• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Περί αλιείας και συναφών ασχολιών...

karellen

the Overlord
Μέλος του προσωπικού
Moderator
Εντάχθηκαν
27 Ιουλίου 2010
Πόντοι αντιδράσεων
5.749
Πόντοι
113
[...]
Για στολή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί μπορεί να αντέχει και να μην κρυώνει.
Δεν είναι θέμα κρύου,τα βαρίδια τα φοράς για να αντισταθμίσεις την άνωση της στολής.Φορώντας τα χωρίς αυτήν πας μολύβι στον πάτο. :lol:

Δεν είναι θέμα κρύου,τα βαρίδια τα φοράς για να αντισταθμίσεις την άνωση της στολής.Φορώντας τα χωρίς αυτήν πας μολύβι στον πάτο. :lol:

Μάλλον θα ξερεις κατι παραπανω απο εμενα που βουταω εδω και 22 χρονια, και χρησιμοποιω βαριδια και χωρις στολη. Διαβασε λιγο και δες και κανα βιντεακι που υπαρχουν απειρα και θα δεις γιατι βαζουμε βαρος και χωρις στολη :wave2:

Οσο για το κρυο εχει διαφορετικη θερμοκρασια στην επιφανεια και διαφορετικη αναλογα το βαθος που κατεβαινεις :wave2:

Μάλλον θα ξερεις κατι παραπανω απο εμενα που βουταω εδω και 22 χρονια, και χρησιμοποιω βαριδια και χωρις στολη. Διαβασε λιγο και δες και κανα βιντεακι που υπαρχουν απειρα και θα δεις γιατι βαζουμε βαρος και χωρις στολη :wave2:

Οσο για το κρυο εχει διαφορετικη θερμοκρασια στην επιφανεια και διαφορετικη αναλογα το βαθος που κατεβαινεις :wave2:

Κάπου τα ίδια χρόνια βουτάω κι εγώ (ίσως λίιιγα παραπάνω λόγω ηλικίας :lol: )
Για τη χρήση της στολής συμφωνώ κι εγώ βρε συ,Αυγουστιάτικα ακόμα τη φοράω,άλλωστε είναι πολλαπλά τα οφέλη της όχι μόνο το κρύο.

Τα βαρίδια γυμνός τα φοράς όταν θέλεις να κάνεις ρηχό ψάρεμα κεφάλους-λαυράκια,είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις αυτά.
Ο φίλος παραπάνω δεν είχε κανένα λόγο να φορτωθεί όλα αυτά,η θάλασσα που έπεσε είναι μια αχανής αμμουδέρα με αραιή φυκάδα σε λίγα σημεία που δεν τη λες καν ποσειδωνία. :wave2:

Τελευταία επεξεργασία:
Κάπου τα ίδια χρόνια βουτάω κι εγώ (ίσως λίιιγα παραπάνω λόγω ηλικίας :lol: )
Για τη χρήση της στολής συμφωνώ κι εγώ βρε συ,Αυγουστιάτικα ακόμα τη φοράω,άλλωστε είναι πολλαπλά τα οφέλη της όχι μόνο το κρύο.

Τα βαρίδια γυμνός τα φοράς όταν θέλεις να κάνεις ρηχό ψάρεμα κεφάλους-λαυράκια,είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις αυτά.
Ο φίλος παραπάνω δεν είχε κανένα λόγο να φορτωθεί όλα αυτά,η θάλασσα που έπεσε είναι μια αχανής αμμουδέρα με αραιή φυκάδα σε λίγα σημεία που δεν τη λες καν ποσειδωνία. :wave2:

Ok σε κατάλαβα τι εννοείς. Απλά και εγώ το καλοκαιράκι και λόγω έλλειψης βάρκας, βουτάω εκεί που θα πάμε για μπάνιο και σπάνια σε καλά σημεία. Τώρα με τι σκεπτικό ο τύπος πήγε για ψαροντούφεκο στην αμμουδιά δεν το γνωρίζω :confused:, αλλά μια αναγνωριστική χωρίς όπλα και μαχαίρια θα ήταν πιο λογικό να κάνει και αν έβλεπε κάτι τα φοράει και βουτάει.

Βλέπω αρκετοί αδελφοί ψαράδες εδώ μέσα... μήπως να το κάναμε αυτό το νήμα τελικά , να έχουμε και εμείς ρε αδερφε μία γωνίτσα εδω μέσα ; :lol:

Οι συναφείς ασχολίες της ψαρικής ποιες είναι ; Όλα ψάρεμα δεν είναι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ;

Συναφείς δεν ξέρω, αλλά αντίθετη είναι το σεξ.

Το ψαροντούφεκο εμπεριέχει καμάκι, που κατ' επέκταση σχετίζεται με το ζευγάρωμα.

Συναφής ασχολία μάλλον είναι το κυνήγι, αν κρίνω από τα καταστήματα κυνηγιού και ψαρέματος.

Γειά σας κι από εμένα. Ωραίος ο kotsos!!! Heavy, casting, spining φανταζομαι??? Όχι βάρκα έτσι?

Γειά σας κι από εμένα. Ωραίος ο kotsos!!! Heavy, casting, spining φανταζομαι??? Όχι βάρκα έτσι?

Μόνο απο έξω ψαρεύω . Casting , Shore jigging , lrf είναι οι τεχνικές που ασχολούμαι κυρίως , με heavy casting δεν ασχολούμαι (πέρα απο καμιά φορά που θα πετάξω νωπά δολώματα με βολή όμως , όχι με σκαφάκι)

Συναφείς δεν ξέρω, αλλά αντίθετη είναι το σεξ.

Μωρέ, και αυτό ψάρεμα θέλει ......

Ωρε μάγκα μου ! Αυτό είναι νήμα !!!! :lol:

Ψάρεμα , μία λέξη , πολλά συναισθήματα ...

Τι έκανες ρε ; :lol:

Καλά έλεγε η λέιντι ότι βλέπει ωκεανό από το μπαλκόνι της.

Είναι χρόνια που προσπαθώ να συνδυάσω σωστά τις 2 μου αγάπες , το ψάρεμα και τη μοτοσυκλέτα (αναφέρομαι κυρίως στη τεχνική casting), εύκολο αν δεν υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις μιας που τηλεσκοπικά μικρά και κυρίως οικονομικά καλάμια υπάρχουν άφθονα (ακόμα και τα πεταχτάρια είναι μια επιλογή) , δύσκολο όμως αν θές να συνδυάσεις εξοπλισμό επιπέδου λόγω μήκους μεταφοράς .
Το παράτησα με τα χρόνια αλλά κάποια στιγμή η ιδέα ωρίμασε μέσα μου και κατέληξα σε μερικές επιλογές που ίσως πιάσω στο μέλλον οι οποίες δίνουν μεν έμφαση στην οικονομία χώρου αποθήκευσης άλλα μπορούν να προσφέρουν ένα ικανοποιητικό ψάρεμα χωρίς πολλές εκπτώσεις στις δυνατότητες τους.
Έχουμε και λέμε:
Casting : https://www.tubertini.it/en/catalogo/prodotto/gothic-7-id2499/
Πρόκειται για ένα καλάμι που έχει σχεδόν συμπεριφορά καλού τρίσπαστου αλλά όσο αφορά την αποθήκευση έχει μήκος μονο 74cm...
249906170-Gothic7LOW-thumbnail-1167x387-70.jpg
Απο εκεί και πέρα αν συνδυαστεί μία σωστή βάση άμμου 75cm , η ένα κοντό τριποδάκι είναι μία πολύ καλή λύση χωρίς πολλούς περιορισμούς στη δυνατότητα βολής η στη γενική συμπεριφορά του καλαμιού.

Shore jigging , spinning , lrf κτλ : Η majorcraft έχει στην σειρά crostage εκδόσεις travel τετράσπαστων καλαμιών με σχεδόν το μισό μήκος μεταφοράς από τα κλασικά δίσπαστα (κάτω απο 78cm ολα)
παράδειγμα: https://www.pecheur.com/en/ie/buy-spinning-rod-major-craft-crostage-travel-218941.html

όσο αφορά το κομμάτι βάρκα ... μόνο 1 επιλογή :lol:
r0_337_4860_3488_w1200_h678_fmax.jpg

Θα μου πείτε αξίζει ; Αντικειμενικά όχι . Αν είναι να δώσεις χρήματα για καλό εξοπλισμό πρέπει να είναι στο max των δυνατοτήτων αλλά ... στην περίπτωση που κάποιος έχει την "μούρλα" αλλά δεν έχει αυτοκίνητο και το μόνο μεταφορικό μέσο είναι η μοτοσυκλέτα , τότε πραγματικά αξίζει να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει έναν αξιόλογο εξοπλισμό χωρίς να έχει στο κεφάλι του την έννοια της μεταφοράς , κυρίως στο casting.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα