εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Αν μετρήσεις θα βρεις και παραπάνω.
Μέτρησε το θερμοπιστολο που λέει πως βγάζει 450 πόσο βγάζει στα 30cm και θα καταλάβεις.
Είχα μια συζήτηση σε ένα συνεργείο.
Μου λέει ο μάστορας ότι ποτέ δεν πρέπει να βάζεις γράσο γραφίτη σε ρουλεμάν και στο λαιμό τις μηχανής, γιατί ο γραφίτης είναι μέσα στο γράσο σαν λεπτή σκόνη μεγάλης σκληρότητας, και φθείρει τα μέταλλα που κινούνται όπως θα το έκανε μία σμυριδαλοιφή. Σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια, αλλά μου έλεγε ότι με τον ίδιο τρόπο κάνει ζημιά.
Εγώ δεν το είχα ξανακούσει αυτό.
Οι οδηγίες των γράσων με γραφίτη λένε ότι συνίστανται για ρουλεμάν. Να ξέρει καλύτερα ο μάστορας;
Τελευταία τροποποίηση από GEORGIOS; 17/01/2024 στις 22:22.
Τον ρώτησα και μου είπε ότι τον βάζει μόνο εκεί που υπάρχουν περιστασιακές κινήσεις και όχι συνεχόμενες.
Επίσης μου είπε να κάνω το εξής πείραμα για να πεισθώ.
Να τρίψω γραφιτούχο γράσο πάνω σε ένα γυαλί, και θα δω ότι το γυαλί θα θαμπώσει, γιατί οι κόκκοι του γραφίτη θα το τρίψουν.
Ένα συνεργείο μοτοσυκλετών έχει αυτός ο μάστορας στην Καλαμάτα.
Όρεξη να έχεις να ανοίξεις συζήτηση για ότι θέλεις, σου δίνει εξηγήσεις για ότι απορίες έχεις. Σπάνια περίπτωση.
Στα ρουλεμάν του λαιμού υπάρχει συνεχής κίνηση;
Και μάλιστα με τέτοια διάρκεια που θα προλάβει το γραφιτουχο
να κάνει ζημιά πριν την φυσιολογική φθορά;
Είναι λίγο περίεργο αλλά ο μηχανικός σου είναι και σου εξηγεί. Τι σου προτείνει;
Αυτό το γράσο ο κάθε κατασκευαστής το προτείνει για αργές έως γρήγορες κινήσεις, και για μέτρια έως υψηλά φορτία.
Τα ball joints (ενσφαιρα ρουλεμάν ή κοινώς μπαλάκια) στα ακρα των ψαλιδιών των αυτοκινήτων έχουν τετοιο γράσο, ακριβώς επειδή αντέχει υψηλά φορτία.
Sent from me using a computer.
Το πιστολάκι μαλλιών βγάζει 30-60°C στη χαμηλή σκάλα και 80°C+ στη μεγάλη σκάλα. Κάποια επαγγελματικά ξεπερνούν τους 100°C.
Τα θερμοπίστολα ανεβάζουν εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου και θέλουν πολλή προσοχή, διότι μπορεί να κάνουν ζημιά, όπως σωστά ανέφερες.
Για πολλές περιπτώσεις το πιστολάκι μαλλιών κάνει καλύτερη δουλειά και το χρονικό διάστημα που απαιτεί είναι απαραίτητο ώστε να ανέβει η θερμοκρασία προοδευτικά στο εσωτερικό του υλικού που μας ενδιαφέρει.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Μια χαρά είναι το γράσο με γραφίτη ή Μos2 για τα ρουλεμάν στο λαιμό .
Στα ρουλεμάν τροχού όντως δεν κάνει.
Χρειάζομαι τα φώτα σας.
Εκεί που έχω κυκλώσει, είναι ένας αισθητήρας θερμοκρασίας, ο οποίος είναι βιδωμένος στο χάλκινο boiler (εκεί που καταλήγει το κίτρινο καλώδιο).
Αυτός ο αισθητήρας, έχει χαλάσει (πιθανό να έχει κοπεί το καλώδιο).
Δοκίμασα με ένα 17 σωληνωτό, αλλα δεν λύνει.
Δεν ξέρω αν έχει loctite στο σπείρωμα, αλλα θέλω να το λύσω χωρίς να χρειαστεί να κάνω βίδες όλη τη μηχανή για να πάρω το boiler στο χέρι.
Σκέφτηκα οτι η καλύτερη λυση θα ήταν ένα κρουστικό, αλλα δεν έχω.
Επειδή δεν χρειάζομαι κρουστικό γενικά, σκέφτηκα να πάρω κάποιο φτηνό να κάνω τη δουλειά μου τώρα, πριν το χώσω στο πιο ξεχασμένο συρτάρι του σπιτιού...
Κάτι τέτοιο θα είναι κομπλέ για τη δουλειά, ή τσάμπα θα δώσω τα 65€?
Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση?
Με το μπουλονοκλειδο που περιγράφεις,μπορεί και να την κόψεις.
Δεν ξέρω αν έχει ρύθμιση ταχύτητας αυτό που ποσταρες.
Δοκίμασε με τη σειρά, σπρέι διεισδυτικό,ταπ ταπ με σφυρί πάνω στο κεφάλι της βίδας και μετά με καστάνια/καρυδάκι προσπάθησε να λύσεις.
Αλλεως ένα χειροκίνητο σφυροκατσαβιδο ίσως είναι πιο ενδεδειγμένο για τη χρήση σου.με ένα 20€ παίρνεις force, και όλο και κάπου θα ξαναβρείς να το δουλέψεις.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Με κλειδί προσπαθείς;Αν ναι τότε κόψε τελείως το καλώδιο αφού θα το αλλάξεις και δοκίμασε με καριδάκι και μανέλα μπορείς να βάλεις και μια σωλήνα στην άκρη της μανέλας για περισσότερη δύναμη.
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Ρε παιδιά πως απαντάμε στα βρουμ άμεσα?