• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Honda cbx 500 vs ktm adventure 390

Εντάχθηκαν
21 Απριλίου 2018
Πόντοι αντιδράσεων
99
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να ανέβω σε κυβικά και κοιτάζω αυτες τις δύο μηχανές. Η διαφορά στην τιμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι μικρή. ( Λίγο πιο ακριβό το Χόντα) . Η χρήση είναι 99 τις εκατό εντός νομού Αττικής.Δρομο φυσικά και άσφαλτο. Όχι ζούγκλα και άγρια δύση. Τις οδήγησα και τις δύο . Μου άρεσαν αμφότερες. Το ktm πιο διάβολος, το άλλο πιο ομαλα έπιταχυνε. Ποια μηχανή από τις δύο πιστεύετε ότι είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο; Καλύτερη μεταπώληση;

I'm gonna take a quess (not so wild)
Το cbx όσο υφίσταται ακόμη, δηλαδή εάν μπορείς να το βρεις, καθώς θα αντικατασταθεί από το nx το οποίο εάν και μπορεί να είναι καλύτερο, σίγουρα δεν είναι το ίδιο όμορφο.

Άρα, έχει ήδη υψηλή αξία μεταπώλησης, κατά εμέ θα ανέβει λίγο ακόμη.

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να ανέβω σε κυβικά και κοιτάζω αυτες τις δύο μηχανές. Η διαφορά στην τιμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι μικρή. ( Λίγο πιο ακριβό το Χόντα) . Η χρήση είναι 99 τις εκατό εντός νομού Αττικής.Δρομο φυσικά και άσφαλτο. Όχι ζούγκλα και άγρια δύση. Τις οδήγησα και τις δύο . Μου άρεσαν αμφότερες. Το ktm πιο διάβολος, το άλλο πιο ομαλα έπιταχυνε. Ποια μηχανή από τις δύο πιστεύετε ότι είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο; Καλύτερη μεταπώληση;

Ποια μηχανή από τις δύο πιστεύετε ότι είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο; Καλύτερη μεταπώληση;

2 ερωτήματα πάντα μία απάντηση (Ειδικά στο πρώτο σκέλος)
honda

Τώρα αν με ρώταγες προσωπικά ποιο θα έκανα παραπάνω γούστο είναι άλλη ιστορία.
Αλλά αντικειμενικά το CBX έχει αποδείξει ότι ειναι ανθεκτικότατο και φαίνεται να κινείται πολύ στην αγορά τόσο των μεταχ. όσο και των καινούριων.

Πιο ανθεκτικό το χοντα, αλλά στο θέμα μεταπώληση δεν θα έλεγα ότι το ktm πάει πίσω αν κρίνω από τους αντίστοιχους δούκες.

Αν θες εργαλιιο χοντα, αν θες γουστα ktm. Τόσο απλά. Διαλεγεις και παιρνεις.

ΚΤΜ...
158 κιλά έναντι 199
Σχεδόν τα ίδια άλογα, λίγο μικρότερη ροπή
Απείρως καλύτερα περιφεριακά (WP αναρτήσεις ρυθμιζόμενες πλήρως, 4πίστονη δαγκάνα ακτινική, έναντι SHOWA με ρύθμιση μόνο προφόρτισης και μονοπίστονη συμβατική δαγκάνα)
Υποκειμενικά, πιο ιδιαίτερο και όμορφο το KTM, το Honda είναι άχρωμο
Αντικειμενικά, σαφώς πιο ζωηρό και fun to drive το αυστριακό.
:beer:

Επειδή δύσκολο να μείνεις εντός Αττικής, το Honda θα σε πάει πιο μακριά και πιο άνετα.

και τα 2 πολυ καλα μοτο ,οποιο κ να διαλέξεις σίγουρα θα το ευχαριστηθείς κ δεν θα το μετανιώσεις ,(τα εχω κάνει κ τα 2 test ride )
εχουν ομως κ τα 2 ενα τεράστιο αρνητικό ...ειναι απο τα μοτο που τα προτιμούν οι ...μακρυχέρηδες ,
αυτο λογικά το γνωρίζεις οπότε πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου ...φυσικά κυρίως το βράδυ που θα την αφήνεις ,αλλα κ την ημέρα θέλει μεγάλη προσοχή ...

I'm gonna take a quess (not so wild)
Το cbx όσο υφίσταται ακόμη, δηλαδή εάν μπορείς να το βρεις, καθώς θα αντικατασταθεί από το nx το οποίο εάν και μπορεί να είναι καλύτερο, σίγουρα δεν είναι το ίδιο όμορφο.

Άρα, έχει ήδη υψηλή αξία μεταπώλησης, κατά εμέ θα ανέβει λίγο ακόμη.

Ποπο πόσο θα ανέβει πια ;!

Ποια μηχανή από τις δύο πιστεύετε ότι είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο; Καλύτερη μεταπώληση;

2 ερωτήματα πάντα μία απάντηση (Ειδικά στο πρώτο σκέλος)
honda

Τώρα αν με ρώταγες προσωπικά ποιο θα έκανα παραπάνω γούστο είναι άλλη ιστορία.
Αλλά αντικειμενικά το CBX έχει αποδείξει ότι ειναι ανθεκτικότατο και φαίνεται να κινείται πολύ στην αγορά τόσο των μεταχ. όσο και των καινούριων.

Γούστο μάλλον με το ktm θα έκανες έτσι

Πιο ανθεκτικό το χοντα, αλλά στο θέμα μεταπώληση δεν θα έλεγα ότι το ktm πάει πίσω αν κρίνω από τους αντίστοιχους δούκες.

Αν θες εργαλιιο χοντα, αν θες γουστα ktm. Τόσο απλά. Διαλεγεις και παιρνεις.

Όσον αφορά το θέμα της εμφάνισης είναι η αλήθεια πως το ktm Μαρεσει περισσότερο.

ΚΤΜ...
158 κιλά έναντι 199
Σχεδόν τα ίδια άλογα, λίγο μικρότερη ροπή
Απείρως καλύτερα περιφεριακά (WP αναρτήσεις ρυθμιζόμενες πλήρως, 4πίστονη δαγκάνα ακτινική, έναντι SHOWA με ρύθμιση μόνο προφόρτισης και μονοπίστονη συμβατική δαγκάνα)
Υποκειμενικά, πιο ιδιαίτερο και όμορφο το KTM, το Honda είναι άχρωμο
Αντικειμενικά, σαφώς πιο ζωηρό και fun to drive το αυστριακό.
:beer:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εμφανισιακά δεν συγκρίνεται με το Χόντα. Όμως θα είμαι άνετος στα 70.000 - 80.000 χιλιόμετρα ή θα εμφανίζει προβλήματα. Γιατί το Χόντα από ότι λένε τα περνάει απροβληματιστα τα 100.000 !

ΚΤΜ...
158 κιλά έναντι 199

175kg vs 199kg

[SUB]158 ειναι κενό[/SUB]

η μεγάλη διαφορά στην αισθηση έρχεται απο το μοτερ. αλλιώς να έχεις για allround χρήση 1Κ αλλιώς 2Κ

175kg vs 199kg

[SUB]158 ειναι κενό[/SUB]

η μεγάλη διαφορά στην αισθηση έρχεται απο το μοτερ. αλλιώς να έχεις για allround χρήση 1Κ αλλιώς 2Κ

my bad...
Αλλά και πάλι 11% λιγότερο βάρος είναι μαγάλη διαφορά.

ΕΙναι το ΚΤΜ ανωμαλια μπροστα στο CB.
Στα ιδια χρηματα μαλλον και εγω αυτο θα τσιμπουσα.
Ειναι φορτωμενο με καλουδια και εχει αποδειξει οτι ειναι και αξιοπιστο.
Ασε που σε βαζει και πιο πολυ στην πριζα για εκτος δρομου συγκινησεις.

Παρε αυτο που γουσταρεις να βλεπεις καθε μερα που θα κατεβαινεις στο γκαραζ για να το παρεις και να φυγεις...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εμφανισιακά δεν συγκρίνεται με το Χόντα. Όμως θα είμαι άνετος στα 70.000 - 80.000 χιλιόμετρα ή θα εμφανίζει προβλήματα. Γιατί το Χόντα από ότι λένε τα περνάει απροβληματιστα τα 100.000 !

το πιθανότερο είναι πάντως να μην τα κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα με κανένα γιατί θα έχεις κάνει αναβάθμιση σε όχημα
αν το θες για υπηρέτη commuting όχημα και έχεις σκοπό να το κρατήσεις μέχρι να λιώσει ίσως είναι καλύτερο το Honda

ΕΙναι το ΚΤΜ ανωμαλια μπροστα στο CB.
Στα ιδια χρηματα μαλλον και εγω αυτο θα τσιμπουσα.
Ειναι φορτωμενο με καλουδια και εχει αποδειξει οτι ειναι και αξιοπιστο.
Ασε που σε βαζει και πιο πολυ στην πριζα για εκτος δρομου συγκινησεις.

Παρε αυτο που γουσταρεις να βλεπεις καθε μερα που θα κατεβαινεις στο γκαραζ για να το παρεις και να φυγεις...

Σωστός! Σε αυτά που λες περί γκαράζ είναι+1 το ktm ! Είναι κουκλί!!

το πιθανότερο είναι πάντως να μην τα κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα με κανένα γιατί θα έχεις κάνει αναβάθμιση σε όχημα
αν το θες για υπηρέτη commuting όχημα και έχεις σκοπό να το κρατήσεις μέχρι να λιώσει ίσως είναι καλύτερο το Honda

Ναι δεν νομίζω ότι χρειάζονται μεγαλύτερα κυβικά για καθημερινή μετακίνηση. Η αλήθεια είναι πως υπηρέτη commuting ψάχνω και γι'αυτό είμαι κάπως επιφυλακτικός με το ktm .

Εγώ πάντως βλέπω έναν άνθρωπο που έχει κρατήσει για κοντά 60000 χλμ ένα κινέζικο 250αρι. Οπότε μάλλον το αντίθετο περιμένω απ' τον Πότη.

Προσωπικά θα πήγαινα στο Honda, θα έχεις σίγουρα πιο απροβλημάτιστη συμβίωση καθώς και η διαφορά κυλινδρισμού είναι κι αυτή σημαντική παράμετρος.

Εγώ πάντως βλέπω έναν άνθρωπο που έχει κρατήσει για κοντά 60000 χλμ ένα κινέζικο 250αρι. Οπότε μάλλον το αντίθετο περιμένω απ' τον Πότη.

Προσωπικά θα πήγαινα στο Honda, θα έχεις σίγουρα πιο απροβλημάτιστη συμβίωση καθώς και η διαφορά κυλινδρισμού είναι κι αυτή σημαντική παράμετρος.

Μα δεν διαφωνούμε το ίδιο λέμε αν διαβάσεις και την επόμενη παράγραφο :)

Όλα εξαρτώνται από την χρήση που έχεις σκοπό να κάνεις

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: ptc

Στην σήμερον ημέρα δυστυχώς δεν ισχύει τόσο πολύ αυτό....Έχω ακούσει για yamaha και honda με 10,000 χλμ να βγάζουν ζημιές που τα κάνουν σχεδόν total loss....Άν το μηχανάκι του έχεις του πεταματού, κάποια στιγμή θα σε αφήσει και αυτό. Απλώς τα ευρωπαϊκά θέλουν λίγη παραπάνω φροντίδα από τα Far Eastern.

Πάρε αυτό που σου αρέσει να το βλέπεις και τρελαίνεσαι να πας να το καβαλήσεις και να οργώσεις την άσφαλτο (έστω και την κακοτράχαλη της Αττικής) και ξέχνα για μεταπώληση κτλ.

Πίσω
Μπλουζα