Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Ερώτηση για τύπο μπαταρίας

Νέο μέλος

Ερώτηση για τύπο μπαταρίας

Καλημέρα σας, έχω ένα Piaggio Liberty 2Τ 50cc (αγορασμένο το 2006 ή το 2007 ή το 2008).

Ψάχνω για να αλλάξω την μπαταρία του και δεν μπορώ να βρω τον τύπο της μπαταρίας που πρέπει να αγοράσω (πχ YTX4L-BS , ΕΤΧ5L κλπ).
    Η καλύτερη ιδέα είναι φυσικά να δω τι μπαταρία υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μηχανάκι αλλά έχω την εντύπωση ότι σε κάποιο service o "μάστορας" μου έβαλε μια μπαταρία που δεν ήταν η ίδια με αυτήν που αντικετέστησε οπότε δεν θέλω να συνεχίσω και εγώ την πιθανώς λανθασμένη επιλογή του.

Πως θα βρω ακριβώς τον τύπο της μπαταρίας που φοράει το συγκεκριμένο μοντέλο;
    Υπάρχει πρόβλημα αν θα βάλω απλή, AGM ή Gel μπαταρία; Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ποιά είναι η καλύτερη με δεδομένο ότι τον χειμώνα το μηχανάκι δεν το κυκλοφορώ καθόλου;

Ευχαριστώ πολύ.

Παλαιό μέλος
    Αν έχεις το μανιουαλ, κοίταξε εκεί.
    Αν όχι, ψάξε στο ίντερνετ, μήπως μπορείς να το κατεβάσεις.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Αν έχεις το μανιουαλ, κοίταξε εκεί.
    Αν όχι, ψάξε στο ίντερνετ, μήπως μπορείς να το κατεβάσεις.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, έψαξα και βρήκα τον αριθμό πλαισίου και με βάση τον αριθμό αυτόν έχω την εξής εικόνα https://www.piaggiopap-parts.gr/c,59...81%CE%BD%CE%B1
    όπου βλέπω τις διαθέσιμες μπαταρίες.

Ερώτηση: αν εγώ θέλω να βάλω μια μπαταρία GEL ή AGM , μπορώ;
    Αν μπορώ τι τύπο να ψάξω πλέον;

Παλαιό μέλος
    Βάλε μία κλειστού τύπου με υγρά ή gel (καλύτερα), στον τύπο που δίνει το μάνιουαλ (βλέπω, B4L-B).

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Βάλε μία κλειστού τύπου με υγρά ή gel (καλύτερα), στον τύπο που δίνει το μάνιουαλ (βλέπω, B4L-B).
    δηλαδή την ψάχνω ΥΒ4L-B; Στο skroutz βρήκα αυτές https://www.skroutz.gr/c/1224/moto_b...GM-YB4L-B.html , είμαι οκ?

Σε gel υπάρχει κάποια πρόταση;

και μια ακόμη ερώτηση: σε αρκετά καταστήματα βάζοντας τον τύπο της μηχανής μου βγάζει συμβατές τις μπαταρίες ΥΤΧ4L-BS, είναι σωστό αυτό; Μπορώ να ψάξω και τον συγκεκριμένο τύπο;
    Τελευταία τροποποίηση από tempo; 30/06/2024 στις 11:38.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε χωράει αλλά δεν θα δεις διαφορά.
    Μια απλή φτηνή κλειστού τύπου αρκεί.
    Όταν κάθεται μεγάλα χρονικά διαστήματα βρες ένα φτηνό μικρό φορτιστή μια φορά το μήνα π.χ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tempo Προβολή μηνύματος
    δηλαδή την ψάχνω ΥΒ4L-B; Στο skroutz βρήκα αυτές https://www.skroutz.gr/c/1224/moto_b...GM-YB4L-B.html , είμαι οκ?

Σε gel υπάρχει κάποια πρόταση;

και μια ακόμη ερώτηση: σε αρκετά καταστήματα βάζοντας τον τύπο της μηχανής μου βγάζει συμβατές τις μπαταρίες ΥΤΧ4L-BS, είναι σωστό αυτό; Μπορώ να ψάξω και τον συγκεκριμένο τύπο;
    Ναι, ψάχνεις YB4L-B (σε Υuasa).

Το μάνιουαλ προτείνει και τον δεύτερο τύπο που γράφεις, συνεπώς θεωρώ ότι ταιριάζει. Δεν γνωρίζω τις αντιστοιχίες.

1200sport&MULHACEN 659 Το avatar του/της iokozel
    Χρησιμοποιώ εδώ καί δέκα χρόνια, τίς μπαταρίες τύπου AGM, σ'όλα τά μηχανάκια μου. Τής εταιρείας motobatt. Αγορά από https://gr-kiros.gr Ότι καλύτερο από μπαταρία. Πάντα όμως συνδεδεμένη μέ συντηρητή-φορτιστή.Τώρα, σέ περίπτωση αγοράς καινούργιας μπαταρίας, ποτέ μά ποτέ κατ' ευθείαν τοποθέτηση στήν μηχανή καί ξεκίνημα. Πλήρη φόρτιση πρώτα, ξεκούραση τήν μπαταρία μισή ώρα τουλάχιστον καί, στήν πρώτη εκκίνηση(μιζιά), παραλληλισμένη μέ μιά άλλη μπαταρία, ούτως ώστε τό πρώτο CCA τής μπαταρίας, νά μήν είναι ολόκληρο από τήν νέα, αλλά νά υποβοηθη
    θεί καί από μιά άλλη. Θά έχεις μπαταρία γιά πολλά-πολλά χρόνια. [Σού λέω αυτές τίς λεπτομέρειες όχι αυθαίρετα, αλλά γιατί είμαι Ηλεκτρολόγος οχημάτων καί βιομηχανικών εφαρμογών(δές στό www.facebook.com/keoax)]
    ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέο μέλος Το avatar του/της Sid.Stavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από iokozel Προβολή μηνύματος
    σέ περίπτωση αγοράς καινούργιας μπαταρίας, ποτέ μά ποτέ κατ' ευθείαν τοποθέτηση στήν μηχανή καί ξεκίνημα. Πλήρη φόρτιση πρώτα, ξεκούραση τήν μπαταρία μισή ώρα τουλάχιστον

καί, στήν πρώτη εκκίνηση(μιζιά), παραλληλισμένη μέ μιά άλλη μπαταρία, ούτως ώστε τό πρώτο CCA τής μπαταρίας, νά μήν είναι ολόκληρο από τήν νέα, αλλά νά υποβοηθηθεί καί από μιά άλλη.
    Στα παπακια στις μπαταριες με υγρα κατα καποιο τροπο γινεται αυτο (το 1ο σκελος)
    Για το 2ο πολυ δυσκολο, να πω την αληθεια δεν το εχω δει πουθενα.

(δές στό www.facebook.com/keoax)]
    Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν
    Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή ο κάτοχος κοινοποίησε το περιεχόμενο μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων, άλλαξε τα άτομα που μπορούν να το δουν ή το περιεχόμενο έχει διαγραφεί.

Παρόμοια θέματα

1. Σύντομη ερώτηση για ξαφνικό θάνατο μπαταρίας.
    από SeniorCanardo στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2023, 18:17
  2. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 10:20
  3. Ερωτηση Για Ολους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 12:43
  4. Ερωτηση Για Fmf