• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Γνώμες για καθημερινό μηχανάκι δίχρονο εντουράκι

Εντάχθηκαν
25 Ιουλίου 2025
Πόντοι αντιδράσεων
47
Πόντοι
0
Πριν κάποιους μήνες είχα πουλήσει το σκουτεράκι που χρησιμοποιούσα ως καθημερινό για κάποιους προσωπικούς λόγους που δεν θα αναφέρω εδώ καθώς δεν έχει έτσι κι αλλιώς πολύ σημασία. Έτσι λοιπόν το τελευταίο διάστημα κάνω τα πάντα με το z500 που έχω, αλλά τώρα θέλω πάλι να πάρω και κάτι δεύτερο για ευκολία. Το μεταχειρισμένο είναι μονόδρομος αφού έτσι κι αλλιώς για δεύτερο θα το έχω απλά για καθημερινό να κάνει μερικά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Γενικά αρχικά σκεφτόμουν να πάω πάλι σε κάποιο μικρό σκουτεράκι μεταχειρισμένο κατά προτίμηση κάνα 50άρι ή 125άρι μαξ (κοιτούσα κάτι παλιά dio, zip, gilera). Από γνωστό τώρα έχει παίξει μία πρόταση να μου πουλήσει ένα beta rr εντουράκι δίχρονο 50αράκι του 2022 μοντέλο για ένα 1000άρι μιας που θέλει να το ξεφορτωθεί. Γενικά του έχει βάλει και μία μπαγαζιέρα πίσω και φαίνεται οκ για καθημερινές μικρές μετακινήσεις + ψώνια να φορτώνω πίσω 2-3 σακούλες. Το πήρα και το οδήγησα για κανά μισαωράκι χθες και μ έψησε λίγο, δεν καταλαβαίνεις και τίποτα από λακούβες-φρεάτια στο δρόμο, ανεβαίνει εύκολα και τα πεζοδρόμια αν χρειαστεί, είναι και πούπουλο. Έχει ένα μικρό θεματάκι με την εκίνηση όταν κάνει κρύο, θέλει μερικές μανιβελιές και να "παίζεις" λίγο με το choke για να πάρει, αλλά με το που πάρει μπρος ούτε σβήνει ούτε κάνει λόξιγκες ούτε τίποτα, μου είπε ο γνωστός ότι μάλλον το θέμα αυτό οφείλεται στο ότι ίσως θέλει καθάρισμα το καρμπυρατέρ.

Τώρα δεν ξέρω θέλω και τη γνώμη σας γενικά γιατί δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια μηχανή για καθημερινό, και φοβάμαι σε βάθος χρόνου μήπως δεν με βολέψει (γι αυτό το πουλάει ο γνωστός, το είχε κι αυτός για καθημερινό και παραπονιόταν κυρίως για τη σέλα), εγώ αν το πάρω λέω να του αλλάξω σελίτσα να βάλω κάτι με πιο αφρώδες υλικό γιατί όντως είναι σανίδα. Περισσότερο το σκέφτομαι λόγω τιμής κι επειδή ξέρω ότι είναι σε άριστη κατάσταση και επειδή ότι είδα σε σκούτερ σε αυτά τα κυβικά σε αυτήν την τιμή ήταν χρέπι, απλώς φοβάμαι μήπως και με τη νέα σέλα πάλι για καθημερινό με κουράζει. Πείτε λίγο γνώμες όσοι έχετε τέτοιου είδους μηχανάκια και τα χρησιμοποιείτε πασπαρτού για τα πάντα και σαν εργάτες, πως σας φαίνονται;

Στα θετικά για εμένα είναι σίγουρα οι αναρτήσεις του, το γεγονός ότι έρχεται ήδη με μεγάλη μπαγαζιέρα για να κάνω τη δουλειά μου, ότι είναι πολύ ελαφρύ, έχει αυτόματη μίξη σε αντίθεση με τα περισσότερα σκουτεράκια δίχρονα μεταχειρισμένα που κοιτούσα, είναι υδρόψυκτο, ξέρω εγγυημένα ότι το μηχανάκι είναι πένα και η τιμή είναι πολύ καλή για τα δεδομένα μου.

Στα αρνητικά η σέλα + το κόστος για την αλλαγή της, η θέση οδήγησης, το γεγονός ότι τρως όλα τα νερά και τη λάσπη στα πόδια σε αντίθεση με ένα σκουτεράκι και το ύψος του.

Προσπαθώ να αποφασίσω αν τα θετικά είναι αρκετά ώστε να το πάρω εν τέλει, αλλά δεν ξέρω πως είναι η συμβίωση με ένα τέτοιου είδους μηχανάκι για καθημερινή χρήση, οπότε όσοι έχετε παντρευτεί τέτοιου είδους μηχανάκι για καθημερινό θα ήθελα τη γνώμη σας. Επίσης απ ότι μου είπε ο γνωστός αν το πάρεις λογικά το παντρέυεσαι, καθώς αν δεν σε βολέψει είναι δύσκολο να το μεταπουλήσεις, προσπαθεί να το δώσει εδώ κι ένα 5 μηνο δίχως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρχει, οπότε αν το πάρω θα το παντρευτώ μέχρι να παραδώσει πνεύμα το μοτέρ.

Φαντάζομαι ανταλλακτικά δεν θα βρίσκεις τίποτα ποτέ,
Αν χρειαστείς καμιά ντιζα, μανέτα, γκαζιερα,φρένο,πιστόνι, ρόδα, αναρτήσεις υπάρχουνε?

Ίσως θα είναι την περισσότερη ώρα στο συνεργείο παρά στον δρόμο..
Τουλάχιστον έτσι ήταν τα παλιά και κάτι cdi, pageot,rieju, και λιγότερο derbi.
Δεν ξέρω αν βελτιώθηκαν τώρα.

Αν θες ποιο καλή ποιότητα πάρε aprilia sx 50 η rx50. Βγαίνανε και σε 125 4t.
Το είχα σκίσει με καμιά 70.000 χιλιόμετρα.. (sx50) με τρελές χρήσεις και ζορισμα και δεν έβγαλε κάτι σοβαρο.
είναι μηχανάκια φτιαγμένα για 16χρονους
Η σέλα είναι πολύ στενή και σκληρή, (enduro Motocross για ξαναμενο 16χρονο 50 κιλών που θα κάτσει και σε σανίδα για να πάει βολτα)

50 αρι με 6αρι κιβώτιο και δίχρονο σημαίνει ότι θα πάθεις καρπιαίο στο αριστερό χέρι από τις χιλιάδες αλλαγές ταχυτήτων και πατημα συμπλέκτη κάθε 30 μέτρα.. ειδικά αν είναι και φτιαγμένο και έχει μικρό φάσμα ροπής και ψηλά.
Και μαμά να είναι πάλι πρέπει να αλλάξεις 6 ταχύτητες για να φτάσεις στα 60-70km στο Φανάρι κατεβάζεις 6 και πάλι από την αρχή..

Κατανάλωση θα είσαι τα διπλά από παπί,, για καθημερινή μετακίνηση καλητερα παπί..
Αν ήσουν 16 και ήθελες να μάθεις συμπλέκτη και να κάνεις ταρζανιες, άλματα, πλαγιολισθισεις, enduro αλλάζει το πράγμα.
Μπαγκαζιερα πως βάλανε σε αυτό το μηχανάκι?

Αναρτήσεις και φρένα έχει σίγουρα καλύτερες από παπί,, ίσως και επιδώσεις,
Με γραναζομα και εξάτμιση θα χτυπάς ίσως 100km/h. Μαμά από 50 μέχρι 70 ανάλογα αν έχει τους κόφτες και το γραναζομα.
Αν είσαι τυχερός και έχει καλή ρύθμιση καρμπ,και καλό στρώσιμο και σωστή χρηση μπορεί να βγάλεις χιλιάδες χιλιόμετρα με μηδέν συντήρηση.
Δλδ οπότε θυμάσαι κανένα μπουζί και λάδι σασμάν..

Φαντάζομαι ανταλλακτικά δεν θα βρίσκεις τίποτα ποτέ,
Αν χρειαστείς καμιά ντιζα, μανέτα, γκαζιερα,φρένο,πιστόνι, ρόδα, αναρτήσεις υπάρχουνε?

Ίσως θα είναι την περισσότερη ώρα στο συνεργείο παρά στον δρόμο..
Τουλάχιστον έτσι ήταν τα παλιά και κάτι cdi, pageot,rieju, και λιγότερο derbi.
Δεν ξέρω αν βελτιώθηκαν τώρα.

Αν θες ποιο καλή ποιότητα πάρε aprilia sx 50 η rx50. Βγαίνανε και σε 125 4t.
Το είχα σκίσει με καμιά 70.000 χιλιόμετρα.. (sx50) με τρελές χρήσεις και ζορισμα και δεν έβγαλε κάτι σοβαρο.
είναι μηχανάκια φτιαγμένα για 16χρονους
Η σέλα είναι πολύ στενή και σκληρή, (enduro Motocross για ξαναμενο 16χρονο 50 κιλών που θα κάτσει και σε σανίδα για να πάει βολτα)

50 αρι με 6αρι κιβώτιο και δίχρονο σημαίνει ότι θα πάθεις καρπιαίο στο αριστερό χέρι από τις χιλιάδες αλλαγές ταχυτήτων και πατημα συμπλέκτη κάθε 30 μέτρα.. ειδικά αν είναι και φτιαγμένο και έχει μικρό φάσμα ροπής και ψηλά.
Και μαμά να είναι πάλι πρέπει να αλλάξεις 6 ταχύτητες για να φτάσεις στα 60-70km στο Φανάρι κατεβάζεις 6 και πάλι από την αρχή..

Κατανάλωση θα είσαι τα διπλά από παπί,, για καθημερινή μετακίνηση καλητερα παπί..
Αν ήσουν 16 και ήθελες να μάθεις συμπλέκτη και να κάνεις ταρζανιες, άλματα, πλαγιολισθισεις, enduro αλλάζει το πράγμα.
Μπαγκαζιερα πως βάλανε σε αυτό το μηχανάκι?

Αναρτήσεις και φρένα έχει σίγουρα καλύτερες από παπί,, ίσως και επιδώσεις,
Με γραναζομα και εξάτμιση θα χτυπάς ίσως 100km/h. Μαμά από 50 μέχρι 70 ανάλογα αν έχει τους κόφτες και το γραναζομα.
Αν είσαι τυχερός και έχει καλή ρύθμιση καρμπ,και καλό στρώσιμο και σωστή χρηση μπορεί να βγάλεις χιλιάδες χιλιόμετρα με μηδέν συντήρηση.
Δλδ οπότε θυμάσαι κανένα μπουζί και λάδι σασμάν..

Απ' ότι μου λέει ο γνωστός που το έχει, δεν καίει σχεδόν τίποτα 2.2-2.5 λίτρα ανά 100, μέχρι 65 πάει σε τρελά κέφια (όχι ότι θέλω κάτι τρομερό για μέσα στην πόλη έτσι κι αλλιώς οπότε δεν με νοιάζει καν αυτό και με 40 να πήγαινε πάλι το ίδιο θα μου ήταν), δεν ψήνομαι ούτε να αλλάζω γραναζώματα ούτε να ρίξω λεφτά πάνω του πέρα από τη σέλα. Ίσα ίσα να το έχω για τα κοντινά και ψώνια.

Μπαγαζιέρα μπήκε με σχάρα από πίσω με μόντα που έκανε ο γνωστός. Για ανταλλακτικά που λες δεν ξέρω τι παίζει γενικά ούτε καν που την ήξερα την beta σαν μάρκα, ιταλική είναι λίγο που το έψαξα, οπότε φαντάζομαι θα υπάρχουν ανταλλακτικά (?). Εμένα ο βασικός μου ενδιασμός είναι αν θα με βολέψει γι αυτό που το θέλω, για το συμπλέκτη που λες είναι σαν πούπουλο, σαν ψεύτικος τι να σου πω, δεν μου φάνηκε κουραστικό στο μισάωρο που το οδήγησα. Τώρα ναι σε αυτό με τις ταχύτητες έχεις δίκιο, θέλει να τις αλλάζεις συνέχεια, αλλά μπορείς να είσαι και 1-2 ταχύτητες κάτω απ ότι παρατήρησα στη βόλτα που το έκανα καθώς τραβάει από χαμηλά και είναι ροπάτο, καμία σχέση με αγωνιστικό που αναφέρεις που θέλει να το καρυδώνεις για να κρατάς ψηλά τις στροφές. Γενικά σαν παιχνίδι είναι το μηχανάκι γι αυτό μ' έψησε, είναι φουλ ευκολοδήγητο και ευέλικτο και η τιμή είναι πολύ ελκυστική (αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κοίταξα λόγω τιμής, αλλιώς θα πήγαινα σε σκούτερ μικρό σίγουρα, γενικά τα sx50 που αναφέρεις και είναι δυσεύρετα μεταχειρισμένα και εκεί στα 1700-2000 που τα δίνουν μεταχειρισμένα θα μπορούσα να πάρω ένα gilera ή ένα zip που επίσης παίζουν κοντά στο 1500άρι και να είμαι άπλας). Απλά το συγκεκριμένο λόγω του γνωστού ξέρω ότι είναι στρωμένο σωστά και έχει όλα τα σέρβις στην ώρα τους και δεν το οδηγάει και σαν κανίβαλος, βάλε και τη χαμηλή τιμή, γι αυτό το σκέφτομαι, αλλιώς θα έδινα ένα 500άρι πάνω και θα κοιτούσα δίχρονο σκουτεράκι που έχει και πάτωμα να είμαι αραχτός, αλλά είμαι στενά οικονομικά.

Για κανένα λόγο..
Μην το φορτωθείς,πάρε σκουτερ

Αυτα που αναφερεις ως αρνητικα

Στα αρνητικά η σέλα + το κόστος για την αλλαγή της, η θέση οδήγησης, το γεγονός ότι τρως όλα τα νερά και τη λάσπη στα πόδια σε αντίθεση με ένα σκουτεράκι και το ύψος του.

το κανουν κακη επιλογη για 2ο μηχανακι πολης.

Οποτε για κανεναν λογο

2χρονο για καθημερινό , όχι.

Ας μεγαλώσει λίγο.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, επιβεβαιώσατε αυτό που από μόνος μου πίστευα έτσι κι αλλιώς να πω την αλήθεια, αν δεν ήταν η χαμηλή τιμή ούτε που θα το σκεφτόμουν για τέτοιο μηχανάκι για καθημερινό, αλλά απ ότι βλέπω αν το πάρω θα το φεσωθώ και θα το μετανιώσω και δεν θα με εξυπηρετήσει κιόλας. Οπότε με βλέπω να μαζεύω λίγα λεφτά ακόμη και να πάω σε κάνα σκουτεράκι παλιό μεταχειρισμένο όπως κοίταζα εξ αρχής.

Με 1000 ευρώ αγοράζεις ένα modenas παπι που ηταν και σκυλιά άνετα πάντως και κάνεις την δουλειά σου

Με 1000 ευρώ αγοράζεις ένα modenas παπι που ηταν και σκυλιά άνετα πάντως και κάνεις την δουλειά σου

Έχεις δίκιο το θέμα είναι ότι ήθελα να αποφύγω το παπί γιατί δεν μ αρέσουν οι καρφωτές ταχύτητες και το σκούντιμα, οπότε εν τέλει θα πάω για σκουτεράκι, βρήκα μία καλή προσφορά για ένα jog και θα πάω από βδομάδα να το δω σε τι κατάταση είναι, πήγα σήμερα και είδα κι ένα dio επίσης αλλά δεν έκανε, είχε στραβώσει ο σκελετός από κάποια τράκα όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης και το συγκόλησαν μετά οπότε κατευθείαν ήταν άκυρο από μένα.

όλα καθοριζονται απο το τι χρήσεις υπολογίζεις να κάνεις
το z500 είναι ιδανικό για καθημερινό, μοτερ αξιόπιστο όσα χλμ και να μαζέψει και φθηνα σερβις ενώ είναι πιο ασφαλή γεωμετρικά λόγω ισορροπημενης μοτοσυκλέτας σε σχέση με οποιοδήποτε μικρό ή μικρομεσαίο σκουτερ

αν θέλεις να αγοράσεις ενα εντουρακι για να ξεκινήσεις να ανεβαίνεις εξερευνητικά στους χωματοδρομους της αττικής μια χαρα θα ήταν ενα μεταχειρισμένο τριετίας aprilia RX125 με κανα 2,5ρι ευρώ
"τυχαίο παράδειγμα"

όλα καθοριζονται απο το τι χρήσεις υπολογίζεις να κάνεις
το z500 είναι ιδανικό για καθημερινό, μοτερ αξιόπιστο όσα χλμ και να μαζέψει και φθηνα σερβις ενώ είναι πιο ασφαλή γεωμετρικά λόγω ισορροπημενης μοτοσυκλέτας σε σχέση με οποιοδήποτε μικρό ή μικρομεσαίο σκουτερ

αν θέλεις να αγοράσεις ενα εντουρακι για να ξεκινήσεις να ανεβαίνεις εξερευνητικά στους χωματοδρομους της αττικής μια χαρα θα ήταν ενα μεταχειρισμένο τριετίας aprilia RX125 με κανα 2,5ρι ευρώ
"τυχαίο παράδειγμα"

μια χαρά είμαι με το z500 για να κάνω το commuting μου από και προς τη δουλειά και τις βολτίτσες μου και εκδρομούλες, το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι κάτι για τα ψώνια και σε περίπτωση που πρέπει να πεταχτώ κάπου μέσα στη μέρα να μην ξεκλειδώνω και ξεκουκουλώνω πάλι το z500. Εντούρο στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει, απλώς το beta μπήκε στην κουβέντα λόγω της αφραγκίας μου :D. Στο μέλλον θα ήθελα να δω και τον κόσμο του εντούρο αλλά είναι δύσκολο για μένα καθώς μένω σε πολυκατοικία και δεν έχω ούτε χώρο για να αποθηκεύω τη μηχανή ούτε τρέιλερ οπότε δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει, ίσως αν κάποια στιγμή μετακομίσω στην επαρχία να το προσπαθήσω.

Πίσω
Μπλουζα