ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Για να καταλάβει κάποιος ότι ο μέσος όρος ζωής ενός ελαστικού
ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ πιο μακρυά από την ημερομηνία παραγωγής του
το αγοράσει κάποιος..!!
Απαιτεί κάποια ιδιαίτερη γνώση αυτό..??
Το ότι αν δεν κάνεις τα χλμ. για να τα φθείρεις θα τα πετάξεις νωρίτερα λόγω γήρατος..??
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για να ψάχνει κάποιος όσο πιο φρέσκα μπορεί να βρει..??
Απάντησε μας φίλε μου επαγγελματία,ας αφήσουμε κατά μέρος το ότι την πρώτη μέρα παραγωγής τους
θα είναι όπως φαντάζομαι ισχυρίζεσαι τα ίδια όπως μετά από 2-3 χρόνια..!!
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ απάντησε.
Δεν αγχωνομαι για τα λαστιχα... Παντα βαζω 6μηνου(περιπου) και δεν προλαβαινουν να παλιοσουν λογω χιλιομετρων...
Ποια 3χρονια;
Το πολυ πολυ να βγαλουν 1,5 χρονο!
προσέχουμε για να έχουμε!...
δεν εχω να απαντησω κατι.. διαθέσιμα είναι όλα στο διαδικτυο μπορεις να γκουγκλαρεις και να τα μαθεις απο πρωτο χερι.. εγω ότι και να γραψω, αμα δε συμφωνει με αυτό που εχει σφηνωθεί στο μυαλο σας ως σωστο συμφωνα παντα με τη δικη σας αποψη, θα είμαι ενας κακος επαγγελματιας που το μονο που θελει είναι να κοροϊδεψει τον πελατη για να του τα παρει.. βεβαια εγω ουτε δικο μου μαγαζι εχω ουτε τιποτα.. υπάλληλος είμαι...
το μονο που θα πω είναι αυτό: η διαρκεια ζωης ου ελαστικου απο τη στιγμη που θα τοποθετηθεί, συνισταται στα 2 χρονια για τα μοτο και 4 για τα αυτοκίνητα..
ποσο λογικο λοιπον θεωρείτε να απαιτείτε λάστιχα μεχρι 6μηνου γιατι τα παλιοτερα "πολυμεριζονται και χαλανε" και "με την ασφαλεια μας δε παιζουμαι" αλλα να τα αφήνετε 3+ χρονια στη μηχανη η 6+ χρονια πανω στο αμαξι??
Ρε παιδιά είναι επικαλυμμένα με ένα ειδικό κερί που για να φύγει πρέπει να το πας μια πολύ καλή βόλτα για να ανεβάσουν θερμοκρασία καλή τα λάστιχα. Όλοι το γνωρίζετε.... Εξάλλου οι εταιρίες δεν στοκάρουν όπως στόκριζαν πιο παλιά. Πολύ δύσκολα θα βρεις λάστιχο δύο χρόνων.
Όταν πάω στον λάστιχα δεν τα έχει στοκ, παίρνουμε τηλ, μας λέει τις ημερομηνίες από την αποθήκη, χωρίς να στεναχωρηθεί κανείς. Πριν είπα το όριό μου είναι 18 μήνες με ένα καλοκαίρι στην μέση.
Μελετήστε περι βουλκανισμού
και περι θερμικών κύκλων ελαστικού (το οποίο αποτελεί χαμηλής διεργασίας επανα-βουλκανισμό)
και περί σωστής διαδικασίας ανόδου κ καθόδου της θερμοκρασίας λειτουργίας των ελαστικών
κι αφού καταλάβετε οτι το ελαστικό είναι "ζωντανό" , κι αλλάζει
κι οτι οι αλλαγές του πρός το καλύτερο-σταθερο-ή χειρότερο ,είναι άμεσα συνδεδεμένες με την συμπεριφορά μας πρός αυτά
αφήστε τους μύθους για όσους αρέσκονται στην φιλοσοφία.
Μετά βάλτε ότι λάστιχα γουστάρετε ,κι αφού βρείτε τις σωστές πιέσεις ,κι έχετε σωστά ρυθμισμένες και ορθώς λειτουργικά αναρτήσεις ,ζεστάνετε τα και σωστά ,κ στρίψτε άφοβα.
Τα ελαστικά είναι ΧΗΜΕΙΑ και η οδήγηση μοτοσυκλέτας ΦΥΣΙΚΗ.
Η "φιλοσοφία" είναι για τον Dr.Τerens κ για τους πολιτικούς.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Με συγχωρείς αλλά η michelin για τα λάστιχά της λέει ετήσιο έλεγχο μετά από τα 5 χρόνια από την πρώτη τοποθέτηση και πέταμα 10 χρόνια από την κατασκευή.
Και αυτό το λέει εταιρεία που πουλάει λάστιχα, που την συμφέρει να τα πετάμε νωρίς.
Το να μιλάμε λοιπόν για ημερομηνία παραγωγής σε κάτι που δεν βγάζει 1 χρόνο καλά καλά είναι φιλοσοφίες.
αυτό δε το λεει μονο η μισελεν.. το λεει και ο ευρωπαϊκος φορεας ελεγχου για θεματα ελαστικων και τροχων, η λεγομενη ertro.. αλλα το ποσο θα διαρκεσει ένα λαστιχο εξαρτάται απο πολλους παραγοντες.. πηγαινε σε ένα οποιοδήποτε λαστιχαδικο και ζητα να σου δειξουν απο αυτά που εχουν για πεταμα σε τι κατασταση βρισκεται ένα μισελεν 4ετιας σε ελληνικες συνθηκες.. εμεις τα βγαζουμε όλα ψωριασμένα.. μπορει στη γαλλια και στη γερμανια να εχουν μεγαλυτερη διαρκεια.. αλλα στην ελλαδα πανω απο 4 χρονια στο αυτοκινητο δυστυχως δεεεν...
Να φανταστω οτι τα λαστιχα πρωτης τοποθετησης που ειναι σιγουρα 1 χρονο πανω στο καινουργιο σας μηχανακι τα πετάτε αμεσως ετσι;