• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Θερμική πάστα για επαγωγική εστία

Εντάχθηκαν
30 Ιουλίου 2012
Πόντοι αντιδράσεων
49
Πόντοι
28
Καλησπερα, όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για thermal paste για αντικατάσταση της παλιάς σε επαγωγική εστία μαγειρέματος. Έχω μια φορητή εστία και την άνοιξα να την καθαρίσω για πρώτη φορά και είδα ότι στο κέντρο του ματιού έχει ξεραθεί η πάστα. Μετά από ψάξιμο είδα ότι είναι thermal paste όπως αυτή που βάζουμε στους επεξεργαστές. Έχω τέτοια πάστα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ίδιων χαρακτηριστικών. Πολύ διαφορετικές οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Γνωρίζει κάποιος τί ακριβώς ψάχνω? Είμαι Γερμανία και όσο και αν ψάχνω στο ίντερνετ μου βγάζει μόνο για υπολογιστές.

Δεν είμαι σίγουρος τι θέλεις να κολλήσεις γιατί η επαγωγική δεν έχει τις αντιστάσεις που βρίσκουμε στις κεραμικές έχει κάτι σαν πηνίο.
Το κεραμικό γυαλί το κόλλας με θερμοανθεκτικη σιλικόνη .
Τα πολύ καυτά χωρι ανάγκη στεγανωσης με θερμοανθεκτικό τσιμέντο ή εποξικη.
Καλύτερα βάλε φωτό. ;)

Δεν θέλω να κολλήσω κάτι. Η πάστα παίζει ακριβώς τον ρόλο που παίζει η θερμοαγωγιμη πάστα στους επεξεργαστές. Μετά από καιρό ξερενεται και χάνει της ιδιότητες με αποτέλεσμα να ανεβάζει επικίνδυνα θερμοκρασίες ο επεξεργαστής. Το ίδιο ακριβώς θέλω να κάνω αλλά ψάχνω πάστα με ιδιότητες για επαγωγική εστία. Δημάδη να δουλεύει σε διαφορετικό εύρος θερμοκρασιών.

Ειναι μια λευκη παστα σε σωληναριο, μεγαλύτερο απο αυτό που βάζαμε στους επεξεργαστες. Εχουν όλα τα μαγαζια με ηλεκτρονικά, κεραιες κλπ.

Βαριεμαι να βρω τη δικη μου να στη βγάλω φώτο :beer:

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω να το βρω.

Αυτό που λέτε είναι η θερμοανθεκτικό σιλικόνη, πάει μέχρι 270C αλλά δεν μεταφέρει την θερμότητα .
Το αντίστοιχο τσιμέντο και εποξικη φτάνουν 1000C αλλά και αυτά δεν έχουν την μεταφορά σαν χαρακτηριστικό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά ΔΕΝ θέλω να κολλήσω ούτε να στεγανοποίησω με κάτι το οποίο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ψάχνω κάτι που να απάγει την θερμότητα. Είναι κάποιες παστές που μπαίνουν ανάμεσα σε δύο υλικά για καλύτερη διαχείριση των θερμοκρασιών. 99.99% το βρισκουμε ανάμεσα στον επεξεργαστή και το ανεμιστήρα κι ή αντίστοιχα στις GPU. Αυτη την πάστα θέλω αλλά για μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Σκεφτείτε ότι εγώ θέλω το παραφλου και εσείς μου λέτε για φλατζοκολλα.

Καλησπερα, όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για thermal paste για αντικατάσταση της παλιάς σε επαγωγική εστία μαγειρέματος. Έχω μια φορητή εστία και την άνοιξα να την καθαρίσω για πρώτη φορά και είδα ότι στο κέντρο του ματιού έχει ξεραθεί η πάστα. Μετά από ψάξιμο είδα ότι είναι thermal paste όπως αυτή που βάζουμε στους επεξεργαστές. Έχω τέτοια πάστα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ίδιων χαρακτηριστικών. Πολύ διαφορετικές οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Γνωρίζει κάποιος τί ακριβώς ψάχνω? Είμαι Γερμανία και όσο και αν ψάχνω στο ίντερνετ μου βγάζει μόνο για υπολογιστές.

Εδω εισαι
https://termopasty.com/en/products/thermal-conductive-paste-h/
Thermal conductive paste H

A reliable solution for devices requiring eicient heat dissipation – silicone paste H with a thermal conductivity of >0.88 W/mK ensures eective cooling and prevents component overheating. Its advanced formulation, resistant to chemicals and capable of withstanding extreme temperatures (–50°C to +250°C), combined with excellent dielectric properties, makes it suitable for a wide range of industrial and electronic applications.

Με έφτιαξες. Νομίζω είναι ότι πρέπει. Έβρισκα στο amazon.de αλλά ήταν ποσότητες από 500gr και πάνω. Τα σωληνάρια που ήταν λίγη ποσότητα δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που ήθελα.

Έχεις ρωτήσει σε καταστήματα με ανταλλακτικά ηλεκτρικών συσκευών;

Πχ Cortel, Διαμάντης, Κομίνης κλπ

Γερμανία βρίσκομαι και η πρώτη τους απάντηση είναι να πάρω καινούριο.

Καλά πια ούτε στο φόρουμ δεν βρίσκεις ηλεκτρολόγο :lol:

Πίσω
Μπλουζα