• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

εχει να μου προτεινει κανεις gps?

power hornet

nightrider
Εντάχθηκαν
8 Φεβρουαρίου 2006
Πόντοι αντιδράσεων
12
Πόντοι
0
καλησπερα παιδια εχω αναφερει στα ταξιδιωτικα οτι θα βγω εξωτερικο.
το εψαξα τελικα λεω να αγορασω navigator εχει να μου προτινει κανεις μαρκα navigator μοτοσυκλετας?
κανεις που να εχει παει εξωτερικο και να το εχει δουλεψει να ειναι σχετικα ευκολο στο να βαλεις διαδρομη κτλ.
ευχαριστω.

Απόψεις μου:

- Μην βασίζεσαι ΜΟΝΟ στο GPS (για 1001 λόγους!)
- Τα μοτοσυκλετιστικά GPS είναι πολύ ακριβότερα από τα αυτοκινητιστικά ΑΛΛΑ είναι αδιάβροχα και έχουν αλεξήλιο. Αν πας Ευρώπη να ξέρεις ότι θα βρεις 90% βροχή κάπου και επίσης δεν είναι ότι πιο εύκολο να δεις την οθόνη την ημέρα.
- Θα σου πρότεινα επώνυμο φθηνό μηχάνημα + χάρτες + μελέτη της διαδρομής από πριν (μέσω sites και εκτυπώσεις). Εγώ έχω ένα απλό της Garmin (τάξης 80€) με Ευρωπαϊκούς χάρτες και όσες φορές έχω πάει στο εξωτερικό (δυστυχώς χωρίς μοτό) δουλεύει πολύ καλά. Είναι επίσης αρκετά "σκληρό" για να πεθάνει! Αν πας σε πιο ακριβό, θα σου πρότεινα κάτι με bluetooth για να ακούς σε ένα ακουστικό τις φωνητικές οδηγίες.

Παρε οτι να'ναι...αρκει να ειναι Garmin!
Εχουν(εκτος του οτι ειναι η κορυφαια εταιρια στον χωρο)την μεγαλυτερη ποικιλια απο χαρτες που μπορεις να βρεις ευκολα και τζαμπα

Αυτή τη στιγμή το καλύτερο GPS για μοτοσικλέτα είναι το Garmin Montana . + _

απλα εκανα λαθος επρεπε να σας πω εκει γυρω στα 250 με μεγιστο 300 ευρω μπορω να δωσω για gps.
εκει ψαχνω διοτι μετα και ανεβαινει το κοστος.
πρεπει να κανω και σερβις στην μηχανη αν και θελω ακομα 5.000χλμ να την παω για σερβις ενα χορνετ 600 του 10 καινουργιο το πηρα εχω 23.000 τωρα πανω.

σκεφτομουν και το αλλο εχει ο αδερφος μου ενα δεν θυμαμε την μαρκα που του μιλας για που θες να πας και μιλαει μια γκομενα το εχει στο αμαξι.
να εκανε για μηχανη αυτο?και απλα να αγοραζα μια βαση μηχανης,αλλα ξερω δεν ειναι αδιαβροχο και ετσι ριξει καμια βροχη εκει που θα παω τον ηπια θα του χαλαει και ποιος τον ακουει.

Τελευταία επεξεργασία:
Eδω εισαι: http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvugtr16/

Δοκιμασμενα απο πολλα φορουμ, τσαμπα σε σχεση με αλλα μοτοσυκλετιστικα GPS, εχει μεσα προεγκαταστημενο προγραμμα της NAVIGON (IGO), αλλά μπορεις να βαλεις κι οτο αλλο προγραμμα θελεις εσυ.

YΓ Για να μην μπερδευεσε, αλλο πραγμα η συσκευη κι αλλο πραγμα το προγραμμα πλοηγησης... ;)

[...]σκεφτομουν και το αλλο εχει ο αδερφος μου ενα δεν θυμαμε την μαρκα που του μιλας για που θες να πας και μιλαει μια γκομενα το εχει στο αμαξι.
να εκανε για μηχανη αυτο?και απλα να αγοραζα μια βαση μηχανης,αλλα ξερω δεν ειναι αδιαβροχο και ετσι ριξει καμια βροχη εκει που θα παω τον ηπια θα του χαλαει και ποιος τον ακουει.

Δες μαρκα/μοντέλο και ψαξε τα χαρακτηριστικά του στο ιντερνετ να δεις εαν ειναι αδιαβροχο. Τα πιο πολλα των αυτοκινήτων παντως δεν ειναι. Και φυσικα τη γκομενα δε θα μπορεις να την ακους παρα μονο με ακουστικά μεσα στο κρανος...

ευχαριστω mcgyver να εισαι καλα.
θα πω του alex84 που εχει ανεβει πλεον για μονιμα γερμανια μπας και μου το βρει απο εκει ποιο φτηνο.
για εκει λεω να παω το καλοκαιρι μανχαιμ να γυρισω λιγο απο γερμανια τα μερη ελβετια και στο κατεβασμα να παω η stelvio η dolomiti που ειναι το ονειρο μου,που οταν κοιταω τα ταξιδιωτικα απο εδω μεσα με εχουν μαγεψει αυτα τα μερη.

ευχαριστω μαν και παλι

Παντως για αυτα τα μερη, ειναι (υπερ)αρκετός και ενας χάρτης. Μη μπαινεις σε περιττα εξοδα. ;)

σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις και οποιος εχει κατι αλλο να προτινει ειμαι στο διαρκες ψαξιμο.
μια τελευαταια ερωτηση αυτα οταν τα αγοραζεις εχουν βαση για να μπαινει στην μηχανη?η πρεπει να σκασεις κανενα 45 ευρω η 60 ευρω που κοιταγα για το tomtom και επαθα μια συγκοπη:eyepop:

Παντως για αυτα τα μερη, ειναι (υπερ)αρκετός και ενας χάρτης. Μη μπαινεις σε περιττα εξοδα. ;)
λες καπταιν?τι να πω μου ειπε ο αλεξ εκει στην γερμανια εχει πολλους αυτοκινητοδρομους και για να μηνβ μπερδευτω καλυτερα να παρω ενα navigator.
νομιζεις και εγω δεν τα σκεφτομε τα εξοδα?οτι ειναι λιγο αρκετα?συν στις ημερομινιες που θα παω 29 ιουνιου για ενα 12 ημερο θα πετυχω στην γερμανια και motogp και στο σκεφτομε να παω στον αγωνα συν αλλα εξοδα.
μου ειπε ο αλεξ 80 ευρω οι δυο μερες αλλα στο χυμα που καθεσε κατω δεν με χαλαει.

για χαρτες αμα το παιξω ετσι να κατεβασω απο νετ?εχει να μου προτινεις κανενα σιτε?η να αγορασω χαρτη τι ευρωπης?

λες καπταιν?τι να πω μου ειπε ο αλεξ εκει στην γερμανια εχει πολλους αυτοκινητοδρομους και για να μηνβ μπερδευτω καλυτερα να παρω ενα navigator.
νομιζεις και εγω δεν τα σκεφτομε τα εξοδα?οτι ειναι λιγο αρκετα?συν στις ημερομινιες που θα παω 29 ιουνιου για ενα 12 ημερο θα πετυχω στην γερμανια και motogp και στο σκεφτομε να παω στον αγωνα συν αλλα εξοδα.
μου ειπε ο αλεξ 80 ευρω οι δυο μερες αλλα στο χυμα που καθεσε κατω δεν με χαλαει.

για χαρτες αμα το παιξω ετσι να κατεβασω απο νετ?εχει να μου προτινεις κανενα σιτε?η να αγορασω χαρτη τι ευρωπης?

Γιατι να μπερδευτείς? Κοιτας το χαρτη πού θες να πας, κοιτας τις ταμπελες και στρίβεις. Απο το να κοιτάς την οθόνη του gps σε μια autobahn που θα σε περνανε αριστερα με 200, καλυτερα ειναι.
Τι να κατεβασεις απο νετ? Υπαρχει το google maps που τα κανει όλα έτοιμα. Δε θα αγοράσεις χαρτη Ευρωπης, αλλα πιο λεπτομερή χαρτη των περιοχών που θες να πας. Συστήνω τους χαρτες της Michelin.

Γενικώς δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ gps σε κανενα ταξιδι. Για μενα, η ωραιότερη στιγμη τετοιων ταξιδιων ειναι το τελος της μερας που, με συντροφια μερικες μπυρες απλωνεις το χαρτη και κοιτάς πού θα πας αύριο.

Πχ:

DSC01025.jpg

Αν τα χρήματα είναι θέμα και υπάρχει γενικότερα ζόρι, δεν το χρειάζεσαι το gps στην ευρώπη! Έχω κάνει 4 οδικά ταξίδια στο εξωτερικό, τα 2 με τον καπετάνιο απο πάνω, ποτέ δεν έπαιζε gps. H σήμανση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υπέραρκετή και αν έχεις λίγο καλή αίσθηση προσανατολισμού δεν θα έχεις πρόβλημα. Άντε, καμιά φορά να μπερδέψεις/χάσεις καμιά διασταύρωση. Και λοιπόν? Μεσα στη χαρά του ταξιδιού είναι και αυτό.
Πάρε χάρτες της michelin και είσαι κομπλέ.

Το gps βοηθά πραγματικά πολύ αν έχεις σκοπό να περιπλανηθείς μέσα σε άγνωστες μεγαλουπόλεις. Τότε σε γλυτώνει από αρκετό χρόνο.

Αν παρόλα αυτά είσαι αποφασισμένος, τότε με τα χρήματα που λες ότι garmin αυτοκινήτου και να πάρεις θα την κάνει τη δουλειά του παραπάνω απο ικανοποιητικά. Και με τα μοντέλα των 90-100 ευρώ είσαι καλυμμένος και πρέπει μόνο να φροντίσεις για την αδιαβροχοποίηση του. Και αυτό όμως τακτοποιείται γιατί στην αγορά παίζουν πολλές θήκες για αυτή τη δουλειά. Αυτά τα μοντέλα δε σε καλύπτουν μόνο στη περίπτωση που κάνεις offroad χρήση.

Σε περίπτωση που έχεις iphone ή android κινητό, μη μπείς σε έξοδα. Κατεβάζεις εφαρμογή gps και χάρτες (υπάρχουν τα πάντα) και αγοράζεις μια θήκη αδιαβροχοποίησης (πχ εδώ http://www.lifeproof.com/) και είσαι πάλι κομπλέ.

Αν τα χρήματα είναι θέμα και υπάρχει γενικότερα ζόρι, δεν το χρειάζεσαι το gps στην ευρώπη! Έχω κάνει 4 οδικά ταξίδια στο εξωτερικό, τα 2 με τον καπετάνιο απο πάνω, ποτέ δεν έπαιζε gps. H σήμανση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υπέραρκετή και αν έχεις λίγο καλή αίσθηση προσανατολισμού δεν θα έχεις πρόβλημα. Άντε, καμιά φορά να μπερδέψεις/χάσεις καμιά διασταύρωση. Και λοιπόν? Μεσα στη χαρά του ταξιδιού είναι και αυτό.
Πάρε χάρτες της michelin και είσαι κομπλέ.

Το gps βοηθά πραγματικά πολύ αν έχεις σκοπό να περιπλανηθείς μέσα σε άγνωστες μεγαλουπόλεις. Τότε σε γλυτώνει από αρκετό χρόνο.

Αν παρόλα αυτά είσαι αποφασισμένος, τότε με τα χρήματα που λες ότι garmin αυτοκινήτου και να πάρεις θα την κάνει τη δουλειά του παραπάνω απο ικανοποιητικά. Και με τα μοντέλα των 90-100 ευρώ είσαι καλυμμένος και πρέπει μόνο να φροντίσεις για την αδιαβροχοποίηση του. Και αυτό όμως τακτοποιείται γιατί στην αγορά παίζουν πολλές θήκες για αυτή τη δουλειά. Αυτά τα μοντέλα δε σε καλύπτουν μόνο στη περίπτωση που κάνεις offroad χρήση.

Σε περίπτωση που έχεις iphone ή android κινητό, μη μπείς σε έξοδα. Κατεβάζεις εφαρμογή gps και χάρτες (υπάρχουν τα πάντα) και αγοράζεις μια θήκη αδιαβροχοποίησης (πχ εδώ http://www.lifeproof.com/) και είσαι πάλι κομπλέ.

κοιτα οσο ειναι τα σκεφτομε τα χρηματα σε ολους μας εχουν κοψει απο το μισθο αρκετα λεφτα.
ειναι ζορι πλακα πλακα αμα σκασω π.χ το μεγιστο 300ευρω για ενα navigator οκ? συν το σερβις το μεγαλο που πρεπει να κανω στην μηχανη το υπολογιζω γυρω στο 200 με 250 ευρω μεχρι στιγμης εχουν φυγει ηδη 550ευρω.οποτε καταλαβαινεις.
εχω κινητο με android το htc explorer εχω κατεβασει ενα προγραμμα το ndrive σπασμενο,λες να το κανω ετσι οπως μου ειπε ο καπταιν?και τωρα εσυ?να κατεβασω χαρτες απο το google maps με τις διαδρομες να τις εκτυπωσω και συν να αγορασω και χαρτες τις
michelin για ιταλια ελβετια γερμανια και αντε αυστρια να ειμαι κομπλε.
θα κοιταξω και για καλυτερο προγραμμα αμα υπαρχει για android να περασω για χαρτες εκτος αμα ξερεις κανενα να μου πεις.
παλι ευχαριστω παιδια οσοι με βοηθατε ειναι το πρωτο μου ταξιδι που θα κανω εξωτερικο και φυσικο να εισαι λιγο αγχωμενος.

[...] michelin για ιταλια ελβετια γερμανια και αντε αυστρια να ειμαι κομπλε.[...]

Παρε χαρτες περιοχών (πχ Τιρολο, Ρηνανια-Βεστφαλια) και όχι χωρών. Δεν ειναι τόσο αναλυτικοι. Πεταξου μεχρι την Αναβαση και ψαξε τα ραφια (αγαπημενη ασχολία)

...
θα κοιταξω και για καλυτερο προγραμμα αμα υπαρχει για android να περασω για χαρτες εκτος αμα ξερεις κανενα να μου πεις.
παλι ευχαριστω παιδια οσοι με βοηθατε ειναι το πρωτο μου ταξιδι που θα κανω εξωτερικο και φυσικο να εισαι λιγο αγχωμενος.

Yπάρχουν πραγματικά πολλές εφαρμογές και πολλοί χάρτες για android.
Για παράδειγμα, δες τα αποτελέσματα αναζήτησης για χάρτες OSM (openstreetmaps).
... και δεν είναι μόνο αυτοί ... δες πχ για iGo, MapDroid, CoPilot κλπ κλπ ... υπάρχουν 10άδες ...

Πίσω
Μπλουζα