Ναί, έγινε μπέρδεμα τελικά, αλλά βγήκαμε στο μοναστήρι του Κυνηγού.
Ψάχνω να βρώ ένα μονοπάτι με το όνομα "Ponstan".
Έχω δεί βιντεάκια κ νομίζω πως το έχω.
Κατεβαίνει Πάνο αλλά όπως καταλαβαίνεις όχι την πρώτη φορά που το γνωρίζεις, δεν είναι πεζόδρομος.
Ήταν τεχνικό μονοπάτι, τώρα πρέπει να το ξέρεις απέξω. Δεν είναι για να φρενάρεις κάθε λίγο και λιγάκι.
Επίσης είστε τελείως ακατάλληλα εξοπλισμένοι, ντυμένοι τέρμα ελαφρά για αγώνες, με μόνο κουμπωτά παπούτσια, με hardtail..
Κάθε τερέν έχει τις απαιτήσεις του και προσφέρει αντίστοιχα μοναδικά ερεθίσματα.
Το συγκεκριμένο αν δεχθούμε ότι έχει νόημα ποδηλατικά σε αυτή την κατάσταση, το κατεβαίνουν μόνο αθλητές, μαξ 70κ, με all mountain fs και πάνω, ντυμένοι σαν τανκ με fullface - μάσκα και φλάτ πετάλια.. Αι λοιποί λιπαίνουν την χλωρίδα.
Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια που κάνει όλες τις καταβάσεις που εγγυώνται απώλεια ζωής, εξαιρετικά εργαλεία για να σώσουμε την δική μας!
Όταν θα την ανεβαίνεις με άνεση και θα κερνάς τσάγια, τότε μόνο θα είσαι έτοιμος να την κατέβεις.
Ε, ναι....η φάση ήταν εντελώς για γέλια.
Ξεκινήσαμε από Γλυκά Νερά, ανεβήκαμε Σπήλαιο από άσφαλτο, κάναμε δεξιά στην μπάρα, μπήκαμε χωματόδρομο κ στο κιόσκι των πυροσβεστών πήγαμε ευθεία στον φαρδύ κ άνετο χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε ξανά στην άσφαλτο, στο άλλο πυροφυλάκιο, όπου υπάρχει διασταύρωση, αριστερά πάει νεκροταφεία κ δεξιά μέσω χωματόδρομου, στην βάση Ναυτικού.
Ενώ λοιπόν πηγαίναμε ωραία και καλά, ένας από την παρέα μας δείχνει ένα μονοπάτι που κατέβαινε, στα δεξιά μας κ λέει "να πάμε από εδώ, είναι ωραία διαδρομή".
Οι άλλοι δύο, φυσικά δεν ξέραμε που πήγαμε να μπλέξουμε, ούτε είχαμε την παραμικρή ιδέα για την διαδρομή.
Δυστυχώς όταν το κατάλαβα, βαριόμουν να πάω αντίθετα ο να ανέβω ξανά.
Σίγουρα μας έκανε πλάκα ο τρίτος της παρέας.
Εξακολουθώ όμως να είμαι περίεργος για τον τρόπο που κατεβαίνουν κάποιοι.....
Κουρασμένοι, με γόβες, "να πάμε από εδώ, είναι ωραία διαδρομή"
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan