Παίδες, κάποιες σκέψεις και η άποψη μου για το θέμα που δημιουργήθηκε (Δυστυχώς έπηξα τόσο άσχημα όπου τώρα μπόρεσα να διαβάσω τα post σας).........
Οφείλουμε σεβασμό στους ανθρώπους που γράφουν εδώ και ειδικά σε αυτούς που δεν μας ξέρουν και δεν τους ξέρουμε οπότε εύκολα μπορούμε να παρεξηγηθούμε.
Είμαστε μια μεγάλη παρέα που κάνουμε χαβαλέ, προβληματιζόμαστε, ψάχνουμε να λύσουμε προβλήματα κάθε είδους κλπ, αλλά πάνω απόλα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε άνθρωποι όπου κουβαλάμε τα ζόρια της καθημερινότητας και πολλοί από εμάς, λανθασμένα βέβαια, τα βγάζουν μέσα στο φόρουμ.
Όταν κάποιος μπει και γράψει κάτι που απλά δεν συμφωνούμε ή που το θεωρούμε μεγάλη μαλακία δεν υπάρχει λόγος να του επιτεθούμε και να χάσουμε την ψυχραιμία μας, εκ των πραγμάτων ΔΕΝ μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά όταν έχεις χάσει την ψυχραιμία σου και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ακόμα και εάν έχεις 100% δίκιο να το βρεις.
Δηλαδή νομίζεις ότι εάν απαντήσεις με βρισιές στα ειρωνικά ή υβριστικά γραφόμενα κάποιου υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς ή να του δώσεις να καταλάβει ότι είναι λάθος???
Θα ήτανε πολύ εύκολο να μεταφερθεί το post στις διαμάχες και εκεί να μαζευτούν αρκετές απαντήσεις χωρίς τελικά να γίνει τίποτα, όπως έχει γίνει στο παρελθών αρκετές φορές. Το κλείδωσα για έναν και μόνο λόγο, γιατί πρέπει να βγει κάτι από μια τέτοια «συζήτηση», να καταλάβουμε ότι ακόμα και το ειρωνικό ύφος ή το υβριστικό, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και με σεβασμό και τελικά να φέρεις τον συγγραφέα του να δεί ότι αυτό το στιλ δεν βγάζει πουθενά και δεν είναι αποδεκτό σε μια κοινωνία σκεπτόμενων ανθρώπων.
Όχι τα post μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται και ανταλλάσσουν φιλικές ψηφιακές σφαλιάρες δεν είναι το ίδιο, για παράδειγμά ο Μιχάλης με τον Διονύση και με εμένα και και και βριζόμαστε σε καθημερινή βάση αλλά όταν ανταμώσουμε και βόλτες πάμε μαζί και χαβαλέ κάνουμε και γουστάρουμε να τα λέμε από κοντά και τηλεφωνιόμαστε να ρωτήσουμε «πως είσαι ρε φίλε?».
Αυτά τα γράφω όχι γιατί θέλω να δικαιολογηθώ ή να απολογηθώ για κάτι αλλά γιατί θέλω να συναναστρέφομαι με φίλους και ακόμα και εάν κάποιος άγνωστος μπει εδώ μέσα και με βρίσει να του φερθώ σαν φίλος και να του δείξω ότι τελικά αυτός κάνει λάθος.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Julius
Y.Γ. Θα σας παρακαλούσα να γράψετε την άποψη σας