• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Modenas Kriss 125 review

Anritsu

700 κιλά βίδες
Εντάχθηκαν
25 Ιανουαρίου 2006
Πόντοι αντιδράσεων
104
Πόντοι
0
Με αφορμή τις κατά καιρούς συζητήσεις που βλέπω για παπιά , και την τάση που υπάρχει προς οικονομικότερα μέσα μεταφοράς είπα να γράψω ένα review για το “Νέο “ Modenas Kriss 125 . Το οποίο στην αγορά της Μαλαισίας από όπου και κατάγέται λέγεται Modenas Kriss 120H Sports . Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τις εντυπώσεις μου για την εν λόγο πάπια , μετά από 1000 χλμ , όσο μπορώ πιο αντικειμενικά προσπαθώντας να πληροφορήσω τον υποψήφιο αγοραστή που ψάχνει να βρει μια πάπια να κάνει την δουλεία του . Παρακαλούνται και άλλοι κάτοχοι να παραθέσουν στην συνέχεια και την δική τους γνώμη και εμπειρία ώστε να γίνει η συζήτηση ακόμα πιο ουσιαστική .

Το kriss το αγόρασα πριν περίπου 1 μήνα έναντι 1700 Ε με πινακίδα και χώρις το παραμικρό δώρο . Αρχικά προσανατολιζόμουν για το Suzuki Adress στα ίδια χρήματα ωστόσο , για διάφορους λόγους , κατέληξα στο Modenas . Οι λόγοι αυτοί έχουνε να κάνουνε με την αναμφισβήτητη πλέον αξιοπιστία των Modenas , με την αντικλεπτική προστασία που προσφέρει σε σχέση με ένα γνωστότερο Γιαπωνέζικο και τέλος για τα καλά λόγια που άκουσα για την αντιπροσωπία σε επίπεδο υποστήριξης ανταλλακτικών και κόστους συντήρησης . Σημειωτέο ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα της αξίας μεταπώλησης μια και σύντομα ελπίζω η πάπια να αποτελεί 2ο μηχανάκι και δεν βλέπω λόγο να το αλλάξω . Το τσίμπησα σε άσπρο που ήτανε ετοιμοπαράδοτο στο μαγαζί που πήγα και σε 2 μέρες το είχα στα χέρια μου .

dsc00922.jpg

Στα ψητό τώρα . Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως το μηχανάκι ήταν κάπως χλωμό . Eίχα παλιότερα GLX 50 με κινητήρα αργότερα Lifan 110 και σε νεύρο εκείνα είχαν περισσότερο . Επειδή βεβαία το έστρωνα ( και επειδή μέχρι πρόσφατα είχα ένα BROS 650) είπα μήπως είναι η ιδέα μου και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω . Ισως και το γραναζώμα του Kriss δεν είναι για μπαμ . Πλέον έχω κάνει κάπου 1050 και μετά το πρώτο σερβις αύριο θα αρχίσω να το πιέζω . Ο ήχος που βγάζει είναι πολύ όμορφος σαν γουργούρισμα .

Τα πλαστικά του δεν τρίζουνε μέχρι στιγμής και η ποιότητα τους φαίνεται προσεγμένη όπως και το βάψιμο . Οι καθρέφτες αν και δεν κουνάνε σε καμιά ταχύτητα ενοχλητικά , προεξέχουν των αντίβαρων με αποτέλεσμα η κίνηση μέσα στην πόλη και ανάμεσα στα κουτιά να γίνεται σχετικά δύσκολη . Ωστόσο η ορατότητα πίσω αποζημιώνει .

dsc00915.jpg

Οι αναρτήσεις είναι της ΚΑΥΑΒΑ και αν και το μπροστά είναι καλά ζυγισμένο για τα δικά μου γούστα οι πίσω , παρόλο που είναι στο 2ο πιο μαλακό σημείο , είναι ενοχλητικά σκληρές με ένα αναβάτη . Στο πιο μαλακό σημείο γίνονται υποφερτές αλλά με συνεπιβάτη τερματίζουν εύκολα .

dsc00919.jpg

Στα φρένα τώρα . Το μπροστινό εδώ και περίπου 100 χλμ μου κάνει ένα μόνιμο σφυριγματάκι εν κίνηση και στο φρενάρισμα στο τέλος η μάνετα παίζει λες και ο δίσκος στράβωσε . Το πήγα στον μάστορα , το έκανε βόλτα και μου είπε πως αποκλείεται να είναι ο δίσκος γιατί θα με ενοχλούσε στο φρενάρισμα μόνιμα . Υποπτεύεται ότι ίσως έχουν στραβοπατήσει τα τακάκια και μου είπε πως στο σερβις των 1000 θα τα καθαρίσει η και αντικαταστήσει αν επιμείνω . Περά αυτού του προβλήματος είναι αρκετά καλό σε αίσθηση αν και θα προτιμούσα να χρειάζεται λιγότερη δύναμη στην μανέτα για να ακινητοποιηθεί .

dsc00914.jpg

Το πίσω ταμπούρο κατά την γνώμη μου διακοσμητικά υπάρχει . Βοηθάει αλλά μαθημένος από μεγαλύτερα κυβικά δουλεύω 90% το μπροστά . Στο σερβις των 1000 θα ζητήσω του μάστορα να μειώσει αν γίνεται την διαδρομή του πεντάλ για να πιάνει νωρίτερα .

dsc00918.jpg

Τα φώτα του είναι οριακά υποφερτά και θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσπαθήσω να βελτιώσω αν γίνεται οικονομικά . Έχει μάλιστα διπλά φλας και μέσα στο φανάρι (που αχνοφέγγουνε είναι η αλήθεια) και εξωτερικά . Λειτουργούν μόνο με τον κινητήρα σε λειτουργία πράγμα που δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι .

dsc00913.jpg

Το πίσω φανάρι είναι αρκετά όμορφο , έχει μέσα και αυτό πλαϊνά λαμπάκια για φλας υποθέτω για να ξηλώσει κανείς τα κανονικά αλλά δεν έχω ασχοληθεί . Υπήρχε αρχικά λαβή για τον συνεπιβάτη με stop την οποία και κατήργησα για χάρη μιας πιο πρακτικής σχάρας.

dsc00921.jpg

Η θέση οδήγησης είναι από τα δυνατά του σημεία . Εμένα μου ταιριάζει τουλάχιστον . Σωστό ύψος και βολική γωνιά των χεριών στο τιμόνι Η σέλα αρχικά με ενοχλούσε και είχα την εντύπωση πως της λείπει αρκέτο αφρώδες . Τελικά την συνήθισα . Επειδή όμως γλίστραει κάπως , μόλις την πάω για αλλαγή υφάσματος θα την γεμίσω κάπως . Από κάτω υπάρχει ένα μικρός χώρο για χαρτιά αλλα εχει και κάποια χρήσιμα κούφια σημεία μεσα από τα πλαστικά που με κάποια πατέντα όλο και κάτι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν

dsc00920.jpg

Τα όργανα είναι όμορφα και δεν νομίζω πως έχουνε να ζηλέψουνε κάτι από τον ανταγωνισμό . Ταχύμετρο , ένδειξη σχέσης , ένδειξη προβολέα και φλάς και τέλος ένδειξη ντεπόζιτου . Η τελευταία ξεγελάει κάπως καθώς από από το γεμάτο μέχρι την μέση θέλει καπου 100 χλμ και από την μέση στο άδειο 50 – 60 το πολύ . Με 3,7 λιτρα κάνω περιπου 160 χλμ οπότε με 4,2 λίτρα ντεπόζιτο πρεπει να βγάζει κάπου στα 200χλμ αυτονομία Καλύτερα θα δω μόλις αρχίζω να το πίεζω .

dsc00916.jpg

Οι διακόπτες είναι απλοί χωρίς κάτι το ιδιαίτερο .

dsc00917.jpg

Γενικεύοντας θα ήθελα να πω πως ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος πως σωστά το διάλεξα σε σχέση με το address . Πιο ολοκληρωμένη άποψη θα έχω στο επόμενο σερβις των 5000 χλμ .
Αν θα ζήταγα κάποιες αλλαγές αυτές θα ήταν πιο καλά φώτα , περισσότερο χώρο κάτω από την σέλα και ίσως μια σχάρουλα από αυτές που έχουνε άλλα παπιά πάνω στην ποδια ανάμεσα στα ποδιά του οδηγού . Ραντεβού στα 5000 χλμ

Αυταααααα

dsc00912.jpg

Φίλε μπράβο πολύ καλή η παρουσίασή σου.Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Τα Modenas είναι πολύ καλά και ποιοτικά παπιά.
Εχουμε ένα Krisstar 125 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι δυό χρόνια τώρα.Κατά τη γνώμη μου καλά έκανες και δεν πήρες το Suzuki το οποίο έιναι και αυτό εξαιρετικό αλλά έχει απίθανα ακριβά ανταλλακτικά.
Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα ατύχημα με μιά μικροπτώση και οι τιμές των ανταλλακτικών στον Γκοργκόλη ήταν πολύ μα πολύ φτηνές.Καλορίζικο το μηχάνημα.

:beer:

Αν βελτιώσεις τα φώτα ενημέρωσέ μας τι έκανες και πως, γιατί είναι πολύ αδύνατα και κατά την γνώμη μου αυτό είναι και το σημαντικότερο μειονέκτημα του παπιού.

Κατά τα άλλα το θεωρώ άριστο μηχανάκι που μπορεί να παέι παντού

Σπύρο καλή Χρονιά και καλοτάξιδο και αγρατζούνιστο το μηχανάκι :beer:

Τα τακάκια βγάλτα και τσέκαρε τα , δες και τις γλίστρες και βάλε και λίγο γράσο χαλκού στο πίσω μέρος εκεί που ακουμπάει το τακάκι στο έμβολο , γράσαρε και τον πίρο που κρατάει το τακάκι στη θέση του ... πάντως τσέκαρε τα γιατί από την φωτό η γραμμή η έντονη που κάνει στη μέση του δίσκου δεν μου αρέσει (μπορεί να με ξεγελάει και η φωτό και να κάνω λάθος εγώ πάντως και δεν θυμάμαι αν τα τακάκια σου έχουν χώρισμα στη μέση )

Το ταμπούρο θα έπρεπε να δουλεύει είναι το ίδιο που έχουν τα Kazer .... μάλλον θέλει άνοιγμα τρίψιμο η κιθάρα και τα τακάκια και φύσημα να στρώσουν ... τσέκαρε και το δείκτη που έχει με το βελάκι σου δείχνει αν έχει ψωμί ακόμα (αλλά μιας και είναι καινούργια μάλλον τρίψιμο θέλουν)

Φώτα μη βάλεις τίποτα ballast γιατί δεν κάνουν θα στραβώνεις όλους τους υπόλοιπους και πάλι δεν θα βλέπεις εσύ δοκίμασε πιο καλές λάμπες και θα δεις

:beer: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

Τα τακάκια βγάλτα και τσέκαρε τα , δες και τις γλίστρες και βάλε και λίγο γράσο χαλκού στο πίσω μέρος εκεί που ακουμπάει το τακάκι στο έμβολο , γράσαρε και τον πίρο που κρατάει το τακάκι στη θέση του ... πάντως τσέκαρε τα γιατί από την φωτό η γραμμή η έντονη που κάνει στη μέση του δίσκου δεν μου αρέσει (μπορεί να με ξεγελάει και η φωτό και να κάνω λάθος εγώ πάντως και δεν θυμάμαι αν τα τακάκια σου έχουν χώρισμα στη μέση )

Το ταμπούρο θα έπρεπε να δουλεύει είναι το ίδιο που έχουν τα Kazer .... μάλλον θέλει άνοιγμα τρίψιμο η κιθάρα και τα τακάκια και φύσημα να στρώσουν ... τσέκαρε και το δείκτη που έχει με το βελάκι σου δείχνει αν έχει ψωμί ακόμα (αλλά μιας και είναι καινούργια μάλλον τρίψιμο θέλουν)

Φώτα μη βάλεις τίποτα ballast γιατί δεν κάνουν θα στραβώνεις όλους τους υπόλοιπους και πάλι δεν θα βλέπεις εσύ δοκίμασε πιο καλές λάμπες και θα δεις

:beer: :beer:

Προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου μια και το μηχανάκι είναι εντός εγγυήσεως και αν αρχίσω να βγάζω τακάκια ίσως φανούν σημάδια στις βίδες και μετά με ζάλιζουνε . Σήμερα πήγα στον μάστορα μου για λάδια (είναι γνωστός του εξουσιοδοτήμενου και συνεργάζονται με τις σφραγίδες ) αλλάξαμε λάδια και είδε το μπροστινό .Ειδικά όταν γυρίζει ανάποδα την ρόδα κάνει ενα "χραχρα" σε ένα συγκεκριμένο σημείο . Εκεί φαίνεται να έχει κάτι ο δίσκος , οπτικά όμως στραβός δεν φαίνεται . Κάτι μου είπε ο μάστορας σχετικά με τις τρύπες του δίσκου που φαίνονται ακόμα άγριες που δεν θα έπρεπε και ίσως αυτές τσιρίζουν . Άυριο μεθαύριο θα πάω στον εξουσιοδοτημένο για σφιξίματα και να δούμε και αυτό το θέμα . Αν στράβωσε ο δίσκος μέσα στα πρώτα 1000 , και δεν είναι τα τακάκια , είναι τεράστια ξεφτίλα . Ακόμα και να μου το φτιάξουνε , σκοπεύω ούτως ή άλλως να δω για μεγαλύτερο δίσκο αν αξιζει τον κόπο και τον σηκώνει η τρόμπα . Για το πίσω ίσως θέλει ρύθμιση για να μικρύνει η διαδρομή στο πενταλ . Θα το δω και αυτό . Ο δείκτης ειναι ακόμα στην αρχή .

Τέλος έχω και ένα θεματάκι με τα φλας . Πατώντας το διακόπτη τα φλας καθυστερούν περιπου 2 δευτερόλεπτα και μετά ξεκινάνε να αναβοσβήσνουν . Πράγμα εξαιρετικά εκνευριστικό και επικίνδυνο καθώς μέχρι να αναψούνε έχω στρίψει ....

Για φώτα περιμένω το μάνιουαλ να δώ τι σόι λάμπες φοράει και αν υπάρχουν στο εμπόριο αποδοτικότερες ...

Αυτά και όποιος έχει κάτι να προσθέσει κάτι σε θέματα ουσιαστικών βελτιώσεων ας κάνει τον κόπο . Καμιά εξάτμιση πιο ελεύθερη street legal όμως κυκλοφορεί ? Λόγω euro 3 έχω την εντύπωση πως παραείναι φιμωμένο

Αυτά και καλό απόγευμα :wave2: :wave2:

Καλησπερα.

Καταρχιν για το πισω φρενο σφιξε λιγο την βιδα που εχει και θα δεις οτι πιανει πολυ καλα, για τα αλλα που λες ,περα απο οτι εκανες πολυ νωρις το review σου(πολυ καλη η γραφη σου),νομιζω οτι η απαιτησεις σου απο ενα παπι εναι πολυ μεγαλες.

Εργαλειο ειναι που δεν σ'αφηνει ποτε, μετα τα 10000 χλμ. τσιμπαει λιγο λαδακι, η αυτονομια του πεφτει σημαντικα οταν το πηγαινεις ολη μερα τερμα γκαζι(120-140χλμ.)αλλα και παλι 3 ευρω βαζεις,για το μπροστινο δεν εχω καποιο προβλημα ουτε με το φρενο ,ουτε με τον δισκο(εχω ξεκινησει και 2 φορες με την κλειδαρια:hypnotize).

Σε τελικη σε κατηφορικο δρομο και ψαρακι(βεβαια ειμαι και πιτσιρικος και με περνει) εχω δει κοντερισια 145χλμ.:rotflmao:

Το μονο που θα ηθελα ακομα απ'το μηχανακι ειναι να σκιζω τα crypton x. :bigcry:

Να εισαι καλα και αναμενουμε.:beer:

Λοίπον συναγωνιστές της ασφάλτου έχουμε και λέμε 1350 χλμ πλέον και το σφύριγμα από τον δίσκο ίσα ίσα που ακούγεται ενώ το φρένο πλέον λειτουργεί προοδευτικά και χωρίς εκπλήξεις και παιξίματα στην μανέτα . Οπότε ΟΚ προφανώς δεν είχανε πατήσει ακόμα καλά τα τακάκια πάνω στον δίσκο και το αντίστροφο και τσάμπα αγχώθηκα .

Πάμε στο θέμα με τα φλας που καθυστερούσαν να ανάψουν περίπου 2 sec από την ενεργοποίηση του διακόπτη . Ρώτησα τον τεχνικό του αντιπροσωπα και μου είπε κάτι του στυλ " δεν ξέρω , έτσι είναι αυτά , πήγαινε στο Γκοργκόλη " και λοιπά . Επειδή ήθελα να πάρω και μανιουαλ είπα να περάσω και από την γενική αντιπροσωπία στην Θησέως 309 οπού εδρεύει και το σερβις . Πάω στο μαγαζί ευγενέστατοι οι ανθωποι , ζηταω ενα μανιουαλ , ψαχνουνε , μου δίνουνε μια κόπια , ζηταω ένα τεχνικό να δει το θέμα με τα φλας και πάμε έξω με ενα παλικαράκι . Πάμε έξω , του λέω τον πόνο μου , κοιτάει ξανακοιτάει και στο τέλος βάζει τα γελια . Τι έιχε γίνει . Το μηχανάκι έχει βγει απο το εργοστάσιο με παραπανίσια εξωτερικά φλας μπροστά . Εχει δηλαδή και τα ενσωματωμένα στον κρυσταλο και εξωτερικά . Συνολικά λοιπόν φλασάρουνε 6 λαμπιονια με αποτέλεσμα να καθυστερεί το κύκλωμα να ξεκινήσει . Απο οτι μου είπε το παιδί είναι το πρώτο που βλέπει ετσι και μάλλον πρόκειται για λάθος στο εργοστάσιο .

Καλό ε ???

dsc00929.jpg

Eτσι λοιπόν, είπα να ανοίξω και να καταργήσω ένα ζευγάρι φλας. Μια και το δικό μου έχει αυτήν την ιδιαιτερότητα , είπα να καταργήσω τα εσωτερικά φλας που δεν φαίνονται και πολύ και να κρατήσω τα εξωτερικά . Μια και θα άνοιγα , είπα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι με την λάμπα . Ψάχνοντας είδα ότι φοράει λάμπα τύπου S2 25 Watt . Μάλιστα ένας μάστορας στην γειτονιά μου είπε ότι μπορεί να λέει 35 αλλά μετρημένα με αμπερόμετρο τραβάνε 40-45 watt . Εχθες έριξα μια σύντομη ματιά στο ΝΕΤ για after market λάμπα σε αυτά τα watt τύπου nightbreaker με περισσότερο φως στα ίδια watt . Κάτι πειστικό δεν βρήκα και είπα πριν δώσω τα λεφτουδάκια μου στους φράγκους, κάνοντας πειράματα , να εξαντλήσω την τοπική αγορά . Υπάρχει στην Πριγκιποννήσων ένα μαγαζί πολύ ψαγμένο με λάμπες και μπαταρίες . Δυστυχώς ήτανε κλειστό το πρωί και μια και είχα όρεξη για κατσαβιδιασμα έτρεξα στον Τογελο στην Αχαρνων , τσίμπησα ένα τύπου xenon με 6,5 αλμύρα εβρουλινια και ξεκίνησα την αντικατάσταση με μοναδικό εργαλείο το κατσαβίδι που είχε μαζί του το παπί ….

dsc00924.jpg

Δύο βίδες κρατάνε το μπροστά λευκό κομμάτι κόντρα στο μαύρο . Τις ξεβιδώνουμε , με προσοχή ξεκουμπώνουμε το εμπρός κομμάτι και αποκαλύπτεται μπροστά μας η τελευταία λέξη της Μαλαισιανής τεχνολογίας

dsc00925.jpg

Πίσω
Μπλουζα