Δημοσιεύθηκε αρχικά από
partially_legal
Καλησπέρα, αν και ξέρω ότι το θέμα με το δίπλωμα έχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum, σκέφτηκα να κάνω ακόμη ένα post σχετικά με αυτό για 2 λόγους.
1. Για να μάθω και εγώ, άλλα και γενικά οποίος έχει απορία τι ισχύει **τώρα** (2023).
2. Γιατί σε όλα τα ποστ που είδα η απάντηση που ψάχνει αυτός που ρωτάει συνήθως είναι "διασκορπισμένη" στα κάμποσα replies του κάθε post και όχι σε 2-3 καλογραμμένες απαντήσεις από άτομα που είτε έχουν περάσει την διαδικασία πρόσφατα είτε γνωρίζουν πολύ κάλα τον νομό για τον Χ λόγο (πχ να είναι δικηγόρος).
Οπότε, αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τα έξης.
1. Ποιες ακριβώς είναι οι κυρώσεις αν σε σταματήσουν χωρίς δίπλωμα (ή δίπλωμα που δεν καλύπτει την μηχανή σου).Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτό,μπορεί να φύγεις με μια απλή κλήση για κράνος το light σενάριο ή να σου πάρουν τις πινακίδες και να οριστεί δικαστήριο.
2. Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι αν πας στο δικαστήριο και κατέχεις το "σωστό" δίπλωμα, αθωώνεσαι. Σε περίπτωση που δεν αθωωθείς ποιες είναι οι κυρώσεις ? Μην περιμένεις από ένα φόρουμ τέτοιες απαντήσεις είναι θέμα δικαστού.Από ότι έχω διαβάσει είναι φυλάκιση από 1 μέρα έως και 1 χρόνο, ισχύει ακόμη αυτό ? Αν ναι ποσό "κοστίζει" η μια μέρα σε περίπτωση που θες να εξαγοράσεις την ποινή ? Ένας δικηγόρος θα σου πει καλύτερα.
3. Σε περίπτωση ατυχήματος τι γίνεται ? (είτε είσαι ο υπαίτιος ή όχι) (με ασφάλεια) την έβαψες.
4. Υπάρχει περίπτωση να στην χαρίσει ο αστυνομικός αν κατέχεις δίπλωμα άλλα δεν καλύπτει την μηχανή σου ? Ασχολίαστο
Για να δημιουργηθεί ένα ωραίο post θα παρακαλούσα να απαντήσετε μονό αν είστε σίγουροι για κάτι και μην γράφεται πράγματα που έχουν απαντήσει ήδη άλλοι
Ευχαριστώ.