Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Ερώτηση προς, τραπεζικούς, σχετικά με δάνειο

Μέλος Το avatar του/της fz600

Ερώτηση προς, τραπεζικούς, σχετικά με δάνειο

Την πάτησα πριν κάποια χρόνια, παίρνοντας καταναλωτικό δάνειο στο ονομά μου, για κάποιον ''φίλο'' ...ενώ πήρε μετρητά από τα χέρια μου, δεν μου επιστρέφει τα χρήματα(έστω και λίγα-λίγα) ο φούστης, με την δικαιολογία ότι, τα λεφτα δεν είναι δικά σου αλλά της τράπεζας, και ενώ έκανε την δουλειά του, με εκβιάζει να πάω στην τράπεζα να κάνω ρύθμισει στο δανειό μου, ώστε να πλειρώσει και πολύ λιγότερα από αυτά που πήρε...μετά από αυτό όμως, το πουστικο φέρσιμό του, δεν θέλω να του κάνω αυτή την χάρη για δεύτερη φορά... μήπως γνωρίζετε αν γίνετε μεταβίβαση χρέους καταναλωτικου δανειου, σε αλλο φυσικό προσωπο, με λίγα λόγια αν αυτός δεχτεί να το πάρει στο ονομά του, η τράπεζα μπορεί να το κάνει αυτό;

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fz600 Προβολή μηνύματος
    Την πάτησα πριν κάποια χρόνια, παίρνοντας καταναλωτικό δάνειο στο ονομά μου, για κάποιον ''φίλο'' ...ενώ πήρε μετρητά από τα χέρια μου, δεν μου επιστρέφει τα χρήματα(έστω και λίγα-λίγα) ο φούστης, με την δικαιολογία ότι, τα λεφτα δεν είναι δικά σου αλλά της τράπεζας, και ενώ έκανε την δουλειά του, με εκβιάζει να πάω στην τράπεζα να κάνω ρύθμισει στο δανειό μου, ώστε να πλειρώσει και πολύ λιγότερα από αυτά που πήρε...μετά από αυτό όμως, το πουστικο φέρσιμό του, δεν θέλω να του κάνω αυτή την χάρη για δεύτερη φορά... μήπως γνωρίζετε αν γίνετε μεταβίβαση χρέους καταναλωτικου δανειου, σε αλλο φυσικό προσωπο, με λίγα λόγια αν αυτός δεχτεί να το πάρει στο ονομά του, η τράπεζα μπορεί να το κάνει αυτό;
    Δηλαδή δε θέλει να σου πληρώσει το δάνειό του αλλά θα δεχτεί να μεταφερθεί στο όνομά του; Sounds legit.
    Life begins at 45°.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Δεν θες τραπεζικό για αυτό δικηγόρο θες.

Αυτό που περιγράφεις είναι σύμβαση αναδοχής χρέους και γίνεται .
    Αν τον πείσεις να το κάνει θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με την τράπεζα από την οποία έλαβες το Δάνειο, να σου πει τι απαιτεί η ίδια για να αναγνωρίσει τον ανάδοχο χρέους πέραν του συμβολαιού αναδοχής που αναγκαστικά θα πρέπει να συνάψεις.
    The Dirty Harry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή δε θέλει να σου πληρώσει το δάνειό του αλλά θα δεχτεί να μεταφερθεί στο όνομά του; Sounds legit.
    Κοίτα αυτός αποδείχθηκε άρπαγας, τα έφαγε τα λεφτά...και θέλει τάχα μου, να τα πληρώσει απευθείας στην τράπεζα... μου λέει ότι δέχεται να πάμε στην τράπεζα να μιλήσουμε, και ότι θέλει να αναλάβει αυτός το δάνειο( μαλακίες μούσα)...εγώ του είπα, αν γίνετε πάρτο στο όνομά σου, και κάνε εσύ κούρεμα στο δικό σου πλέον δάνειο... αν τον καταφέρω και πάμε στην τράπεζα, η τράπεζα το δέχεται αυτό...;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος

Αν τον πείσεις να το κάνει θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με την τράπεζα από την οποία έλαβες το Δάνειο, να σου πει τι απαιτεί η ίδια για να αναγνωρίσει τον ανάδοχο χρέους πέραν του συμβολαιού αναδοχής που αναγκαστικά θα πρέπει να συνάψεις.
    Σε ευχαριστώ, θα το κάνω και αύριο κιόλας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αν κανεις ολα τα νομιμα παραπανω και δεν πετυχουν,
    πες μου να σε φερω σε επαφη με εναν βενζινα, που εχει "ιδιωτικη" τραπεζα,
    να του περασεις το δανειο σε αυτον, και να πεις του φιλου σου οτι τωρα χρωσταει σε αυτον.
    Σε 1 βδομαδα θα εχει πληρωσει, θα χασεις εσυ, θα χασει κιαυτος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Αν κανεις ολα τα νομιμα παραπανω και δεν πετυχουν,
    πες μου να σε φερω σε επαφη με εναν βενζινα, που εχει "ιδιωτικη" τραπεζα,
    να του περασεις το δανειο σε αυτον, και να πεις του φιλου σου οτι τωρα χρωσταει σε αυτον.
    Σε 1 βδομαδα θα εχει πληρωσει, θα χασεις εσυ, θα χασει κιαυτος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος

To προβλέπει το Άρθρο 471 του Αστικού Κώδικα: Σύμφωνα με το άρθρο 471 του ΑΚ, «Με σύμβαση που συνάπτει με το δανειστή μπορεί κάποιος να αναδεχθεί ξένο χρέος έτσι ώστε να υπεισέλθει αυτός στη θέση του οφειλέτη και ο τελευταίος να απαλλαγεί».

Στερητική αναδοχή χρέους, κατά την διάταξη του άρθρου 471 του ΑΚ, είναι η μεταξύ δανειστή και τρίτου σύμβαση, με την οποία ο τρίτος αναδέχεται ξένο χρέος, με αποτέλεσμα την είσοδο του νέου οφειλέτη στην θέση του παλαιού και την αποξένωση πλήρως του τελευταίου από την υποχρέωσή του, ενώ διατηρείται η ταυτότητα της ενοχής για το νέο οφειλέτη. Με την στερητική αναδοχή χρέους επέρχεται ειδική διαδοχή στην υποχρέωση, δηλαδή μεταβάλλεται το πρόσωπο του οφειλέτη με τη μετακύλιση του χρέους από το πρόσωπο του παλαιού οφειλέτη στο πρόσωπο του αναδοχέα. Οποιοδήποτε χρέος μπορεί να μεταβιβαστεί με στερητική αναδοχή, αρκεί να είναι ξένο ως προς τον αναδοχέα. Το χρέος πρέπει να είναι υπαρκτό, έγκυρο και αγώγιμο. Μπορεί όμως το χρέος να είναι και μελλοντικό, υπό αίρεση ή προθεσμία, να απορρέει από φυσική ενοχή ή να είναι επίδικο, οπότε στην τελευταία περίπτωση ο αρχικός οφειλέτης μετά την αναδοχή δε νομιμοποιείται παθητικά για τη συμμετοχή του στη δίκη που αφορά χρέος, κατ’ αυτεπάγγελτη του δικαστηρίου έρευνα (Β. Βαθρακοκοίλης, ΕρμΑΚ, άρθρο 471 ΑΚ, σελ. 646).

Σήμερα στης 11:00, θα πάω στην τράπεζα με τον ''φιλαράκο''...( PortisHead, μόλις του είπα για τον βενζινά, δέχτηκε αμέσως)

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    To προβλέπει το Άρθρο 471 του Αστικού Κώδικα: Σύμφωνα με το άρθρο 471 του ΑΚ, «Με σύμβαση που συνάπτει με το δανειστή μπορεί κάποιος να αναδεχθεί ξένο χρέος έτσι ώστε να υπεισέλθει αυτός στη θέση του οφειλέτη και ο τελευταίος να απαλλαγεί».

Στερητική αναδοχή χρέους, κατά την διάταξη του άρθρου 471 του ΑΚ, είναι η μεταξύ δανειστή και τρίτου σύμβαση, με την οποία ο τρίτος αναδέχεται ξένο χρέος, με αποτέλεσμα την είσοδο του νέου οφειλέτη στην θέση του παλαιού και την αποξένωση πλήρως του τελευταίου από την υποχρέωσή του, ενώ διατηρείται η ταυτότητα της ενοχής για το νέο οφειλέτη. Με την στερητική αναδοχή χρέους επέρχεται ειδική διαδοχή στην υποχρέωση, δηλαδή μεταβάλλεται το πρόσωπο του οφειλέτη με τη μετακύλιση του χρέους από το πρόσωπο του παλαιού οφειλέτη στο πρόσωπο του αναδοχέα. Οποιοδήποτε χρέος μπορεί να μεταβιβαστεί με στερητική αναδοχή, αρκεί να είναι ξένο ως προς τον αναδοχέα. Το χρέος πρέπει να είναι υπαρκτό, έγκυρο και αγώγιμο. Μπορεί όμως το χρέος να είναι και μελλοντικό, υπό αίρεση ή προθεσμία, να απορρέει από φυσική ενοχή ή να είναι επίδικο, οπότε στην τελευταία περίπτωση ο αρχικός οφειλέτης μετά την αναδοχή δε νομιμοποιείται παθητικά για τη συμμετοχή του στη δίκη που αφορά χρέος, κατ’ αυτεπάγγελτη του δικαστηρίου έρευνα (Β. Βαθρακοκοίλης, ΕρμΑΚ, άρθρο 471 ΑΚ, σελ. 646).
    Ναι όπως και να έχει και επειδή το θέμα πήρε παράξενη τροπή με βενζινάδες κλπ θεωρώ ότι έχεις πάρει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.
    The Dirty Harry

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2023, 23:01
  2. Ερωτηση σχετικα με δανειο απο volkswagen bank
    από damzrr στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2016, 18:01
  3. Ερώτηση προς mods, admins σχετικά με αγγελίες
    από Nik0s στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2007, 00:14
  4. Ερώτηση σχετικά με φροντίδα αλυσίδας
    από xxxristos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2005, 11:43
  5. Ερώτηση σχετικά με αξιοπιστία αντιπροσωπείας.
    από Infini στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 19:10

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF