Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση!
Τα πρώτα πόστ δεν μπορώ να τα κάνω edit.
Η ηγεσία θα με βοηθήσει?
δενειπα ρομπα ξεκουμπωτη, ρομπα σκετο ειπα
Νομιζω οτι:
Οι CDI αναφλεξεις (στις μηχανες τουλαχιστον) εχουν γενητριες 12 volt (ή καπου εκει τελος παντων) και κανουν εσωτερικα τον μετασχηματισμο σε υψηλοτερη ταση.
Τα "ματια" λεγονται κανονικα παλμογενητριες και υπαρχουν 3 συνηθεις περιπτωσεις, επαγωγικες (το κλασικο "ματι"), HALL και με φωτοτρανζιστορ.
Τελος στιν φωτο που ανεβασε ο λιο παρουσιαζονται 2 γεφυρες μιας και αυτες οι κινεζικες παπαριες δεν κανουν ουτε σταθερωποιηση, ουτε ρυθμιση.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 29/06/2014 στις 08:31. Αιτία: Αντι για TCI ενωουσα CDI
καλα θα τα παμε απο την αρχη και βλεπουμε λεω τα πιο χτυπητα που θυμαμαι
η γεννητρια παραγει ηλεκτρικη ενεργεια οκ καλο...αγωγος κινουμενος σε μαγνητικο πεδιο παραγει ΤΑΣΗ εξ επαγωγης και οχι ηλεκτρικη ενεργεια, οποτε συμφωνα με τους δικουσ σου νομους αν η γεννητρια ειναι ανοιχτοκυκλωμενη τι κανει?καφε? τωρα κανε μου τη χαρη και μη πεταξεις κανα τυπο μεσα ηλεκτρομαγνητισμου γιατι δεν εχω ορεξη να ασχοληθω τοσο...
η ταση λοιπον που παραγεται δημιουργει με τη σειρα της ροη ηλεκτρονιων σε και κλειστο κυκλωμα μπλα μπλα μπλα και καταληγουμε να εουμε ροη ενεργειας...και φυσικα η συνολικη φαινομενη ισχυς που μπορει να τροφοδοτησει μια γεννητρια εξαρταται απο τα χαρακτηριστικα της...εκμεταλευοντας αυτη την ιδιοτητα --μετατρεπουμε-- μηχανικη σε ηλεκτρικη ενεργεια
μετα παμε παρακατω...τωρα αυτες οι παρατηρησεις δε θα τις εκανα καν αλλα επειδη εχεις και το υφος 100 καρδιναλιων και ρωτας τον αλλον στο σχηματικο της πουτσας που εκανε που ειανι το kill switch και τα καλωδια αν εχουν σωστες διατομες...
εχεις και κατι αλλα καλα οτι το τοξο δημιουργειται απο το ρευμα, τωρα πως δημιουργειται βεβαια οταν δεν υπαρχει ρευμα σε διακενο και αυτο ειανι δικος σου νομος?...κατι τασεις διασπασης, πεδια απο διαφορα δυναμικου και διηλεκτρικα αυτα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, οπως επισης οτι αφου το τοξο δημιουργειται απο το ρευμα, θελω να μου πεις γιατι στις μπαταριες των αυτοκινητων δεν εχουμε παρτυ τοξων μιας και μπορουν να δωσουν καμια 200αρια αμπερ...
hint εχει διαφορα η δημιουργεια του τοξου με τη διακοπη του?
Εμένα μου αρέσει που έχετε κολλήσει σε ενα ρημαδο kill switch και έχετε πιάσει να αναλύσετε τον νόμο του Ωμ, του τέσλα, του νευτωνα και την αρχαία αιγυπτιακή τεχνολογία.........
Είπαμε ρε παιδιά ένα λάθος κάναμε και αντί να το διορθώσουμε το βλέπω να γίνεται locked....
1. Έχουν γεννήτρια για να τροφοδοτηθεί το ηλεκτρολογικό / ηλεκτρονικό σύστημα της μοτοσυκλέτας. Η τάση (για το μπουζί εννοείς φαντάζομαι) ανεβαίνει απο τον πολλαπλασιαστή.
2. Πολύ σωστά. Αν και Hall λέγεται επίσης και επαγωγική. Ανάλογα με τον "μαγνήτη" που θα περάσει κοντά του, θα κλείσει κύκλωμα.
3. Φυσικά και κάνουν σταθεροποίηση. Αλλιώς θα γίνει ήχος και θέαμα το μηχανάκι. Στα πηνία (γεννήτρια και αγγλιστί stator) όσο αυξάνεται το μαγνητικό τους πεδίο, τόσο ανεβάζουν και αυτά τάση εξόδου.
με πυκνωτη μονο δεν εχεις εξομαλυνση στην εξοδο....ανιχνευση κορυφης εχεις...οποτε στην ουσια εξοδο θα ειχες τη μεγιστη τασσση της γεννητριας η οποια ειναι και αρκετα μεγαλη, οταν εψαχνα να βρω κατι πηγαινανε μεχρι 100βολτ
οι ανορθωτες οι συμβατικοι γινονται με αναλογικα, οι μοσφετ με 3 μοσφετακια συνηθως σε καθε φαση ελεγχομενα απο μικροελεκτη, αυτοι οι σταθεροποιητες που λες ειναι για σταθεση ταση συνηθως δικτυου, και μετα τη γευφυρα εχουν ενα σταθεροποιητικο που βγαζει σταθερη dc...με τετοιες διακυμανσεις στην ταση/συχνοτητα που εχεις απο τα πηνια δε γινεται αυτο
οποτε λες οτι με ενα πυκνωτη μπορεις να φορτισεις οτι μπαταρια θες ανεξαρτητου τασης....