• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Και τώρα (μετα τις καταστροφές) τι;

Εντάχθηκαν
25 Σεπτεμβρίου 2018
Πόντοι αντιδράσεων
1.053
Πόντοι
0
Μιας και πλησιάζει η εποχή που ξεκινάμε τις εντουροβόλτες μας (τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον)

Για πείτε οι χωμάτινοι καμια ιδέα.

Τι κάνουμε τώρα εμείς οι Αθηναίοι που βγαίνουμε μια φορά τη βδομάδα βόρεια (βαρυμπομπη κτλ).

Ο υμηττός είναι μια λύση αλλα πόσους να χωρέσει και μάλιστα είναι ενα βουνό με πολυ κόσμο ετσι κι αλλιως..

Προσωπικά πονάει το μυαλό μου ακόμα και πεζός να πάω προς Τατόι και να αντικρίσω τα καμμένα πόσο μάλλον με μηχανάκι.

Έχει ανέβει κανείς πάνω να δώσει μια εικόνα; είναι τόσο χάλια όσο λέγεται τα πράγματα;

Λογικά χαμηλά στα πιστάκια δεν έφτασε η φωτιά ε;

η απαγόρευση εισόδου στα δάση ισχύει ακόμα;

Είτε ισχύει είτε όχι, καλό είναι να μην βολτάρεις πάνω τέτοιες μέρες.... Εύκολα θα σε βουτήξουν για εν δυνάμει εμπρηστή....

Είτε ισχύει είτε όχι, καλό είναι να μην βολτάρεις πάνω τέτοιες μέρες.... Εύκολα θα σε βουτήξουν για εν δυνάμει εμπρηστή....

Δε λέει τέτοιες μέρες. Την εποχή των βροχών λέει που κάθεται η σκόνη.!

Ανέβηκε φίλος προ ημερών στα πιστάκια και τριγύρω και η εικόνα ήταν φρικιαστική. Δεν έχει μείνει τίποτα.
Οι επιλογές για να κάνουμε το χόμπι μας έχουν λιγοστέψει και το να περιφέρομαι στα καμμένα φυσικά και δεν το έχω κατά νου.

Μας έχει μείνει λίγη Πεντέλη, λίγη Λαυρεωτική και μετά πάμε για παραέξω (ότι έχει μείνει από Ωρωπό, Μέγαρα, Αγ. Θεοδώρους…)

Υμηττός θεωρώ οτι αν μαζευτούν πολλοί θα γίνει οτι είχε γίνει παλιότερα που έδιωξαν τα μηχανάκια απο το βουνό.
Πολύς κόσμος τρέχει περπατάει ποδηλατεί και τα μονοπάτια είναι λίγα.
Πεντέλη για χωματόδρομούς και μέτα προς λίμνη Μαραθώνα λίγο παραπάνω χώμα.
Η Λαυρεωτική είναι μια καλή ιδέα έχει και δάσος σε κάποια σημεία αν και κάποιος δρυμός είναι κάπου και μάλλον απαγορεύεται αυστηρά.

Η Λαυρεωτική είναι μια καλή ιδέα έχει και δάσος σε κάποια σημεία αν και κάποιος δρυμός είναι κάπου και μάλλον απαγορεύεται αυστηρά.

Στην Λαυρεωτικη μεγαλη προσοχη.....ειναι γεματη πηγαδια και ειναι πολυ επικινδυνα !!!

Ανέβηκε φίλος προ ημερών στα πιστάκια και τριγύρω και η εικόνα ήταν φρικιαστική. Δεν έχει μείνει τίποτα.
Οι επιλογές για να κάνουμε το χόμπι μας έχουν λιγοστέψει και το να περιφέρομαι στα καμμένα φυσικά και δεν το έχω κατά νου.

κατάλαβα..

τον ήπιαμε.

κρίμα πολύ κρίμα ρε παιδιά.

Πρώτα, πρώτα για τη φύση και τον πνεύμονα οξυγόνου που υπήρχε εκεί μέσα και ύστερα για τα χόμπι μας που τα εξασκούσαμε οι Αθηναίοι στην περιοχή (ποδήλατα, πεζοπορία, μοτοκρος, εντουρο κτλ)

Στην Λαυρεωτικη μεγαλη προσοχη.....ειναι γεματη πηγαδια και ειναι πολυ επικινδυνα !!!

σωστος!

ειναι πρόσφατο το ατυχημα με νεκρο αναβατη γνωστο σε αλλο φορουμ του χωρου.

Μεγαλη προσοχη προς τα εκει.

Προσωπικα μονο προς Αλυκες παω καποιες φορες το χειμωνα εκει στο πιστακι πισω απο την κεντρικη παραλια της Αναβυσσου και αν εχω παρεα ανηφοριζω κανα μονοπατι στο κοντινο λοφακι και παλι πισω.

Βασικα για εκει με βλεπω να ξεχειμωνιαζω φετος καθως βολευει να αφηνω και το αμαξι με το τρεϊλερ.

Προσωπικα μονο προς Αλυκες παω καποιες φορες το χειμωνα εκει στο πιστακι πισω απο την κεντρικη παραλια της Αναβυσσου και αν εχω παρεα ανηφοριζω κανα μονοπατι στο κοντινο λοφακι και παλι πισω.

Βασικα για εκει με βλεπω να ξεχειμωνιαζω φετος καθως βολευει να αφηνω και το αμαξι με το τρεϊλερ.

επειδη μενω στην περιοχη.....
Οι Αλυκες, εδω και δυο μηνες εχουν κλεισει εντελως......τις εχουν περιφραξει, και εχουν τοποθετησει πινακιδες γυρω-γυρω με πιο διαταγμα εκλεισαν κτλ...... οποιος μπαινει μεσα, που εινναι γενικα δυσκολο να μπει πια.....υπαρχουν καλοθελητες γυρω-γυρω που τον δινουν αμεσα......
Εχουν γενικα σταματησει τα παντα εκει....ουτε motorcross,ουτε αεροπλανακια ουτε τιποτα.......

:(

οποτε........

134458011_10224684261041013_8356037219820461113_n.jpg

α καλα, γινεται όλο και καλύτερο.

μαλλον εφτασε η ωρα να τα παρατησουμε:sad:

Θα γίνω κακός το ξέρω, αλλά να νομίζω καλά κάνανε και το κλείσανε κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε μόνοι εμείς στον πλανήτη....

Δυστυχώς ζούμε σε μία τσιμεντούπολη(Αθηναίοι) με όλα τα περιαστικά δάση κατεστραμένα πλέον.

Οποια δραστηριότητα κι αν εχει κάποιος πεζοπορία,εντουράδες,ποδήλατο δεν υπάρχει χώρος πλέον.

Κάθε κυριακή ανεβαίναμε οικογενειακώς για πεζοπορία η με τα ποδήλατα κατσιμίδι και βασιλικά ,τώρα μόνο στη πυλωτη της πολυκατοικίας η το πολύ μέχρι τη πλατεία θα πηγαίνουμε.

Νοιωθω διαλυμένος

Για τις Αλυκές ξέρω από τα αεροπλανάκια ότι έγιναν παράπονα από τους γείτονες λόγω θορύβου και για αυτό και τις έκλεισαν. Υπάρχει όμως μια πίστα στην Χωράφα στο μεγάλο Σχιστό που από ότι ξέρω πάνε αρκετοί με cross και περνάνε την ώρα τους, χωρίς να ενοχλούν εμάς με τα αεροπλανάκια που είμαστε από την άλλη πλευρά. Το μοναστήρι κάνει κουμάντο εκεί αλλά είναι μια χαρά οι παπάδες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο αρκεί να είμαστε και εμείς λογικοί!

Στον Υμηττό από τη μεριά της Καισαριανής είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος εντούρο και είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτό. Είναι μάλλον καφριλικι.

Έχει πάρα πολύ κόσμο που περπατά και κάνει ποδήλατο κάθε μορφής. Και γω ποδήλατο κάνω στην περιοχή και έμαθα πως πρόσφατα έγινε διαχωρισμός κάποιων μονοπατιών σε πεζοπορικα και ποδηλατικά από τις σχετικές ομοσπονδίες.

Στην Λαυρεωτική έχει μονοπάτια και εκτός δρυμού αλλά θέλει προσοχή να μη βγαίνετε εκτός πατήματος.

Υπάρχουν και στον Κουβαρά μονοπάτια όπως και στην Πεντέλη.

Μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε το... Μπόουλινγκ!:D

Στο Αιγάλεω Ορος εκτός από Χωράφα που προαναφέρθηκε υπάρχει και το πιστάκι κοντά στο Δαφνί ακριβώς δίπλα από την ΕΟ όπως και κάποια (βραχώδη κυρίως) μονοπάτια που ξεκινάνε από εκεί.Μερικές φορές όμως γύρω από το πιστάκι έχει περιπατητές και θέλει αναγνώριση του χώρου πριν κινηθεί κάποιος λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό.
Γενικά έχει πολύ πέτρα όπως και απέναντι στο Ποικίλο όπου υπάρχουν και πολλοί ποδηλάτες ((downhill) που κατεβαίνουν αέρα τα αρκετά μονοπάτια που υπάρχουν .
Προσωπικά όταν μπαίνω σε μονοπάτια τις περισσότερες φορές διαλέγω να κατηφορίζω γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Εκεί εχει και πίστα mx πάνω από την Πετρούπολη (απο εκεί πέρασε και η πρόσφατη πυρκαγιά αλλά ευτυχώς δεν έκανε τεράστια ζημιά). Είναι ήσυχα από κόσμο, αν όμως κάποιος έχει σκοπό να πηγαίνει συχνά για προπόνηση καλό θα είναι να συνεισφέρει στην συντήρηση της πίστας, υπάρχει ομάδα που παιδεύεται αρκετά για να την έχει σε καλή κατασταση

Μέχρι πριν 10 μέρες δεν άφηναν μηχανοκίνητα στην περιοχή,τουλάχιστον στην πρόσβαση της από την Πετρούπολη.Αυτό σίγουρα θα σταματήσει όσο θα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο.

και έμαθα πως πρόσφατα έγινε διαχωρισμός κάποιων μονοπατιών σε πεζοπορικα και ποδηλατικά από τις σχετικές ομοσπονδίες.
Πεζοπόροι/ποδηλάτες οργανώνονται και 'κατοχυρώνουν' διαδρομές (και μπράβο τους). Οι μοτοσυκλετιστές ( μέσω ομοσπονδίων) αγρόν ηγόραζαν..

Στο Αιγάλεω Ορος εκτός από Χωράφα που προαναφέρθηκε υπάρχει και το πιστάκι κοντά στο Δαφνί ακριβώς δίπλα από την ΕΟ όπως και κάποια (βραχώδη κυρίως) μονοπάτια που ξεκινάνε από εκεί.Μερικές φορές όμως γύρω από το πιστάκι έχει περιπατητές και θέλει αναγνώριση του χώρου πριν κινηθεί κάποιος λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό.
Γενικά έχει πολύ πέτρα όπως και απέναντι στο Ποικίλο όπου υπάρχουν και πολλοί ποδηλάτες ((downhill) που κατεβαίνουν αέρα τα αρκετά μονοπάτια που υπάρχουν .
Προσωπικά όταν μπαίνω σε μονοπάτια τις περισσότερες φορές διαλέγω να κατηφορίζω γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Εκεί εχει και πίστα mx πάνω από την Πετρούπολη (απο εκεί πέρασε και η πρόσφατη πυρκαγιά αλλά ευτυχώς δεν έκανε τεράστια ζημιά). Είναι ήσυχα από κόσμο, αν όμως κάποιος έχει σκοπό να πηγαίνει συχνά για προπόνηση καλό θα είναι να συνεισφέρει στην συντήρηση της πίστας, υπάρχει ομάδα που παιδεύεται αρκετά για να την έχει σε καλή κατασταση

Μέχρι πριν 10 μέρες δεν άφηναν μηχανοκίνητα στην περιοχή,τουλάχιστον στην πρόσβαση της από την Πετρούπολη.Αυτό σίγουρα θα σταματήσει όσο θα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο.

Πεζοπόροι/ποδηλάτες οργανώνονται και 'κατοχυρώνουν' διαδρομές (και μπράβο τους). Οι μοτοσυκλετιστές ( μέσω ομοσπονδίων) αγρόν ηγόραζαν..

Στον Υμηττό (και όχι μόνο) Γιώργο "άρχισαν τα όργανα" μεταξύ ποδηλατών και ποδηλατών με e bikes.

Οι πεζοπόροι-περιπατητές συνήθως ενοχλούνται από όλους τους ποδηλάτες αλλά κυρίως από αυτούς που μπαίνουν στα μονοπάτια.

Φαντάσου λοιπόν τι έχει να γίνει αν πετύχουν μοτοσυκλέτα. Από την πίσω μεριά του Υμηττού στα πέριξ του Κορωπίου είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.

Η ομοσπονδία μοτοσυκλέτας είναι απούσα εδώ και χρόνια δυστυχώς.

Για την ώρα να ευχηθούμε να πέσει καμμιά βροχουλα ώστε να λείξει η απαγόρευση και βλέπουμε...

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω πόσο παιχνίδι έχει η δικία μας πλευρα του Υμηττού κορωπί και σία αλλά είναι μια λύση και έχει 2 πίστες δεν γνωρίζω την κατάστασή τους βέβαια.
Η Πεντέλη τα κυρίως μονοπάτια τα έχει περιξ των Αγιών Ασωμάτων που είδικά Κυριακές μετά τις 10 έχει πολύ κόσμο που περπατάει.
Εγω μια Κυριακή έχω ανέβει αλλά στις 11 έφυγα.
Πεντέλη έχει και 2 πίστες σε καλή κατάσταση.
Αν πέσει κόσμος λόγω της κατάστασης στην Βαρυμπόμπη θα ανοιχτούν μονοπάτια αρκετά σύντομα.
Γενικά Πεντέλη έχει χωματόδρομο και ακόμα μόνο πέτρα.

Δυστυχώς η νέα μεγάλη καταστροφή του φετινού καλοκαιριού θα αναγκάσει κάποιους να εγκαταλείψουν το άθλημα ενώ σίγουρα θα αποθαρρύνει τους νεότερους να μπουν στο χώρο μιας και βουνό για εξάσκηση δεν θα υφίσταται πλέον.

Πραγματικά είναι θλιβερή εξελιξη για οσους το αγαπάμε αυτό που κανουμε.

Πολυ καλός μου φίλος που ήμασταν σταθερή παρέα τα τελευταία χρόνια, εχει ξενερώσει εντελώς κι απ οτι λέγαμε τις προάλλες θα το δώσει το μηχανάκι

με λίγα λόγια εχω ορφανέψει εντελώς από παρέα.

απανωτά τα χτυπήματα πχιά.

να οργανωθούμε όταν με το καλό το επιτρέψει ο καιρός αν θέλετε εδω οσοι είμαστε και να κουμπώνουμε καμιά βόλτα σε οτι έχει απομείνει.

Πεντελη εχω μπει μονο με μαστοδοντο παλιοτερα, δεν εχω εμπειρια απο εντουρακι εκει πάνω. Με ενδιαφέρει το βουνό και η προέκταση προς Μαραθώνα.

Η Πεντέλη έχει πολλά μονοπάτια και βγαίνει μια χαρά βόλτα αλλά αν είναι να φορτώσω σε τρέιλερ προτιμώ να πάω Λαυρεωτική ή Μέγαρα.

Στο Κορωπί από πάνω έχει κάποια αξιολογα μονοπάτια αλλά λίγα. Όταν ξεκινήσει η σεζόν μπορώ να σας ξεναγήσω στην πίσω μεριά του Υμηττού και μάλιστα πολλές φορές βγαίνουμε από εκεί Λαυρεωτική από χώμα που έχει εντουραδικο ενδιαφέρον.

Πίσω
Μπλουζα