Στην τελευταία βόλτα παρατήρησα πατιναρισμα στην 6η τέρμα γκάζι 7000+ rpm μόνο..
Και με χαμηλές ταχύτητες και πολύ συμπλεκταρισμα σαν να γινόταν ποιο βαρύς (η το χέρι μου κουραζόταν) ο ήχος από καμπάνα στο τέρμα πάτημα συμπλέκτη είχε εξαφανιστεί, το υγρό στο δοχείο σαν να είχε ανέβει ελάχιστα, και ο συμπλέκτης άφηνε μόλις τον ακουμπούσα. Δλδ δεν είχε καθόλου κενό.
Όταν προσπάθησα να κάνω εξαέρωση τρόμπας συμπλέκτη, ο εξαερωτήρας έσπασε.
Μετά έσπασε και ο εξολκεας βίδας μέσα του. Έχω ακόμα μια magura αλλά αυτή μου αρέσει καλητερα.. νευρίασα, τον πήγα μέσα στο δράπανο και άνοιξα καινούρια τρύπα.
Μετά άνοιγμα σπείρωμα, μια κομμένη-ποιο κοντή βίδα από διακόπτες kle, και μια πλαστική μαλακή ροδέλα.. κατάφερα να κάνω εύκολα εξαέρωση και δεν χάνει, όλα καλά..
Λάδια έβαλα ATF (για αυτόματα σασμάν αυτοκινήτου) η σκληρότητα συμπλέκτη φαίνεται ίδια.
Άλλοι λένε ότι και λάδια αναρτήσεων κάνουν,, 5αρι, ίσως την επόμενη φορά αν είναι να γίνει και ποιο μαλακός ο συμπλέκτης..
Πρέπει να είναι ορυκτέλαιο.. το δικό του πρέπει να είναι πανάκριβο και σου δίνουν 100μλ.
Αν χάσει το slave- κάτω τρόμπα δεν χαλάς το μοτέρ σε σχέση αν είχε υγρά φρένων,, τα οποία μπαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα που παίρνουν μονο αυτά, αλλιώς χαλάς τις τσιμουχες.
Έλυσα και την κάτω τρόμπα για ελενχο.. ο άξονας και η μπίλια φαινόταν οκ, δεν είδα διαρροές,
Το πιστόνι τρόμπας μετακινούνταν κανονικά..
Έφτιαξα μια άλλη ποιο χοντρή φλάντζα τρόμπας slave. Η οποία θεωρητικά θα αυξήσει την απόσταση
Τρόμπας με άξονα και θα δώσει κάποιο κενό στην μανέτα πριν αρχίσει να αφήνει ο συμπλέκτης..
Δλδ να μην λειτουργεί μόλις τον ακουμπισω αλλά κανονικά...
Το πρόγραμμα άλλαξε..
Καταργήθηκε ο λάμδα,, πρόσθεσα καύσιμο στις 2000-4000 στροφές και μικρά ανοίγματα γκαζιού
Και στους 2 χάρτες γιατί ακόμα δεν ξέρω που ακριβός δουλεύει ο καθένας και πότε αλλάζουν
Σε αυτές τις στροφές ήταν καπως απότομο, τραχιά λειτουργεία, απότομο ανέβασμα, σκορτσαρισμα αν είχες μεγάλες σχέσεις...
Άλλαξα και τον πίνακα F/L swich σε αυτό που βάζουν πολλοί χάρτες akra για smc και άλλα..
Η μέγιστη τιμή πάει μέχρι 60, που πρέπει να είναι μοίρες η ποσοστό% ανοίγματος πεταλούδας,
Ακόμα δεν έχω βρει πληροφορίες για αυτό. Αλλά δεν βγάζει νόημα να αλλάζει από L σε F μετά το 60% η 60 μοίρες ανοίγματος πεταλούδας, τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα.
Πήγα βόλτα,, καλύτερη λειτουργεία χαμηλά,, έγινε σαν xt, σαν να έχει καλύτερη ροπή εκεί, κρατάει εύκολα σταθερές στροφές, δεν κάνει απότομα κλοτσιματα,δεν σκορτσαρει, μπορείς όλη μέρα να είσαι στις 3000rpm, έγινε ποιο ομαλό εκεί, μέχρι και 2500 μπορείς εύκολα να πας και στις 3500 δουλεύει καλύτερα.
Στις 4000 είναι όπως πριν που δεν είχε κανένα θέμα από εκεί και πάνω..
Και κρύο δουλεύει πολύ καλύτερα,, αν βάλω και τον σιγαστήρα θα γίνει ακόμα καλύτερο
Το πατιναρισμα εξαφανίστηκε, μάλλον τα υγρά θέλανε αλλαγμα, η κάτι έκανε τον συμπλέκτη να είναι λιγο πατημενος, ίσως και ο αέρας, πλέων έχω κανονικό κενό πριν αρχίσει να λειτουργεί ο συμπλέκτης.
Βέβαια επέστρεψε ο θόρυβος από την καμπάνα μονο όταν τον πατάς εντελώς τέρμα