• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Top 10 Motorcycle Engines

alex14

old school gixxer
Εντάχθηκαν
27 Ιανουαρίου 2003
Πόντοι αντιδράσεων
344
Πόντοι
0
Για παμε :)
Οτι λεει ο τιτλος. Ποιοι κατα την γνωμη σας ειναι οι κινητηρες που αφησαν εποχη ?
Στο τελος κανουμε και ενα poll εαν θελετε.

Ξεκιναω πρωτος με τον 4κυλινδρο αεροελαιοψυκτο της suzukι που ξεκινησε εαν δεν κανω λαθος το 1985 και εμεινε στην παραγωγη μεχρι το 2006 σε διαφορες εκδοσεις (1100,900,750,600,650)

liquid_cooling.jpg

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: pektis
fzr 1000 genesis απο το 1987-εως το 1988, μετα στο exup απο το 1999-ως το 1995, μετα στο thunderace απο το 1996-ως το 2002 και στο gts1000 μεχρι το 2006.Εικοσι χρονια δηλαδη.Μαλλον ηταν ενας καλος κινητηρας.

δηλαδη στην εποχη που τα μονοκυλιδρα ειανι 60 αλογα, τα δικυλιδρα 200 και τα 800αρια καινε 3λτ στην εθνικη, βρισκετε τοπ κινητηρες τα μοτερ του 80?:lol:

δηλαδη στην εποχη που τα μονοκυλιδρα ειανι 60 αλογα, τα δυκιλιρρα 200 και τα 800αρια καινε 3λτ στην εθνικη, βρισκετε τοπ κινητηρες τα μοτερ του 80?:lol:

καποιοι ημαστε γνωστοι αρχαιολατρες, τυμβωρυχοι :lol:

γραψε ρε συ οτι νομιζεις

Μαλλον ηταν ενας καλος κινητηρας.

Eνας καλός κινητήρας που καίει πολλά λαδια όμως. :p

Για τον αεροελαιόψυκτο Suzuki συμφωνώ, παρ όλο που εγω εχω τον υδρόψυκτο.

Παιζεις βρωμικο παιχνιδι:D Με χτυπησες κατω απο τη ζωνη,εκει που ποναω:cry:στα λαδια.

ολη η γενια Κ των gsxr1000..απο Κ1 μεχρι L3

Για να σου πω την αληθεια ,μονο για το δικο μου εχω ακουσει οτι καιει λαδια.Για το fzr-exup-gts δεν εχω ακουσει και πολλα.

Μπορει να μην εχει χρησιμοποιηθει σε μοτο και δεν καταλαβαινω τον λογο αλλα σιγουρα ειναι ξεχωριστος.

13g.jpg

δηλαδη στην εποχη που τα μονοκυλιδρα ειανι 60 αλογα, τα δικυλιδρα 200 και τα 800αρια καινε 3λτ στην εθνικη, βρισκετε τοπ κινητηρες τα μοτερ του 80?:lol:
Αν διαβασα καλα, το θεμα ειναι ποιοι κινητηρες αφησαν εποχη.Τα δικυλινδρα πχ με τις διακοσιες αλογαρες, ποτε προλαβαν να αφησουν εποχη;

Δεν τον ειχα ποτε,

ισα ισα με εκνεύριζε ποσα χρονια τον εβλεπα...

αλλα αλλαξε την ροη των πραγματων για πολλα χρονια απο τοτε που βγηκε
750_guts.jpg

ο τετρακύλινδρος της Χοντα CB750.....Γουρούνα

Εγω γουσταρω καλυτέρα τον 900 της Καβα

Παιζεις βρωμικο παιχνιδι:D Με χτυπησες κατω απο τη ζωνη,εκει που ποναω:cry:στα λαδια.

Δεν το είχα σκοπό πραγματικά, sorry! :wave2:
Δεν εννοούσα το δικό σου, εχω ακούσει και εχω δεί αρκετά τέτοια μοτέρ να τσιμπάνε λάδι ενω ειχαν λιγα χλμ, μεχρι που στα πολλά χλμ καποια καινε πραγματικά υπερβολικά λαδια.

Αν κρίνουμe απο τα χρόνια παραγωγής ενός μοτέρ το Yamaha SR/400500 κερδίζει κατα κόρον πάντως.
Παραγεται χωρίς διάλειμμα απο τον ιδιο κατασκευαστή εδω και 35+ χρόνια. Αλλαξε η τροφοδοσία μόνο.

Honda c50/90/100
Έχει βγάλει τα περισοτερα, εχει αντιγραφει απ όλη την Ασία, και περπατάει ακόμα παντού γύρω μας

Honda CB450(1965),2κυλινδρος σε σειρά,ενας απ'τους πρωτους με 2 εκκεντροφορους επικεφαλης,43hp/8500rpm
1965_Honda_CB450_Engine_resize.jpg

Ο πρώτος τετρακύλινδρος της Honda,αρχικά στα 750,και μετέπειτα σε άλλους κυβισμούς.Φυσικά αερόψυκτος,διβάλβιδος,με έναν εκκεντροφόρο τοποθετημένο στην κεφαλή. Προτώγνωρα ομαλός και πολύ αξιόπιστος. Ισάξιος ο τετρακύλινδρος του Z1,αλλά θα ψηφίσω CB επειδή προηγούταν χρονολογικά και μόνο.

CB750.jpg

Θεωρώ επίσης πολύ καλούς τους μονοκύλινδρους RFVC,που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως στα XL και XR. Τέσσερις ακτινικά τοποθετημένες βαλβίδες,ένας εκκεντροφόρος,ημισφαιρικός θάλαμος καύσης. Αφού λύθηκαν και κάποιες "παιδικές ασθένειες",αποδείχθηκαν και αξιόπιστοι.

XR250.jpg

Από την ίδια εταιρία,φυσικά δε θα μπορούσα να μην βάλω τον V4,στις "καλές" εποχές των RC30 (αλλά και NC). Τετραβάλβιδος,δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής με την κίνηση να φτάνει εκεί μέσω γραναζιών,μπιέλες τιτανιόυ και άλλα πολλά.
RC30.jpg

Συνεχίζεται...

Ο κλασσικός αερόψυκτος διβάλβιδος των GPz και Z.

GPZ550.jpg

Ο υδρόψυκτος του GPZ900R,πολύ προχωρημένος.

GPZ900R2.jpg

Θα βάλω και τους αερόψυκτους δίχρονους τρικύλινδρους της ίδιας εταιρίας,από 250 εώς 750 κυβικά
Kawasaki mach.jpg

Ξανασυνεχίζεται...

KTM exc 400- 450 ..... Απο το 2001 και μετα.....

Συνημμένα

• KTM400_enginecutaway.jpg
    KTM400_enginecutaway.jpg
    54,2 KB · Προβολές: 211
Πίσω
Μπλουζα