγερμό κ μερικά μέτρα καλώδια πιασμένα με ταινίες κλπ.
Τον είχαν ''πιάσει'' μάλλον απο τον σκελετό της ουράς με ταιραπ, που κόπηκαν κ ο συναγερμός έπεσε .

Dsc01700.jpg

Φυσικά υπήρχαν κ κάτι χιλιόμετρα απο καλώδια που τα περισσότερα δεν χρειάζονταν κιόλας ...

Dsc01704.jpg

Ο συναγερμός δούλευε κανονικά , αλλά δεν υπήρχε λεντάκι , αφού ηταν κ αυτό μαζί με τα καλώδιά του στην ''αποθήκη'' :) κ καλά αυτό είναι κ άποψη όσων δεν θέλουν να ανοιγουν τρύπες.

Dsc01703.jpg

Συνεχίζεται ...

Ηταν συνδεδεμένος να κόβει την μίζα κ ευτυχώς που ο εγκαταστάτης του δεν είχε κόψει την καλωδίωση. Απλά είχε βγάλει τον ακροδέκτη απο τον κονέκτορα κ είχε συνδέσει εκεί μια προέκταση ενα πράμα.

Dsc01827.jpg

Το θέμα είναι για πιο λόγο αφου το μηχανάκιον διαθέτει κονέκτορα με τις βασικές συνδέσεις

Dsc01713.jpg

Προτιμήθηκε η λύση να μπουν μικροί ακροδέκτες καρφάκια στον κονέκτορα κ να σφραγιστει όλο αυτό με μακαρόνι κ ταινία.

Dsc01712.jpg

Ισως να μην είχε στην διάθεσή του την έτοιμη πλεξούδα του συναγερμού που διατίθεται απο την αντιπροσωπεία στην τιμή των 20 ευρώ , αγοράζεις βισματωνεις κ είσαι μάχιμος με την μία.

Dsc02174.jpg

Τέλος πάντων για εμένα ήταν μια ευκαιρία να καθαρίσω τις επαφές του ρελέ της μίζας

Dsc01830.jpg

Αλλά κ του κονέκτορά του που επειδή έχει μόνιμο (+) μια ζωή προβληματίζεται απο την ηλεκτρόλυση λόγω υγρασίας κυρίως στις δύο επαφές του, εβαλα κ λίγο γράσο λιθίου ωστε να διώχνει την υγρασία κ βλέπουμε πόσο θα αντέξει.

Dsc01829.jpg

Καλοί οι συναγερμοί αλλά μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα, αρα καλύτερα να γυρίσω σπιτι με ενα μηχανάκι που βαράει ο συναγερμός παρά να με αφήσει στη μέση του πουθενά η να καλώ οδική για τρίχες.
Ετσι αφαίρεσα τον έλεγχο της μίζας .....

Dsc01834.jpg

επαναφέροντας τον ακροδέκτη της μίζας στην θέση του, έβαλα κ το καπάκι του κονέκτορα να μην μπαίνουν νερα κ όλα οκ

Dsc01839.jpg

Ο κονέκτορας που βρίκεται πάνω στην δεξιά καλωδίωση είναι αυτός:

Dsc01837.jpg

και για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους τα καλώδια που συνδέονται σε αυτόν είναι για τις παρακάτω λειτουργίες:

Dsc01838.jpg

Να σημειώσω εδώ οτι επειδη στην μονάδα του συναγερμού είχαν σπάσει τα πλαστικά αυτάκια που τον στερεώνουν, επισκεύθηκα την αντιπροσωπεία στην Λ. Αθηνών κ μου εδωσαν κ αυτά αλλά κ το βιβλίο του στα Ελληνικά με πλήρεις οδηγίες τοποθέτησης χωρίς να ζητήσουν χρήματα κ είχα μια πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό τμήμα .

Μέχρι εδώ πάμε καλά, τώρα έμενε ενα θέμα αυτό της σωστής τοποθέτησης του συναγερμού.

Απο μια ψαχτική στο νετ βρηκα οτι η Χόντα μας δίνει σαν αξεσουάρ ενα συναγερμό με κωδικό ανταλλακτικού : 08E55MER800C.
Και το όνομα αυτού ? Averto alarm kit 08E55-MER-800-C, μάλιστα ο κωδικός αυτός αφορά ειδικά τον συναγερμό μαζί με όλα τα παρελκόμενα σετάκι για το CBF600SA8.

Kαι είναι αυτός : https://www.cmsnl.com/cbf600-access-2008-8_model17147/averto-alarm-kit_08e55mer800c/#.WSFPddR95kg

Βέβαια εγώ δεν θα εδεινα 300 ευρά για συναγερμό , αλλά ετσι για την ενημέρωση κ μόνον.

Μήπως εχετε παρατηρήσει μια ομοιότητα με τον Spyball? λέω μήπως :) Τωρα ποιός αντέγραψε ποιόν , ας το σφήσουμε να το αποφασίσει η ιστορία.

Το θέμα είναι οτι στο κιτ αυτό του συναγερμου περιέχονται τα παρακάτω:

CBF600SA_2010_08E-55-02AVERTOALARMKIT__44283.1445538758.1280.1280.jpg

Το κακό σε αυτη την ιστορία είναι οτι το σετάκι αυτό διατίθεται ολόκληρο αν κάποιος το επιθυμεί απο τον Σαρακάκη.

Το καλό όμως είναι οτι στο πάνω μερος του σχεδίου φαίνεται η μεταλική βάση που είναι η ιδανική για την τοποθέτηση του συναγερμού.

Φυσικά δεν θα εδεινα 300 ευρω για την βάση κ ετσι αρχισα να ψάχνω για λύσεις.

Πήγα σε στραντζα αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν γωνίες με περιεχόμενη απόσταση μικρότερη του εκατοστού κ όλοι επέμεναν οτι αυτη η βάση κατασκευάζεται απο πρέσα κ καλούπι.

Ετσι αγόρασα ενα κομμάτι γαλβανισμένη λαμαρίνα 30Χ30εκ κ ενα μασίφ σίδερο για να φτιάξω καλούπι κ τον ρόλο της πρέσας θα τον έπαιζε μια μέγγενη κ μια βαριοπούλα .:)

Dsc02148.jpg

Μετα απο δυο αποτυχημένες προσπάθειες κ πολλά γκάπ γκούπ, τελικά εφτασα σε ενα πολύ καλό για χειροποίητη κατασκευή αποτέλεσμα ...

παραθέτω μερικές φωτό :

Η βάση του συναγερμου:

Dsc02150.jpg

Η βάση της βασης του συναγερμου :D

Dsc02152.jpg

Ετσι βιδώνει η μονάδα στην εξωτερική βαση:

Dsc02153.jpg

Dsc02154.jpg

Ετσι οι τα δυο μερη της βασης μεταξύ τους

Dsc02155.jpg

Και δοκιμαστικά πάνω στο μηχανάκι που για την διαδικασία αυτη πρέπει να λυθει κ να κατέβει πιο χαμηλά το πίσω φτερό με ότι αυτό συνεπάγεται :D

Dsc02158.jpg

Dsc02159.jpg

δεν χρειάζονται σχόλια

Dsc02162.jpg

.... και με το πλαστικό της ουράς επάνω, εχει πολύ χώρο κ δεν βρίσκει πουθενά

Dsc02168.jpg

Φυσικά υπολογίστηκε η βάση να είναι 2 χιλοστα φαρδύτερη ωστε να μπεί λάστιχο ανάμεσα στην λαμαρίνα κ τον σκελετό για να μην τον γρατζουνίσει, αν κ δεν υπήρχε περίπτωση επειδη σφίγγει πολύ καλά , αλλά λέμε τώρα ...

Η βαση ασταρωθηκε κ βαφτηκε σε μαυρο χρώμα . Οι βίδες μπήκαν με αυτασφαλιζόμενα παξιμάδια κ όλες ανοξείδωτες.

Στην συνέχεια εγινε μια περιποίηση στην καλωδίωση, επειδη είχε μήκος πάνω απο 110 εκ κ εγώ ηθελα μόλις 8 εκ για να κουμπώσει στον κονέκτορα της μηχανής.

Dsc02172.jpg

Επειτα τα καλώδια που βγαίνουν απο τον κονέκτορα του συναγερμου είναι κάπου 14 κ εγώ ηθελα μόνον 5 για τον κονέκτορα της μηχανής + 2 για το λεντ.

Τα υπόλοιπα αφου τα εκοψα τα σύνδεσα σε δύο στεγανούς κονέκτορες 3ών κ 5 επαφών για μελλοντική χρήση κ για να μην τα κάνω πακέτο , που δεν ... αλλά λέμε τώρα ...

Dsc02173.jpg

Και τέλος ο συναγερμός τοποθετημένος κ συνδεδεμένος :

Dsc02221.jpg

Dsc02222.jpg

απο επάνω

Dsc02223.jpg

κ απο το πλάι

Dsc02224.jpg

(Δεν θέλω σχόλια για το ροζουλί τσαντακι, είναι δώρο της κόρης μου, μια κασετίνα σχολίου δλδ που εχω μερικά εξτρα εργαλεια ....:D)

Και το κερασάκιον στην τούρτα η τοποθέτηση του λεντ.

Ηταν μια ιδέα ενός φίλου σύντροχου απο την ομάδα μας στο φεισμπουκ , το τοποθέτησα εδώ :

Dsc02132.jpg

Dsc02129.jpg

Αφου έβγαλα την τάπα, κ η τρύπα με το Μ8 σπείρωμα για τους καθρέπτες του Ν ηταν παραγγελία για το ανταπτοράκι του λεντ.

Είχε όμως κ μια μικρή ταλαιπωρία , αφου το καλώδιο του λεντ ακολουθησε αρχικά την διαδρομή του καλωδίου του διακόπτη μεχρι μπροστα , απο εκεί ακολούθησε την διαδρομή της πλεξούδας στην αριστερη μεριά κατω απο το τεπόζιτο στα αριστερα του σκελετου , την στερέωνα στα ίδια στηρίγματα μεχρι τον ανορθωτή, απο εκεί μπαίνει πίσω απο το πίσω φανάρι , στροφή κ περνάει στην δεξιά μεριά κ συνδέεται στον συναγερμό με ενα αδιλάβροχο διπλό κονέκτορα.
Ιδιο κονεκτορα τοποθετησα κ εμπρός ωστε αν χρειαστει να βγει να μην πρέπει να βγει ολόκληρη η καλωδίωσή του.

Τέλος , ανοίγοντας τον συναγερμό

Dsc01823.jpg

βρήκα την επαναφορτιζόμενη μπαταρία του σε ασχημη κατάσταση, με σχεδόν μηδενική τάση .

Dsc01825.jpg

Δεν είναι τπτ το τρομερό, 6 στοιχεία επαναφορτιζόμενα των 1.2 Volt με κόστος στο ευρω το ένα , το θέμα είναι να κοληθουν με ηλεκτροπόντα κ να τοποθετηθεί κ το καλώδιό της.

Κατι που μου κόστισε 15 ευρώ (μπαταρίες + εργασία) σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών .

έτοιμη πλεξούδα του συναγερμού που διατίθεται απο την αντιπροσωπεία στην τιμή των 20 ευρώ , αγοράζεις βισματωνεις κ είσαι μάχιμος με την μία.

Χρήσιμη πληροφορία αυτή.

Και δοκιμαστικά πάνω στο μηχανάκι που για την διαδικασία αυτη πρέπει να λυθει κ να κατέβει πιο χαμηλά το πίσω φτερό με ότι αυτό συνεπάγεται :D

δεν χρειάζονται σχόλια

Ωραία δουλειά, αλλά πως κατάλαβες ότι μπαίνει εκεί ο συναγερμός ;

υγ1 : Το ότι φαίνεται που είναι η μονάδα του συναγερμού σου τώρα πάνω στην μηχανή, είναι ένα θέμα.

υγ2 : Πως διάολο την γυάλισες έτσι την εξάτμηση ; :sun:

Ωραία δουλειά, αλλά πως κατάλαβες ότι μπαίνει εκεί ο συναγερμός ;

Είδα την βάση , ηταν κ η θέση του κονέκτορα , ε αφησα κ την φαντασία μου να οργιάσει :)

υγ1 : Το ότι φαίνεται που είναι η μονάδα του συναγερμού σου τώρα πάνω στην μηχανή, είναι ένα θέμα.

κ λοιπόν? ποιός θα βγάλει πίσω κάθισμα, θα βγάλει πλαινο πλαστικό, κ θα λύσει 4 αυτασφαλιζόμενα παξιμάδια δίχως να βαρεσει ο συναγερμός ?
Ασε που η Χόντα δίνει σαν αξεσουαρ συναγερμου μαγνητικό διακόπτη για να μπλοκάρει το πίσω κάθισμα, θα βαλω κ εγω , είναι η καλύτερη λύση σφού δεν ανοίγεις τρύπες , ασε που είναι όλα εκεί γύρω μαζεμένα παρείτσα.

υγ2 : Πως διάολο την γυάλισες έτσι την εξάτμηση ; :sun:

Την εδωσα μαζί με τους λαιμούς για βούρτσα, είχα σκοπό να τα κάνω χρώμιο αλλά είναι ανοξείδωτα .

οι παγιδες αυτες υπαρχουν και εξω σχεδον τσαμπα δε χρειαζεται να πληρωσεις honda (προφανως το γνωριζεις)

Αμά πιάνουν τα χέρια βρε παιδί! Πολύ ωραίο!! Να κάνω κι εγω μια ερώτηση που μου ήρθε με την ευκαιρία.Αρχικά ποιός είναι ο σκοπός του κονέκτορα; Είναι για αξεσουάρ γενικά; Π.χ μπορείς να συνδέσεις θερμαινόμενα στο καλώδιο του διακόπτη και την γείωση; (Ο λαός απαιτείιι φωτογραφίες με τα χρώμιααα να δει!)

Πίσω
Μπλουζα