Μετά από 10000 χλμ αποφάσισα να γράψω ένα mini review ώστε να είναι συγκεντρωμένες οι πληροφορίες για επίδοξους αγοραστές. Εννοείται, πως όλοι που έχουν το συγκεκριμένο μπορούν να συμπληρώσουν δικές τους απόψεις, ώστε να είναι πιο αντικειμενικές οι πληροφορίες.
Τη μηχανή την αγόρασα, με γνώμονα το γεγονός ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά και ήθελα μια μοτοσικλέτα να μου παρέχει ανεμοκάλυψη (είχα hornet), να είναι όσο το δυνατό αξιόπιστη και να έχει χαμηλή κατανάλωση. Το τελευταίο, θεωρώ, είναι και το δυνατό σημείο της συγκεκριμένης, καθώς, δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη μοτο με τόσο χαμηλή κατανάλωση.
Ήμουν ανάμεσα σε αυτή και το V-Strom. Τελικά προτίμησα τη συγκεκριμένη, λόγω του ότι το στρώμα γενικά το βλέπεις παντού και το έχω βαρεθεί μόνο και σαν εικόνα.
Μετά, λοιπόν, από 10000 χλμ έχω εντοπίσει κάποια θετικά αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία της μηχανής.
Ξεκινώντας από τα θετικά που λίγο πολύ έχουν ακουστεί και εδώ αλλά και σε άλλα fora, το πρώτο και κύριο είναι η κατανάλωση. Πραγματικά, ακόμα και τώρα δεν το πιστεύω πώς γίνεται να καίει τόσο λίγο. Σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, αν κινείσαι φυσιολογικά έχεις μία μέση κατανάλωση περί τα 3.8 λτ/100χλμ, ενώ, αν κινείσαι με ρυθμούς ετήσιας του Μοτο είδα μέση κατανάλωση 3.2. Μέσα στην πόλη έχεις μία κατανάλωση 3.8 λτ/100χλμ, ενώ σε αυτοκινητόδρομο πηγαίνοντας για αρκετή ώρα με 140-150/160 βλέπεις 4.3-4.5 μέση κατανάλωση.
Ένα άλλο θετικό, είναι τα αραιά σε χρονικά διαστήματα σέρβις (τα οποία, βέβαια, δεν τα τηρώ καθώς έχω ήδη κάνει μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου πριν τα 12000 που λέει η Honda).
Επίσης, προς εντύπωση μου είναι πάρα πολύ σταθερό σε ταχύτητες έως 170 χλμ που έχω πάει (δεν ξέρω αν πάει και παραπάνω ). Πραγματικά με αέρα στην εθνική και δεν καταλαβαίνεις τπτ. Αυτό σου εμπνέει και ασφάλεια και σε προδιαθέτει να ανεβάσεις ταχύτητα, αλλά...
Και κάπως έτσι μπαίνουμε στα αρνητικά. Όντως το μοτέρ έχει χαμηλά αρκετή ροπή που βοηθάει σε συνθήκες πόλης και επαρχιακού δικτύου, αλλά στον αυτοκινητόδρομο σου λείπει το γκάζι. Ναι δε λέω ότι θα χρειαστείς να πας με ταχύτητες άνω των 170, αλλά το θέμα είναι και πόσο γρήγορα και αβίαστα πιάνει αυτά τα χλμ. Δεν το συζητώ, αν έχεις συνεπιβάτη πιάνεις τα 130-140 και μετά ούτε σκέψη για προσπέραση. Αν είσαι μονοκάβαλος, οκ, κάνεις ένα σταυρό και προσπερνάς
Εδώ να αναφέρω και ότι δεν είναι άνετο για το συνεπιβάτη. Η σέλα πίσω είναι αρκετά μικρή και τα πατηράκια είναι σχετικά ψηλά για συνεπιβάτες άνω του 1.70. Επίσης, είναι πολύ κοντά στα πατηράκια του οδηγού, οπότε αν ο οδηγός πατάει τα πατηράκια με το μετατάρσιο, η φτέρνα βρίσκει το παπούτσι του συνεπιβάτη.
Τελευταίο αρνητικό που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το ότι η γκαζιέρα είναι αρκετά σκληρή και σε πολύωρη οδήγηση κουράζει.
Τέλος κάποιες παρατηρήσεις που δεν μπορώ να τις κατατάξω στα αρνητικά ή θετικά. Πρώτον, η θέση οδήγησης είναι λίγο σκυφτή προς τα εμπρός. Εμένα μ αρέσει, σε άλλους όχι. Δεύτερον, σε κλειστές στροφές θέλει λίγο παραπάνω δύναμη στο τιμόνι για το counter steering. Δεν στρίβει δηλαδή με τη σκέψη που λέμε. Θέλει να σπρώξεις λίγο περισσότερο. Βέβαια σε ανοιχτές καμπές νιώθεις τραίνο. Τέλος, όσον αφορά τις αναρτήσεις είναι σκληρούτσικες. Εμένα, μ αρέσει γιατί θέλω να νιώθω τον δρόμο, αλλά σε άλλους δεν αρέσει. Επίσης, έχω παρατηρήσει, ότι με συνεπιβάτη βελτιώνεται η αίσθηση της πίσω ανάρτησης, άρα θεωρώ ότι πρέπει να ελαττώσω ένα κλικ την προφόρτιση.
Αυτά. Ελπίζω να μην κούρασα Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα συμπληρώσω. Αν κάποιος έχει άλλες απόψεις, ελεύθερα