• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

KAWASAKI KMX 200

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με ανακατασκευές / αναπαλεώσεις κλπ κάτι βρίσκουμε και μας τραβάει πάντα.
Άλλοι με τα βαψίματα, άλλοι με τα τριψίματα,
Εχώ φτιάχνομαι με όλα αυτά τα σακουλάκια με βιδάκια / λαμάκια / λαστιχάκια / βασούλες και λοιπά μπλιμπλίκια.
Ειδικά όταν είναι το καθένα σε ξεχωριστό σακουλάκι.

δε θα σε κοροιδεψει κανένας, ανακατασκευή μοτοσυκλέτας απο εκεί που θα πηγαινε για σκραπ, είναι κάτι παραπάνω απο respect

πόσο μάλλον το συγκεκριμένο μοντέλο που θυμίζει μια άλλη εποχή πιο ανέμελη και πιο πολλά υποσχόμενη σε σχέση με την σημερινή καταδικη.
Οι κατηγορίες τότε ήταν παπακια, και απο μοτοσυκλέτες 70% ψευτοεντουρο- εντούρο-ξερά και 30% πιστιάρικα

εμείς ευχαριστούμε

πολύ το σακουλάκι :beer:
Για πάμεε γαμώ θα γίνει

καθαρισα λιγο ενα σημειο στο πλαισιο για να δω το χρωμα μηπως μπορει να το "βγαλει" ο φανοποιος με το φασματομετρο αλλα εχω λιγο τους ενδοιασμους μου.
νομιζω οτι εχει ξαναβαφτει απο τον προηγουμενο γιατι εχει γειτονικα μερη που εχουν κοκκινη βαφη πανω τους.

P_20260205_161554.jpg

παρεληφθησαν ορισμενα πραγματα που ειχαν σταλει για γαλβανισμα. προφανως και δεν θα χρησιμοποιηθουν ολα αλλα υπαρχουν
πολλες βιδες που ηταν τελος στοκ και δεν μπορουσα να βρω σαν γνησιο ανταλλακτικο οποτε θα χρησιμοποιηθουν οι παλιες οπου χρειαστει.

το πριν και το μετα

P_20260211_122425.jpg

P_20260219_125818.jpg

μπορει να μην εχω τη μηχανη ακομα αλλα εχω το μπρελοκ.

P_20260301_110318.jpg

θελω προτασεις για λαδι μιξης. οσο το δυνατον πιο ακαπνο και αοσμο. ξερω οτι ειναι αδυνατο αλλα οτι μπορω να γλυτωσω σε καπνο και μυρωδια ειναι καλο.
απο ενα ψαξιμο που εριξα ειδα αρκετα καλες κριτικες για το Castrol Power 1 Racing 2T οσον αφορα το θεμα αυτο. ο μονος μου ενδοιασμος ειναι αν υπαρχει καποιο αλλο
καλυτερο σε αυτο τον τομεα. ο μηχανικος μου προτεινε καποιο αλλο που βαζει στο DT του αλλα κανει γυρω στα 30 ευρω το λιτρο απ`οτι μου ειπε (δεν θυμαμαι το ονομα)
αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. δεν ξερω αν δικαιολογειται η τοση διαφορα στην τιμη την διαφορα στην αποδοση.δεν εχω προβλημα να πληρωσω τοσα γιατι οπως και να`χει η
μοτο δεν θα κυκλοφορει καθημερινα οποτε η καταναλωση θα ειναι περιορισμενη.
αν εχετε προτασεις απο δικη σας εμπειρια η γνωστων ειναι ευπροσδεκτη. οπως ειχα αναφερει στην αρχη της αγορας δεν ημουν ποτε φιλος των διχρονων και ο λογος
ηταν η καπνα και η μυρωδια στα ρουχα. αυτο θελω να αποφυγω οσο γινεται τωρα αφου ηρθε στην κατοχη μου.

τη καπνα και τη μυρωδια στα ρουχα δε τη γλυτωνεις αλλα αυτη ειναι η ''γλυκα''.Μπορεις να την περιορισεις ρυθμιζοντας σωστα τη τρομπα λαδιου η οποια ειναι φτιαγμενη να δουλευει με
τα λαδια του 1980.

Στα διάφορα που έχω δοκιμάσει το πιο άκαπνο και ανεκτό σε μυρωδιά ήταν το Motul 710. Πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα και το Power 1. Το Si-7 μου είχε φανεί πιο βαρύ σε μυρωδιά. 30 ευρώ το λίτρο είναι υπερβολή για το ΚΜΧ, βεβαιώσου επίσης ότι όποιο πάρεις κάνει για χρήση σε τρόμπα λαδιού γιατί συνήθως τα ακριβότερα είναι μόνο για απευθείας μίξη στη βενζίνη.

τη καπνα και τη μυρωδια στα ρουχα δε τη γλυτωνεις αλλα αυτη ειναι η ''γλυκα''.Μπορεις να την περιορισεις ρυθμιζοντας σωστα τη τρομπα λαδιου η οποια ειναι φτιαγμενη να δουλευει με
τα λαδια του 1980.

οταν λες ρυθμιση εννοεις να ρυθμιστει ωστε να αναμιγνυει λιγοτερη ποσοτητα λαδιου στο καυσιμο;
ειναι ευκολο να γινει και αν ναι δεν θα δημιουργησει θεμα στον κινητηρα;
ειναι η πρωτη φορα που εχω διχρονο στην κατοχη μου και ειμαι σε αχαρτογραφητα νερα.
οδηγουσα στα "νιατα" μου απο φιλους αλλα ποτε δεν ειχα δικο μου για τους προαναφερθεντες λογους.

οταν λες ρυθμιση εννοεις να ρυθμιστει ωστε να αναμιγνυει λιγοτερη ποσοτητα λαδιου στο καυσιμο;
ειναι ευκολο να γινει και αν ναι δεν θα δημιουργησει θεμα στον κινητηρα;
ειναι η πρωτη φορα που εχω διχρονο στην κατοχη μου και ειμαι σε αχαρτογραφητα νερα.
οδηγουσα στα "νιατα" μου απο φιλους αλλα ποτε δεν ειχα δικο μου για τους προαναφερθεντες λογους.

Ναι δεν ξερω ακριβως τον κινητηρα του kmx αλλα λογικα η τρομπα θα εχει καποιες ροδελες σαν αποστατες με συγκεκριμενο παχος που επιτρεπουν ορισμενη κινηση ωστε να σπρωχνει
συγκεκριμενη ποσοτητα λαδιου.Επισης θα ρυθμιζεται και απο την ντιζα του γκαζιου.

Φαντάζομαι ντρέπεστε την ώρα που σχολιάζετε με τέτοιο τρόπο τα αρώματα των δίχρονων.

Αυτό που είπαν παραπάνω τα δίχρονα θα τα αγαπήσεις για τις αναμνήσεις.
Αν κάνεις συγκρίσεις σύντομα θα το βγάλεις πωλητήριο, δεν θα φταίει ο κινητήρας αλλά ότι δεν προσαρμόστηκε σ’

Για λάδι βάλε ότι επώνυμο θέλεις προτίμησε μόνο full synthetic ή 100% συνθετικό.
Και ο λόγος είναι να είναι όσο ταχύ ρευστό γίνεται σε όλες τις συνθήκες για να περνάει από κάθε δίοδο
Στον χρόνο πάνω ανεξαρτητου αν το κατανάλωσες ή όχι στο δοχείο αντικατέστησε το με νέο

Επίσης μην ασχολείσαι με το αν υπόσχονται άκαπνη λειτουργία βεβαιώσου ότι η τρόμπα τραβάει σωστά μέσα στα όρια του κατασκευαστή

δεν τιθεται θεμα συγκρισης. γνωριζω καλα τις διαφορες και γι`αυτο δεν ημουν ποτε κατοχος καποιου διχρονου.
οπως προειπα δεν θα χρησιμοποιειται για καθημερινη μετακινιση αλλα περιστασιακα για να μην καθεται μονιμα και για
τους ευνοητους λογους (φθορα λογω ακινησιας). το θεμα μου ειναι οτι το 90% των ετησιων μετακινησεων μου εκτος εργασιας ειναι
με μοτοσυκλετα. θελω λοιπον αν μπορω να γλυτωσω εστω και ενα ελαχιστο απο την μυρωδια στα ρουχα να το κανω.

Πίσω
Μπλουζα