ελαβα το κιτ πριν 20 μερες το μονταρισα,και το εβαλα σε μια μπαταρια που εχω στιν γουρουνα η οποια ητανε εντελως στεγνη απο υγρα,διοτι ειναι 3 χρονια σε ακινησια,τις εβαλα απεσταγμενο νερο,γιατη δεν ειχα υλεκτρολιτη,συνδεσα τον αποθειικωτη μαζι με εναν μικρο φορτιστη 500ma 12v και μετα απο 15 μερες η μπαταρια κραταει πλεον ρευμα και αρχιζουν τα στειχεια να βραζουν.η αληθεια ειναι οτι θελει υπομονη και τα αποτελεσματα θα τα δης περιπου στον μηνα.μιλαω ομως για μπαταρια παρατιμενει,για μπαταριες σε καλητερη καταστασει σηγουρα θα ειναι πολυ πιο συντομα τα αποτελεσματα.παντος κανει δουλεια.
Με άλατα το έχει δοκιμάσει κανείς;Tο Epsom Salts είναι απλά άλατα μπάνιου
αυτος ο φορτιστης κανει θαυματα,απο ebay 31€ με δωρεαν μεταφορικα.εχω μπαταρια αυτοκινητου ολοκαινουργια αχρησιμοποιητη τρεια χρονια στο ραφι και δεν φορτιζε με κανεναν φορτιστη,ουτε καν ξεκιναγε,και με αυτον τον φορτιστη σε τρεις μερες εγινε τουμπανο.αλλη μπαταρια στιν παρκαρισμενη γουρουνα τρια χρονια ουτε μισο volt τιν εκανε τουμπανο και αυτη.υπ΄οψην τις αδειασα τα υγρα και τις εβαλα αλατα epsom. και τελος τις μπαταριες δεν τις πεταμε,φιαχνονται και επανερχονται.
Τελευταία τροποποίηση από andreastwin; 01/06/2014 στις 11:04.
Τοποθέτησα ένα τέτοιο αλλά δεν άντεξε μήνα. Σε κάποιο πλύσιμο της μηχανής βράχηκε και καπούτ.
http://www.ebay.com/itm/Battery-life...item3f37235444
Πάντα υπάρχει αιτία!
δεν μενει μονιμα επανω στην μηχανη, το βαζεις οταν κανεις φορτιση,η οταν θελεις να κανεις αποθειικωση.λογικο ειναι να βραχει αφου το ειχες αφησει επανω μονιμα.
Σκέφτομαι να παρω αυτον εδω
Εχει αγορασει κανεις παρομοιο απο ebay να μας πει αν οντως κανει δουλεια?
Αντρεα, εκεινη την μπαταρια που σου ειχε στεγνωσει τελικα την ανεστησε?
εχω και γω καποιες απο τρακτερ οι οποιες ομως κρατανε λιγο φορτιο και σκεφτομαι μηπως τις σωσω.
πιστευω οτι αν τις δουλεψεις μερικες φωρτισεις θα παρουν τα πανω τους.την στεγνομενη τελικα δεν τιν γλιτωσα,θελει περισσοτερει δουλεια,[αδιασμα τα υγρα λιγο κουνημα να ξεκολισουν τα κατακαθεια απο τιν ηλεκτρολιση που κανει η μπαταρια,και μετα κενουργιο ηλεκτρολιτη και φωρτιση,αλλα επειδη ειχα μπαταρια αλλη δεν ασχοληθηκα.τις μηχανης ομως τιν εκανε αστερη και δουλευη αψωγα.
Ερώτηση: οι καλοί φορτιστές όπως π.χ. οι CTEK δεν κάνουν αυτή τη δουλειά όταν μπούν σε φάση συντήρησης; όταν ανάβει το φωτάκι με την ένδειξη ζιγκ-ζάγκ;
Πάντα υπάρχει αιτία!
λογικα ναι.
Για τον φίλο μου τον Πανούλη :
(όλοι συνδέονται πανω στους πολους της μπαταρίας, με ή χωρίς κανονικό φορτιστή - αρκεί να έχει φορτίο η μπαταρία για να δουλεψει ο ταλαντωτής..)
1. Απλό αλλα δύσκολο να βρεις το συγκεκριμένο MosFet
(κάποιο αντίστοιχο με παρόμοιο Idss και Vd ON θα κανει την δουλειά..)
2. Πιο πολύπλοκο αλλα πιο ευκολα βρισκεις τα εξαρτήματα
3. Παραλλαγή του 1.
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Καλυτερο των ανωτέρω αλλα με πιο βαβουρτζιδικη πλακετα..
(βαριέμαι να κανω στο Eagle - άμα θες να στείλω μια Vero ή διάτρητη..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...