Καφε λεει ο ενας.
Φαγητο & μεζεδακια ο αλλος.
Μια ζωη την εχουμε ο παρα-αλλος.
Ε τοτε γιατι να μην κανουμε το παραδοσιακο meet-up ?
Μαζωξη δηλαδη με κανα αναψυκτικο, κανα σουβλακι σε backpack, καμια φραπεδια και κανενα ανοιγματακι καμια παντια καμια σουζα;;
pew pew pew pew pew pew !!!
κι εγώ μάλλον μέσα.
και μενα... συνηθος μετα ειναι που δεν μ'αρεσει
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Λοιπόν, στην παλιά Σαλαμίνα υπάρχουν τρία ουζερί - μεζετζίδικα, σχεδόν κολλητά το ένα με το άλλο, και όλα σωστά μαγαζιά με καλή ποιότητα.
Το πάρκινγκ είναι θέμα και οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να μπουν ανάμεσα σε αυτοκίνητα ή σε πεζοδρόμια και μάλλον δεν θα φαίνονται.
Εκτός από το μέσα έχουν και ημι-υπαίθριους κλεισμένους με πλαστικό και με θερμάστρες.
Απόσταση αμελητέα από την παραλία - αν θέλετε μεζέ αντί για καφέ το γράφετε και αποφασίζουμε μέχρι την Τρίτη ώρα και μαγαζί
Ποια είναι η παλιά Σαλαμίνα ρε παιδιά? 10 χρόνια έζησα στη Θεσσαλονίκη αλλά 1η φορά ακούω την συγκεκριμένη περιοχή
Η παλιά Σαλαμίνα ήταν παραλία όπου έκανε μπάνιο η γιαγιά και ο παππούς μου μέχρι και μεταπολεμικά - ή όλη περιοχή ήταν τύπου πλούσιο προάστιο με επαύλεις, πχ βίλα Καπαντζή, Κόκκινος Πύργος, βίλα Μπιάνκα (που κανονικά είναι Κάζα Μπιάνκα) και η κεντρική οδός λεγόταν λεωφόρος Εξοχών. Η βίλα Καπαντζή ειδικά ήταν πάνω στο κύμα και την αμμουδιά.
Η επέκταση προς τα ανατολικά άρχισε με την κατεδάφιση του παραλιακού τείχους, ο Λευκός Πύργος ήταν κι αυτός μέρος της οχύρωσης μέσα στη θάλασσα, που ενωνόταν με το τείχος που φαίνεται ακόμη πίσω από τη λέσχη αξιωματικών μέχρι πάνω στα Κάστρα και "σφράγιζε" την πόλη. Η επέκταση στα δυτικά άρχισε με την αύξηση του πληθυσμού και φυσικά με την έλευση των προσφυγικών ροών.
Το ένα από τα ουζερί λέγεται μάλιστα παλιά Σαλαμίνα αλλά σήμερα που πέρασα το είδα κλειστό μαζί με το γειτονικό του Μια ολιά ρακή οπότε μάς μένουν δύο αν επιλέξουμε μεζέ.
Το έχω ξαναβάλει αλλά για όποιον ενδιαφέρεται για την συναρπαστική παλιά Θεσσαλονίκη αυτό το βιβλίο που είχα μεταφράσει πριν χρόνια για τον Μπαρμπουνάκη είναι εξαιρετικό με μοναδικές περιγραφές της πόλης μέχρι και τη μεγάλη φωτιά του '17:
@ ptc απίστευτες οι αναμνήσεις από το Λούνα Παρκ, μέχρι και την εφηβική μου ηλικία
τελικα ισχυει για τη παρασκευη; κατα τις 17:00-17:30 πως το βλεπετε βολευει;
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.