PDA

View Full Version : Χανιά-Πειραιάς-Πειραιάς-Χανιά

Nikoskazer2000
31/08/2006, 05:17
Στις 16 Σεπτεμβρίου θ' ανέβω Αθήνα για να δω μια φίλη και να παραστώ και στην καθιερωμένη δευτεριάτικη ΔεΛΕΡΑ (18 του μήνα).

Το θέμα είναι πως εχω χρόνια να κάνω αυτό το ταξίδι και δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα με τα πλοία :confused: και επειδή θα πάρω μαζί μου και το Kawasaki παρέα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα:
Ποιά εταιρία με συμφέρει να προτιμήσω;
Χρειάζεται να πάρω μαζί μου ιμάντες πρόσδεσης για το Kawa ή έχουν αυτοί ή μήπως δεν τους χρειάζομαι καθόλου;
Θα μείνω Περιστέρι σε κανα ενοικιαζόμενο δωμάτιο και το Kawa θα κοιμάται οταν κοιμάμαι και 'γω σε ιδιωτικό γκαράζ για να μην το κλαίω μετά.

Κάτι αλλο να μου προτείνετε :confused: :sick: ?

Θα έρθω στη ΔεΛΕ-ΡΑ :a54: Θα έρθω στη ΔεΛΕ-ΡΑ :a25:
Θα έρθω στη ΔεΛΕ-ΡΑ :a33: Θα έρθω στη ΔεΛΕ-ΡΑ :a48:

(όλοι μαζί τώρα)

Tropeas
31/08/2006, 08:21
α. Προτείνουμε να σε φιλοξενήσουμε, και κάπου θα το βολέψουμε το μηχανάκι σου... ;)
β. ΑΝΕΚ είναι η πιο φθηνή, αλλά και με αντίστοιχη εξυπηρέτηση... :mad: (αν έρθεις και γυρίσεις με ημερήσιο η μηχανή έρχεται και γυρνάει τσάμπα και με την εκπτωση του ημερησίου το πήγαινε έλα πάει γύρω στο 48άρι...)
γ. πάρε ιμάντες καλού κακού και δεστο μόνος σου αν θες... (δεν είν κακό... ;) )
το καλύτερο είναι να φέρεις μια γυρα απο τον έναν μαρσπιέ άλλη μια απο τον άλλο να έχεις χαρτονάκι εκεί που θα ακουμπήσει πάνω τεπόζιτο, και να το δέσεις τελικά ψηλά στις σωλήνες που περνάνε...
αντε για πάμε πάλι όλοι μαζί... πέστο όμως νωρίς αν είναι να πάρω άδεια... (άλλο που δεν θέλω...) :lol: :lol: :lol:

KRHTIKOS
31/08/2006, 09:51
To deseis den to deseis , an pathei zhmia mesa sto karabi h eythynh berenei apokleistiuka esena. Diabase to pisw meros tou eishthriou! Taksideyw syxna kai gw pisteya pws einai asfalismena alla .........

cityfly
31/08/2006, 10:32
εξαρτάται πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις

αν στην περίπτωση του βραδινού ταξιδιού με ανεκ πάρεις καμπίνα τότε θα έλεγα να ταξιδέψεις με το γρήγορο στην οικονομική περίπου στα ίδια έρχεσαι και έχεις και το πλεονέκτημα του χρόνου

ανεκ (http://www.anek.gr/)

hellenic seaways (http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=307)

Tropeas
31/08/2006, 13:08
Προσωπικά και στο βραδυνό δεν πέρνω ποτέ καμπίνα με την ΑΝΕΚ ειδικά χειμώνα που δεν έχει τόσο κόσμο και έχω πάντα μαζί μου ένα sleeping bag (για να μην ψοφήσω και απο το κρυο των aircondition) και κοιμάμαι κάνα 4ωρο... απο 00:00 ή 01:00 μέχρι και τις 4, 5 το πρωί που φτάνει σε κάνα καναπέ , καρέκλα ακόμα και κάτω...:rolleyes: :wave2:

Nikoskazer2000
31/08/2006, 23:40
Πρώτα απ' ολα σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις αλλα και για την προθυμία σας :) .

Όσον αφορά το πλοίο, πήγα σήμερα στην ΑΝΕΚ και ρώτησα πόσο πάει να μείνω σε καμπίνα μόνος μου και να μεταφέρω το Kawasaki.
:a31: που δεν τους είπα πως θέλω ημερήσιο ταξίδι :sick: but anyway...

Μου είπαν για 102ευρώ :dizzy::eyepop: για τα παραπάνω και λίγο πιο φθηνά για επιστροφή :a42: .

Τώρα πριν λίγο μου είπε ο πατέρας μου να πάρω το Blue Star Ferry που κάνει το δρομολόγιο σε 4 μόνο ώρες, ώστε να κερδίσω χρόνο και να μην πληρώσω και καμπίνα (βασικά δεν έχει καμπίνες άκουσα :a01: ). Τιμή δεν ξέρω αλλα θα το ψάξω.

Λάμπρο σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλα δεν αισθάνομαι άνετα να μένω σε ξένα σπίτια (ούτε καν συγγενικά), οπότε ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.
Τώρα για το Kawasaki μου, είμαι σίγουρος πως δεν θα αισθανθεί άβολα σε ξένο γκαράζ ή πιλοτή ή οπουδήποτε τελοσπάντων είναι ασφαλές :lol: .

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους!!!

Και σίγουρα ισχύει το...

Nikoskazer2000
01/09/2006, 00:03
Μανώλη (cityfly) μπήκα στη σελίδα της hellenic seaways και βρήκα σύμφωνα με αυτά που ζητάω πως είναι 51,50e το "Χανιά->Πειραιάς" και 48,50 το "Πειραιάς-->Χανιά", σύνολο 121,50e ΟΛΑ :a54: .

Οπότε πιστεύω πως θα "κλείσω" με την συγκεκριμένη εταιρία, αλλα πρώτα θα ρωτήσω σε κανα γραφείο στα Χανιά αν υπάρχει ημερήσιο δρομολόγιο.

Τα λέμε πάνω :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Λεωνίδας
01/09/2006, 00:06
Δεν είναι blue star είναι Hellenic Seaways (παλιότερα ήταν Blue Star).
Δες στο site (http://www.hellenicseaways.gr/) τις τιμές κλπ.
Αν κλείσεις και επιστροφή ταυτόχρονα έχεις έκπτωση.
Πάντως η μηχανή θα σου έρθει 40-45?, μήπως να τα δώσεις σε taxi και να 'χεςι το κεφάλι σου ήσυχο; Δύσκολα θα σου φύγουν 40? σε taxi σε 3-4 μέρες... ότι νομίζεις πάντως :wave2:

Edit: με πρόλαβες :rolleyes:

Nikoskazer2000
01/09/2006, 00:12
Ρε Λεωνίδα μπορεί να θέλω να ζζζβουρίξω και λίγο παραέξω (και λίγο πιο αργά :D ), χώρια που απεχθάνομαι την παραδόπιστη "κίτρινη φυλή" :mad:.

Λεωνίδας
01/09/2006, 00:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Ρε Λεωνίδα μπορεί να θέλω να ζζζβουρίξω και λίγο παραέξω (και λίγο πιο αργά :D ), χώρια που απεχθάνομαι την παραδόπιστη "κίτρινη φυλή" :mad:. πάσο! :wave2:

Nikoskazer2000
01/09/2006, 00:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
πάσο! :wave2:

Θα τα π(ι)ούμε πάνω? :a51:

evvou
01/09/2006, 00:40
:eyepop: :a46: :a46: :a46: αντε ρε Νικολακη με το καλο να μας ερθεις! :a46: :a46:

Nikoskazer2000
01/09/2006, 00:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
:eyepop: :a46: :a46: :a46: αντε ρε Νικολακη με το καλο να μας ερθεις! :a46: :a46:

(όλοι μαζί τώρα)

Λεωνίδας
01/09/2006, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Θα τα π(ι)ούμε πάνω? :a51: βέεεεβαια, να μαζευτούμε πολλοί Χανιώτες πάλι :D

Tropeas
01/09/2006, 10:15
Αν θα κλείσεις βραδυνο μετ'επιστροφή με μηχανή με ΑΝΕΚ πέραν τις έκπτωσης που έχεις στην ανδρική τετράκλινη καμπίνα έχεις και ποιο φθηνό εισητήριο στην μια διαδρομή της μηχανής και το άλλο δωρεάν... δες το site έχει όλες τις εκπτώσεις .:wave2:

anf125
01/09/2006, 23:08
Για δρομολόγια πλοίων όλων των εταιριών, μαζί με κόστος:

http://greekferries.forth-crs.gr/greek/npgres.exe?PM=BB

Nikoskazer2000
02/09/2006, 00:26
Παιδιά θα ψάξω και για την ΑΝΕΚ και θα ενημερώσω.

Σας ευχαριστώ όλους σας!!! :beer:

Tropeas
02/09/2006, 02:41
Στο παραπάνω site δεν υπολογίζονται οι εκπτώσεις... του μετ'επιστροφή και κάποιες άλλες...

Nikoskazer2000
02/09/2006, 06:06
Αν ομως μπείς στη homepage της ΑΝΕΚ και συμπληρώσεις τη φόρμα ακριβώς θα δεις και τα λεφτά της έκπτωσης.

Συγκεκριμένα αν υπολογίσω να βγάλω εισητήρια μετ' επιστροφής και να μείνω κατάστρωμα αντί για καμπίνα:

ΑΝΕΚ: 80,90 ευρώ (σε 8,5 ώρες)
Hellenic Seaways: 121,50 (σε 4,5 ώρες)

Τα 40 ευρώ διαφορά δεν τα κλαίω, αλλα αυτό που με απασχολεί είναι πως είτε με το ενα δρομολόγιο, είτε με το αλλο θα φτάσω αντίστοιχα ή 01:30 ή 05:30 το πρωί. Οπότε που θα βρω τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ να συνεννοηθώ μαζί του :confused: .