Καλημέρα.
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα βοήθεια, αν γνωρίζει κανείς σχετικά.
Ξημερώματα 28/9/2014 έτυχε και τράκαρα με τη μηχανή μου με ένα αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας.
Ήρθε η τροχαία, καταγράφηκε το συμβάν, κάλεσα και την ασφάλειά μου να έρθει για να μαζέψει και την μηχανή.
Από την τροχαία με ρώτησαν, αν θέλω να κάνω μήνυση. Τους απάντησα αρνητικά, οπότε σημείωσαν μόνο υλικές ζημιές.
Στην καταγραφή άφησε κάποια στοιχεία ως μάρτυρας κι ένας άλλος κύριος, ο οποίος έτυχε να είναι κοντά μου με την δική του μηχανή την στιγμή του ατυχήματος.
Επειδή ήμουν τραυματισμένος όμως, είχαν καλέσει ήδη ασθενοφόρο, οπότε με το που υπογράψαμε το χαρτί της τροχαίας, επειδή ήμουν και τρομαγμένος μήπως έχω χτυπήσει σοβαρά, έφυγα κατευθείαν με το ασθενοφόρο, αφού πρώτα ήρθε κι ένας φίλος μου να προσέχει την μηχανή, μέχρι να έρθει ο άνθρωπος της ασφάλειάς μου.
Την επόμενη μέρα, ήρθε άνθρωπος της ασφάλειάς μου σπίτι μου και φτιάξαμε μαζί την δήλωση ατυχήματος.
Σε δύο μέρες πήρα και αντίγραφο από την καταγραφή της τροχαίας.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Απ'όσο μου είπε κι ο φίλος μου που περίμενε με τη μηχανή μου, λίγο μετά την αναχώρησή μου, έφυγαν όλοι και το παλικάρι που τρακάραμε δεν φώναξε την δική του ασφάλεια.
Από τότε δεν έχει κάνει ακόμα δήλωση στην εταιρία του.
Απ'όσο βλέπω από τα στοιχεία του εντύπου της τροχαίας, το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά του, ενώ το ασφαλιστικό γραφείο του είναι η Grand.
Μίλησα με την ασφάλειά μου (Interamerican) και μου είπαν ότι δεν είναι συμβεβλημένοι με την Grand, οπότε δεν μπορούν να τα τακτοποιήσουν μεταξύ τους για φιλικές δηλώσεις κτλ.
Με το ίδιο το παλικάρι έχω πρόβλημα επικοινωνίας, καθώς σε γενικές γραμμές, είτε δεν απαντάει στις κλήσεις μου, είτε αν απαντήσει, θα δείχνει πρόθυμος να πάει να κάνει τη δήλωση, αλλά θα φέρνει δικαιολογίες ότι έχει μπλεξίματα και δεν προλαβαίνει ή θα κάνει τον ανήξερο για την διαδικασία και θα με καθυστερεί.
Σε επικοινωνία μου με την Grand, μου είπαν ότι από τη στιγμή που δεν έχει γίνει δήλωση από μέρους του δεν μπορεί να προχωρήσει.
Με τα πολλά, κατάφερα και βρήκα κάποιον από την Grand, ο οποίος με συμβούλεψε να τηλεφωνήσω στην ασφαλιστική εταιρία με την οποία συνεργάζονται (άρα η Grand πρέπει να λειτουργεί ως ασφαλιστικός πράκτορας και η ασφαλιστική εταιρία είναι η Enterprise Hellas), να ζητήσω πραγματογνώμονα να ελέγξει τη μηχανή, έτσι ώστε να ανοιχτεί και αριθμός φακέλου για την υπόθεσή μου.
Πράγματι, επικοινώνησα με την Enterprise Hellas στις 17/10/2014, κλείσανε ραντεβού για σήμερα να έρθει κάποιος να την ελέγξει, αλλά μου είπαν ότι αν δεν γίνει δήλωση από την μεριά του άλλου, δεν θα μπορούν να με αποζημιώσουν.
Παρ'όλα αυτά, με ρώτησαν πληροφορίες για το τρακάρισμα, σημειώθηκε κι από εκεί μόνο για υλικές ζημιές, αφού δεν είχα σοβαρό τραυματισμό, ενώ τους έστειλα και αντίγραφο από το χαρτί της τροχαίας.
Η ερώτησή μου είναι πώς μπορώ να αποζημιωθώ, αν ο άλλος επιμένει να μην κάνει δήλωση, ενώ έχω στην κατοχή μου αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία;
Δεν θέλω να καταφύγω νομικά στο θέμα, κυρίως λόγω χρημάτων, αφού και η μηχανή μου, μου είπαν ότι δεν δείχνει να έχει μεγάλη ζημιά και θα είναι προσιτό το κόστος επισκευής της.
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.