αγοράστηκε σήμερα για 4 κατοστάρικα
στοχος να μετακινούμαι οικονομικά στην πόλη και να γλιτώσω την μετακίνηση με λεωφορείο
δευτερος στοχος να καταφερω να κανω ενα ταξίδι με αυτο
ποιο ταξιδι? αρτα-θεσσαλονικη και πισω συνολο 650 χιλιομετρα οπως βλεπω στο google earth
αν το αγαπήσω θα γινει φτηνο-ανακατασκευη (βασικα να το βαψω θελω)
για καποιους ισως αυτο δεν ειναι ταξιδι αλλα 'βολτα' αλλα εδω μιλαμε για ενα αεροψυκτο παπακι 20+ χρονων που δεν ειναι στην καλητερη κατασταση που θα μπορουσε να ειναι.
στην πρωτη κιολας βολτα και ζορισμα με άφησε απο ντιζα γκαζιου
αλλαχτικε μαζι με το 'κοκκαλο' που ηθελε αλλαγη και γυαλοχαρταριστικε το μερος που πατάει το 'κοκκαλο'
αργοτερα μπηκε το 'τζαμι' στο ενα πισω φλας που ελειπε για να μην βραχυκυκλωσει η εκτεθειμένη λαμπα σε καμια βροχή
και βγηκαν μερικα πραγματα που δεν χρειαζονται για την ωρα
τα οποια ειναι
φυσικα θα ξαναμπουνε οταν ερθει η ωρα για το μεγαλο ταξίδι (λογο του οτι δεν εχω εδω τα εργαλεια μου ολες οι εργασιες έγιναν σε συνεργεια)
μεσα στο καλαθακι εχω σκεφτει να βαλω μπουκαλια ή μπετονι με βενζινη ωστε να εχω μεγαλη αυτονομία
ενω στην σχαρα ή θα μπει μπαγκαζιερα ή θα δεθει καπος εκει μια μικρη βαλιτσα.
η διαδρομη ειναι καπος ενα θεμα
δεν θελω να περασω απο διοδια για ελαχιστοποιηση του κοστους
απο την αλλη θεωρητικά ενα παπι 90cc δεν μπορει να μπει σε εθνικη οδο οπου τα ορια ταχυτητας ειναι 130km.h
απο την αλλη παράνομα δε φοραω μοτερ 110cc (βεβαια οι μπατσοι δεν καθονται να κοιταξουν μοτερ και νουμερα)
σε τα υπολοιπα θα ειμαι νομιμος
πρεπει να ετοιμαστει το παπι καθος αν με αφήσει θα ειμαι μονος στην μεση του πουθενά
(μενω λεσβο,σπουδαζω αρτα)
για αρχη ψαχνω να βρω το κιτ 'αφρου' σε περιπτωση που πάθεις λάστιχο ή κατι παρομοιο κιτ επιδιόρθωσης
μετα ειπα να παρω καμια λαμπα σε περιπτωση που καει καποια (πηρα)
και καποιες ασφαλειες αν καει καμια (ενας μάστορας μου ειπε να μην παρω και απλα αν καει κατι να το ξανασυνδεσω με κατι (αλουμινοχαρτο) και οτι δεν παιζει να μεινω απο τετειο λογο.
αλλο ενα πραγμα που προσπαθησα να κανω ειναι να το 'μακρινω' αλλα φοραει ειδη το μεγαλητερο δυνατο εμπος γραναζι
το πισω ειναι ακριβο οποτε αυτη η ιδεα απορρίπτεται
η τελικη του τωρα ειναι στα 80+km/h ενω δειχνει οτι μπορει να πηγαινει αξιόπιστα αν εχεις 40-50km/h
βεβαια μοιαζει αρκετα κοντο ή μαλλον εχει καποιες τασεις που το κανουν να δειχνει κοντο
καταναλωση ακομα δεν ξερω ειμαι στο μέτρημα (πιθανον κοντα στο 2 λιτρα/100 και ισως λιγοτερο σε ανοικτο δρομο)