Φιλτατοι θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα. Ειχα μεγαλο προβλημμα τελευταια με τις αλλαγες ταχυτητων στο Yamaha T50 (το εχω κανει 72αρι με κυλινδροπιστομο), εκανα αλλαγη σε 2α και μετα για 3η μετα απο 1-2 δευτερολεπτα μου την κατεβαζε ξαφνικα 2α, ειχα 2α και ενω μπροστα μου ειχα ενα μεγαλο κατηφορικο λιγακι κομματι προσπαθουσα να βαλω 3η "να ρολλαρει" και δεν την επαιρνε με τιποτα παρα μονο με φρενο-ξερογκαζια να ανεβασει στροφες το οποιο εκτος απο εκνευριστικο ηταν και επικινδυνο, ερχομουν με 3η φρεναρα σε ελαφρως κατηφορικο κομματι και δεν επαιρνε την 2α με τιποτα εν κινησει παρα μονο εαν σχεδον ημουν σταματημενος.
Πηγα για αλλαγη δισκακια, ο μαστορας μου εβαλε kevlar της Top Choice και μου αλλαξε και το λιπαντικο (συν φλαντζα και παξιμαδι αξονα), ειχα 20W/50 μου εβαλε BMW ADVANTEC Pro 15W/50 και μου ειπε:
Η επομενη αλλαγη στα 1000 χλμ και οχι παραπανω και εαν παει καλα θα κατεβουμε σε ιξωδες στο 10W/40.
Δεδομενου οτι το παπακι ειναι με 108.000 χλμ τουλαχιστον (γυρω στις 29.000 χλμ ειναι το κυλινδροπιστονο) και εχει ανοχες δεν ειναι επιφοβο το Ημισυνθετικο 10W/40;
Το Ημισυνθετικο 15W/50 ηταν σωστη επιλογη;
Να το κρατησω με αυτο και μετα καθε αλλαγη να ειναι στα 1000 ή μετα να παω καθε 1200-1300 οπως το Ορυκτελαιο 20W/50 που ειχα;