Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Symphony 125 L/C ABS vs Medley 125 (ή JET Evo 125)

Νέο μέλος

Symphony 125 L/C ABS vs Medley 125 (ή JET Evo 125)

Καλησπέρα σε όλους, νέος στο γκρουπ και νέος οδηγός (είμαι... 43, και λόγω δουλειάς έβγαλα τώρα για 125άρι). Αρχικά να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι σχεδόν... παρακάλεσα σε σχολές οδηγών για να κάνω 4-5 μαθήματα. Όλοι, ανεξαιρέτως όλοι, έλεγαν «οκ θα γράψουμε ότι έκανες μαθήματα αλλά δεν θα τα κάνεις».

Στο δια ταύτα, ψάχνω για το πρώτο μου σκουτεράκι. Δεν περισσεύουν τα χρήματα, δηλαδή και τα 2.800-2.900 του SYM Symphony με ζορίζουν, αλλά μπορώ να τα δώσω. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αποτελεί σημαντική αναβάθμιση το Medley 125 (το JET Evo το βάζω σαν τρίτη επιλογή)ή και το Liberty 125 που έχει ABS επίσης και είναι λίγο πιο φτηνό. Έχω διαβάσει σχετικό ποστ για το ότι είναι πιο οικονομικό το Medley και ότι δείχνει ότι έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αλλά θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Σημαντικό ρόλο (για μένα, ως αρχάριος) παίζουν τα εξής:

-να χωράει ένα τουλάχιστον flip up κρανάκι τύπου MT Genesis SV κάτω από τη σέλα
    -να μην είναι πολύ ογκώδες (πχ το JET χάνει πόντους σε αυτό)
    -να έχει καλές επιδόσεις και να είναι οικονομικό

Αν τα λύσουμε όλα αυτά, ας μου πει κάποιος και πόσο ρόλο παίζουν τα δώρα από τα καταστήματα ή αν είναι απόλυτη απάτη. Ευχαριστώ πολύ!!

***τώρα είδα και liberty abs στα 2.500, κάτι περίεργο παίζει έτσι; Εδώ είναι: https://papalexandrakis.com/liberty-...iberty-125-abs
    Τελευταία τροποποίηση από Saboteur; 21/09/2024 στις 14:58.

Μέλος
    Καλημέρα φίλε μου, δεν παίζει κάτι περίεργο με το liberty, αυτή είναι η τιμή του, είναι όντως πολύ καλή μιας και κυκλοφορεί χωρίς αλλαγές από το 2016. Είναι τίμια επιλογή, για εμένα το μείον του είναι ότι έχει πίσω ταμπούρο, άρα το abs υπάρχει μόνο στον εμπρός τροχό. Θα το επέλεγα εύκολα, για το κράνος πρέπει να δεις τι χωράει, νομίζω μόνο μικρά jet και πάλι ανάλογα το μέγεθος τους! Κατά τα λοιπά, αν απορρίψεις την φθηνή λύση του liberty, θα πήγαινα στο medley για τα πιο αραιά διαστήματα service, την καλύτερη ποιότητα κύλισης που μου φάνηκε πως είχε όταν το οδήγησα και τα παραπάνω άλογα (βγάζει παραπάνω από το liberty γιατί είναι υδρόψυκτο). Απ' την άλλη όσο πιο απλό σε τεχνολογία, τόσο λιγότεροι μπελάδες και συντήρηση. Θα σου έλεγα να ψάξεις να τα οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. Για το jet δεν έχω άποψη, μόνο στατικά το έχω δει

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από man25 Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα φίλε μου, δεν παίζει κάτι περίεργο με το liberty, αυτή είναι η τιμή του, είναι όντως πολύ καλή μιας και κυκλοφορεί χωρίς αλλαγές από το 2016. Είναι τίμια επιλογή, για εμένα το μείον του είναι ότι έχει πίσω ταμπούρο, άρα το abs υπάρχει μόνο στον εμπρός τροχό. Θα το επέλεγα εύκολα, για το κράνος πρέπει να δεις τι χωράει, νομίζω μόνο μικρά jet και πάλι ανάλογα το μέγεθος τους! Κατά τα λοιπά, αν απορρίψεις την φθηνή λύση του liberty, θα πήγαινα στο medley για τα πιο αραιά διαστήματα service, την καλύτερη ποιότητα κύλισης που μου φάνηκε πως είχε όταν το οδήγησα και τα παραπάνω άλογα (βγάζει παραπάνω από το liberty γιατί είναι υδρόψυκτο). Απ' την άλλη όσο πιο απλό σε τεχνολογία, τόσο λιγότεροι μπελάδες και συντήρηση. Θα σου έλεγα να ψάξεις να τα οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. Για το jet δεν έχω άποψη, μόνο στατικά το έχω δει
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απ' ό,τι είδα (σε βίντεο) το Medley χωράει δυο full face κράνη σχετικά εύκολα στη σέλα. Κοιτούσα χθες (στον δρόμο) από κοντά τα Liberty, Medley και Symphony και είδα ότι από άποψη όγκου δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Το Liberty είναι κάπως πιο μαζεμένο, αλλά όχι με τόσο αισθητή διαφορά. Είναι κοντά σε μέγεθος και τα τρία.

Τώρα σε ό,τι αφορά το ταμπούρο πίσω, για το Liberty, δεν καταλαβαίνω λόγω απειρίας πόσο σημαντικό είναι το ότι δεν έχει ABS (πίσω). Το Symphony το θεωρείς επομένως καθαρά Β λύση, έτσι;

Μέλος
    Δεν το θεωρώ κακό το sym, απλά στο Piaggio έχεις πιο αραιά σέρβις, καλύτερα πλαστικά (στο πώς γερνάνε στο πέρασμα του χρόνου) και με λίγα χρήματα (νομίζω γύρω στα 100€) μπορείς να επεκτείνεις την εγγύηση για άλλα 2 χρόνια, οπότε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Η έλλειψη abs στον πίσω τροχό είναι μεν δευτερεύουσα, αλλά το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε. Βέβαια κυρίως με το μπροστινό φρενάρουν όπως και να έχει

Νέο μέλος
    Θα πάω να το δω το Medley πρώτα. Και μετά το Sym. Αν ξέρουμε κανέναν νορμάλ έμπορο Αθήνα ας στείλει κάνεις κανένα πμ αν δεν επιτρέπεται δημόσια. Σε ευχαριστώ ξανά @man25

Παλαιό μέλος Το avatar του/της giovani64
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Saboteur Προβολή μηνύματος
    Θα πάω να το δω το Medley πρώτα. Και μετά το Sym. Αν ξέρουμε κανέναν νορμάλ έμπορο Αθήνα ας στείλει κάνεις κανένα πμ αν δεν επιτρέπεται δημόσια. Σε ευχαριστώ ξανά @man25
    μακριά από το medley. καλυτερα να πάρεις το voge sr1. με το medley θα σακατεψεις την μεση σου. μακράν οι χειρότερες αναρτήσεις που έχω δοκιμάσει. ασε που μου έβγαλε και προβλήματα
    τι θα γινω οταν μεγαλωσω?

συνταξιουχος................

Νέο μέλος
    Καλημέρα φίλε και ευχαριστώ. Όντως έχει τόσο σοβαρό θέμα; Η ανάρτηση δεν ρυθμίζεται;

Μέλος
    Για το sr1 δεν έχω άποψη, αλλά για το Voge 300ds που είμαι κάτοχος, είχα αρκετά θέματα στα πρώτα 1000 χλμ, και μάλιστα όντας ένα μοντέλο που κυκλοφορούσε ήδη 3 χρόνια στην αγορά (ελαττωματικό κοντέρ, διαρροή λαδιών λόγω θέματος στην αντλια νερού, μανέτα εμπρός φρένου που ξαφνικά σχεδόν τερμάτιζε στο τιμόνι για να φρενάρεις). Ειδικά αν δεν είσαι Αθήνα όπου έχεις επιλογές για συνέργεια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να πάρεις ένα φρέσκο μοντέλο. Στα ίδια χρήματα (2500€) θα έπαιρνα το liberty κι ας έχει λιγότερα gadget/χειρότερα φρένα, πίσω ταμπούρο (το αερόψυκτο δε με χαλάει προσωπικά).

Παρόμοια θέματα

1. Symphony 125 L/C ABS
    από lagoudixx στο forum SYM
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2023, 22:21
  2. Sym Symphony ST 125 LC ABS vs Piaggio Medley 125
    από KostasGush στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2022, 18:50
  3. CBF-600S ABS vs CB-600F HORNET
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2015, 16:45
  4. Honda CBF-600S ABS vs Yamaha Fz6 Fazer
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2005, 10:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα